Alla inlägg under juli 2008

Av Niclas Bernhardsson - 25 juli 2008 00:07

Efter en lång resa med lite strul med pyspunka och det allmänna stöket med att åka med en XL-husvagn så kom vi då äntligen fram. Fast jag har redan fixat så att det skickas däck från Däckonline till Färjestaden och så åker jag dit och får däcken monterad och så passade jag på att boka in en 4-hjulsinställning på samma gång, känns smart! Fast plånboken grinar lite illa. 4 nya däck är ju inte gratis men det kommer visst alltid som en överraskning!

På vägen ned så stannade vi till i Söderköping och gästade deras berömda glassrestaurang där Top of the line är en superglass som kostar 325 kronor men som man får gratis om man äter upp den! :-D Nä, den provad jag inte utan tog deras minsta variant då vi precis ätit. Ungarna nöjde sig förstås inte med det minsta utan valde friskt men efteråt så ville Tim aldrig mer äta glass! :-)

Vi stannade förstås för en broöppning i ovan nämnda stad och kikade lite på två slussöppningar fast där är Hallstahammar lite häftigare då de har 3 slussar på en gång och dessutom kör manuellt!

Efter mycket åkande så kom vi då äntligen fram och vi bestämde oss för att käka på campingens restaurang som förra året hade en supergod Kycklingsaté men inte hade de den kvar i år! :-( Hm, nu hade man längtat efter den i typ 1 år och så finns den inte kvar. Vi valde istället en fläsksaté i jordnötssås men den var inte alls lika god som den lät. En klar besvikelse. Fast det är inte fy skam att äta mat gjord i husvagnen! :-)

Så nu har man kollat lite mail på kvällen och som vanligt av 25 mail så var det bara två som inte var reklam eller skräpmail!

Av Niclas Bernhardsson - 22 juli 2008 23:16

Jag har tyvärr inte sett något av årets Tour de France men jag hann iaf se dagens sammandrag och fy f-n vilket sträcka! Vilken spänning och vilken bana. Man blir rädd av att bara titta och tänk då på kameramannen som fastspänd står upp baktill på en motorcykel som hänger med tokarna nedför de värsta bergen! En stackars cyklist missbedömde en kurva och det var precis att han fick stopp på sig själv nedför branten. En åskådare var tvungen att hjälpa till då cykelskorna inte gav tillräckligt med fäste!

Vilka vyer, man njöt och blev skräckslagen på samma gång!

Kul med bröderna Schleck som hade ett härligt oberört minspel fastän de kämpade som värst!

Av Niclas Bernhardsson - 22 juli 2008 23:02

Igår var jag ju och fick behandling hos en sjukgymnast vilket gjorde att jag blev rejält trött igår. Hon tyckte även att jag skulle ha ett handledstöd på natten för att avlasta en nerv då jag antagligen sover lite konstigt på armen på natten och det har jag ju lite svårt att säga emot... Jag har ju ingen aning om hur jag sover! Hursomhelst så tyckte jag att jag initialt spände emot lite grand då det trycker lite runt handleden av att bara ha skyddet. Men det kanske hjälper.

Hursomhelst så tänkte Ullis och jag springa en sväng på förmiddagen och jag var fortfarande grymt seg och det var med små steg jag trippade iväg. Jag ställde mig även på vågen innan och den visade på hela 92,8 kg! Fast den fick lite spel precis innan jag gick upp och antagligen så visade den lite för mycket. Jag var rätt säker på att den skulle stå på runt 90 kg och efter passet så kollade jag igen och då visade den 89,8 eller något men då har man ju ändå svettas lite. Ja ja, det är bara att kämpa på. Just nu så handlar det mest om att få igång lite träning igen så får vikten komma i andra hand.

Men till passet då! Det började trögt och inte blev det bättre, jag fick stanna flera gånger och gå! Hm, det kändes som om fötterna inte orkade ett dugg och när dessutom ländryggen började visa kramptendenser så vek jag ned mig direkt. Det blev lite för mycket kaka på kaka, liksom. Så jag fick stanna runt 4-5 gånger och stanna och sedan gå lite grand. Men efter ca. 5 km så började jag att kunna springa lite bättre och efter det så stannade jag inte en endaste gång och rätt som det var, typ efter ytterligare 1,5-2 km, så lossnade det ganska ordentligt och farten ökades vilket Ullis märkte bestämt. Men hon lade sig strax bakom och jag hörde att bägges andhämtning ökade. Det blev en klar tempoökning men med sjukgymnastens råd i huvudet att om jag överhuvudtaget skulle springa i början så skulle det vara med små steg. Jag tyckte att jag lydde rådet men det gick ändå rätt fort. Sen när vi närmade oss sista backen så började jag att tappa farten då det blev klart jobbigare och då det sedan gick nedåt så vågade jag inte släppa ut steget vilket gjorde att Ullis klart drog ifrån.

Totalt sett så var det nog ett av våra långsammaste pass någonsin men helt okey fart då det blev en tempoökning. Jag tror det tog hela timmen och ett par, tre  minuter på den 9,6 kilometer långa rundan.

Mot kvällen så har jag fått rejält ont i vänster höft men rätt svårt att lokalisera smärtan. Lite konstigt! Det hugger till ordentligt men ändå kan jag inte hitta stället som det gör ont i.

Av Niclas Bernhardsson - 21 juli 2008 21:10

Idag var vi, alltså jag och Ullis, då på besök hos den s.k Nervdoktorn som egentligen då är en vanlig sjukgymnast men med inriktning på nervpåverkan. Jag frågade helt sonika vad hon egentligen kallade sig och svaret har jag förstås redan glömt bort men något med neuro och sedan dynamiskt. Det säger ju det mesta och då borde det även falla på plats för de redan insatta! Det är väl ganska vanligt att sjukgymnaster jobbar med ett dynamiskt motstånd. Sen verkar det helt rätt att påverka nerverna istället för musklerna som vanlig stretching gör.

Hursomhelst så blev jag grymt trött efteråt och tog mig en liten tupplur då vi kom hem. Sen blev det lite fika hos ett par bekanta och ingen träning idag. Grymt sugen på ett löppass imorgon!

Av Niclas Bernhardsson - 20 juli 2008 22:02

Idag så hade vi tänkt att springa men jag kände mig inte så pigg på det och inte heller Ullis. Så efter en kort betänketid så bestämde vi oss för att cykla runt Sillen istället. Rätt blåsigt men vi fick vinden i ryggen i början så det kändes rätt kul. Det är rätt kuperat runt Sillen så vi fick ändå slita ganska mycket emellanåt och efter Gnesta, som man passerar, så vänder man upp och får vinden i ansiktet istället. Usch, det blev bra mycket jobbigare och nu fick man jobba på lite mera. Rätt behagligt tempo men vi ökade på lite då och då och förstås då det var backigt. Sträckan var 42 km och det tog 1.44.17, vet inte vad det brukar ta. Lite småstel i nacken men imorgon skall Ullis och jag till den där "Nervdoktorn". Skall passa på och fråga vad hon egentligen är!

Jag åkte som vanligt på min tempo-cykel och Ullis på sin MTB.

Av Niclas Bernhardsson - 19 juli 2008 21:56

Då husvagnen varit lite trögrullad sedan vi tog hem den från Mora så ville jag gå igenom bromsarna. Först hade jag lite svårt att bestämma mig hur jag skulle hissa upp husvagnen då man helst inte skall låta den stå endast på stödbenen. Precis när jag är på gång så kommer jag på att grannen säkert har en domkraft och visst hade han det. Så den lånade jag och han trodde mer att det berodde på kopplingen och den hade jag ju inte smörjt så det gjorde vi. Hjulen rullade ganska bra så det var säkert så att påskjutsbromsen låg på lite. Det får vi se då vi rullar iväg till Öland nu på torsdag i nästa vecka. I övrigt så var det lite fixande med lite olika saker och vi avslutade kvällen, efter att Ullis och jag toksomnade på sängen, med att se två Beck-filmer.

Av Niclas Bernhardsson - 18 juli 2008 23:28

Ah, vad skönt! Nu gäller det bara att koppla av så man kan släppa jobbet ett tag. enklaresport får dock gärna rulla på lite grand. Slipper man det ordinarie jobbet så är det gott nog. Efter jobbet idag, slutade 20:00, så spelade jag lite tennis med ungarna som var utanför jobbet och spelade lite tennis. Var har en egen tennisplan utanför företaget och då det spelas lite dåligt på den så låter jag ungarna utnyttja planen lite. Men det märks att man inte har spelat på ett tag och dessutom var trött och stel.

Hursomhelst så åkte vi sedan hem men bara för mig att byta om då vi direkt efter skulle till en kompis och ta en snabbkaffe.

Fast jag var hungrig och var nog lite sugen på mitt rödvin som jag hade hemma så det blev inte så långvarigt. Ullis och barnen hade ju köpte hem lite kinamat och dessutom köpt hem lite extra till mig. Schysst!

Så nu har jag ätit gott och sitter och sippar på ett glas rött, Lindemans är det för övrigt!

Av Niclas Bernhardsson - 18 juli 2008 16:49

- Känsliga läsare varnas! -  ;-) 


Vet inte varför vi kom in på det men på jobbet så började jag och en kompis diskutera varför det heter suga då det egentligen inte sugs. Jag tyckte att det hellre borde heta slicka isf. Men kompisen tyckte att det borde heta suga fast hans erfarenheter kanske bara sträcker sig till p-rullar.

Sen kom vi på att det faktiskt kallas för blow job på engelska fast å andra sidan så heter det ju också "suck" på engelska.

Och på tyska så tror jag att det heter "blasen" vilket väl också betyder blåsa.

Undrar vart det kommer ifrån?

Från prostitutionen och att de "blåser" kunderna eller kanske blåser upp den! ;-)


He he, vilken kul och kanske onödig diskussion! Snart är det semester!


Bäst att tillägga att vi inte ägnade så stor kraft på diskussionen! :-)

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7
8
9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards