Alla inlägg under september 2008

Av Niclas Bernhardsson - 24 september 2008 10:16

I natt så läste jag det sista av Grottbjörnenfolket-trilogin och jag kom ihåg en hel del. Ibland så kunde jag inte släppa böckerna, de är fantastiskt bra. De enda svagheterna är när hon, Jean M Auel, blir för detaljerad i både natur och släktskap. Men när det hettar till, på olika sätt, så är det otroligt inlevelsefullt och spännande.

Så här rätt av så är mina betyg följande:

1. Grottbjörnens Folk - Betyg: 5. Den har egentligen allt och kommer man bara in 30-40 sidor i boken så är man fast. Är man sugen på romantik så får man dock vänta men inte så värst länge...

2. Hästarnas Dal - Betyg: 5. Rätt solklar femma. Den kittlar både här och där. Välskriven och mjuk på samma gång som den är rent erotisk.

3. Mammutjägarna - Betyg: 4. Lite väl mycket ångest och missförstånd. Ah, jag var så upprörd när jag läste den. Skulle det handla om att beröra så får den toppbetyg men jag levde mig nog in för mycket så jag mådde dåligt! Skall inte avslöja för mycket!

4. Stäppvandringen - Betyg: 4,5. Hade lite svårt att sätta betyg för den har både sina toppar och dalar men när det väl blir spännande så snackar vi överklass! Den har ett avsnitt som är sjukt bra med ett speciellt tillfälle som slår det mesta.

5. Nionde Grottan - Betyg: 3,5. Nu har jag ju precis läst det och inte hunnit smälta allt men här ville jag få in lite mera. Nu sitter man bara och väntar på den sjätte boken men den kan man nog glömma. Man får väl dra till med en egen bok som avslutning, då blir det både Lillen med familj och hela faderullan! ;-)


Frukostkaffet avklarat och nu skall jag försöka komma igång. Förhoppningsvis så blir det lite innebandy ikväll, det var riktigt kul förra veckan, och kanske hinner jag träna lite innan jobbet också.

Av Niclas Bernhardsson - 23 september 2008 00:11

Mycket vatten har flutit under broarna. Ja så tänkte jag skriva i ett nyhetsblad vi har på jobbet och det passar ju bra här. Sist så skrev jag ju att jag var säker på att jag hade en muskelbristning men värken försvann lika fort som den kommit och sedan hade jag värk i ryggen som flyttade sig. Lite skumt och redan på onsdagen så var jag med på innebandy med jobbet. Sen hade vi det lite mysigt på fredagen då vi var uppe på Heron City och tittade på film och i lördags så var vi och kikade då det var invigning på den nya friidrottsbanan i Trosa. Rätt häftigt eller snarare sagt mycket häftigt! Tänk att lilla Trosa nu också har en fin arena. Lite fint folk var där men desto roligare tyckte jag och Ullis att det var att Hanna Jonsson var där. Rätt duktig tjej och nu vet vi även att hon är mycket trevlig! Mycket inspirerande att prata med henne och vi tog cyklarna hem men bestämde oss för att åka tillbaka och springa några intervaller på kvällen. De gick inte så värst bra då man drog på i början men tog tvärslut!

Efter 3 stycken uppvärmningsvarv så hamnade mina 400-ingar med ståvila 1 minut på 1.27:92 - 1,30:10 - 1,32:33 och 1,35:65.

Jisses, det är så man får skämmas men jag var riktigt slut! Benen kändes skakiga efter typ 250 meter. Efter det var jag sugen på att testa mina spikskor som jag nog aldrig har använt. Funderade på 200-ingar och drog iväg i ett jäkla huj men rätt snabbt så dog jag och orkade bara hålla fart i ca. 80 meter. Jag sprang väl i ca. 120 meter och gick fram till 200 där jag taggat till mig igen för ytterligare ett försök men det blev endast 100 meter igen. Förhoppningsvis så är det inte bara dålig form utan också även ett resultat av dålig sömn under veckan som var.

Jag joggade ned ett varv med Ullis och sen fick det räcka.

Idag, måndag, blev det lite Powerslide till Trosa för att hämta bilen då hon ville springa hem. Lite dåligt med luft i hjulen så det blev jobbigare än väntat.

Sen fick jag ta bilen till jobbet för att inte bli alltför sen och vem såg jag om inte Hanna J som var ute och sprang.

Av Niclas Bernhardsson - 16 september 2008 21:15

Aj då!

Vaknade imorse och det var grymt segt. Tyckte jag gick lite stelt och väl på jobbet så försöker jag sätta mig på en stol och rycker till. Det går knappt, det gör iaf mycket ont. Känns som en ganska saftig muskelbristning i höger lår.

Alldeles för lite sömn det senaste dagarna påverkar säkert.


I övrigt så sålde jag ett par Powerslide till en bekant idag och så ringde en kund som inte orkade vänta på en modell utan slår till på ett par vanliga så länge. Han kommer nog imorgon eller på söndag.


Har fortfarande inte hittat min laddare så att jag kan fota igen. Jag slänger in uppfödarens bild på Mirakel så länge. Vi använde deras stamtavlenamn med ändringen att vi kör med det svenska uttalet och stavningen på Mirakel.


Mirakel, 8 veckor

Av Niclas Bernhardsson - 15 september 2008 23:00

Lite småstressigt då jag först skulle vara ledare för jobbets löpargrupp och sedan träna VSK´s 97:or. Hasse H var förstås med och sprang och han kan aldrig hålla sig lugn så det blev förstås lite tävling oss emellan och jag tyckte först att jag hade kontroll på honom men sedan drog han ifrån på vårat andra varv. Jag lyckades komma ikapp honom ett par gånger men i den sista backen var jag rökt. Har varit rätt trött ett par dagar men det var inget som spelade någon större roll, det var klasskillnad idag.

Jag visade några övningar insprängt i passet och sedan var det slut. Det blev ett ganska kort pass, kanske på 40 minuter total. Ullis mötte upp i spåret och då hon var klar så hann vi komma hem och göra lite mat innan det var dags för Felix och Tim att träna. Många sjuka så det var bara 5 st. barn som kom till min träning men jag var själv med så mycket jag orkade. Nu är jag grymt trött och längtar efter sängen!


Natti natti!

Av Niclas Bernhardsson - 13 september 2008 23:28

Uppfödaren tyckte att det vore bättre att även den andra katten kom till en barnfamilj och sällskap av ett syskon är ju aldrig fel men det är ju inte alldeles gratis och vi visste inte riktigt hur det skulle gå då vi aldrig haft katt förut.

Först steg vi upp redan halv 4:a på morgonen för att komma iväg i tid och vi tänkte passera Ullareda innan då det låg i närheten av uppfödaren.

Själv kom jag i säng runt 12 på natten och var väl inte så jättepigg på morgonen men jag körde på tills det nog endast var ca. 10 mil kvar, då fick Ullis ta över. Sen shoppade vi lite på Ullared och hur konstigt det än låter så hittade inte barnen något till själva men vi köpte lite till hushållet. 4 fulla kassar och ändå så gick det inte på mycket mer än 2000 kronor. Och det var ändå inga skrymmande saker. Det märks direkt att det är låga priser där.

Sen kom vi då iväg och var hos uppfödaren ungefär en timma innan avtalad tid, men ju tidigare ju bättre enligt dem så det var ju bra.

Och så fick vi vi se på sötnosen och givetvis så ville hon sälja in syrran också som heter Mirakel. Mystica är verkligen bedårande och Mirkakel väldigt fin hon också. De lekte bra ihop och det påtalade förstås uppfödaren som var trevlig som attan vilket även hennes familj var. Lite fika och så blev det som det blev. Hon ville väldigt gärna sälja syskonet också och vi kunde inte stå emot. Så nu har vi två små sötnosar hemma som har utforskat halva hemmet. Halva källaren har vi spärrat av så länge. Till en början så var det väldigt försiktiga och jag kände mig som ett idiot som tappade bilnyckeln på transportburen precis då vi kom fram till trappen, oh jag skäms! Mystica blev rädd men efter ett tag så gick det över och hon testade det mesta hemma. Mysigt! Nu ligger då nästan längst upp på klösträdet och sussar sött! De har redan spelat fotboll och fått igång sina magar så jag har gjort debut på att rensa kattlådan. De äter gott och mår bra! Mysigt!

Av Niclas Bernhardsson - 12 september 2008 22:47

Stäppvandringen!

Jag har ju läst som en tok den senaste veckan och bränt av bok efter bok. Nu imorse så läste jag ju klart "Mammutjägarna" och tänkte ta med mig "Stäppvandringen" till jobbet för att läsa då maskinen gick men inte fasicken hade jag den boken hemma! Istället hade jag två exemplar utav "Mammutjägarna", vilket missflyt!

Imorgon åker vi och hämtar katten men innan vi hämtar katten så skall vi smita in på Ullared och då är det bara att köpa ovan nämnda bok! :-)


Katten ja!

I veckan så har jag snickrat och donat också så nu har jag fixat en kattlucka i toalettdörren! :-) Och då vi ändå gjorde iordning den dörren med färg och allt så kör vi på med de andra dörrarna på överdelen av huset. Så nu står den andra dörren och torkar till sig med sin slutfärg. Fast nya handtag och så där är ju roligt, de som satt på är ju sedan början på 60-talet och inte så roliga. Tyvärr så spacklade jag inte igen alla skruvhål på den ena dörren så den kanske blir svår att hitta rätt grejer till fast det är ju bara att göra om då den står på plats. Redan imorgon bitti, kl. 04:00 skall vi försöka komma upp och iväg. Pust!

Nä, nu längtar man och inte blir det bättre av att vara uppe och bli trött! Natti natti!

Av Niclas Bernhardsson - 12 september 2008 20:00

Sitter här och drömmer om gamla tävlingsminnen och kikade på gamla gästboksinlägg på puls.se. Jag kommer aldrig att glömma alla härliga grattisinlägg och det värmer i hjärtat och sporrar en att komma tillbaka. Egentligen så handlar det bara om viljan och den har jag ju.


Det jag pratar om är Lidingöloppet 2005, året innan hade jag floppat.

Loppet:

http://web.telia.com/~u15653696/race05.htm 


Alla härliga gästboksinlägg:

Klicka på länken nedan och fortsätt sedan med den vänstra pilen för att komma framåt i tiden: http://www.puls.se/members/pages/guestbook.cfm?memberid=5412&startat=3060&username=

Av Niclas Bernhardsson - 12 september 2008 12:26

Låg och drog mig lite men fick dra mig upp ur sängen då en kund skulle komma. Det var en bekant så hon fick ringa igen och förvarna mig lite innan men jag var uppe och iordning då hon väl ringde sedan. Passade på att läsa ut "Mammutjägarna" och det var ju skönt att den boken fick ett lyckligt slut! Asch, jag var ju alldeles upprörd! Och boken är ju inte direkt tunn...

På något sätt så får den en att tänka efter ibland, det kanske är som Einstein sade. Vill du får dina barn smarta, läs för dem.


Men nu väntar snart lite jobb igen, det är "min fredag!" Hm, jag känner mig sååå priviligerad. Undrar om jag inte skall fira till det med lite gott på jobbet. Fast jag är ju snart hemma igen hos min älskade familj. Det är bara till 20:00 ikväll.


Nu börjar det bli lite brådis. Kunden har varit här, får nog skriva fakturan imorgon. Jag tänkte måla på lite på en dörr och sedan gå till banken i ett ärende. Förhoppningsvis så hinner jag röja upp lite hemma också....


Hej hopp!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards