Alla inlägg under oktober 2008

Av Niclas Bernhardsson - 22 oktober 2008 23:17

Ah, det här behövde jag efter lite tråkiga saker som har hänt på slutet. Inget jag kommer att ta upp här men ingen verkar ha gjort något dumt utan det handlar bara om missuppfattningar. Hursomhelst så kändes det skönt att få spela av sig lite på innebandyplanen. Det gick hyfsat idag. Som vanligt då man spelar två-mål så blir det en del "skitmål" och apropå skit så var en persons mage lite i olag.... Urrk! Vi hittade till slut ventilerna som jag öppnade för fullt. Det är ju löpningarna jag är bäst på men om de inte lyckas så är man ju lite halvt överspelad och de vana innebandyspelarna gråter väl då jag kör mina raider! :-) Fast de lyckas ibland och det känns iaf som det är snygga mål! Och idag har jag lyckas göra min värsta "kaka" på en spelare och då snackar jag inte om att köra in knät i nån utan helt enkelt ett vanlig skott som mynnade ut i ett rejält märke (med 4 hål) inpräntet vid sidan av knät! :-) Vi ser ut som skadeskjutna hjältar efter 2 h på planen. Och tuffa tacklingar som vanligt, det är kul. Fast jag fick en tackling rakt bakifrån då jag stod snett framåt, liksom lite böjd åt sidan. Den kändes inte så mysig och jag blev lite arg. Försökte ge igen men han är rätt stadig! :-)

Äsch, vem bryr sig! Det blev 2 h tuff innebandyträning med ett par rejäla flåspeakar! Effektiv tid kanske en timme då vi hade 2 avbytare i vårat lag.

Av Niclas Bernhardsson - 21 oktober 2008 21:53

Efter en rolig överaskning för min jobbarkompis så blev det lite av en antiklimax. Segt på jobbet och mitt högra knä värker en del. Det blev visst lite för mycket löpning i söndags. Sen så fick jag en räkning som jag hade glömt bort från en leverantör. Fast det borde ju vara upp till dem att ha koll på vad man har köpt och skicka ut en faktura. Nu kom den ett drygt halvår senare och 17 000 skall jag visst betala! Oops! :-)

Hoppas knät känns bättre imorgon då det är innebandy! Det är rätt kul och jobbigt! Det är lite kul att se de som kan reglerna då man hoppar och "råkar" ta ned bollen med handen. Och tacklas får man inte men vi smäller på för fullt! :-) En kille väger typ 30 kg mindre men han tycker att det är helt okey då jag sätter in en tackling! Kul!

Nåja, det är imorgon det.

Vet Ni förresten varför bladlössen inte blir så stora?

Av Niclas Bernhardsson - 21 oktober 2008 12:47

Redigt trött i morse men jag orkade iaf knuffa igång Felix som hade krypit upp bredvid mig. Hörde att inte Tim var uppe så Felix fick väcka honom. Försökte väl själv komma upp men var alldeles för trött för det. På något sätt så skulle jag hinna åka till soptippen och slänga grejor. Åka vidare mot Trosa för att lämna bilen men innan det så skulle jag köpa lite prylar som var kvar på en insamling. Bland annat så ville jag ha en sparbössa där det sista av pengarna skulle in i. På Albins i Trosa hade de fina bössor men de kostade väl från 170 kronor och då försvinner jag ju lite av vitsen med en insamling. Sprang till banken och tiggde till mig en fin vit enkel spargris och sen tillbaka till Ablins där jag köpte lite leksaker då det skulle vara till en jobbarkompis som fått barn. Sen åker jag till Ullis jobb och börjar packa ur då "grishelvetet" (förlåt!) rullar ut ur kassan och över kanten på bagageutrymmet och förstås ned i backen! PANG! Plasten skulle visst vara stöttålig men inte så värst! Ah, panik! Bestämmer mig fort för att åka tillbaka till banken och nu började det bli lite bråttom. Förklarar mig och får en ny men nu blir det en genomskinnlig då den vita modellen var slut. Shit! Nåja, det blir nog bra. Fort tillbaka till jobbet och packar ned prylarna i ryggsäcken, vilket inte var det lättaste, och snöra på sig Powerslideskorna och iväg. Rätt blåsigt och lite regn men den värsta blåsten kom bakifrån och det var först inne i Vagnhärad som det blev jobbigt. Men det blev det rejält jobbigt och det blev ett rätt bra pass. Rätt fort gick det då det tog 30.09 från Ullis jobb och hem. Typ 7,5 km. Visserligen med vind i ryggen men det sög rätt fint i backen.

Bråttom bråttom! Hej hopp!

Av Niclas Bernhardsson - 20 oktober 2008 19:31

Så har jag en testpenna hemma och tänker inte på att använda den då jag fixar ihop scartkontakten... När jag kom att tänka på att jag lånat hem en testpenna, eller vad det nu heter, så kom jag på att den kunde jag ju använda för att kolla om jag kopplat rätt. Och det är ju inte försent. Visserligen så verkar allt funka men rätt skall ju vara rätt. Nu är jag ju inte hemma men jag måste ju prova så fort jag kommer hem! Kanske ingen stor sak för Er men jag är lite nyfiken! :-)

Oj, det här inlägget placerar sig nog inte i toppen på Blogglistan! ;-)

I övrigt så körde jag hem en TV till Tim idag. Han blev både snopen och glad, fast han visst ju om att han skulle få en ny TV men kanske inte idag.

I morgon så får han TV-bänken. Vi har köpt allt begagnat men det var rätt nytt då en jobbarkompis skaffat sig, som alla andra, en ny platt-TV.

Av Niclas Bernhardsson - 19 oktober 2008 22:51

Lite småseg eller rättare sagt mycket seg då jag fixat mycket hemma och vi har dessutom gått en hel del promenader då Ullis är med i något gäng som skall gå mycket. I hennes fall så tycker jag det är lite löjligt då hon springer en hel del och vissa som knappt motionerar alls ligger jättehögt på den listan och det förvånar lite då jag är rätt säker på att de inte motionerar så mycket. Man får visst göra om en del poäng men vill de, om det nu gör det, fuska så får de väl göra det. Fast att springa verkar inte vara en så bra omräkningsfaktor, det blev nästan sämre, tror jag. Gym var däremot grymt så går man dit och fiser lite så hoppar man upp i täten. Cykling var ännu värre. Ett normalt 5-milapass, som Ullis och jag tog ibland förut, gav typ över 50 000 steg! Man skall visst räkna steg och det går att läsa om på tappa.se. Fast jag orkar inte.

Hursomhelst så drog Ullis ut mig på morgonlöpning men jag var grymt seg som sagt var. Och idag gick det inget vidare. Fick inte igång fotlederna alls så jag fick stanna och knyta upp skorna då fötterna domnar bort. Ullis sprang och vände ibland och ibland så körde jag rusher för att komma ikapp. Normalt så har jag en svacka, nu då fotlederna strular, vid mellan 2-5 km. Efter det så verkar jag få blodflödet att funka. Idag så fortsatte det att domna bort och jag fick ta små pauser ibland. Efter en timma så släppte det bara och jag kunde springa på. Härligt!

Vi ökade väl farten lite, kanske i rena glädjeruset, och väl framme i Vagnhärad igen så avslutade vi med 4 koordinationslopp. På den första så fick Ullis ett tokryck och körde i rena sprinterfarten, jäklars! På den andra så fick jag ihop bitarna och känder hur fotisättningen satt som den skulle

Iaf så blev det väl ett bra pass ändå fast det kändes helt hopplöst under en lång tid.

Nä, hopp i säng nu!

Av Niclas Bernhardsson - 19 oktober 2008 22:43

Väntade på Roma vs. Inter men kikade lite innan på Barcelona-matchen. Sen drog jag igång videon till frun och skulle bänka mig då det står, under Barca-matchen, att Zlatan redan gjort mål! Byter snabbt och Inter leder alltså med 1-0! Sen slår han lite felpass, blir avblåst för allt men gör även en del bra grejer. Målet han gjorde var förresten en enkel lobb då Roma misslyckats med att ställa honom offside och målvakten kommer ut försent, han kommer iaf på mellanhand.

Sen hinner knappt andra halvlek börja och jag är och kollar mailen. Då slår han till igen! Ah, Tim ropar och jag springer och hinner se reprisen! Effektivt och försvararen vågar inte riktigt gå på. Han får lite kritik för det men ibland är det bättre att avvakta. Går man på och går bort sig så gör man det ofta ordentligt. 2-0! Kikar sen lite på matchen innan jag kikar lite på internet igen. Mål! Jisses, jag får köra intervallpass ju! Och innan jag är tillbaka så är det mål igen! 4-0! He he, jag bestämmer mig för att titta istället men då Zlatan byts ut så struntar jag i det! Effektive Zlatan! Fast hela Inter var effektiva. Grymt! Synd att han blir avblåst hela tiden bara. Men är man stor och stark så är det svårt att stå emot att blåsa då försvararna faller. Fast skall jag vara ärlig så tycker jag att Roma var tuffa mot Zlatan men han får inte lika mycket tillbaka.

Av Niclas Bernhardsson - 19 oktober 2008 22:32

Då vi köpt en platt-TV till sovrummet så ville få det lite snyggt med sladdar och så. Därför har jag sågat upp halva, nåja, väggen bakom. Det är f.ö Felix rum så därför så har vi just nu en 9-åring som drar upp knäna i ryggen på mig på nätterna. Hmm, skönare har man ju haft det! :-0

Hursomhelst så har jag sågat och dragit rör så det stått härliga till. Idag så blev jag iaf äntligen klar med själv rördragningen och jag har t.o.m plockat isär en scart-kontakt med alla stift och sedan dragit igenom sladden, med stift och allt, och sedan plockat ihop den. Det är typ 20 sladdar och typ 2-4 st i samma färg!! Jag märkte vissa av sladdarna på olika sätt för att veta hur de skulle sitta sen men tror Ni inte att jag missade att märka några sladdar i samma färg? Eller märkte en del på samma sätt... Hmm, jag fick iaf ihop dem och jag chansade ordentligt 2 ggr. Sen monterade jag ihop allt och drog på strömmen! Voila! Eller inte... Ström uppe vid första uttaget så TV´n funkade men vid nästa uttag var det stopp! Skumt för testmejsen visade på ström. När jag plockar isär uttaget så ser jag att det numera på uttagen kan kopplas in andra sladdar eller liknande, det var märkt "X". Fråga inte mig men när jag kopplade på motsatta sidan där fas och nollan skulle in så funkade det. Och bild och ljud verkar komma som det skall. Ja, Ni hör va? Hemmafixaren ute på hal is! Får väl ta hit en elektriker så han får titta och godkänna det, det är nog bäst innan jag spikar ihop väggen igen!

Det tråkiga var att jag visst inte hade dragit fram en fjärde kabel från parabolen, som jag trodde. Så idag blev det bara video men den går för fulla muggar.

Av Niclas Bernhardsson - 17 oktober 2008 19:50

Ganska seg vecka med mycket jobb i huset och sena kvällar och kurs på jobbet, iofs bara en dag med räddningsgruppen, så när det äntligen är helg så börjar jag känna mig lite småseg och lite småkrasslig! :-(

Efter jobbet så åkte jag och mötte upp Ullis som gick hem från jobbet då hon sprang dit imorse. Undrar Ni varför hon inte sprang hem så har hon visst fått direktiv att ta det lite lugnt i början. Bara att springa 7,5 km i kolsvart mörker (nåja) klockan halv 6 på morgonen till jobbet är rätt grymt.

Förr sprang jag själv rätt ofta morgonjogg till jobbet men jag har en bit kvar tills dess. Fast rätt skön start!

Hursomhelst så åkte Ullis och jag till soptippen och slängde lite skräp och sedan åkte vi direkt upp till IKEA och köpte lite till nya TV´n. Efter det så blev det en liten kort körning till djuraffären ett stenkast därifrån. Sen så ville jag köpa lite till hemmet på Biltema. Efter att ha köpt på mig på kablar, vp-rör och lite annat så var det dags för hemfärd med ett lite stopp på Mc Donalds. Provade att mastig ny sak som jag aldrig kommer käka igen. Den kändes proppfull med energi och låg nog närmare 1000 kcal!

Nä nu orkar jag inte blogga längre! Trevlig helg på Er!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7 8
9
10 11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards