Alla inlägg under oktober 2008

Av Niclas Bernhardsson - 10 oktober 2008 12:29

Väldigt segt imorse och jag ville knappt springa idag men med "Långstånken" och "Tränings-Tommie" (sådärja!) som sällskap så gick det ju lite lättare. Jag fick skjuts av "Tränings-Tommie" och väl framme vid löparbanan så dröjde det bara ett par minuter innan "Långstånken" kom. Vi drog två varv som uppvärmning i lugn fart och sen på det blev det lite stretch. Kände mig väldigt stel så ryggen prioriterades så att jag överhuvudtaget skulle kunna springa på.

Vi, jag och "Långstånken", bestämde oss för att köra 6x400 m med 200 meter joggvila men efter den 4:e intervallen så tänkte vi oss att köra en setvila. 1.30-fart vore ju kanon men kanske lite för optimistiskt för mig nu. "Tränings-Tommie" körde i sin egen fart men vi sporrade varandra rätt bra ändå.


Hursomhelst så drog vi igång och vi, nu pratar jag bara om mig och "Långstånken", hittade rätt fart direkt men det var ju jobbigt! Usch, den första intervallen, med sirap i underbenen, gick på 1.29´94 och jag tvekade om det var vettigt med 6 st. Hm, "Långstånken" låg hela tiden metern bakom eller tappade några meter men det var typ max 1-2 sekunder bakom/varv. Trodde aldrig att jag skulle kunna hålla ihop det här och jag väntade bara på att han skulle ta över kommandot. Efter den fjärde intervallen så väntade setvila och det kändes som vi skulle dö! Det roliga var att den intervallen som gick långsammast för mig inte var sämre än 1.34´66 dock så strulade jag med avtryckningen på den så den var nog snarare strax under 1.34´00 eller däromkring.

Efter setvilan så kändes det hopplöst så döm av vår förvåning då vi drar den på runt 1.30, jag på 1.29´82 och kompisen på 1.30 High five på den liksom! Härligt! Fast där blåste vi nog ut oss lite grand för sen tog pausjoggen, som skall ta 1.30, hela 1.36 för mig. På den sista intervallen så nästan förväntade jag mig att han skulle blåsa om mig och jag bet ihop. Kanske har jag bättre erfarenhet av banor så jag visste hur jag skulle disponera krafterna. Kände att han tappade några meter och fastän det kändes tröstlöst strax innan 200 m, med stumnande ben, så gick kurvan till 300 riktigt bra. På sista raken så öste jag på då jag tyckte mig höra att han närmade sig igen och sneglar bakåt lite. Nåja, jag har kanske 5 meter och öser allt vad jag har. Tror ju självklart att det blir en tid nedåt 1.30 igen men tji fick jag. På de sista meterna så känner jag att jag är på gång att kräkas men vill inte släppa på farten utan håller i ändå in i mål. Men kräkas lite, det måste jag så jag slänger mig i gräset. 1.32´05 gick den sista på. Härligt pass och vi joggar ned två varv. Vi känner oss alla nöjda och visst är det långt kvar till någon toppform men jag känner att jag är på väg. 92 kg också, det kan inte vara så pjåkigt. Nu är det bara fortsätta! När jag väger nedåt 70 kg så lär det gå bra mycket lättare!


Mina tider:


Uppvärmning:

Ca. 10 minuter - stretch och jogg 800 m


4x400 m, 200 meter joggvila

1.29´94 - 1.30´05

1.32´74 - 1.30´21

1.33´29 - 1.33´27

1.34´00 - 3.00´00 (Setvila)


2x400 m, 200 meter joggvila

1.29´82 - 1.36´81

1.32´05 -


Vila: 5 min


Nedjogg:

 2 varv - 5,5 - 6 min


Total tid ca. 40 minuter

Av Niclas Bernhardsson - 10 oktober 2008 09:18

Med den nya löparbanan i Trosa så blir man ju onekligen mer sugen på att springa intervaller och "Långstånken" var förstås sugen och nu är även en annan som förut var totalt ointresserad av löpning intresserad av att joina. Så vid halv 11 idag skall vi samlas. Den sistnämnda kompisen kallade jag förut, fast med viss ovilja, för "Tjock-Tommie". Mest för att skilja ut honom från andra med liknande namn. Nu tränar han som aldrig förr så det epitetet är verkligen på väg bort och jag skäms lite för mig själv. Fast väldigt roligt att han blivit biten!

Igår var jag helt slut efter innebandyn i förrigår och sov över ett möte! Oops!

Bara hoppas man är på benen idag. Fortfarande lite sliten men det är bara att bita ihop. 6 st. 400-ingar borde man klara av. Satsar nog bara på 1.30-fart Det får duga fast "Långstånken" triggar nog upp mig.... Hmm...

Snart kommer Tjock... förlåt... "Tränings-Tommie och hämtar upp mig! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 8 oktober 2008 23:36

Det började väl lite halvt om halvt och jag missade en hel del. Men efter ett tag så började jag att få fart på fötterna. Tyckte jag körde på riktigt bra och var riktigt trött efter mina rusningar. Dock så gick det bättre och bättre men när det väl vara slut så var jag riktigt slut! Vispade in en hel del mål men var även inne på mycket baklängesmål. Nåja, det är iaf kul men i matcher så blev det 1-2 för vårat lag... Skit!!! Var tvungen att väga ett paket idag som var rätt stort (vallabord) och höll det samtidigt som jag steg upp på vägen. Sen vägde jag mig utan bord för att få ut mellanskillnaden och vågen pekade på hela 92,3 kg. Ingen på innebandyn trodde på mig då jag enligt "Långstånken" bara var en tvärhand hög! Jojo, sträcker jag mig ordentligt så kanske jag kan pressa upp mig till 178 cm. :-) Det känns nog iaf då jag trycker till! ;-)

Roligt att jag inte kände av ryggen idag!

Av Niclas Bernhardsson - 8 oktober 2008 19:27

Då det verkar ha varit sirap i bloggagratis idag så klipper jag in från mitt TC på puls.se:


PowerslideTotalt 9 km - 41 min

Kommentar: Usch och fy vilken hektisk morgon! Jag vet inte hur många punkter jag hade på agendan och ingen tid typ! :-0 En kund hade glömt sin faktura och skulle komma bort och Ullis ville ha bilen då hon gick (eller sprang) till jobbet imorse. Sen skulle morsan komma och kolla på katterna samt gratulera mig. Jag var dessutom tvungen att åka till banken, skicka iväg ett stort paket (vallaställ) och ingen bil hade jag ju hemma då jag tidigare på morgonen lämnat den i Trosa. Ringde Canal Digital och beställde ytterligare ett abbonemang... Osv...

Nåja, i träningsväg då?
Jag "råkade" glömma bilen på jobbet igår kväll och var då först tvungen att åka Powerslide till jobbet (1,65 km - fast med en ruggig och jobbig backe) för att därefter ta bilen till Trosa och skata hem igen. Då blev det ungefär 7,5 km. Så sammanlagt blev det 9 km Powerslide idag och egentligen ingen koll på tiden men det var nog runt 4,5-4,75 min/km.


Ikväll så blir det lite innebandy. Polarn, Ni vet "Långstånken", ville köra lite löpning på bana imorgon. Vi får väl se hur det blir med den saken. 400-ingar... Hm...

Av Niclas Bernhardsson - 7 oktober 2008 12:55

Jag lyckades övertala en kompis, som bor i Trosa, om att köra ett pass idag på löparbanan i Trosa. Han bor nästgårds banan medan jag tog mina Powerslide och körde 7,5 km dit först.


Jag pumpade i däcken innan så jag hade ca. 6 bar. Det gjorde susen och jag drog mina 7 km på ganska prick 26 minuter, inklusive ett litet stopp då en hundägare inte hade koll på sin lilla, hmm förlåt - stora älskling!

Väl framme så ser jag kompisen komma joggandes och det går verkligen inte att ta fel vem det är då han är närmare 2 meter.

Vi kommer överrens om att försöka hålla nere antalet intervaller då han aldrig har kört innan och jag är ur form och inte har kört någon kvalitet på länge. Iaf inga 200-ingar. Eftersom bägge var uppvärmda, han hade joggat en lite bit innan typ 8 minuter iaf, så körde vi bara 1,5 varv lugnt först med några fartstegringar. Det kändes väl inte super. Jag vet ju att jag suger på allt från 200 upp till 5000 så jag var nog inställd på att inte dominera direkt. Dock så sade jag åt honom att lägga sig bakom mig i den första kurvan eftersom han inte har koll på farten.

Hursomhelst så körde vi 200-ingar med 200 gåvila emellan. Efter 4 stycken så gick vi 400 meter fast skall jag vara ärlig så får man lägga på 12-16 meter gåvila/varv då vi körde på bana 4. Det var något arbete på innerplan och de hade ställt bilar ivägen så vi fick gå lite extra. Nu kommer jag inte ihåg hur många extra meter det blir men so what! Har jag tråkigt på jobbet ikväll så kanske jag räknar ut det. Är det någon som vet avstånden mellan banorna?

Nåja, tillbaka till ämnet. Efter den långa gåvilan så körde vi 4x200 igen och farten var ju inte så imponerande. Kompisen var lite sugen på att testa hur fort han kunde springa ett varv men jag sade att det var en dum idé då han redan kört lite intervaller och det kommer säkert att kännas imorgon.

Men då ville han tävla och det kunde jag ju hänga på. Direkt i starten så känner jag att jag får 2 tiondelar på honom och sackar lite medan han drar på som sjutton. Med sina långa ben så får han några meter i kurvan och fortsätter dra ifrån även i utgången av kurvan. Då känner jag mig slagen och ger upp fast kommer sekundrarna efter på att jag ju ändå har min sista intervall att köra klart. Till slut så kommer jag in på en helt okey tid men är ändå slagen med 3 sekunder! Hm, inte kul att få spö av nybörjare men han är rätt stark den långstånken! :-) Tiderna är inget att skriva hem om men nu tävlar jag bara mot mig själv. Jag kommer inte direkt att göra någon karriär på 200 meter... Det viktigaste är att få ta i och komma på banan igen. Nästa tisdag så kör vi 400-ingar. Det kanske räcker med 6-8 stycken då. Vi får se.


Uppv.

Powerslide 7,5 km (7 km 26.00) 29.37

Vila 4.19

Jogg - 4.22

4x200 (intervall 200 m - gång 215 m)

38.82 - 2.07´50

36´65 - 2.16´21

38´07 - 2.14´52

38´78 - 4.28´95


37´48 - 2.20´08

38´83 - 2.19´45

39´55 - 2.32´07

37´46 - Vila 15-17 minuter (Inklusive ett varv nedjogg)


Powerslide hem

7,5 km 28.37


Av Niclas Bernhardsson - 5 oktober 2008 22:19

Efter brorsans chockbesked, ja jag vet att det absolut inte behöver betyda att jag kommer med, så fick jag arslet ur vagnen och Ullis och jag gick till gymmet. Hon är inte alls lika sugen på att styrketräna så hon körde 30 minuter roddmaskin och sen 30 minuter på löpbandet. Hm, rätt okey!

Själv så var jag toktrött efter 5 minuter på den där Cross-trainern och gick sen ut bland redskapen. Morsar på några bekanta och sen kommer Mr. Big som alltid slänger ur sig några klatschiga kommentarer och han tyckte att jag såg "groteskt vass ut". Jag rynkade ögonbrynen och höll väl med om att jag såg grotesk ut då... Nåja, han skall ju alltid vara rolig och det var med glimten i ögat. Jag försökte hålla uppe ett högt tempo och nöjde mig med 2-3 set/muskelgrupp så i princip så fick sig hela kroppen en omgång. Underarmarna skippade jag dock men de fick väl ändå sig lite träning.

Igår kom jag (igen) på att jag inte tål socker! Att man aldrig skall komma ihåg! Jag svullnar upp som en ballong om jag dricker för mycket läsk och äter för mycket fika. Igår käkade jag en pizza vid barnens fotbollsavslutning och tog en läsk till. Det kan jag lova att jag kände av senare på kvällen. Vi sprang ju en runda då. Så nu skippar jag läsken och för mycket onyttiga saker. Funderar på att äta mera Krav-märkt mat också. Synd att det är dyrare bara. Men för miljön och för min egen skull så är det nog inte dumt.


Det blev iaf en timme idag och jag är nöjd! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 4 oktober 2008 23:07

Ja, så känner jag mig efter dagens pass! Fick igår höra att brorsan lagt ned en massa krut på sin anmälan för att få mig med i ett riktigt tokprogram som skall gå på TV5! När jag sen hörde hur anmälan lät höll jag på att ramla av stolen. Det lät jättebra men tyvärr väldigt överdrivet och i den form jag har varit i är jag ju inte i nu. Det var om alla saker jag har gjort och så. Det är ju bara att tacka nej kan man tycka men det är i Argentina och är säkert jätteroligt. Men hur kul är det att komma med 20 kg mer än min toppform och med krämpor lite var och här. Jag klarar ju inte ens av att jogga mer än 2-3 km utan att stanna. Jag blev iaf peppad igår kväll och efter att idag har varit i Torshälla med barnen som spelade fotboll, Tim gjorde förresten en riktig Glenn Hysén-brytning som var helt sjukt bra, så var jag riktigt sugen på att träna. Ullis ville med så det blev lite löpning.

Vi började lite lätt och första känslan var ändå att det var lite roligt och skönt men ändå lite tungt. Ullis hade det tungt från början. Men att det är lite tungt gör ju inte så mycket tänkte jag och joggade vidare. Sen skulle vi upp i skogen, Ullis är alltid så sugen på att springa i lite svårforcerad terräng, och jag var i dagsläget inte så svårövertalad. Men ganska snart så känner jag hur jag blir mer och mer stel. Då har jag ändå sträckte ut ryggen och så. Det börjar strama lite i ryggen och ganska snart så börjar fötterna att domna. Vid minsta ojämnheter så protesterar kroppen. Då blir jag rätt frustrerad och för att återgå till den där tävlingen som skulle gå i Argentina så är ingenting ens klart men skall jag ha den minsta chans att vara med så vill jag ju ändå vara i hyfsad form. Självklart förstår jag att det är svårt att komma med i den där tävlingen. Jag vet förresten inte så mycket om den men tror att den är lite i den japanska andan med typ Vikings. Tokroligt och rätt farligt! Men jag har rätt stor respekt för brorsan och är lite rädd för att han har fått mig att framstå som en ypperlig kandidad.

Efter att ha fortsatt löpt ett tag så kändes allt hopplöst och jag gick så fort jag såg en ojämn bergshäll. Jag visste direkt att det skulle låsa sig. Så det blev ett antal gåpauser och även Ullis var sliten och ville gå på några ställen. På slutet så kunde vi ändå springa på lite mera, det var skönt. För att ändå känna att passet inte var helt åt pipskogen, det tog förresten en timme, så lade vi in lite fartlek.

Egentligen så borde jag kolla upp vad det för tävling brorsan försöker få in mig på men jag orkar inte nu. Toktrött är ordet! Ni, som orkar, får gärna kolla in det till mig! Hej hopp!

Av Niclas Bernhardsson - 4 oktober 2008 22:43

Rätt roligt koncept och trots att både Inter spelade ikväll och det var Lilla Melodifestivalen så var det Stjärnor på Is som var det som vi mest tittade på ikväll.


Vad var det som var mest intressant ikväll då?

Jodå, det är alltid roligt att se "stjärnor" av olika de slag försöka att bemästra något annat än de är vana vid. Tyvärr så missade jag några nummer och det var bland annat Lars Frölander och Markus Fagervall. Det hade varit roligt att ha sett men det kommer väl fler tillfällen.

Det var dock ingen vidare bra start på kvällen då den första proffstjejen föll på ändan ganska omgående i programmet. Nu kommer jag inte ihåg vem hon dansade med. Hursomhelst så blir det lite mer utslagsgivande när det är på is. Det tar nog en liten stund för att se hur bedömningen går till. Jag blev lite lurad när det gällde Tony Irving som jag tyckte var jättebra MEN fötterna hängde visst inte med...

Det roligaste är nog att se hur det såg ut första gången de kom på is. Men väl på plats så verkar det gå bättre.


I övrigt så kikade vi lite på Lilla Melodifestivalen och sen på slutet så gick Tim och jag upp och såg slutet på Inter och Bologna. Zlatan äger!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7 8
9
10 11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards