Alla inlägg under februari 2009

Av Niclas Bernhardsson - 21 februari 2009 23:50

En gammal sicklingskund ringde och han är lite virrig. Ja, det får man kanske inte skriva men eftersom jag själv är minst lika virrig så går det nog an och lägger jag till att han är en smart och trevlig professor så kommer jag nog undan med det!

Förra året så gick det "åt helvete" då skidorna gick för fort! Ja, det är inte lätt att göra alla till lags och inte kan man lägga in ngn särskild bromsspärr då det blir branta backar.

I år så borde det bli lite kärvare före iom nysnön som verkar komma.

Btw så föll den trevliga mannen hela 5 gånger förra året och skadade sig ganska rejält. Han fick dessutom valla om då han hade plogat bort fästet. Lägger jag till att han är 59 år och ändå körde på runt 6,5 timmar så förstår Ni att det är rätt bra.

Mer skall jag inte avslöja om mannen men jag kan ändå nämna att det INTE är ngn känd person på Skidforum.se ifall Ni nu skulle tro det.

I övrigt så var det lite klent med beställningar på webshopen, det var lite trist. Jag har ju köpt på mig vallabord och rillers så jag har hela källare full! :-)

Men de försvinner väl med tiden.

Apropå kändisar så har jag faktiskt en OS-medaljör i kundkretsen. Lite roligt. Den personen är dessutom väldigt trevlig också. Det känns som om de flesta som idrottar är väldigt trevliga. Det är nog en viktig egenskap eller så blir man helt enkelt trevlig då man håller på! :-) Eftersom jag inte får, iaf inte utan kundens vetskap, avslöja vem det är så får det räcka så. Men gissa kan jag ju inte hindra Er ifrån att göra! ;-)

Själv blir jag otrevlig om jag inte får träna! :-0

Av Niclas Bernhardsson - 20 februari 2009 21:42

Eftersom det är så mycket nu med alla Vasalopp så hinner jag inte riktigt med att uppdatera bloggen så det får bli mycket på en gång nu.


Hård magträning!

Ullis och jag fick för oss att köra lite Core-träning hemmavid och det utmynnade att vi tävlade lite med varandra som vem som kunde göra "plankan" längst! Jag var lite stöddig och låtsades förstås som om jag hade allt under kontroll men i det här fallet så slår det tillbaka på en med ungefär ett dygns "inkubationstid!" He he, den magsmärtan var fin!


Innebandyn

Var riktigt seg i kroppen och kände inte alls för innebandy i onsdags. Men väl på plats så kom jag igång och tröttheten försvann. Dock så var jag inte riktigt lika het som jag ibland lyckats vara. "Långstånken" gick det däremot mycket bra för! Kul!


Webshopen

Sen vi fått igång shopen så har det rullat på ganska bra! Visserligen så är det Vasaloppstider men så här bra har det nog aldrig gått förut! Jag slog också rekord med att få in både mest pengar och flest inbetalningar, på en och samma dag. Det lär förstås droppa av snart men det är några dagar till som det lär vara fullt upp. Idag var jag förresten ledig från det ordinarie jobbet då jag ändå skulle till sjukgymnasten. Jag har en krånglande disk och det var bara pga ett slarvfel i gymmet i slutet av 90-talet. Under en marklyftsövningar så ville jag hjälpa till genom att dra lite snett med höften och då small det bara till. Det får jag lida för nu och det verkar bli värre fast än så länge så är det lyxproblem. Det är inget jag störs av i mitt vanliga liv men jag vill ju bara idrotta mera igen. Då är det lite värre.


Jobbansökning

Har skickat iväg en jobbansökning, det sker inte så ofta. Jag vill, och får inte heller, skriva alltför mycket men jag är mycket intresserad av tjänsten. Det är ett spännande jobb med mycket ansvar men jag tror på mig själv och älskar ju utmaningar. Det borde ju Ni veta som följt min blogg en längre tid.

Av Niclas Bernhardsson - 15 februari 2009 20:13

Iom det nya tränarjobbet, eller skall vi säga tränarsysslan då jag inte räknar med att få betalt, så blir det mer eller mindre träning för mig själv också då jag gillar att vara med en hel del.

Idag blev det en hel del teori och praktik runt offside och förstås lite vanligt spel där jag brukar blåsa av och då skall man tvärstanna och tillsammans analysera vad jag har kommit på. Ibland så ser man inte möjligheterna och jag försöker få dem att tänka till själva. Det blir stora framsteg!


Sen drog Ullis och jag till gymmet och körde lite!

Det blev 25-30 minuter spinning först och sedan körde jag Crosstraining i 25 minuter och Ullis rodde.

Jag avslutade med 20 minuter gym och Ullis gick och solade.

Det blev lite rehabträning för knäna och sedan lite bröst- samt magträning.

Rejält trött men nöjd!

Av Niclas Bernhardsson - 15 februari 2009 20:08

Nu jobbar man dag som natt med webshopen och förstås med leveranser till kunder och nästan enbart till de som skall åka Vasaloppen. Det är lite mycket just nu och beställningarna har börjat rulla in iom den nya shopen - tack, Johan! Det är Johan som är webmaster och har jobbat länge med det här. Det har tagit tid men det är det värt i dagar som dessa.

Kika gärna in och kommentera!


http://shop.enklaresport.se/

Av Niclas Bernhardsson - 12 februari 2009 22:48

Usch, vilken hemsk dag! :-(


Det började verkligen i moll men slutade lite bättre. Nu är det bara att hoppa in i duschen och hoppas på en bättre dag imorgon!

Av Niclas Bernhardsson - 11 februari 2009 23:14

Nu händer det så mycket så det är inte klokt! Till råga på allt så har jag utbildats som hastigast i målning och sen så lanserade vi webshopen natten som var. Där fanns det ju en hel del som var tvunget att fixas och det är förstås inte riktigt klart än. Det är produktattribut hit och moduler dit... Svettigt värre men nu verkar det funka bra. Sen börjar beställningarna att droppa in så här nära inpå Vasaloppet. Och sicklat två par skidor har jag gjort idag också. Fast det ena paret är inte riktigt klart. De ringde på innebandyn och det saknades lite folk. Jag kanske inte borde spela men det är ju så roligt också. Eftersom jag ännu inte köpt några nya inneskor så körde jag med mina lätta löparskor, New Balance. De var faktiskt jäkligt bra.

Och så hade vi visst Årsmöte i idrottsföreningen där jag är ordförande, det gick väl bra förutom att jag blev vald på två år till... ;-) Fast det får väl gå! Det är bara att hoppas att vi får rätsida på lite problem som dykt upp. Och ... Nä, jag har inte tid att sitta här. Det ligger ett par skidor där nere som vill bli klara. Iaf så vill kunden det och så skall jag försöka få in ett vallabord i bilen till en kund imorgon. Det tänkte jag lämna på vägen. Ja, han får möta upp oss.

Ja, Ni hör va? Hej då!

Av Niclas Bernhardsson - 9 februari 2009 22:20

Så var det då dags att träffa den gamle "SpringTime-läkaren" Carter Farrell idag och jag tog pendeln till T-centralen och sedan var jag på gång att försöka ta T-banan innan jag kom på att det var gångavstånd till Sveavägen. Jag förlorade typ 10 minuter på mitt velande men hann ändå ta mig en Latté och en smörgås innan på fiket i samma hus.

Sen gick jag upp och förklarade läget för honom och han blev så chockad över min stelhet att han genast fick mig att stämma träff med en ryggspecialist på Friskis & Svettis-praktiken. Men innan så fick jag gå och göra ett Reumatismprov! Oops! Var det så illa?

Jag måste erkänna att jag var lite orolig hur testet skulle gå till, jag var ju inte förberedd. Det var dock bara ett vanligt blodprov i armvecket. Sjuksystern var riktigt skicklig på att dra in den där stickan, det var nog det snabbaste jag sett!

Sen skulle jag bege mig tillbaka till jobbet men det var lättare sagt än gjort. Först så börjar jag gå åt fel håll efter att en tjej lurat mig! Sen känner jag att jag är helt fel ute och frågar en annan person och då kommer jag på rätt köl igen. Väl framme så ser jag att det är på håret att jag skall hinna med tåget och hoppar in. Men inte f-n går tåget inte! Vi sitter väl där i 20-30 minuter när det kommer fram att vi måste ta ersättningsbussar och det är ju lysande för en som inte hittar så bra! Och inte var det så mycket till hjälp heller men det var ju till slut bara att följa strömmen. Lite roligt var det då det kom flera bussar och hela högen går först åt ena hållet och sedan åt andra hållet då inte ens chaufförerna visst vart de skulle.

Till slut så kom jag då tillbaka och "Långstånken" väntade på mig vid matsalen. Schysst!

Gott käk och sedan skulle jag till min nya arbetsplats - målningen! Riktig kul att prova något nytt och dagen gick rätt snabbt. Den första cylindern jag målade blev dock inte så vacker.... Hoppas kunden inte är så kräsen... Sen fick jag till det desto bättre!

Men till löpningen då! Eller inte förresten... Carter sade att jag inte fick springa på ett tag. Behandlingen, som jag skall få, måste få en chans att värk... oh, förlåt - verka!

Av Niclas Bernhardsson - 8 februari 2009 23:48

Så var det då dags att träna killarna igen och vi var väl 11-12 stycken iaf (några tog fel på tiden) men vilken blöt och tung plan! Jisses, barnen fick verkligen slita och spelet kanske inte blev det bästa. Jag var med så mycket jag kunde och bara att driva runt bollen på planen var tufft. Så det var inte riktigt lika roligt idag som i fredags men helt okey ändå! Barnen verkade gilla det iaf.

Efteråt så försökte jag jogga hem de 2 kilometerna men jag fick stanna och gå då benhinnorna började protestera. Imorgon så väntar ett besök hos Carter Farrell, det blir spännande!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards