Alla inlägg under april 2009

Av Niclas Bernhardsson - 23 april 2009 22:11

Attans! Jag mådde alldeles för dåligt imorse och Ullis mådde ännu sämre. Hon köra lite intervaller mellan sängen och toaletten.

Och idag skulle ju Mystica in till veterinären igen för att se om hon nu blivit frisk nog för att kastreras. Gissa om det var kämpigt att komma upp. Väl på plats, en aning försent, så förklarar jag läget så det blir ingen handskakning direkt men för kattens del skulle det visst inte vara någon fara. Skönt!

Mystica hade gått upp ett helt hekto och det låter ju inte mycket men det är det faktiskt på en ung katt. Så det blev till att lämna henne och åka hem och sova. Sova och sova förresten. Jag tänkte kolla mailen liggande i sängen och satte lite kuddar bakom nacken och det behövdes inte många minuter förrens jag hade nackspärr... Satan! Har man något i kroppen så behövs det visst inte så mycket. Det kanske kommer från ryggen också.

Sen lägger jag mig iaf och får nog lite sömn. Fast den blir störd över att brorsans målarlärling sätter nycklarna i låset och öppnar. Med en bil på gården kan man väl iaf ringa kan man ju tycka... Jag tror att det är Tim som klampar in med kompisar så jag ropar och går ut i hallen och varnar honom. Han, målaren alltså, blir lite rädd för att bli magsjuk och försvinner rätt snabbt. Han får komma tillbaka på måndag, bestämmer vi.

Somnar sen om och sover nog rätt bra. Röjer väl upp lite i omgångar. Man är ju rätt seg själv men Ullis toksover.

Felix kommer hem och jag åker och hämtar Mystica. Hon ser lite pömsig ut men är ändå glad att se mig. Betalar och jag kan berätta att det inte är gratis direkt.

Sen fixar jag lite korv och passar på att köpa lite fikabröd då generalagenten för Powerslide skulle passera. Jag hade redan förvarnat honom så fikat skulle vi ta utomhus i trädgården.

Men han tog mer tid på sig än vi trott så snart skulle ju barnen skjutsas upp till träningen och eftersom jag var lite hängig så tänkte jag att Tim skulle ta hand om träningen tills dess att Edis var klar med sin träning. Edis är ju vår nye hjälptränare från A-laget.

Men Tim var osäker så jag stuvade om i planerna och tog med fikat till Häradsvallen istället. Sen fick jag inte tag på generalagenten, Peter heter han förresten, så det blev till att åka tillbaka.

På vägen hem så möter jag en spelare som är lite försenad och plockar upp honom och inväntar Peter.

Och sen tillbaka igen, med Peter i släptåg.
Sen skulle jag ju hålla mig lugn men det går ju inte med en visselpipa i handen lite småbråkiga ungar! ;-)

Jag stod lite vid sidan och gapade och passade sedan på att fika lite grand med Peter medan jag tränade killarna.

Kanske lite trist för Peter men jag hade inte så mycket val.

Sen funkar inte spelet perfekt så jag hoppar in som back i ena laget men med nackspärr och magont så blev spelet därefter...

Urk!

Nu skall vi se om vi får i Mystica lite medicin igen för det tyckte hon att vi skulle fortsätta med i 10 dagar....

Av Niclas Bernhardsson - 22 april 2009 22:53

Attans! Jag började känna lite i magen under dagen men trodde det skulle gå över. Idag jobbade jag ju i Vagnhärad eftersom vi skulle tacka av trevliga och glada Gertrud som blir pensionär och då passade jag även på att bekanta mig med mitt kommande nya jobb som börjar i maj.

Så mot slutet av dagen så börjar jag känna mig lite orolig i magen men det gick lite i vågor. Sen mot kvällen så får jag rätt ont och börjar ställa in mig på att springa till toan men det klarade sig. Ullis får också lite ont i magen.

Så innebandyn fick jag skippa, fast nog f-n ville jag! Eftersom det var jag som hade nyckeln så fick jag iaf gå bort och öppna.

Ja ja, vi får väl se hur det känns imorgon bitti. Jag fick iaf gå och lägga mig i ngn timme idag. Det gör väl att man inte kan somna. Imorgon så får vi se om Mystica får bli kastrerad. Sist så blev vi ju hemskickade med medicin då hon verkade ha fått ngn magkatarr. Vi har iaf kämpat med en hemsk, tycker iaf hon, medicin nu ett tag.

För någon timme sedan så lyckades hon spotta ut tabletten så vi skall göra ett nytt försök igen. Om jag lyckas få upp Ullis vill säga för själv klarar jag det inte. Katter har vassa klor.... :-)


Mystica 8 veckor

Av Niclas Bernhardsson - 20 april 2009 21:03

Först så skulle vårat eget lag ha föräldramöte klockan 18:00 på kvällen och en timme senare så var det ungdomsledarmöte.

Och som nystartat lag så finns det ju alltid saker att ta upp och nu var det mer än nödvändigt sas. Mer om det kan jag inte säga.

Hursomhelst så hade ju vårat lag börjat sin träning och som vanligt så gav jag stackars George lite mer ansvar då Tim var hemma och hade lite ont i magen. Ullis gick ned och styrde upp lite så att barnen lyssnade på George, det var bra.

Sen efter en halvtimme så kom då Edis, från A-laget, och hjälpte till. Jag har ju en längre tid sagt att han skall komma och vara hjälptränare och nu så var det då äntligen dags. Det verkade funka bra, enligt utsagor. Och Edis själv tyckte att det var kul. Han har grymt bra hand med barn och är så jäkla bra på att både undervisa och verkligen få barnen att försöka. Jag hade själv Edis i skolan då jag var gympalärare och redan då utmärkte han sig på ett bra sätt. Kul!

Och så fick jag bekräftat att mitt uttal är rätt! Det uttalas Eddis och inte Edis! Så det så! :-) Fast han är så snäll så han har aldrig protesterat förut!

Jag smet iaf ut från mötet då och då och kikade ner på planen. Känns bra att få in honom i laget.

Av Niclas Bernhardsson - 19 april 2009 21:47

Eftersom jag inte har ngn MTB nu så lånar jag Tims Biltema cykel, som inte är av högsta klass och den har dessutom stått ute hela vintern... Växlarna hoppar lite som de vill och det spelar ingen roll att man justerar och smörjer. Nåja, det går att ta sig fram och man lär sig var växlarna ligger mest still sas...

Vi körde först lite i "Fårhagen" men då Ullis har riktiga pedaler, som man spänns fast i, så var hon inte alltför sugen på att köra i alltför avancerad terräng. Sen drog vi vidare och körde uppför "Strutsbacken", vid Solberga. Sen kör vi mot Fredriksdal och fortsätter den grusvägen framåt. Fast jag visste att den fortsätter jäkligt långt men vi testade. Det var rätt roligt men jag kroknade rätt fort då benen ju som bekant får mjölksyrakänningar. Det känns iaf som det.

Men det var bara att ta det lugnare då det kändes jobbigt och det var rätt blåsigt idag också.

Till slut så kommer vi fram till Vårdinge och då har vi ju förstås Gnestavägen precis utanför. Vi tar Gnestavägen tillbaka mot Vagnhärad men vid Sund så svänger vi av och fortsätter, via Hillesta, till Västerljung. Vi förvarande familjen Lithman lite innan och tror Ni inte att Camilla bakar en smarrig rulltårta! Yippie! :-)

Efter trevlig fika (alldeles för mycket tårta för mig - jag skäms) så drog vi hemåt igen och då hade vi vinden i ryggen så vi låt och matade på i 30-35 km/h. Inte så pissigt med tanke på min cykel.

Vi var ute i ca. 2 timmar och en kvart! Grymt pass!

Av Niclas Bernhardsson - 17 april 2009 22:46

Jäklars vad ont det gör i foten då! Efter innebandyn i onsdags så fick jag några rejäla blåsor (spela inte i tunna löparskor!) och sedan så hittade jag inga löparstrumpor då jag skulle träna barnen igår. Och eftersom jag även jobbat i lite för tjocka strumpor så blev det en bra grogrund för en inflammation under stortån vilket nu gör att jag inte kan belasta den högra delen av vänsterfoten alls! :-( Det i sin tur gör att jag även får ont då jag snedbelastar foten. Sen skulle Ullis och hennes småsyrrror till Nyköping och jag tänkte hänga på! Det gick ju inte alls men ett besök i sportbutiken, föstås inte lika bra som min (he he) och sen på Clas Ohlssons, ah det är ju rena porren, så var det inte helt förkastligt iaf. :-)

Vi köpte även lite vin, just nu är nog favoriten Jacobs Creek - visst är det lite fegt så tipsa gärna, det smakade bra inför Talang och senare Berg flyttar in! Hon är ju sjukt roligt! Och apropå roligt så kikade vi även på Grillad, det verkar ha spottat upp sig! Nu är det ju lite underfyndigt iaf! :-)

Tro f-n att det blir roligt om man blir idiotförklarad. Hasse Aro imponerade! Kul! Gertie är ju tokrolig för jämnan så det var ingen överaskning.

Men foten då! Skit! Ryggen är stel och nu gör även foten ont - det går utför! :-0

Slutligen så vill jag tipsa om att INTE skaffa hårförlängning - det blir inte bra för ens personlighet. Det har jag helt klart märkt idag. Skönhet kommer inifrån!

Av Niclas Bernhardsson - 16 april 2009 21:23

Jisses! Jag mötte upp Ullis vid affären men sedan var jag tvungen att gå ut då det kändes som om jag var på väg att kräkas. Jag ville iaf få lite frisk luft. Sen blir jag illamående så fort jag försöker ta i lite grand och jag går och lägger mig rätt snabbt. Mat är inte att tänka på och jag somnar rätt snabbt. Ullis är inne i rummet några gånger och försöker få mig att iaf ringa och försöka få en ersättare men jag är inte riktigt alert då. Sen kommer jag iaf upp och det riktigt suger i magen nu! Konstigt! Jag lassar på rätt rejält med mat på tallriken och jag funderar på om det verkligen är jag som lade upp det där portionen. Men jag vräker i mig maten och tar lite mer!

Sen känns det hyfsat bra men väl på plats så förklarar jag läget och barnen får sköta lite av uppvärmningen själva. Eller rättare sagt så får George göra det som har lite pondus och gillar, iaf tror jag det, att stå lite centrum.

Han gör det iaf bra och jag får tid att fixa iordning för några övningar.

Barnen ville köra en övning som de gjorde med den förra tränaren och faktum var att han även var i hallen nu. Det kanske var därför de kom på den och varför inte.

Så de fick bli en lite annorlunda inledning än jag hade tänkt och sedan körde vi en inövad variant som gör att det hela tiden är fart och barnen får träna på väggspel. Det blir hela tiden bättre, det är kul.

Sen blev det 3 lag-spel där 2 lag kör mot varandra och sedan så byter man hela tiden efter ett speciellt mönster. Jobbigt men nyttigt. Tyvärr så har jag inte fått ut allt jag vill, på slutet, av den övningen men det kanske kommer.

Avslutningsvis så blev det lite 2-mål och även jag var med då. Riktigt bra spel och det kände alla.

Så lite träning blev det iaf.

Av Niclas Bernhardsson - 15 april 2009 23:31

Vaknade imorse och hade lite ont i magen. Drack ändå lite kaffe på morgonen då vi spelade lite kort i Vagnhäradsfabriken. Sen drog vi till stan och började jobba.

Jag upptäckte en sladd som liksom hade en kopplingsanordning på sig som bara hängde. Den borde ju sitta fast någonstans och jag ser att det är en jordningskabel! Aha, den är säkert till målarboxen då vi kör med elektrostatmålning, eller vad det nu heter. Vi fick lite hjälp av en kille och det verkade stämma. Han satte på den på ett rör och sedan blandade vi till färgen. Nu strömmade det stadigt och det gick lätt att justera. Och eftersom "Japanen", som precis har börjat måla, skall lära sig så var det han som fick stå där idag. Jag plockade bitar och fick göra det som aldrig förr då han fick upp en jäkla fart! Och eftersom jag inte har rätta snitsen med allting vid nedplockningen så tar det säkert lite extra tid.

Men cylindrarna såg bättre ut än på länge och jag kan verkligen intyga att det var rätt svårt att måla då inte grejerna funkade som de skulle. Jag målade ju lite igår.

Asch, hursomhelst så var jag lite hängig idag och tvekade länge om jag skulle spela innebandy idag men då "Långstånken" sade att jag inte missat en enda träning så sporrade det. Så jag drog dit!

Men väl på plats så funkade det inte alls och jag var helt klart sämst på plan under de två första matcherna som vi även förlorade stort. Sen vet jag inte vad som hände i den tredje men då började jag att få lite flyt igen och gjorde de 4 första baljorna och vi ledde rätt stort ett tag då. Då hade vi även bytt lag, skall jag tillägga, det var lite för ojämnt i början.

Men sen började vi att tappa igen och jag sprang mig trött. Till slut så hade vi ändå greppet tills jag får ett satans oflyt och vid flera tillfällen i rad så håller vi på att göra mål och de kontrar och gör mål! Shit! Jag blev f-n galen!

Så 3-0 i baken, det är inte så man hoppar av glädje! :-(

Efter det så är jag tvärslut och sitter och toksvettas!

Ändå skönt att röra sig och "Långstånken" tyckte ändå att jag var duktig! Han är snäll han! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 11 april 2009 23:46

Så slog vi på Teven på kvällen och hamnade då framför bland annat "Jag vet vad du gjorde förra lördagen". Det är kändisar, idag var det iaf Micke "Syd", och efternamnet har jag glömt bort-Gyllene Tider, som var med. Han hade gått med på att bli hypnotiserad av en duktig kille och skulle då i programmet sitta och gissa på 3 alternativ vad han gjorde i olika situationer. Det var riktigt, riktigt roligt och Micke kan ju verkligen bjuda på sig självt och det gjorde även hans familj som var med och liksom satt på första parkett. Lite likt "Sanningens ögonblick" fast ändå inte, om Ni förstår vad jag menar!

Men man kommer ju osökt in på det här med att bli hypnotiserad. Om det är så här lätt att bli hypnotiserad så måste det öppna en helt ny dimension för den kriminella världen. Hur lätt är det då inte att få oskyldiga folk att utföra en massa dumma saker?

Hursomhelst så kanske man inte skall dra för stora växlar av det mer än att jag garanterat vill se nästa avsnitt! :-)


I övrigt så kikade vi några sekunder på Robinson och det är ju nästan lite patetiskt vad folk har åsikter. Egentligen så kan man ju inte ha en aning om vad deltagarna egentligen tycker och tänker då produktionen vinklar det så mycket hela tiden. Nu såg jag ju inte dagens avsnitt men jag läste några debattinlägg och man måste ju säga att det engagerar! Nä, det var roligt de första säsongerna, nu är det roligare med Wipeout och tävlingar som Mästarnas mästare och sådana saker. Tyvärr så missade jag den där svensk-japanska showen med Gynning som programledare. Den kanske är kul i några avsnitt, eller?


Hoppas Ni fick i Er lite god påskmat och helgen är ju inte slut ännu! :-D

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards