Alla inlägg under april 2009

Av Niclas Bernhardsson - 11 april 2009 16:31

Ullis ville ut med cyklarna och jag var nog också lite sugen. Efter att ha fixat iordning min egen cykel där jag hade tagit bort pedalerna för att ha på Vasaloppsspinningen, samt pumpning av däck och annat så kom vi då iväg. Men rätt omgående så känner jag att jag liksom inte har någon kraft i benen, det låser sig bara. Krampar typ!

Vi stannar till vid Sille då Ullis bror, samt dennes fru, är ute på tomten. Vi morsar lite och hälsar på de nya valparna de köpt. Coola små saker!

Sen drar vi iväg och det börjar gå bättre att cykla och vi får dessutom lite, lite vind i ryggen till Trosa, det är skönt. Jag drar på några gånger och det svarar hyfsat bra. I backen efter "Västerljungskorset" drog vi förresten på för fullt och vi var jämnstarka. Då det är mer lättåkt så gör min racer det alldeles för svårt för Ullis att hänga på men då det går uppför så är vi mycket mer jämna.

I Trosa så vänder vi upp och får lite, lite motvind men inget att tala om egentligen. Jag fick upp lite tempo iaf och Ullis sackade några gånger.

Väl inne i Vagnhärad så ser jag att det är alldeles för mycket grus på gång/cykelvägen så jag kör på stora vägen och när en stor Amerikanare åker förbi så trycker jag på för fullt men får inte den riktiga närkontakten för att jag skall bli hjälpt men över krönet så har jag alltjämt 10 meter fram och sen ökar han men iom att jag får upp mer och mer fart så närmar jag mig . Det går rätt fort då jag svänger upp vid OK/Q8 och då, eller strax efter, så så får jag punktering! Shit! Hade jag haft lite otur så kunde jag ha ramlat i kurvan. Det kan också vara så att ventilen gått sönder då det är en vanlig racerventil men jag skall ju ha sådana där långa ventiler på min. På den vanliga så får ventilen liksom inte riktigt plats men jag såg för sent att jag köpt fel och hade ingen annan hemma. Nåväl, det var bara att gå de sista 200 meterna! :-) Ullis undrade väl vad jag hade gjort som kom gående. Hon kom en annan väg och mötte mig.

Av Niclas Bernhardsson - 10 april 2009 00:01

Eftersom det var dåligt gensvar på den senaste omröstningen så fixar jag en ny.

Håller med om att den också var lite tråkig fast samtidigt så ville jag få lite input på hur folk kan bete sig på nätet för att gynna dem själva.

Nu kör vi en ny omröstning och håll med om att det är kul med omröstningar! :-)

Jag kommer nu att köra lite omröstningar kring sådan som intresserar mig och jag börjar med Rymden! :-)

Det är så oerhört fascinerande det här med att tid och rymd hör ihop. Bara tanken på att Rymden är oändlig fast den i själva verket hela tiden expanderar är ju rätt grym! Om det nu går att sammanfatta väldigt kort så är det ju att tiden är relativ och att ju längre ut mot kanterna man kommer i rymden så stannar tiden av alltmer och lägg därtill ytterliga en dimension, som jag just nu inte kan kommentera då den är så krånglig, så blir allt så härligt oförklarligt!

Om nu rymden bildats ur en Big-Bang och hela tiden expanderar samt, enligt senaste forskning, även accelererar tyder det ju på ett öppet universum. Det gör mig lite "mörkrädd" för att vara lite rolig. Se även denna länken: http://sv.wikipedia.org/wiki/Universums_framtid

Av Niclas Bernhardsson - 9 april 2009 23:46

Så var det då dags att träna i Tomtaklinthallen, i Trosa, igen och det var några som fattades, däribland min egen son Felix samt hans kompis Robin som ju är uppe i Arvidsjaur under Påsklovet.

Men de som var där kämpade bra men jag tyckte nog att de fattades lite skärpa men jag kanske har blivit bortskämd av den senaste tidens framsteg. Min egen son Felix, som brukar glänsa ordentligt, har på senaste tiden inte utmärkt sig på samma sätt men det går upp och det står still ibland. Huvudsaken är att de tycker det är roligt. Idag fick vi dessutom besök av en 98:a som fick vara med på träningen då han lekte med en i laget. Det är en kille som jag tycker gör så mycket rätt på plan men samtidigt inte uppmärksammas på samma sätt som många andra. För att ge ett exempel så skriker många föräldrar typ "gå på" vid sidan av plan och det förstör ju så mycket så man sliter sina grå då man hör det. Om man som back exempelvis rusar upp mot en framrusande motståndare och missar man så är det ju i princip öppet mål. Nä, man skall ligga nära inpå och missar man det (om man är lite för långt ifrån) så skall man försöka söka upp och börja backa (i tid) för att få mera tid att störa samt att ta bollen ifall det går. Han är den killen som inte rusar fram utan istället gör helt rätt men som då kanske inte märks med sensationella brytningar.

Ah, hursomhelst så var det en bra träning och jag fick lite "skäll" från killarna att jag gjorde mitt bästa men det är så enkelt att jag måste ju det med tanke på deras framfart! :-0 Jag väger typ 25 kg för mycket och har ont i ryggen, skulle jag tveka så hjälper jag inte till så mycket i träningen.

Sen när vi skulle duscha så stannar jag kvar med några föräldrar och pratar i hallen då några barn rusar in och säger att det är något larm som går. Shit! Jag ser en typ av däckare, tror jag, som blinkar och ringer 112 för att bli kopplad till Räddningstjänsten, i Trosa, då jag tror att det är ett brandlarm och uppenbarligen så brinner det inte där det blinkar och tjuter ifrån. Efter lite konversation med larmcentralen så kommer vi överrens om att det nog är någon typ av inbrottslarm som tjuter och ytterdörren stod visst öppen. Jag blir kopplad till polisen, Sörmland, och uppger mitt nummer och de skulle ringa vaktbolaget, som har hand om den lokalen. Skulle det vara något som så skulle de ringa upp och de har de inte gjort.

Antagligen så var det någon som ställt upp dörren och inför Påsken så gick larmet igång snabbare än vanligt.

Av Niclas Bernhardsson - 7 april 2009 20:50

Fick besked av chefen om att jag skulle byta jobb och det lät nästan som en "tvångsförflyttning", vilket inte var så himla kul att höra. Men när jag senare fick lite mer information om vad jobbet innebar så var jag rätt glad. Det var mera ett samordnings/produktionsassistentjobb och i stil med vad jag alltid velat haft. Hur det nu än låg till med hur och varför så är jag rätt glad när alla kort (iaf tillräckligt många kort) kom fram på bordet! :-)

Det tillfälliga jobbet, i Stockholm, håller på april ut och där har en annan person börjat att måla och det kanske inte går lysande men gör samtidigt att jag kanske inte framstår i alltför dålig dager! Att prata går ju men att sedan utföra arbetet själv är inte lika lätt!

Nädå, han har inte varit alltför negativ förutom att han tyckt att jag tagit lite lång tid på mig men sådan är jag. Gör jag något så vill jag gärna göra det väldigt bra. Lite för noggrann liksom. I grundskolan så ritade jag väldigt mycket och fick en 5:a i betyg. Senare, i gymnasiet, så blev fröken sur att jag inte ville måla med färger och gav mig bara en 4:a. (Hon skulle se mig nu!) ;-)

Hursomhelst så kanske det skall komma fram något i produktionen också! ;-) Men för att återgå till det kommande jobbet så är det alltså en hel del planering och det gillar jag. Jag kommer att ersätta en kille som skall vara tjänstledig för att prova på ett nytt jobb. Kommer han inte tillbaka så blir jag produktionsassistent, det vore inte dumt. Hursomhelst så blir det ändå kul att prova på något nytt och alltid är det väl en fjäder i hatten om jag gör det bra.

Av Niclas Bernhardsson - 5 april 2009 20:43

Det kom bara 5 stycken killar men med Tim som hjälptränare och mig så blev det lite spel iaf. Vi delade in oss i 3 lag och körde en omställningsövning som jag själv tyckte var riktigt bra men den var nog lite svår för vissa. Men med lite träning så tror jag att den ger mycket i längden. Sen blev det lite skottövning och Tim skjuter som en häst sparkar. Det är inte klokt. Jag har alltid haft en ganska bra bössa men Tim skjuter hårdare än mig och är 14 år! :-0 Shit! Alla som var och tittade ropade och skrek då han skjöt! Roligt!

Killen som stod i mål var iaf vaken...

Sen avslutade vi med lite spel och jag tillsammans med två killar som haft det lite tungt spelade i ett lag så fick Tim köra med de andra. Och Dennis, som spelade i mitt lag, lyfte sig rejält och jag tror aldrig jag har sett han så bra! Roligt, jag tror det slutade 2-2.

Efter det så drog Tim och jag direkt hem och tog en snabbdusch då vi strax efter skulle upp och gratulera Ullis syrra samt syskonbarn som fyllt, eller var på gång att fylla. Tim var inte alls sugen på att hänga med men ibland så måste man bara. Att Felix inte hängde med är ju inte så svårt att förstå då han var (och är) i Arvidsjaur! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 4 april 2009 23:05

F-n vad det suger att ett helt inlägg försvinner! Grrr!


Hursomhelst så har vi varit hundvakt idag men katterna var inte så förtjusta i den lilla valpen som heter Chelsie. Katterna fick vara ute på altanen med stängd dörr men det var ju inte så snällt. Sen när vi glömde bort att en dörr var öppen så blev vi verkligen varse om att Mirakel och Chelsie inte var de bästa vänner. Så vi tog ut Chelsie på Tomten och fortsatte jobba. Jag såg grannarnas fina träd och kände att vi var de slarviga i mitten så jag började på med beskärningen. Faktiskt så har vi bland de snyggaste träden men jag brukar hoppa över ett år. Nu tog jag rätt mycket på de finare trädet, risken är att man blir lite för rädd har jag märkt.


Efter ett tag så tog vi hem Chelsie igen så katterna fick gå lite fria i huset. Sen tog vi, jag och Ullis då, en snabbdusch och begav oss till affären! Har jag sagt hur mycket jag älskar Ullis? F-n, egentligen så har jag det oförskämt bra! Får man säga så? :-)

Vi köpte lite godis och läsk och när vi kom tillbaka så korkade jag upp en vinare och vi satte oss och såg på Robinson. Givetvis så höll vi på "de blåa" men det är nog mera hur tv-produktionen lägger upp det. Det går ju inte att hålla på de spännigare och grabbiga gänget på "den fina stranden"! ;-)

Och Christian har det nog inte lätt nu! He he...


Sen gick Ullis och jag och lät Chelsie gå ut och lätta sig fast hon smet ut med en väldigt fart! Jisses, där gick det undan. Men som tur var så stannade hon på tomten men vi fick jaga henne ett tag, det tyckte hon nog var kul!


Och nu kommer jag (igen) in på det här med att fuska med nick. Som säkert många har märkt så finns det en del oärliga människor på nätet, det är iaf vad jag tror.

Själv så vet jag hur mycket det är värt att få bra reklam från andra folk än företagarna själva fast jag skulle aldrig själv kunna låtsas vara någon annan. Undrar om jag inte är tråkigt? Jag har faktiskt aldrig haft ett nick som INTE talat om vem jag har. Det kanske är därför som jag själv blir fundersam när det verkar vara några som fuskar på nätet. Men jag kanske är löjlig. Vad tycker Ni själva? Rösta gärna!

Av Niclas Bernhardsson - 3 april 2009 23:40

Så var det då dags för Tim att byta s.k "knapp på magen" och han hade laddat ngn dag innan, vilket gjorde att han inte var med på fotbollsträningen igår. Men vi kom iväg bra och samtidigt som vi skickade iväg Felix till skolan så åkte vi, dvs jag, Ullis och Tim upp till Karolinska. På vägen så dumpade jag lite produkter på Bussgods, som en kund skulle ha.

Det gick rätt smidigt upp men jag förstår fortfarande inte varför man liksom måste åka förbi Karolinska och vända och sedan då komma norrifrån? Gps´n visade ju iofs en annan väg men när stora skyltar visar så törs ju inte en "bonnpöjk fra landet" åka en annan väg! :-0

Men det kunde väl handla om 2-3 minuter längre väg då så det var ju ingen större sak. Väl på plats så gick allt smidigt och vi pratade lite med doktorn, både innan och efter ingreppet som gick hyfsat bra. Det strulade lite grand och Tim fick kämpa lite. Måste var jobbigt som tusan med en som rotar i magen utan bedövning! *gurgel* :-0

Så det var andra gången som Tim utförde det här bytet av knapp utan att bli sövd och det är ju riktigt skönt! Hur det blir i framtiden vet vi inte men så länge så funkar det här bra och Tim är nöjd! Det är huvudsaken!

Väl hemma så har jag klippt lite på fruktträden och sedan så tittade vi tillsammans på Talang och i brist på annat, vi kikade iofs även lite på "Så skall det låta", så får det duga och Bert är ju obetalbar! Honom såg jag förresten, med hans familj, på Lanzarote 1985. Vi, hans familj och jag, var ensamma i en liten butik. Tror att han är rätt cool faktiskt!

Hur var Talang då? Jodå, helt okey och det är både kul att se folk imponera samt göra bort sig! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 2 april 2009 22:25

Härligt! Idag var jag taggad och tror att jag fick till ett bra pass. Fick in lite information till grabbarna innan som jag tror gick in. Sedan var det lite halvdant i början på en spelövning men sedan blev det fart då grabbarna fick skjuta loss lite grand.

För att inte prata om det det sedan blev "2-mål"! Då jäklars gick det undan fast lite blandat spel var det även då! Men det är höjdpunkterna man vill åt och de blir fler och fler. Det är mer och mer som tar för sig och det känns som om hela gänget har tagit ett rejält kliv uppåt och även min egen Felix tog för sig ordentligt! Han fintade rätt bra på sin kant och det var några gånger sedan han visade upp sig.

För att inte prata om Linus som verkar ha stabilserat sig på en högre nivå nu! F-n vad kul!

Tim ville tyvärr inte följa med idag då han ju skall in på Karolinska imorgon och få en ny s.k Chaitknapp i magen. Jag tänker inte gå in för mycket på det mer än att han har haft det lite jobbigt under åren men att det nu fungerar mycket bra. Trots allt så är det ändå ett ingrepp som skulle vara jobbigt för vem som helst.

Efter träningen, jag var själv med förstås och bjöd på en riktig kalkonpass! Shit, vad pinsamt! Efteråt så stannade jag upp och försökte få barnen uppmärksamma på varför det blev ett baklängesmål men ingen vågade säga att det var jag som klantade mig. Ibland så lär man sig mer av misstagen och det är ju rätt bra då man kan hänga ut sig själv! :-)

När träningen var slut så busade jag lite och sade att de som inte duschade fick dra 3 varv på Trosa löparbana och givetvis så var det några som hängde på så innan de hade börjat kallna så fick de sticka ut i kylan och jag ville förstås inte vara sämre. Så det blev 1,2 km som avslutning och gissa om jag känner mig ur form. Det var liksom lite småjobbigt!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards