Alla inlägg under januari 2010

Av Niclas Bernhardsson - 26 januari 2010 22:00

"Slangen" och jag tänkte ta ett skidpass tillsammans idag men det passade inte riktigt så han drog iväg direkt och jag drog hem efter jobbet då jag har lite annat att pyssla med innan. Sen när jag skulle iväg så kollade jag om han skulle ta ett till pass men det orkade han inte då han hade kört rätt hårt innan.

Själv kom jag iväg nästan prick kl. 19:00 och var väl sådär lagom inspirerad när jag drog igång kroppen. Ryggen har gjort sig påmind ett tag och under tiden jag stakade på gärdet så funderade jag på vilken fart Slangen hade haft under sitt pass då han både berättade sträckan och tiden han fick. Ju mer jag räknade på det ju mer imponerad blev jag så jag blev själv sugen på att kolla vilken fart jag kunde ha på 2 av de varven som han hade kört 5 av.

Men ryggen strulade alltmer och inte hade jag så mycket folk runt som sporrade direkt. Så när jag avslutade mitt långa varv som är på ca. 6,3 - 6,5 km så ser jag att jag hade 26 blankt. Inte alltför illa då jag tyckte att jag höll igen. Iaf lite grand. Så jag trycker i mig lite varm saft och bestämmer mig väl för att känna lite på elljusspåret men där är spåren inte lika bra och jag är lite väl seg. Så när jag åker ned i sista backen så vill jag ta upp mobilen för att kolla av tiden. Då ser jag att svängen är i princip omöjlig att ta utan att ramla och med en mobiltelefon i handen så åkte jag bara rakt fram vid själva spårcentralen och får tiden 7 minuter blankt. Hmm, inte så illa Slangen, som vid sitt snabbaste varv hade ca. 7 och en halv minut men då körde han 5 varv på den ganska jobbiga banan och sträckan är väl 1750 meter. Sen kände jag att det fick räcka och gick upp mot bilen och åkte hem. Snackade iofs lite med "Jimpan" som stod och väntade på sin fru som visst aldrig ville sluta åka...

Av Niclas Bernhardsson - 25 januari 2010 21:23

Så var det måndag och eftersom det kanske skulle komma lite fotbollsbarn som ville springa så var jag lite inställd på det. Men det kom inga och Ullis och Felix drog ut och sprang istället och jag bytte inriktning mot längdskidåkning. Men jag hade inga rena tights så jag körde med ett par lite tjockare gympabyxor och det kanske inte var så smart! Eftersom jag stoppade in byxorna i skorna så blev det så tjockt och stumt så jag fick både ont och kunde inte röra fötterna ordentligt. Och efter ett tag så påverkade det även ryggen och hela benen. Men det var bra glid och jag kom faktiskt runt det första varvet på 26.45 - rekord för året! Härligt! Men nu värkte ryggen sådant så jag var tvungen att spänna upp skidorna och det var så att jag bara ville lägga mig ned! Hela ryggen var som en gummisnodd! Det var förstås inte lika härligt och jag visste inte vad jag skulle göra. Men jag drog upp byxorna från skorna och det dröjde inte alltför länge innan det började kännas bättre igen. Så jag bestämde mig för ett varv till och batteribytet i pannlampan var smart - nu såg jag mycket bättre!

Direkt i första backen så kändes det kanon! Bra fart och var inte så slut som jag brukar på toppen. Efter det så har jag fortsatt bra fart men det känns inte alls som jag ligger nära max direkt. På gärdet så stakar jag i princip hela rakan och börjar väl köra frånskjut och diagonala längst bort. Ser att det är några till som är ute och åker. I en backe så svischar jag förbi en gammal jobbarkompis. Vi jobbade i samma grupp i ett antal år. För Er som är lite nyfikna så kan jag berätta att det är en kvinna, börjar på M och har åtminstone en hund.

Men hursomhelst! Nu har jag börjat öka trycket och bara det att jag passerade en gjorde att jag nog drog upp farten. Mot slutet så trycker jag rätt hårt och ser plötsligt Jimpan längs upp i den brantaste backen, han verkar vänta på ngn. Jag morsar som hastigast och skriker ngt om att det är underbart. I sista backen ned så vågar jag mig på att ta upp mobilen fastän det går ruskigt fort och även svänger. Ville ha lite koll på klockan. Då får jag tiden 25.40 Ah, härligt! Nu börjar det likna ngt. Men jag måste säga att jag är imponerad av Henke som visade upp tider nedåt låga 24! Shit! Hmm, jag måste ligga i! :-)

Så återigen 2 varv som borde bli 13-13,5 km.

Av Niclas Bernhardsson - 24 januari 2010 19:15

Så var det söndag igen och jag var lite rädd att kunden som skulle ha sina skidor skulle komma tidigt. Så det var bara att hoppa upp och fixa lite kaffe.

Och kunden kom och jag gav honom skidorna och sen var det bara att fixa sig iordning till fotbollen och vi skulle dessutom ha en uppföljning på vårat senaste föräldramöte angående fotbollskillarnas framtid.

Tror det var rekord idag på antalet deltagare, det kom nog 16 stycken och eftersom jag också var med så kan vi säga att vi var 17 stycken. Kanske lite mycket på en tränare men Thomas var med på mötet. Men det gick bra och vi körde en hel del teknik på 2 och 2. Så där fick jag stå och vara en vanlig tränare och gå in med lite direktiv och uppmuntrande ord. Sen sista halvtimmen så körde vi lite matchspel och mot slutet var det riktigt bra spel. Rätt jobbigt och det blev iaf en halvtimmes träning för mig då.


Sen ville jag ut och testa mina nya skidor - Madshus Hypersonic Classic. Jag köpte ju både en skejt och klassisk modell men här i Vagnhärad så finns det ju ingen bra skejt-bana.

Och hur skulle det gå? Jag hade ju köpt skidor för ett spann som skulle passa en åkare på 78-80 kg. Jodå, nu vallade jag kanske lite kort men det gick över förväntan. Och vad lätt det kändes! Shit! Det kändes nästan som om man bara hade skorna på sig. Lite annorlunda mot mina gamla Fischer. Och de gick faktiskt riktigt bra och det var nästan så jag tyckte att jag fick lite bakhalt då jag inte tryckte till ordentligt så skidorna verkar vara perfekta. Jag kan nog utöka fästet lite fram t.o.m

På första varvet, jag skippade den lilla extra svängen direkt innan man skall ut på gärdet, så fick jag tiden 28 minuter blankt men då strulade det en hel del med både tidtagning och sedan pannlampan. När jag startade tidtagningen på mobilen så hade jag lite svårt att stoppa ned mobilen och sedan när jag skulle trycka på pannlampan så har jag stora svårigheter och trycker till slut så hårt så hela lampdelen lossnar! Oops! Så jag får stanna och försöka få på den igen. Men vi kan väl säga att tiden blev 27.20 - 27.30

Känslan är iaf jäkligt skön och jag hade blivit lite rädd på slutet då jag hört att Madshusen är lite sämre än Fischer i själva spannet men det här kändes kanon! Kul med de nya bindningarna där man sätter fast skorna med 2 fästpunkter. Det funkade bra men något gnisslade så det störde lite. Mot slutet så kommer jag ikapp en Trosa-ledare i fotboll och vi snackar lite. Eller kommer ikapp och kommer ikapp. Vi kom från 2 olika spår så vi slappa jaga varandra. Jag hade dock mycket bättre glid på slutet och gled lätt ikapp honom! ;-)

Sen bestämmer jag mig för att ta ett varv till och nu drar jag runt på ca. 28 minuter då jag tar det lite lugnare. Ser att det är förhållandevis många som är ute och åker och det kan man förstå när förhållandena är så fina.

Trots allt en ganska bra träningsdag men jag ligger ju lite efter i träningsmängd mot de som var uppe i Orsa på träningsläger i helgen. Men nu är det bara att ösa på! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 23 januari 2010 14:09

Ullis jobbade extra idag och eftersom jag tog lite vin igår kväll så blev det lite sovmorgon för mig. Fast jag vaknade rätt tidigt men kikade lite halvslött på tv´n, kommer iofs inte ens ihåg vad jag tittade på...

Sen hör jag att min mobil ringer och Tim kommer inspringandes och har redan tryckt på "svara-knappen"! Shit! Nu är det bara försöka vakna till snabbt och det är Pelle Bång som ringer och vi snackar lite om det ena och än det andra. Vi skall försöka få ihop ett klubbmästerskap för vårat jobb och det är han som är ansvarig för skidspåren. Sen tänkte vi att vi skall ha lite föreläsning om skidglid igen. Det var ett tag sedan vi hade det sist. Sen var det lite annat också...

Men hursomhelst. Precis när jag är på gång att åka så ringer det igen och det är en kund som vill ha sina skidor sicklade och vi avtalar en tid och sen är det bara iväg. På vägen så hoppar jag in och köper lite semlor som jag skall hämta upp på vägen tillbaka från skidåkningen.

Jag kör 2 var på långa slingan som är ca. 6,5 km. Det första varvet går rätt fort och jag trycker på lite emellanåt. Sen börjar energin ta slut och jag får sänka farten lite på andra men jag tycker att en kille/gubbe tar in lite på mig och det är det värsta jag vet (nåja...) så jag ökar nog lite och då håller vi väl samma fart iaf och jag behåller avståndet. Tror första varvet gick på 28 minuter och det andra kanske på 29-30 minuter men då skippade jag den där extra lilla svängen som kommer precis när man skall ut på gärdet. Där blev det inget stavfäste så där var det inget kul att åka... Stavarna bara försvann. Så ca. 1 h idag. Hittills....

Av Niclas Bernhardsson - 22 januari 2010 22:50

Och så var det fredag och förstås Lets Dance. Eller förstås och förstås... Pratade lite på jobbet om det och inte är det så roligt längre? Och efter att ha kommit in sent i dagens program, missade första dansen, så kändes det inte alls lika kul. Molly var rolig med hennes rätt sköna sång men sen var det inte så mycket mer. Så jag började zappa lite och det blev lite av mumiefilmen och när Skavlan började så började vi att titta på det istället. Och det var inget dumt val. Där blandas verkligen intressanta och bara roliga saker samman och det är klart underhållande. Måste erkänna att han, Skavlan alltså, får ihop en röd tråd i det hela. Bravo!

Och som vanligt så visar sig storstjärnorna, den här gången Rihanna, hålla måttet. Det verkar som om att de har något extra. Kanske svårt att nå toppen om man inte har hela paketet sas.

Sen, lite off-topic, så kan jag tillägga att vi, jag och Ullis, var inne på en resebyrå idag och kollade in lite priser... Vore ju rätt trevligt att åka utomlands med hela familjen.... Får tacka mr. G, du vet vem du är, för inspirationen! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 22 januari 2010 19:55

Ja, vad hände igår då? För att absolut kunna gå tillbaka lite senare så vill jag gärna tillägga att jag även blev Dagens Mästare igår också! Bara så att du vet, Magnus! ;-)

Idag vann jag första rasten men förlorade finalen på den andra och tillika sista. Där var det Conny-Boy som blev Dagens Mästare och för övrigt Veckans Mästare förstås! Men det är han väl värd, den "gamle Snorisen"! ;-)

Sen har det öst in beställningar från Norge. Vet inte hur det kommer sig men nu är det mestadels norrmän som beställer och det i sig är ju kul men när de skall ha lite större grejor så pratar vi lite större fraktpriser och eftersom jag har enhetsfrakt till Norge så kan det bli lite kännbart. Och sen skall det skickas på rätt sätt och så...

Idag så slutade jag lite innan jag brukar för att hinna med lite saker. "Slangen" kom förbi och ville ha lite hjälp med sina skidor men han fick bara lite assistans då jag var tvungen att fixa lite beställningar. Så han fixade det mesta själv och jag packade produkter. Det var precis att vi hann färdigt innan det var dags att åka in till Nyköping och någon glasögonaffär då Tim skulle prova på att sätta in linser. Då passade Ullis och jag på att skicka paketen men var sjutton var posten? Den var borta så nu skulle man in på Hemköp även i Nyköping. Och när jag stått i kön till själva postavdelningen så blev jag hänvisad till en vanlig kassa... Men vad är detta? Det är ju bättre service i lilla Vagnhärad! Och tanten i kassan var värd en egen historia men det är inget för kräkmagade... Har nog aldrig sett någon slicka på ett frimärke så äckligt! :-0

He he, men nu så är det snart dags för Lets Dance! I brist på annat...

Hej, Göran! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 20 januari 2010 23:53

Så var det innebandy och trött som en gris så går jag dit men när ngn frågar var klubban är så har jag förstås glömt den! :-0

He he... Springer iväg och på väg ut ur hallen så hör jag att två tjejer är på väg runt hörnet och de tror att de är själva där. Den ena tjejen utbister surt att den andra hade kollat in hennes f...a i duschen! Precis då ser vi alla varandra och den andra tjejen blir alldeles paff och det blev ju verkligen tjejen som var sur också! Och rejält röd i ansiktet och jag kunde inte undgå att skratta till lite.

Men nu var det bråttom! Fort hem och hämta klubban och sen tillbaka. Väl tillbaka så är förstås dörren låst men efter en stund tittar "Långstånken" ut och springer och öppnar.

Och hur gick det då och vad var det för utbrott jag fick?

Återigen så känns det som om det är lite ojämna lag men kanske inte lika ojämnt som förra gången. Men nu är vi taggade. Fast jag tror att de bytte lag för mig medan jag var ute i omklädningsrummet. Men det gjorde ju inget.

Stor-Henke är rätt tuff i närkamperna men kanske lite väl tuff ibland fast det värsta är tacklingarna som kommer när man inte är beredd och när man inte ens har bollen. Så när jag spelar bollen för väggspel så fortsätter han med en riktig rövtackling och den är riktigt ful och jag blir helt tokig! Typisk hockeytackling och den kan ju ta sådär riktigt illa och visst känns den. Alla stannar förstås upp och undrade vad det var som hände. Blickarna var ju på bollen och i princip så var det nog bara jag och Henke som visste vad det var som hade hänt. Kanske var det bra att det blev som det blev för tacklingarna hade blivit värre och värre och det var nog bara en tidsfråga innan någon gjort sig illa.

Nu lugnades det ner ganska mycket och det kändes rätt skönt för alla. Visst skall det vara intensivt men när man kommer med kropp rätt hårt i ryggen eller i sidan då man inte är beredd så är det farligt. Nu kände jag av smällen rätt länge och även efter. Skulle jag inte ha reagerat som jag gjorde så hade jag nog f-n lagt av. Men Henke lugnade ned sig betydligt och allt blev schysstare.

Hursomhelst så gick det rätt bra idag men jag blev lite frustrerad att jag misslyckades med den sista dragningen mot Jonte. Den matchen vann han...idag!

Just ja! Det blev 3-0 i matcher till mitt lag! :-)

Alltid kul att vinna!

Av Niclas Bernhardsson - 20 januari 2010 20:31

Stefan och jag snackade lite löst om att kanske dra ut i spåren idag men jag hade säkerligen en massa jobb som låg och väntade men kanske efter det.

Och visst var det en del jobb som jag var tvungen att ta itu med men efter ett tag, och även lite mat, så fick jag lite sug på att dra ut. Ringde Stefan men nu kunde han inte men jag fixade mig iordning och skidorna fick duga som dem var. Jag tog de gamla paren som redan var klara. Måste erkänna att jag är lite rädd att använda de nya och de skall jag ju även ha att demonstrera stålsickling på nu.

Väl framme så möter jag en gubbe som precis har kört och han var lite besviken över spåren ute på ängen. Men när jag drar iväg så känns det kanon men det är mest i början det är rätt bra. Väl ute på ängen, precis som han sade, så var det lite sämre. Att spåren var lite sladdriga och kanske lite mjuka gör ju inte så mycket då det är platt. Då är det värre att stavarna bara åker ned i snön. Och diagonalar man och ena staven plötsligt försvinner så är det lite svårt.

Men det blev iaf ett helt långt var på dryga 6,5 km och sedan ett kort var på elljusspåret som är ca. 1750 meter plus den lilla biten upp till parkeringen förstås.

Nu tog jag inte ens av mig skidorna när jag passerade vägen. Är det så det blir när man har skaffat nya skidor? Då är man inte lika noga med de gamla! ;-)

Rent skidåkningsmässigt så frös det under lite grand men när det fäste så fäste det bra och jag kunde köra rätt bra rent tekniskt. Får jag bara lite mer flås och går ned lite i vikt så skall jag nog kunna utmana Lasse och Hasse ordentligt om KM-titeln.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards