Alla inlägg under februari 2010

Av Niclas Bernhardsson - 11 februari 2010 12:38

Jisses! Jag är riktigt spänd över hur det kommer att bli efter dagens PLUS, med Sverker. Tv har ju en enorm genomslagskraft och nu kommer de alltså att ta upp stålsickling kontra glidvallning. Och jag säljer ju stålsicklar och vi är faktiskt inte så många som gör det. Iaf inte ännu. Känns som om jag borde bunkra upp lagret... Men man vet ju inte hur de kommer att vinkla det. 50 stycken extra, 200 stycken extra...  Tänk om man köper på sig sicklar ända upp till öronen så blir det inget extra drag....  Fast iom att det fortfarande finns stora områden i Sverige som inte vet vad Kuzminsickling är så borde det ju hända lite på beställningsfronten.

Asch, jag beställer 50 stycken innan för säkerhets skull.... tror jag...

Av Niclas Bernhardsson - 10 februari 2010 10:52

Imorse så vaknade jag till lite av att Felix väckarklocka drog på för fullt och antog att han, som då förstås sover i samma rum som väckarklockan, borde vakna. Men det var ett misstag för strax innan 8:00 så ringer Ullis och undrar om barnen är uppe och jag svarade att jag antog det men när jag kliver upp så sover de som stockar! Ooops! Det är bara att ruska liv i dem och Tim hade ändå sovmorgon så det var ju lugnt med honom och Felix fixade iordning sig snabbt. Sen har de bara 5 minuter till skolan så det klarade sig.

Sen somnar jag om och sover som en gris. Vaknar av att någon ringer men är helt yrvaken så jag svarar inte utan skickar ett sms några minuter senare. Jag är en person som måste ha lite kaffe i mig innan jag kan formulera en vettig mening och då är det inte så smart om det är ngn kund som ringer. Nu ligger jag iaf i sängen och dricker en kopp och kollar lite mail.

Men när jag kikade runt på Aftonbladet så ser jag en liten artikel om att "Regnbågsbarn" mår lika bra som andra barn och jag har ingen aning om vad regnbågsbarn är. Nu läste jag ju klart artikeln och vet svaret men vet du?

Av Niclas Bernhardsson - 9 februari 2010 23:31

Tror jag vaknade av att någon ringde vid runt 10-snåret. Sen ligger jag och småtittar på tv samtidigt som jag kikar lite på datorn och hör att det ringer ute i hallen. Jag får för mig att det är chefen och ringer upp honom från min mobil. Han hör att jag fortfarande är väldigt rosslig så det var ju bra med det. Men jag fick ju ställa in pingisturneringen ikväll förstås och det var jäkligt trist.

Sen går timmarna och jag börjar försöka reda ut lite bokföringen då jag ligger där i sängen. Det är nog det värsta med att ha ett företag men en dag som denna så funkar det ju.

Sen messar Göran och undrar om jag kan följa med honom ikväll och kika på ett par skidor men det orkar jag inte. Han svänger dock förbi mig senare och visar upp dem. De är helt tokdåliga men jag låtsas som ingenting eftersom vi skall mötas senare i klubbmästerskapet.... Ha ha, nej då! De såg rätt fina ut och spannet verkar stämma bra. Bara man inte lägger på alldeles för tjock och inte för långt. Hoppas du inte satte kaffet i halsen där, Göran! ;-) Det var ett par Atomic men jag kände inte igen modellen. Tror de hette TC-W. Gissa om man blir sugen på att åka igen! Men nu tar jag det lite varligt och fotbollsträningen imorgon har jag ställt in mig på att lämna över till någon annan.

Nä, dags för sängen! See ya!

Av Niclas Bernhardsson - 8 februari 2010 22:42

Attans! Min förkylning blev värre under dagen och strax efter lunch så känner jag mig varm om hela "snoken". Drar hem från jobbet och väl hemma så börjar jag nysa konstant så jag är alldeles groggy. Till råga på allt så har det kommit ett gäng sicklar som skall ut till kunder så jag sätter mig vid bordet och nyser och packar...

Trist att bli förkyld, det kanske var dumt att träna igår men jag körde rätt lätt så det hade nog inte spelat någon roll. Ullis känner sig också lite lätt medtagen men hon blir ju typ aldrig sjuk så hon står nog ut. Det är värre med mig. När jag ringer till sjukanmälan så hör de knappt vad jag säger då jag blivit så täppt.

Och nu missar jag pingisturneringen imorgon! Skit! Den hade jag sett fram emot men det är bara att glömma. Första matchen var ju mot chefen. Får skaffa ett eget bord och köra en egen turnering senare! :-)

Nä, dags för sängen. Somnade visst till förut. Lika bra att göra sig klar för sängen och försöka få bort grabbarna från tv-spelen.

Av Niclas Bernhardsson - 7 februari 2010 19:35

Så var det då dags för dagens andra skidpass men nu med arbetskamraten, Göran.

Vi träffades innan hos mig för att i min bil ta oss upp till vallen.

Där konstaterade vi att Göran nog skulle kunna få lite bakhalt med mina gamla skidor och kall burkvalla som fäste. Men vi körde det lätta spåret som var platt och gick till Trosa. Men nybörjare som han var, den gode Göran, så gick det inte alltför snabbt och jag visade lite teknik och han lärde sig förvånandsvärt snabbt men han var ändå lite besviken över att det var så svårt. Men jag tyckte att han skötte det bra och man ser klart att han har lite i sig.

Och jag skall inte nämna att han for omkull i snön då han skulle vara snäll och släppa förbi ett par som vi mötte. Nej, det skulle jag aldrig göra! ;-) Fast det såg rätt kul ut! :-)

Och han hade uppenbarligen svårt att tro att 9 mil på skidor skulle vara lättare än 30 mil på cykel. Det är ju givetvis individuellt och även beroende på fart.

Hursomhelst så körde jag efter en stund på lite och vände då jag kom fram till bron som finns ungefär på halva raksträckan in till Trosa. Där vände jag och mötte sedan upp Göran som nu blivit rejält trött!

Men det här tyckte han nog var roligt och får han träna lite så ställer han nog även upp i vårat klubbmästerskap som vi skall ha om ett par veckor. Tiden blev väl ca. 40-45 minuter och sträckan kanske 6 km.

Mycket lugnt men med några partier med lite snabbare åkning.

Sen lite kaffe och skitsnack efteråt. Vi passade förresten på att ta hem produkterna från orienteringsklubbens klubbstuga. Jag sålde ju lite produkter igår eller försökte iaf. Det hade visst bara sålts 3 energikakor! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 7 februari 2010 13:37

Så vaknade man upp och visst var man lite seg och lite väl mycket kill i halsen fortfarande men Ullis vill ut och skida! Eftersom jag tänkte åka skidor lite senare med Göran idag och dessutom hade fotbollsträning innan och kände av halsen var jag lite tveksam men vad f-n! Det är ju bara att ta det lugnt! Men det är lätt att säga...

Ullis hade också lite halsont så vi tog det rätt lugnt och provade spåret till Trosa och tillbaka. Det var klart bättre än jag trott men jag hade lite för bra glid så jag fick det lite väl lugnt i början innan Ullis drog på lite. I backarna så fick jag stoppa ned stavarna och bromsa ned farten.

Men det blev 1 mil och tiden var nog närmare timmen. På slutet så blev vi omkörda av en familj med en liten flicka som hade en otroligt bra teknik och man kunde verkligen se när hon skulle till att byta växel och visst stämde det. Hon kan inte varit mer än 12 år och hade en grym teknik!

Sen var det direkt hem och på vägen hem så möter vi en kvinna i en bil som är alldeles för osäker och stannar innan det blir bredare och lämnar alldeles för lite utrymme för mig som är på väg ut i diket. Och sen börjar min bil att sladda in mot hennes men som tur var så stannade det precis innan och jag kom undan med blotta förskräckelsen. Undrar vem som hade åkt dit på det där? Jag tyckte att det från början såg jättelugnt ut men så blev inte fallet.

Fotbollsträningen då? Mycket barn och det blev en ganska bra träning med matchspel på slutet där jag, i kamp om bollen, träffar målvakten på hans smalben och det lät ju illa men det blev nog värre med mig! Grabbarna har blivit stora så det känns på mig också och mitt smalben är lite blått nu! :-0

Av Niclas Bernhardsson - 6 februari 2010 19:15

Så vaknade man då upp och eftersom jag lovat att befinna mig på Vallen för att sälja, visa produkter och vara behjälplig som expert vid glidpreparering så var det bara att få ändan ur vagnen. Men jag kände att det kliade lite i halsen så någon skidåkning idag blev det inte tal om utan jag packade in produkter i bilen och ställde in mig på att bara få lite produkter sålda samt hjälpa till med lite sickling och borstning.

Väl framme så fick jag trängas lite med folket som skulle skida och jag packade upp lite vid sidan om. Eftersom jag tänkt mig att de som redan var i stugan skulle hjälpa mig att sälja mina produkter så fick jag räkna ut något provisionsschema och hur det nu blev med försäljningen vet jag inte. När jag åkte var det nog inget sålt iaf

Hursomhelst så hjälpte jag några jag kände med prepareringen och gick sedan när och såg lite på loppet. Sen ringe Ullis och ville att jag skulle bege mig hemåt eftersom vi skulle på kalas senare.

'Tim hade fått kramp i vaden och var då inte så sugen på att hänga med och det var ju okey. Sen kom moster Louise och kusin Eric och det var då bara att åka iväg.

Väl därborta så var det trevligt och jag drack några glas vin och hade lite diskussion med svärfar som hävdade att City Gross hade bättre priser än Hemköp och jag trodde inte att det skiljde så mycket. Men det är klart. Jag kanske är lat och inte orkar åka.

Men hursomhelst. Grattis Carro på 18-årsdagen!

Imorgon blir det lite skidåkning med Göran och eventuellt även med gamle jobbarkompisen Johan. Vi får se, han skulle ta ett längre pass innan i Södertälje så han kanske inte orkar.

Av Niclas Bernhardsson - 4 februari 2010 22:01

Det har fullkomligt dröst in beställningar och förfrågningar kring stålsickling på slutet och idag, på kvällen, så fick jag ett roligt samtal. Det var en researcher från tv-programmet Plus, som ringde. Jag drog väl lite bakgrundsfakta i en halvtimme och nästa torsdag så kommer vi se ett fullskaligt "krig" mellan Leonid Kuzmin och Swix! :-) Ha ha! Av min erfarenhet så har det alltid blivit mer intresse runt stålsicklingen när Swix har kommit med sina fula påhopp! Värst för mig var nog när Swix demonstrerade "min" stålsickling med en morakniv.

Och Primateria kommer säkert att vara med på något hörn.

Go, Leo - Go!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards