Alla inlägg under april 2013

Av Niclas Bernhardsson - 19 april 2013 21:11

Så var det fredag och fortfarande lite rörigt på jobbet då jag inte riktigt hunnit med och det är klart att gymträningen också gör sitt till. Ullis funderade på att dra långpasset idag istället då vi skall hämta hem husvagnen i helgen och eftersom vi hade klubbträning igår så hade jag lite på känn att det kanske inte skulle bli så långt men jag hade fel! Och maten till jobbet hade vi inte hunnit fixa så det var vi tvungna att lösa innan jobbet men själv hann jag inte och jag levde på 2 äggvitor och mineral water fram till kl. 16:00. Och lite skinka iofs men det var inte mycket som fanns kvar. Det i sin tur gjorde väl att man inte var så skärpt. Sen fick jag dra i mig 2 energikakor iaf för att orka lite till och det var när Ullis kom förbi. Hon hade precis startat sitt långpass och siktade på att dra runt hela kommunen och genom att starta i Trosa och köra hela varvet runt och dessutom fortsätta till Vagnhärad så skulle det bli 30 km. Och hon gjorde det! Grymt jobbat! Själv så åkte jag och köpte snabbmat på pizzerian men pizzorna stod grabbarna för och jag köpte avacadosallad till mig och Ullis. På vägen hem så ser jag henne springa och hon gör tummen upp.

Sen vill hon faktiskt strunta i gymmet idag och det har jag absolut förståelse för men har jag bestämt mig för att köra i 30 dagar i sträck så vill jag gärna göra det och hon hängde på förstås. Men där var hon lite trött men jag kände mig förvånandsvärt pigg och jag har nog aldrig dammat av 15 armhävningar, som första övningen bestod av, så lätt. Sen rullade det par. Javisst ja. Jag började med 10 minuters rodd. På andra kardion så fuskade vi med 5 minuter och då stakade jag. Sen var det full fart och jag känner mig nöjd. OCH imponerad av Ullis! Nu skall jag fredagsmysa med lite vindruvor faktiskt och sen blir det invägning imorgon efter 20 dagar. Jag har faktiskt ingen aning om hur mycket jag gått ned i vikt och i mått men jag gissar nu på totalt 3-4 kg och 12 cm i midjan.

Av Niclas Bernhardsson - 18 april 2013 22:04

Så var det torsdag och klubbträning med Enklaresport Running Club och pass nr. 2 för dagen. Carina, ny i klubben, knackade på 18:55 och undrade om hon kommit rätt. Ullis och jag brukar typ vara ute 5 minuter över och nu hade vi dessutom återigen tagit oss en liten tupplur men nu var vi så gott som klara. Det blev bara 5 stycken idag och det var förstås jag och Ullis samt Carin men sen kom även "Kihlen" och "Flaket". Jag var lite bekymrad över dagens pass då jag var så grymt stel men en viss stelhet hade börjat gå ur och sen, efter passet, så tipsade Carin om några övningar då hon var sjukgymnast. Det var övningar som jag var bekant med då stelheten inte är ngt nytt påfund för mig... Men det var bra tips och jag har glömt bort dem ett tag. Hursomhelst så kände jag mig rätt taggad och kanske drog jag på lite för hårt i början och efter 2 km så körde vi typ 10 minuter löpskolning innan vi fortsatte. "Kihlen" och "Flaket" drog på lite före men höll nog igen lite ändå då vi såg dem ganska länge. Själv så funderade jag på att släppa och bara småjogga men ju längre tiden gick så fick jag lite bättre fart och gjorde tjejerna sällskap. Och det blev en hel del prat vilket var roligt. Sen kanske farten ökades efterhand eller så var det sträckan som tog ut sin rätt, jag kände mig iaf ganska färdig efter 9 km. Och den vänstra benhinnan spökade lite men det funkade hyggligt ändå. I helgen så skall vi hämta hem husvagen så jag fuskar nog och skippar långpasset men vi får se, det kanske kan bli ett kortare pass om tid finnes.

Av Niclas Bernhardsson - 18 april 2013 09:16

Sent kvällspass igår och vi var nog hemma runt 21:30 och sen var det segt. Till slut så kom jag in i duschen och det var riktigt skönt att somna. Att sen gå upp vid 05:00 var inte riktigt lika skönt och vi snoozade 2 ggr och sen blev det lite bråttom. Ullis fick hjälpa mig att stretcha lite så att jag överhuvudtaget skulle komma upp ur sängen. Vi var som vanligt först på gymmet och jag satte mig vid roddmaskinen och körde i 10 minuter men ganska lungt idag, iaf initialt. Efter ett tag så fantiserade jag att körde någon delfinal i rodd på ett stort mästerskap så då ökade jag trycket allteftersom och ökade förstås om det behövdes! ;-)

Sen var det övningar och armhävningar igen med stel och lite kall kropp var ingen höjdare men jag fixade förstås 15 stycken och sen var det full fart med övningarna. Efter första setet x 2 så var det kardio igen och nu körde både Ullis och jag på Cross Trainers. Helt klart lite segt i början men sen kom vi igång och låg och tryckte på bra. Och sen på med det sista och som vanligt så var ngn övning helt omöjlig att göra då "skadan" satte stopp på den och /eller för tung! Men då blev det en alternativ övning och allt flöt på bra. Lite trött nu men det går nog över efter lite kaffe! ;-)


Trevlig dag på Er i det trista vädret! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 17 april 2013 21:59

Ja, jag vet vad Ni tycker. Man skall lyssna på kroppen och jag om någon borde ju veta. Men eftersom min "skada" verkar vara mer av slaget överansträngd och förkortad så går det att manipulera kroppen med att stretcha precis innan passet.

På jobbet idag så längtade jag efter att Anders S skulle komma och visa några övningar och han hittade helt rätt direkt med några övningar men med så kort muskel så gör det ju jäkligt ont och det i kombination av att jag kände mig stressad över att inte riktigt hinna med på jobbet gjorde att vi fick hasta lite.

Väl hemma så fixar vi mat och  jag stretchade lite snabbt men somnade visst till en liten stund. Det tog helt klart på kroppen. Sen börjar vi masa oss iväg till gymmet och vi står och pratar lite med Rosie och Jossan och jag stelnar till. Nu kan jag inte riktigt gå ordentligt igen men jag satsar på rodden först i 10 minuter. De som ser mig undrar väl om jag gjort i byxan för jag kan absolut inte gå rakt nu. Sen på med övningarna och det börjar med armhävningar med de första 15 gick hur bra som helst och nu vara men igång. Några övningar fick jag ändra men annars så gick det helt kanon igen - konstigt egentligen. Kardio nr. 2 blev 10 minuter stakning med hårdkörning vid varje hel minut och nu var jag lite över 1,9 km, tror jag. Samma upplägg med att köra hårt hade jag även på rodden. Sen var det avslutningsvis 6 övningar till x 2 och där träffade vi några jobbarkompisar till Ullis och det var roligt. Den ena killen hade skön humor och vi hade svårt att hålla oss för garv!

Så dag 17 med en extra timme hård träning - nöjd!

Av Niclas Bernhardsson - 17 april 2013 10:01

Efter träningen igår kväll så stelnade kroppen till och att jag överhuvudtaget kunde springa igår är en gåta men det får jag tacka Anders S för som visade några knep för att ta bort den akuta smärtan och möjliggöra en löprörelse. Så när jag gick och lade mig igår så var det bara att inse att jag aldrig kommer att komma iväg på någon morgonträning. Och när då klockan ringer för att komma upp till jobbet så får jag ligga i 10 minuter och bara vrida och bända igång kroppen och sen ser jag att det står en påminnelse om tandläkaren vid 08:00 så det var bara att få i sig lite frukost och och skjutsa iväg Ullis och tillbaka. Elektrikern skulle ju komma vid 19:00 ikväll så träningen fick väl bli efter den. Jag stannade till lite kort på jobbet innan tandläkaren och då ringer elektrikern och stod och stampade utanför huset. Aha, det var på morgonen han skulle komma och var då lite sen alltså. Hursomhelst så var det full fart hemåt och visade upp vad jag hade tänkt i huset och sen direkt till tandläkaren. Där väntade rotfyllning och tanden borrades ju upp på vägen upp till Vasaloppsveckan och vi vet än idag inte om det var ett onödigt jobb eller inte. Hursomhelst så blev det tvunget att rotfylla och kanske var det så att det var en spricka men det är lite svårt att se på röntgenbilderna som togs då.

Nu smärtar korsryggen rejält men jag väntar på besök av Anders S igen så han får knåda ut ryggen. Det är lite av en smärtblandat längtan att han skall komma. Men jäkla kul igår med så mycket folk på träningen, jag vet faktiskt inte hur många det var men runt 18-20 stycken var vi nog. Här en liten "fjortisbild" efter intervallerna.  

Av Niclas Bernhardsson - 16 april 2013 22:15

Så var det tisdag och premiär för året för löparbanorna. Ullis och jag kom iväg lite sent och jag hade dessutom problem med ryggen. Men jag fick Anders S att stanna till i 5 minuter för akut hjälp och det hjälpte ganska mycket.Men till träningen då. För mig och Ullis blev det ganska kort uppjogg då vi var sena. Många hade kommit och en ny tjej testade också och hon verkade bli fast, kul!Hursomhelst så började jag lite försiktigt men kände att jag kunde springa men dock lite stelt. Jag började med att springa 2 st hundringar men sen blev det ordning. Det blev 4 st Supertusingar med ca 800 joggvila emellan. Farten låg på runt, 22-23, 44-47, 1.10-1.16, 1.40-1.43 Nu dusch och stretching! Morgonpass väntar.

Av Niclas Bernhardsson - 16 april 2013 10:17

Klockan ringde och ringde imorse och vi fick verkligen kämpa för att komma upp och klockan hade väl passerat 5 med 6-7 minuter och sen kom vi upp men ryggen kändes mörbultad och det påverkade hela mig. Men vi kom iaf iväg och när vi kommer fram så ser vi att det smiter in en till på gymmet och det är ovanligt då vi brukar vara själva. När vi kommer in så utbrister han: -TJÄÄNARE!

He he, typ som på det där skämtprogrammet. Nu har jag visserligen inte sett det men de uppträdde ju på idrotssgalan. Hursomhelst så satsade jag på att låsa upp ryggen igen med rodd och körde i 10 minuter men det blev ingen direkt hårdkörning och jag kom bara upp i nästan 1,8 km, tror jag. Sen full fart med övningarna och jag hade det tufft mentalt idag. Det är trots allt 16:e dagen i rad med hård träning och hård kostföring. Men det börjar märkas helt klart. Efter 3 övningarx2 så blev det lite kardio igen och nu blev det stakning och jag började lugnt och körde lite intevaller med start varje hel minut och då körde jag 30 sekunder. Nu höjde jag inte motståndet och körde heller inte skiten ur mig, jag orkade inte riktigt det pga ryggen. Sen blev det igen 3 övningar x 2 och sen ytterligare 3 övningar x 2. Trots att det inte var så mycket folk och således inte lika kvavt som igår så blev man rätt svettig ändå.

 

Nu måste jag få tag på ngn som kan hjälpa mig med ryggen, det här verkar ta tid att få bort!

Av Niclas Bernhardsson - 15 april 2013 23:05

Vaknande upp och kände mig helt sänkt. Jobbade dåligt och kände en begynnande sträckning i ryggen och när jag väl kom hem så kunde jag knappt gå. Ullis masserade lite och när hon träffade en punkt nedåt korsryggen så smärtade det rejält. Så från att det först var omöjligt att träna så var jag iaf där och hade bytt om. Efter ett tips från Göran, som är en duktig idrottare, om att rodd kan lösa upp lite så började jag med 10 minuters rodd och det funkade men jag fick inte luta mig för långt bak. Och sen gällde det att hålla bålen igång och första övningen var 15 armhävningar och det funkade faktiskt och sen rullade det på. Nästa kardio blev 10 minuters stakträning med 4 inbakade 30-sekunders tunga intervaller. Det gick riktigt bra och sen så träffade jag en bekant som undrade vad som hänt: -Fan vad smal du blivit. Nja, jag förklarade att jag bara varit igång med hårdkörning i 15 dgr men kanske börjar det synas! :-)
Och avslutningsvis så försökte jag mig faktiskt på Monsterövningen och körde den 8 ggr den första gången och 10 den andra gången.
Och jag "fuskade" även med enbens benböj och körde en dubbel i maskin, enbens känns lite väl tungt just nu men i övrigt så är jag med i matchen. Har också förstått att några läser om min resa - kul!

  Börjar bli smal?

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards