Alla inlägg under april 2013

Av Niclas Bernhardsson - 10 april 2013 23:02

Så var det dags för pass 10 i rad och kroppen har en fenomenal anpassningsförmåga. Man borde ju vara helt förstörd och visst kändes det lite här och där. Först upp på bandet och joggade lugnt i början då det var lite segt. Sen så ökade jag de sista 5 minuterna och sen direkt på övningarna. Bra tempo och det kändes lite kvavt på gymmet och jag svettades rejält och det var en härlig känsla att ta i och känna svetten komma. Och så ökade jag på vikterna och alla övningarna gick bättre - kul! Helvetes-övningen börjar gå bra och övningen som jag inte ens försökt mig på klarade jag 10 reps av. Kardion efter första omgångens övningar blev också löpning på bandet men det var mest för att jag var sliten i överkroppen. Nu kändes benhinnorna av ännu mer.Sen var det full fart hem och se Zlatans PSG mot Barca. 2-2 i första och när sen PSG får in ett ledningsmål så är då Barca rejält i gungning och ville man ha spänning så var det just det man fick! Tyvärr så reducerade Barcelona och med fler mål på bortaplan så gick Messi och Co. vidare. Nåja! Zlatans... förlåt Ancelottis mannar kan känna sig stolta över ett bra försök.

Av Niclas Bernhardsson - 10 april 2013 12:09

Ja, jag har inte kört helt enligt programmet och inte ens betalat utan följt Ullis och bara ökat på lite av köttmängden och det är... mycket mat! :-0 Sitter just nu och försöker få i mig runt 200 gram fläskfile med 70 gram torrt ris...

Men imorse så var det invägning och det var ju spännande. Jag trodde nog att jag skulle gått ned typ 3-4 kg då det känts som det men det var bara ca. 1,5 kg men jag hade minskat i midjan med 7 cm. Och en helt annan stuns i kroppen, benen känns som om musklerna skall hoppa ut, jag kör rätt hårt faktiskt. Men det måste jag om jag skall komma i den form jag vill. Och liksom bevisa för alla att Nicke inte alls är slut! ;-) Jag mötte förresten några gamla elever på gymmet för några dagar sedan och de sjöng nästan i kör "Nicke Super-Special". Det var ett stations-program där man körde explosivt i 30 sekunder och bytte snabbt på ca. 10-15 sekunder. Kul att de kom ihåg den, det var ju faktiskt 12 år sedan. Och igår, på träningen, så mötte jag en bekant som lovat att gå med i klubben om jag skulle gå under 3 timmar på maran. :-) Så jag kämpar på här med maten och träningen! ;-)

Av Niclas Bernhardsson - 9 april 2013 22:14

Tisdagsträning med Enklaresport Running Club och Ullis och jag var senare än vanligt. Väl framme så väntade de på oss och vi joggade iväg. Konstigt nog så kändes det värre att springa ute än på löpbandet. Men jag hoppades att det skulle kännas bättre allteftersom och det gjorde det. Väl framme vid återvinningsstationen så körde vi lite sedvanlig löpskolning och sen drog vi igång. Ullis fick köra själv då hon var den enda i maragruppen. Jag försökte hänga på "Kilen" och Jimmy men första intervallerna gick segt men efter ett tag så tjuvade jag lite grand på en vila och hängde med dem igen. Men det var på gränsen till för tufft och jag nöjde mig med 3 set med 3 400-ingar i varje set. Sen blev det lite längre nedjogg då jag väntade in de andra.

Av Niclas Bernhardsson - 9 april 2013 09:33

När jag skulle skriva rubriken så tänkte jag först skriva tack gymmet men när jag väl började så blev det tack kroppen och därefter tillägget med gymmet och sen tänkte jag på att den som verkligen gör att jag kommer iväg är Ullis! Så tack kroppen för att du fortfarande hänger i! Och tack gymmet för att du finns sådär lagom nära och trots att du trilskas lite med att inte vilja öppna och tändas då vi vill. Nu har vi förstått att vi är där lite för tidigt. Och speciellt tack till Ullis som är grym!


Hursomhelst så var det även idag lite segt och som vanligt så stod vi utanför i några minuter och inte kom in. Kanske var vi lite för tidiga, vi såg på lappen att gymmet öppnar kl. 05:30 för då vi väl kom in så fungerade inte lamporna.


Träningen!

Så upp på bandet och jag tänkte på kvällens löppass och körde lugnt i början och ökade allteftersom. 10 minuter och så var det klart. Sen på med övningarna och axelpressen går inget bra. Det knäpper för mycket om vänstra axeln så där hag jag lite problem. Som vanligt 2x3 övningar och sen till stakmaskinen där jag kör 10 minuter. Lite varierande och jag låtsas att jag kör Vasaloppet. Det enda jobbiga är att det känns just precis det - jobbigt! På Vasaloppet så skall jag hålla på i långt över 5 timmar och här kör jag 10 minuter och är trött. Motståndet reglerar jag lite under tiden jag kör så jag tycker att det händer något. Men visst går det bättre och bättre och får jag kontinuerlig stakträning så kan det ge ett rejält lyft.

Sen till de sista 2 omgångar övningar, dvs. 2x2x3 nu. Och några riktigt tunga övningar igen!


Tack för idag kroppen, gymmet och framförallt Ullis!


 

Löpbanden och stakmaskinen. Spinningcykeln har också fått några besök.



Av Niclas Bernhardsson - 8 april 2013 08:17

05:00 och klockan ringer. Jisses, nu var det segt. Men vi kommer iväg till gymmet och då fungerar inte Ullis kort först och det känns inte direkt bra. Har man släpat sig upp och så kommer man inte in! :-0

Men efter att ha dragit remsan på benet så funkar det. Och sen upp på löpbandet och det är segt värre. Jag tror jag smyger igen med riktig långsam jogg och håller mig faktiskt där ganska länge. Efter 5-6 minuter så börjar kroppen att väckas och jag måste istället öka farten för att inte springa in i bandet då benen vill springa själva. Ingen direkt styrsel på kroppen alltså. Så jag ökade allteftersom men jag ville inte tokspringa då jag var så seg nu. Så det blev som vanligt 10 minuter och sen på med övningarna. Övningarna gick bra och vi körde 3 övningar i 2 omgångar och sen på med lite kardio igen och jag satsade på stakmaskinen och jag orkar mer och mer. 10 minuter som vanligt och jag körde drygt 1,8 km. Det låter klent så jag hoppas att maskinen är lite snål på mätningen. Iofs är jag inte den bästa stakaren direkt... Sen på med 2x2x3 övningar. Dvs en omgång med 3 övningar 2 gånger och ytterligare en omgång övningar med 3 övningar. Helvetes-övningarna går bättre och bättre och man känner klar skillnad i kroppen. Helt klart så har de hittat en bra träningsform för många människor. Redan efter 7 dagar så börjar jag få lite fason på kroppen, kul! Men idag så nöjer jag mig nog med den här träningen. Måste vila lite också! :-) Det blev en timme som vanligt i bra tempo. På vägen hem så gick jag som vanligt i bara korta tights och det var minus 5 grader. Jäkligt bra för återhämtningen! Ca. 500-550 meter, skulle jag gissa.

Av Niclas Bernhardsson - 7 april 2013 21:21

Skärholmen.

Så var det söndag och Ullis ville upp till stan att gå ett varv på Ikea och köpa lite nya kläder på H&M. Kanske jag också behövde ngt !nytt. Och jag gillar att gå lite på Ikea och fundera över lite butiksinredning och alltid hittar man någonting. Det blev lite till hemmet, lite batterier och någon lampa. Sen drog vi till H&M och jag som sällan köper nya kläder plockade direkt åt mig 3 tröjor. 2 var t-shirts och 1 var en lite finare tröja men Ullis tyckte jag kunde lugna mig om jag ändå skall komma i form. Jag drar just nu large, i tröjor, och sist jag var i form så hade jag emellanåt faktiskt small... Så jag nöjde mig med två t-shirts och Ullis hittade väl en eller två fina tröjor.


Lunch på Saltå kvarn!

På vägen hem så stannade vi till på Saltå kvarn för att ta en nyttig lunch i form av räksallad men vi fick en kortare novell om hur fiskaren lånat ut båten och inte fått tillbaka den, eller något i den stilen...

Nåja, vi försökte få in en skinksallad istället och det gick bra. Det smakade helt okey och vi tog t.o.m lite Brie-ost till kaffet. Jag chansade att den inte borde ha någon laktos i sig, då den var lagrad. Men efter någon timme så börjar både Ullis och jag må dåligt och man behöver inte vara någon Einstein för att misstänka att det var något på kafeet. Hursomhelst så ligger träningen pyrt till och jag kan knappt gå utan att må lite illa.


Träningen!

Men vad sjutton! Vi känner att det är något men jag vill gärna försöka, man vet aldrig hur kroppen svarar om man börjar ta i lite. Så jag hoppar upp på bandet och sätter väl bandet på runt 5,5 min/km och det känns bättre och bättre. Så jag ökar allteftersom och mot slutet, av mina 10 minuters uppvärmning, så närmar jag mig 2 km men avslutar de sista 30 sekunderna lite lugnare så det blev nog 1950 meter. Lite chockad att det funkar men förstås glad. Så vi går på övningarna och det funkar hyfsat bra. Sen är det dags för kardio igen och jag satsar på stakmaskinen. 10 minuter på den och det är skitjobbigt! Jag har verkligen ingen uthållighet i armarna. Eller om det är magen som protesterar. Vi kör ju trots allt plankan var och vartannat pass.

Sen avslutar vi med några övningar från helvetet och det bland annat då man skall ligga på rygg med ett ben i backen och det andra uppåt i 90-graders vinkel. Sen upp med höften i 15 repetitioner. Det ser nog inte så snyggt ut. Sen är det den statiska crunchen där jag våndas på slutet. Eller vad säger Ni? Bilden är från omgång 2 och hur ser jag ut? Det finns lite att ta bort, helt klart!

 

En övning där man skall gå upp från backen med rak rygg är omöjlig så den kör jag liggande rumplyft istället. Första invägningen blir om 4 dagar men jag har helt klart fått mycket mer stuns i kroppen, kul!

Av Niclas Bernhardsson - 6 april 2013 23:14

Jobb!

Så var det lördag och dags för jobb igen och lördagar är roliga då det brukar bli mycket folk och så blev det även idag. Det var inte en lugn stund och med tanke på att det var mycket igår så var det lite rörigt med kartonger som jag inte hunnit plocka undan. Men jag fick jobba på som sjutton och sen kom Ullis förbi löpandes och var slut på energi. Så hon tog en liten energipaus och tog bilen hem för att sedan komma tillbaka en timme senare. Och då var det proppfullt i butiken så det var verkligen lägligt att hon kom och även Jocke och Lina med barn var där så jag jag satte Jocke på att servera kaffe! Ha ha, det var snällt!


Zlatan!

Sen efter jobbet så vilade vi en liten stund för att sen komma på att Zlatan spelade och det var inte den bästa av matcher men PSG vann till slut och Zlatan gjorde även mål nummer 2 men det var diskutabelt om inte även det, liksom målet mot Barcelona, också var ett offsidemål. Det är möjligt att det skulle blivit mål ändå men Zlatan var iaf sist på den och det kanske är skönt att göra lite mål.


Träning!

Och sist men inte minst så drog vi iväg till gymmet för att återigen träna och nu är det den sjätte dagen i rad och det börjar kännas. Men faktiskt nog även lite bättre också. Uppvärmningen på bandet körde jag lite lugnare i början men drog på ganska rejält på slutet och var nästan uppe i 2 km. Den stod på 1,9 då jag hade typ 15-20 sekunder kvar. Visserligen så börjar tiden direkt då bandet står stilla så under 15 sekunder så är det en stegrande fart och jag brukar även vilja avsluta den sista halvminuten lite lugnare också. Men det kändes ganska bra och vi gick på övningarna igen och återigen så är det den statiska crunchen och den helvetiska liggande juckböjningen, med ett ben i backen, som är jobbigast. Jag höjde även vikterna till 7 kg och då man håller igång hela tiden så känns det faktiskt. Jag kommer nog få lite värk imorgon. Om jag blev slut? Kolla...

 

Av Niclas Bernhardsson - 5 april 2013 21:30

På jobbet har jag inte riktigt hunnit med och kartonger har börjat staplats på hög och sen så blev det fullt i butiken med besökare och idag skulle jag absolut ha behövt en till som hade hjälpt mig. Jag hann inte få ut mina paket ens.

Hursomhelst så var det förstås roligt men jag längtade nog lite till kvällens gympass. Trots att jag haft rejäl träningsvärk. Men jag orkade knäböjen lite bättre och plankan kändes inte så farlig längre. Den brukar jag inte ha problem med men lägg till lite nya övningar och typ 100% ökning av träningsdosen så... Idag var det den statiska crunchen igen och den är f-n sjuk! Jisses! Med oproportionelig stor överkropp, som de flesta killar med mer än 15 kg för mycket har, så var det nästan så jag ville ha en liten vikt på fötterna. Och en annan övning som jag inte vet vad den heter, men du ligger på rygg och juckar upp i luften, var omänsklig! Ja, iaf med tillägget att bara ha ett ben i marken...

Med övningar kanske går bättre och bättre hela tiden. Det gör iaf uppjoggen som jag nu snittar på 5-minutersfart, dvs 12 km/h. Det var nog vad jag hade som tävlingsfart på Oppebylöpet senast. Och det på femman, dvs 25 minuter blankt. Men det är ju å andra sidan bara 2 km uppjogg och jag känner ju av det, helt klart. Men det går framåt och jag har bara kört hårt i 5 dagar. Och hårdare skall det bli. Ni som följt mig vet att jag har som mål att klara Sub3 på maran och medaljtid på Vasaloppet 2014. Det kanske låter som orimliga mål och speciellt med tanke på min sjukdomshistoria där läkarna ville proppa i mig hjärtmedicin men jag vägrade. Idiotiskt tyckte en del om min vägran men jag var mer inne på att det var Borrelia och vad hade hänt om jag fortsatt äta medicinen? Självklart så hade läkarna trott att det var på grund av medicinen som jag mådde bättre. Men jag har varit och nosat på tiderna runt 05-06 men sedan dess har det gått utför med formen.
Och idag fick jag den grymmaste moroten man kan tänka sig! En bekant kom in och köpte lite energi och när jag berättade om mina planera så svarade han direkt: - Aldrig! Finns inte en chans!

Det gör mig så grymt inspirerad och är en bra morot. Fixar jag maran så kommer han till löparklubben också! :-) Hösten 2014 tänkte jag slå till! Följ min resa dit, på vägen så tar vi medalj på Vasan också!


 

Plankan!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards