Alla inlägg under juli 2013

Av Niclas Bernhardsson - 10 juli 2013 19:37

Idag har Ullis och jag varit tillsammans i hela 22 år men befinner oss på nästan så långt ifrån man kan varandra just nu, iaf geografiskt! Ullis var tvungen att dra iväg till Thailand tillsamans med en annan mamma då en person hasigt och kanske mindre lustigt drog sig ur efter att först försäkrat oss om att barnen kunde åka före då en släkting först tog emot och sedan skulle hon åka ned själv. Det stämde tyvärr inte så Ullis och L drog iväg och nu är det bara att göra det bästa av situationen och både Ullis och förstås Felix kommer hem på söndag, man riktigt längtar! Och 22 år! Det känns härligt och kanske några tycker behjärtansvärt men det är förstås ingen uppoffring och jag kan inte tänka mig ett liv utan dig, Ullis!

Tack för alla de här åren, mer än halva mitt liv har du funnits där!

Av Niclas Bernhardsson - 9 juli 2013 23:10

Ja, tisdag igen och jag fastnade lite framför datorn då jag lade in ytterligare en ny medlem i klubben och nu inser jag att jag istället blir lite sen till träningen. Hjälptränaren hade ringt under dagen och undrat om vi inte kunde köra lite längre intervaller och jag var absolut helt enig då vi nu går in i lite mer mängd och jag tyckte t.o.m att vi kunde köra ännu längre intervaller så vi kom överens om att få in lite mer mängdträning helt enkelt men jag ville även få in lite mer styrka då vi tappat det lite på slutet. Så det fick bli en härlig kompromiss.

Vi joggade tillsammans bort mot elljusspåret men vi tappade tyvärr en på vägen som fick lite problem med andningen. Han skulle bara hem lite snabbt och få i sig lite medicin men stannade visst kvar. Hoppas det gick bra iaf. Väl framme vid spåret så körde vi lite vanliga löpskolning och sedan samlades vi längst nere vid foten på slalombacken och de 2 första intervallerna körde vi rätt upp till toppen. Jag iaf i princip då den som var först upp fick signalera att man skulle vända. Kraften tog liksom slut och man andades tungt och hjärtat låg nästan utanför. Men en härlig känsla. Fast jag var lite orolig att jag åt lite för nära inpå. Det hade ju inte varit första gången direkt. På den andra intervallen så märkte jag att jag låg hyfsat nära de som kom först och jag vet inte om jag körde snabbare eller de lite långsammare. Hursomhelst så körde vi vidare på våra intervaller och nu körde vi 3 minuter i tröskelfart innan jag blåste i pipan och så körde vi 3 minuter tillbaka igen. Efter slalombacken så var det jäkligt jobbigt och många trampade nästan luft ett tag. Där bestämde vi oss för att köra 1,5 minuters vila istället. På nästa så höll jag igen lite med flit för att helt enkelt orka mig igenom passet. Sen på de två sista intervallerna så var det bara att kriga på! Jag hade god hjälp av den nya killen, Kampsports-Christian, som flåsade mig i nacken och det hjälpte - tack!

Alla var ganska medtagna efter passet och jag tror jag fick upp lite på sista intervallen! :-0 Inte så mysigt. Varför spurta när man är helt slut? Ja, bra fråga! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 9 juli 2013 22:19

Oj, oj, oj! Här hände det grejer i en rasande fart. Inte en lugn minut någonstans och på något sätt så lyckas författarna, det är visst ett äkta par, hålla spänningen uppe hela tiden och det är lättläst och ändå bra och detaljerat berättat. En ganska stor kontrast till nyss lästa "Men inte om det gäller din dotter", av Jan Guillou, där det inte flyter på lika bra.

Men nu skall vi inte klanka på Guillou som inte alls är en dålig författare. Men Kepler är några klasser bättre.

Och hur skall man recensera boken, som för övrig heter Paganinikontraktet, utan att avslöja för mycket?

Kanske att det är dramatiskt på en hög nivå och det både skildras på att bra sätt och man lever sig in i berättelsen. Och som vanligt så är det den lite kontroversiella men erkänt duktiga Joona Linna som håller taktpinnen på de godas sida men nu får han möta värre motstånd än han är van vid och man har svårt att släppa boken ifrån sig. Och ju mer man tänker på boken, ju mer inser man hur bra skriven den är med allt runtomkring också.

Av Niclas Bernhardsson - 6 juli 2013 22:18

Ja, så var det en bok igen men nu var det länge sedan då jag dels stannade upp i läsningen då jag kom på att jag läst boken förut och dels för att den var lite väl fyrkantig och typ stabbig. Men det är nog typiskt Jan Guillou iofs. Men det var visst länge sedan jag läste boken så det var helt okey att läsa den igen. Sen kom den olyckliga branden i köket hos Enklaresport och det gjorde att det inte blev så mycket läst men nu har jag läst lite mer de sista dagarna och vad tyckte jag då om boken. Den har ju översållats med bra kritik men jag tycker som sagt var att den är lite fyrkantig i sin uppbyggnad och därigenom lite svårläst. Men den känns väl underbyggd och man tvivlar faktiskt inte på kunskaperna hos Guillou.

Som helhet tycker jag den är helt okey men inte mycket mer. Nu skall jag däremot börja läsa Keplers Paganinikontraktet och det ser jag verkligen fram emot!

Av Niclas Bernhardsson - 4 juli 2013 22:24

Vi har fortsatt att rea ut många produkter för att underlätta vår tillfälliga flytt men vi kommer att avbryta rean på många produkter nu men fortsätter med skates där egentligen bara kartongerna fått lite sot på sig. Fortsatt grymt fyndläge alltså men vi kan heller inte släpa runt på sotiga kartonger. Så det är win win alltså. Men helt klart är det lite småjobbigt att bara vistas i lokalen där en kraftig brand utbröt på väldigt kort tid men det känns hela tiden bättre och det är skönt att kunniga på området är så säkra på att det är kaffemaskinen som är orsaken och at jag agerat rätt. Hursomhelst så var det nu torsdag och träning igen med klubben. Jag visste att det skulle komma några stycken och vi körde Åda som samlingspunkt. Jag pratade lite med Ullis på Facebook och blev därför lite sen så när jag väl kom så drog vi iväg direkt. Det var Micke F, Sandra, Maria U och Stefan S. Stefan är relativt ny i klubben och alltid kul när nya personer visar upp engagemang och kommer på bägge klubbträningarna. Vi bestämde oss för att testa Sörmlandsleden men Micke och Sandra börjarde försvinna ur siktet och när vi väl kom fram till leden så visste vi inte om de vikt in eller fortsatt. Vi hade pratat lite om att man kunde springa tillbaka om man vill öka lite på farten men de hade inte kommit tillbaka så vi som var bakom körde in på leden och började njuta av lite härlig terräng. Men det dröjer inte länge förrän Maria skriker till då hon trampar snett. Jag tyckte inte det lät tillräckligt högt för att vara en kraftig stukning men vi kollar ändå till det lite grand. Sen kör vi vidare och när vi efter ett tag kör obanad terräng så kommer ett gammalt nedfallet träd som jag skall trycka mig över och hela skiten går av. Jag känner att min hand fastnar i jorden och stammen fortsätter fram och jag undrar för en sekund om armen skall gå av men den värsta smärtan kommer i min, numera otursförföljda, rygg! Ah, shit! Stefan hör mitt vrål. Han hade fått upp en jäkla fart så Maria och jag kämpade för att hålla jämna steg men tappade och därav kanske mitt misstag kom. Han var en jäkel på att springa i skogen! :-)

Hursomhelst så får jag en liten sträckning i ryggen och förstås lite skrapsår på armen där stammen drog emot. Men ganska lindrigt. Vi kör vidare och jag försöker komma igång rätt fort eftersom det inte är så smart att vara för still vid sådana där fall. Det blir väl en knapp timme, tror jag. Maria hade koll på klockan och längden men längden var nog inte så imponerande då vi körde i skogen. Kul pass och skönt att tänka på ngt annat! :-) Väl tillbaka vid Åda så mötte Micke och Sandra upp, de hade missuppfattat oss lite men hade visst pratat på om allt möjligt så inget ont som inte har ngt gott med sig! :-) Det skall jag själv tänka på med branden. Utan motgångar så kan man inte njuta av framgången!

Sen var det förstås kul att komma hem och titta på Diamond League och vad säger man om Kim Amb! Wow!

Av Niclas Bernhardsson - 2 juli 2013 21:05

Ja, mitt i allt som hänt så var det ju vardag igen och väldigt många har brytt sig och Kenneth kunde gott och väl ta på sig Coachrollen men jag ville för allt smör i Småland inte missa träningen och man kan ju hjälpas åt, det brukar vi ju göra. Som vanligt så kan det kännas lite hursomhelst innan man springer men man vet aldrig förrän man har börjat träningen. Det kan ju gå hur bra som helst och idag så sade jag att det var fokus på mängd igen men den här klubben har aldrig kunnat lyssna och det inkluderar mig själv! :-0 Ha ha!

Men för att börja lite från början. Vanlig uppjogg och det blev visst 4 varv men det kändes som 3. Lite stretching innan det blev löpskolning och nu körde vi lite nya grejer då vi går in lite i grundträning igen. Jag visade plankan och hann knappt börja skryta om hur länge jag kunde stå innan jag blev utmanad av Gisela men jag var förståndig nog att inte ta upp den kastade handsken! ;-) Jag kan ser framför mig hur vi ligger och kvider och de andra undrar när träningen skall börja! :-) Skämt åsido så tror jag inte jag skulle klarat mer än 2 minuter om jag skall vara ärlig. Men vidare då. Sen körde vi de vanliga övningarna som låg och hög skipping. Därefter lade vi in lite mer styrka igen fast nu för benen. Och visade skillnaden mellan stegringslopp och koordinationslopp. Men nu var det snart dags och där jag befann mig så bildades en grupp på 4-5 killar men jag tror en släppte rätt snabbt så vi var 4 stycken som kämpade ihop och tätt framför oss så hade vi ett tjejgäng på 4 stycken som verkade köra ganska precis som vi men med lite snabbare jogg bara. Tror det var Christian som oftast höll tempot och jag korrigerade lite lätt med tider på min mobil och det blev grymt jämna tider men den första var långsammast men kändes nästan jobbigast. Lite tufft att väcka kroppen. Ser nu att Set 2 var sjukt jämnt! Kul med 2 nya som provade att köra med klubben och de verkade vilja gå med genast! :-)


Mina tider:

400, 200 JV, 200 SetVila

1:39,2 - 1:25,6

1:39,5 - 1:32,7

1:35,3 - 1:32,9

1:33,5 - 3:10,0


1:35,3 - 1:38,8

1:35,5 - 1:36,9

1:35,7 - 1:32,5

1:35,9 - 3:07,4


1:35,5 - 1:34,2

1:36,6 - 1:33,7

1:34,4 - 1:37,0

1:36,7 - 


Nedjogg 1,2 km i lugn fart. Härligt pass!

Av Niclas Bernhardsson - 1 juli 2013 08:19

Ja, hur skall man börja! Mona hade varit förbi för att be om hjälp med en inställning på datorn och bara ngn minut efter att hon gått så går strömmen och även larmet. Efter att ha sprungit ut och kollat vad det var för fel och även slagit av larmet så går jag tillbaka och ser att det ryker från köket! Jag springer in och det brinner kraftigt och det inom säkert bara 2 minuter från att Mona gick! Shit, jag rusar ut och får en brandsläckare av grannen och springer in och släcker. Det går rätt fort men jag hör att det fortfarande brinner från taket men utan att jag ser något så grannarna ringer 112 och jag försöker ta mig upp på vinden men där det är det helt lugnt. Så jag springer tillbaka och rusar in igen men det är tjockt med rök och jag försöker hålla andan men adrenalinpåslaget är lite för högt och jag får in lite röklukt i mig och jag sprutar lite till över brandhärden och även över spisen som jag då tror var felet eftersom jag väntade på att lite vatten skulle koka upp. Troligtvis blev det ngt elfel för hela kaffemaskinen var utbränd och på spisen är det helt lugnt. Hursomhelst så är jag alldeles skakig och det blev ett jäkla pådrag med brandkår, ambulans och polis. Lite lätt chockad så får jag sen komma in till sjukhuset men mest för kontroll då jag var rejält sotig och även sotig in i näsan. Och det blir lite syrgas men jag måste ju hem för att ta emot Red1 IF som skulle slagga över natten till fredag. Och jag blir sen ivägsläppt efter att alla prover var bra men benen är alldeles svaga och darriga. När väl de 2 killarna och tjejen kom så börjar den ena att kräkas! :-0 Jag blir förstås rädd att det är magsjuka men han har fått en hjärnskakning efter ett misslyckat skämt...  Så han får åka in med ambulans han med! Ja, det låter helt otroligt. Den kvarvarande tjejen och killen åker sedan efter och alla är sedan tillbaka runt 3 på natten och den natten blev ingen bra sömn direkt... Sen tillbaka till jobbet på fredagen och lite upprörda känslor kan man väl säga utan att gå in på detaljer och själv vet jag inte vad jag vill nu. Stort tack för alla som hjälpt till och brytt sig. Just nu mår jag skit men troligtvis mest för att jag inte vet vad som händer. Dock så är ju de allra flesta produkterna ganska väl skyddade så det bör inte bli ett alltför hårt slag för Enklaresport, vi hoppas på det bästa. Hursomhelst så hade jag skickat ut löparna till husvagnen då jag drog till jobbet och sen tillbaka från jobbet så var de kvar och jag försökte ladda för Trosa Stadslopp. Skulle jag ens försöka springa? Jag menar. Jag var ju knappt god för mellan 43 och 43,5 minuter i år och med det här i bagaget så var det väl inte ens smart att försöka springa. Och det tar lite tid att komma iväg för löparna som även hade hämtat ytterligare en elitlöpare från Arlanda så deras uppladdning var ju heller inte den bästa.

Sen väl i Trosa så springer jag till Enklaresport Running Clubs samlingsplats där vi skulle fota oss och jag hinner precis slänga av mig jackan och en av elitlöparna hann också dit fast han skulle egentligen varit med på några kort efter men iaf. Jag fixar nummerlappen och sätter på chipet och bestämmer mig sen för att lägga alla överdragsprylar i bilen och där är bilen olåst! :-0 Och jag hittar ingen nycker. Efter frenetiskt letande så hör jag starten för grupp 1 och det betyder 2 minuter kvar till min start och efter 10 sekunder så bestämmer jag mig för att låta bilen vara olåst och rusar mot starten. Jag hinner precis in i startfållan men ser sen att det är grupp 3 och jag tränger mig fram i panik igenom fältet och över bandet fram till min grupp där det tar ca. 10 sekunder innan startskottet går. Tyvärr då långt bak men det kanske är smart att hålla ned farten lite då jag inte ens hann jogga upp eller inte ens kunde med mina skakiga ben. Men det går rätt bra att springa och jag försöker hålla lagom och jämn fart. Och för att avsluta det hela så är jag superchockad över resultatet. Jag fick 41.55 och med snittfart på 4.43, 4.43 och 4.43 på de första 6 kilometerna och mellan 6:an och 8:an så tappade jag lite men den är värre och jag plockade ändå bra med placeringar där. Sista biten gick förstås snabbast men tappade ändå 3 placeringar där så den som är lite logisk inser vilken jämn fart jag hade!

Så det var ett skönt avbräck.

På lördagen och söndagen körde vi Brand-rea i butiken men det känns lite jobbigt för i princip så är inga produkter egentligen skadade men det är mycket sot. De produkter som var i köket är förstås väldigt rökiga och mycket sot på kartongerna men ändå har folk varit mycket nöjda med deras köp. Så det är med blandade känslor jag går till jobbet idag. Mest med en stark olustkänsla, jag skulle gärna vilja ha svar på varför det kunde ...  Asch, nu rycker vi upp oss och börjar om! Eller hur? :-) Och ett speciellt stort tack till familjen U och i synnerhet till D som hjälpt till ordentligt - tack!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards