Alla inlägg under oktober 2013

Av Niclas Bernhardsson - 4 oktober 2013 10:00

Har varit lite slarvig på slutet med träningen och kanske även lite slarvig med att få ned den på pränt. Men i fredags morse, det datumet som står, så stressade jag iväg till gymmet fastän jag var försenad. Kanske läser jag lite för mycket nu vilket gör att det går över lite annat. Hursomhelst så ställde jag mig direkt vid stakmaskinen och tänkte köra i 10 minuter men displayen visade inte alls det jag ville se på så efter några minuter så råkar jag, i min iver att ändra displayen, trycka av den helt. Hmm, jag bestämmer mig för att försöka uppskatta hur långt jag hade kört och kör sen så att jag tror att jag kört i 10 minuter iaf. Sen dunkar jag på med lite övningar och jag kör 3 övningar gånger 2 och går sen på stakmaskinen igen. Nu får jag för mig att köra intervaller men går på alldeles för hårt så mina tänkta 1000-ingar blev istället en 500-ing och när jag sen skall gå på min nästa 500-ing så är orken bara borta... Det finns ingen kraft och jag kör sen lite olika gymövningar istället. Troligtvis så körde jag bara lite för hårt och man kan inte spurta hur länge som helst. Eller så är jag för svag... Troligtvis en kombo. Det blev lite benspark och lite för armarna också. Sen rusa iväg till jobbet. Stressat och kort pass men likväl ett pass. Bättre än inget!

Av Niclas Bernhardsson - 4 oktober 2013 06:57

Ja, hastigt och lustigt men framförallt trevlig så fick jag Jonas Jonassons andra bok i händerna. Jag fyllde år den 29 september och i samma veva så var Ullis och jag i Mora för att ställa upp husvagnen. Då jag satte upp förtältet så gick hon och köpte lite presenter, alldeles för mycket som vanligt (!), och en av presenterna var alltså boken. Man var förstås väldigt nyfiken så jag skippade den bok jag tänkt börja med och satte igång med den här och hur var den då? 

Jodå! Man känner absolut igen sig i stilen och det är t.o.m ännu svårare att lägga ifrån sig boken. Men på något sätt så tappar den lite i slutet men det kanske är svårt att binda ihop det. Jag gissar att det är en bok som passar de allra flesta och gillade man "Hundraåringen", och även böcker som Grottbjörnens folk, där man får följa flickan Ayla, så kommer man älska den här. Men Jonas har hittat sin egen nisch ändå på något sätt och det är bara att gratulera vår nye storförfattare. Han kommer inte, liksom Astrid Lindgren, bli hyllad av den litterära eliten men skrattar nog gott på vägen till banken! :-) Och vad handlar boken om då? Ja, utan att avslöja för mycket då. Jo, i det här fallet så får man följa en ung men mycket stark liten tjej från hennes osannolika väg från ett skjul i en kåkstad ridandes på en atombomb genom världen. Hennes styrka är hennes huvud då hon är bra mycket smartare än hennes omgivning, vilket inkluderar både kungar och presidenter. Var atombomben en metafor? Kanske, kanske inte... Läs den!

Av Niclas Bernhardsson - 3 oktober 2013 22:03

Ja, det skall jag göra hela tiden nu som rehabilitering. Jag fick en liten bristning i hälsenan och det hela är ju lite av ett I-landsproblem. Det känns ju endast efter ett tag vid hård belastning nu men man måste vara lite försiktig så det inte går upp igen. Om en vecka så är det Hässelbyloppet och chansen är väl inte så stor men jag hoppas! Idag var jag förresten i Eskilstuna med Felix och då ropade jag på en tant och undrade om hon tappat en handske då det låg en vid parkeringsautomaten. En äldre herre stod nästan och stampade på den och ursäktade sin dåliga syn. Det var hennes och hon blev glad förstås. Jag skämtade lite om det här Internetfenomenet på FB idag förresten. Ibland så undrar man hur en del kan gå på alla sagor. Träningen då? Nja, lite sämre på slutet, dels lite dålig motivation pga skadan och dels lite småförkyld men det kanske kan bli ett lättare morgonpass imorgon bitti. Idag blev det lite lättare jogg och löpskolning med klubben. Kul och lite inspirerande.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards