Alla inlägg under november 2013

Av Niclas Bernhardsson - 18 november 2013 23:34

Så var det måndag igen och Ullis skulle köra spinningsintervaller med Jonas. Och då passar jag ju på att köra på stakmaskinen. Men idag hade jag inte riktigt gjort upp något schema utan körde typ i samma tempo passet igen och hyfsat tung. Ganska precis 3 i motstånd på Ercolinan och minuterna kändes lite småsega. Efter ca. 30 minuter så kommer den första personen in i själva vänthallen för nästa spinningäng och det sporrar lite men ytterst lite då hon inte ens märktes till. Då jag har ca. 13-14 minuter kvar så lägger jag in ca. 10 minuter med lite hårdare tempo för att det liksom skall hända något och pulsen når då iaf över 150 sl/min. Men jag känner mig lite starkare för varje gång och när själva spinningpasset är över så vet jag att de stretchar lite och jag kör i 5 minuter till och får iaf ihop 50 minuters stakning. Bra nog och jag kanske får skriva ut lite olika pass så det händer något. Imorgon funder jag på lite lätt återhämtningsjogg på några kilometer på morgonen för att kroppen skall vara schysst till hårdare intervaller på kvällen. Men jag borde hålla igen lite och istället satsa på några fler intervaller. Det är ju ändå riktiga långlopp som ligger i fokus nästa år.

Av Niclas Bernhardsson - 17 november 2013 10:15

Så var det söndag och dags för långpass igen. Så jäkla skönt att man kommit ifrån fuskandet med långpass. Jag kände ju tydligt att jag slarvat med långpassen under bl.a Hässelbyloppet. Jag brukar ju kunna hålla i utan att tappa fart men då var det ett tydligt tapp. Dock ett fall framåt då löpningen i sig gick bättre än på länge. Men nu är det liksom lite allvar om man skall ha en chans på målen och även om jag har lite strul med kroppen så mår den helt klart bra av att pressas lite. Ullis och jag skulle förstås springa men nu skulle även Ullbrandis och Linnsan med. Den förstnämnda skulle kliva av efter ca. 8,5-9 km och Linnsan var nog lite osäker på om hon klarade sträckan. Själv så såg jag till att gå ca. 500 meter innan bara för att värma upp. Jag testar ju det som bekant för att inte få några pulspeakningar och liksom värma upp kroppen innan. Och för att gå händelserna lite i förväg så betedde sig pulsen normalt den här gången också. Dock så kändes det lite stelt och jobbigt i början så efter några kilometer så lättar jag lite på dragkedjorna nere vid anklarna. Och Maria fick lite panik då hon tyckte det gick lite långsamt så hon gick upp och drog. Dock var det onödigt då det här passet skall gå lugnare men det fick gå. Alla verkade ju hänga på. Väl framme i Trosa så hoppar då Maria, dvs. Ullbrandis av, och man räknade nog med att tempot skulle gå ned men vi var så inkörda i tempot så det gick vidare i samma fart. Men jag hade börjat få rejält ont i vänstra sidan av svankan och blev lite orolig. Men i efterhand så ser jag att jag fått ett ruggigt skavsår av min massör som var lite hårdhänt mot huden. När svetten rann in i såret så kändes det väldigt muskulärt men det var ju bra. Det var liksom som om huden gick isär och jag förstår att jag hade ont då jag fick massagen. Hursomhelst så verkade Linnsan t.o.m vilja öka på slutet och även då sade inte jag eller Ullis emot för mycket. Typ fri vilja och vi orkade nog hänga i. Men den sista biten sade jag till om att vi kunde varva ned lite grand och jag fick oss t.om att gå något varv runt kvarteret. Själva huvudpasset blev 17,5 km och tog 1.45, det blev ganska precis 6 min/km. Lite snabbare än planerat. Nästa helg är det löpning till Saltå Kvarn. Skall man orka jogga både fram och tillbaka så krävs lite lugnare jogg och jag tvivlar att jag känner mig pigg efter att ha suttit still och fikat! Får väl köra lite stretch under bordet.

Av Niclas Bernhardsson - 16 november 2013 20:25

Upp och hoppade och in med lite frukost innan vi först drog iväg och köpte lite virke på NA Svensson. Sen direkt iväg till butiken då Ullis skulle spinna hos Friskis och jag skulle passa på att staka på Ercolinan innan första kunden skulle dyka upp vid 10:00. Prick 09:30 så börjar spinninggänget och även jag. Kunden var lite tidig så jag fick 20 minuter stakning på motstånd 3. Lite lagom svettigt och jag kände mig lite mör men det var bara att sätta igång att sickla. Sen blev det fullt i butiken då många dök upp samtidigt och jag fick springa emellan och serva och hade dessutom inte hunnit bytit om från tights. En riktig kanondag faktiskt och efter så delade jag och Ullis på en god räkmacka på Utsikten. Kvällen avslutades med mat, för andra dagen i rad, från restaurant Piccolino och sen trevliga teve-programmet "Så Mycket Bättre". Kan inte bli så mycket bättre!

Av Niclas Bernhardsson - 15 november 2013 22:44

Rolig och intressant dag på Enklaresport idag och vi fick även in en ny skidåkare i skidklubben också. Jag sicklade förstås hans skidor. Han kom på besök med sin minst lika trevliga fader. Mycket prat blev det. Sen fortsatte det med flera bekanta som kom förbi men det blev nytta med nöje då "Dr. V" kom med fler tips om Ph-värdet och köpte dessutom produkter från Hälsokostaffären. Sen kom "Massage-Anders" förbi och han gav sig på min kropp med sina hårda nypor. När jag väl kom hem så ville jag ut och springa en sväng och Ullis hängde på förstås. Det blev lugn jogg på 7 km genom Vagnhärad. Skönt men lite tungt på slutet. Jag tryckte på i en backe, skönt! Inte lika skönt att se Sverige agera statister mot Portugal. Nä, skämt åsido så var det en bra svensk insats och med lite tur kunde det faktiskt slutat med svensk vinst. Synd att Zlatan inte kom i ngt bra avslutningsläge. Kanske på tisdag!

Av Niclas Bernhardsson - 14 november 2013 23:27

Först upp och kolla Ph-värdet med hjälp av en liten sticka. Det visade bara på 5,5 så det får jag nog kolla upp mera. Ut strax efter 08:00 för att byta däck och senare på kvällen var det föreläsning och visning av nya produkter hos Nynäs Skidklubb. Men efter att ha släppt på bultarna så skulle jag hämta däcken och ser då att det sitter en skruv i ett hjul som är tomt. Attans! Det skulle jag ju ha fixat under sommaren. Snabbt in och ringa till däckfirman som pratade om 300 för att byta hjul och typ 175-200 för att plugga hjulet. Lät som taget och det skulle gå fort också men det fanns lånebil om jag behövde. Strax innan 17:00 så ringer de och säger att det är färdigt och 650 kr ville de ha. Nåja, säkert helt okey men trist att det skilde så mycket från ursprungspriset. Hursomhelst fort iväg. Först till Trosa och posta några brev och sen tillbaka till Enklaresport och packa bilen. Först ut med hjulen, som får stå på Åda (där jag har butiken) över natten, och sen in med produkterna. Vid 18:00 kunde jag börja packa upp och 19:00 skulle föreläsningen/visningen börja. Jag var alldeles för stressad och lyckades inte alls hålla en röd tråd och kände att jag knappt visste vad jag nyss sagt! :-0

Men det var trevligt och man kan inte vara på topp jämnt. Jag hoppas att de som kom var nöjda iaf. Nästa gång får jag ha lite mer mat i magen och vara lite mer förberedd.

Av Niclas Bernhardsson - 12 november 2013 23:15

Ja, jag läste nog ut boken för några dagar och satte tillbaka datumet från skrivande stund som är torsdagskväll. Boken hade fått mycket bra kritik och jag var riktigt nyfiken. Jag blev ju lite missnöjd förra gången men den här var snäppet värre men även nu blir den ibland lite långrandig. Men som sagt var. Lite bättre än den förra boken som inte var så pjåkig alls. Det svåra blir nog att recensera boken utan att avslöja för mycket. Men många olika fall av förhållanden får man följa och man lär sig absolut ngt på köpet. 

Av Niclas Bernhardsson - 12 november 2013 21:00

Tisdag och klubbträning igen men nu hade jag fått tips om att gå ibörjan på uppjoggen (eller kanske t.o.m hela) och jag och Ullis satte igång att gå 1,5 varv i rask takt, i runt 7 km/h, och sen joggade jag och avslutade i stigande fart upp till 12 km/h och det kändes bra mycket bättre och det blev ingen som helst peak på pulsen - kul! Sen förstås lite stretch och löpskolning innan det var dags att dra iväg. Flaken körde lite för många utfallssteg och blev lite seg så jag kom lite i ingenmansland och efter ett tag så märker jag att jag tar in på Steneråsen. Det inspirerar lite och kanske gick det lite för fort i min iver att komma ikapp. Men jag höll i bra och tappade inte alltför mycket. Sjukt nöjd och jag ser just nu inga hinder på att snabbt komma tillbaka till gammal god form. Minst! Jag ser det förstås på årsbasis och tar det något år extra så är inte det hela världen. Har även idag försökt att kolla Ph-värdet men det är inte det lättaste att tyda och får nog jobba vidare med det. Jag är ju så förskräckligt stel på mornarna och kall om fingrarna så det är värt att kolla upp. 


9 km blev det och tiderna med snittpuls och maxpuls i parantes.

Uppjogg (med gång) 1,22 km (tror det blev ett varv för lite) 8 minuter och 25 sekunder (124/160)

Stretch och löpskolning 18 minuter, 600 meter (122/159)


800-ingar med StåVila ca. 1 minut (såg inte tiden)

3"31,5 (162/181)

3"24,0 (173/186)

3"24,7 (177/188)

3"33,5 (177/186)

3"36,2 (177/185)

3"44,8 (176/184)

3"40,7 (177/186)


1,3 km nedjogg 

Av Niclas Bernhardsson - 12 november 2013 10:00

Attans! Det strilade på rätt ordentligt imorse och Felix cykel var ju på jobbet och min var uppe i Mora. Men jag satte på mig grillorna och rullade iväg så fort jag fick gps-signalerna att funka. Lite sådär lagom hårt i början men sen blev det värre allteftersom då jag var lite sen. Ser att pulsen var uppe i som mest 169 sl/min i backen strax efter svängen mot gamla Södertäljevägen och sen precis i slutet så fick jag 170 sl/min då jag tryckte på lite i slakmotan mot Enklaresport-butiken. 4,57 km på nästan 22 minuter. Får pumpa däcken lite nu då det är lite för slitigt att jobba efter! :-) Kläderna var grymt skitiga efteråt så det var bara att byta om.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11 12
13
14 15 16 17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards