Alla inlägg under januari 2014

Av Niclas Bernhardsson - 12 januari 2014 17:14

Nja, kanske inte riktigt men 25 grader varmt och väldig hög luftfuktighet då jag vek ned mig inför helgens långpass och vi körde inomhus på löpband istället. Både Ullis och jag hade lite svårt att komma upp imorse och låg och vred oss lite i sängarna innan Ullis visst for upp och när jag kom upp så var kaffet klart och lite äggröra - me like! Sen hörde jag att Ullbrandis redan kört sitt pass och tyvärr fick vika ned sig då hon fick problem. Men vänstra benhinnan har känts klart bättre och utanför var vägarna snötäckta och termometerna visade på minus 7 grader och jag hade faktiskt ingen som helst lust att springa långpass. Så jag kom med förslaget om att springa på löpband, på Sports Club, istället. Och Ullis var väl lite tveksam men snäll som hon är så ställde hon upp. Och när vi kommer fram så är det ena bandet, av de två som är lite bättre, upptagna. Men ganska snart så blir det ledigt så vi behöver inte ens vänta någon längre stund och vi sätter igång. Ullis tror jag var igång några minuter innan. Jag började ganska lugnt så pulsen var typ under 130 sl/minuten bra länge men sen höjde jag farten lite grand och ganska länge så höll jag 10,6-10,7 km/h och hade koll på pulsen. Innan 2 mil så börjar jag att fundera på att öka farten ganska kraftigt men jag känner mig ändå lite småsliten, trots att pulsen var klart låg. Så Ullis och jag bestämmer oss för att det får räcka med 2 mil så jag stannar vid 20,1 km lite drygt på tiden. 1.54 Sjukt svettigt och varmt fast vi hade öppnat 2 fönster framför oss. Ibland så kom det någon vindpust med snö och svepte över oss. Både skönt och lite läskigt då man började bli lite trött och det kom något sendrag då och då. Efteråt så gick vi hem och en familj tyckte vi var galna de fick frostskador bara av att titta på oss. Men man blir ju så varm av att träna men nu hade vi suttit still i typ 5-6 minuter innan så på slutet blev det lite kallt iofs. I bakgrunden ser man pulkabacken i "Hagarna".

 

Av Niclas Bernhardsson - 11 januari 2014 21:00

Efter stakningen för mig och spinningen för Ullis så kände vi ändå att vi ville få in lite löpning också. Det har ju varit lite klent den här veckan. Så vi kommer då ut men jag känner mig seg och har slarvat lite med matintaget i några dagar. Typ lite för mycket godsaker så jag kände mig inte alls pigg. Men det blev iaf ca. 5,7 km och det gick nog i 6'14-fart. Lite kul att det går fortare mot känslan man har. Helt klart så går det åt rätt håll men inget mer slarv nu.

Kvällen sen avslutades med Tacos och sen "Fanny och Alexander". Trodde jag kom ihåg den ganska bra men det var mer små bitar ur den. Den är ju lite sådär. Jag hade för mig att jag gillade den men den är ju lite småskum på några ställen. Vid kl. 01 så kom vi då i säng. Det kan förklara att vi sov lite extra på morgonen sen.

Av Niclas Bernhardsson - 11 januari 2014 13:44

Lite lätt oinspirerat stakpass då Ullis var och spann på Friskis i lokalen bredvid. Och när jag skulle börja så ser jag att det inte finns några handtag på då jag precis bytt maskinen med en kund som av misstag fick med sig fel delar. Bara att snabbt montera på handtag och det blev inte helt bra utan handtaget vred sig lite och det ena gick även upp efter ett tag. Men det blev bättre allteftersom och på slutet så körde jag rejält hårt då ledaren (på spinningen) började köra på hårdare med sina intervaller och jag kom upp i närmare 170 på slutet. Det verkar dock vara lättare att få upp pulsen utomhus. Troligtvis så är jag lite mer effektiv då det blir lite mer skidlikt. Rejält svettig på slutet. Sen så var det ganska lugnt i butiken men sålde iaf ett par skor och hann jobba lite med bokföringen. Funderar faktiskt på att springa 4-5 km på bandet om jag hinner också. Och klart upplyftande att titta ut och se snön falla ned! :-) Dock så verkar det tuffa intervallpasset på löparbanan frysa inne då...

Av Niclas Bernhardsson - 10 januari 2014 21:24

Fredag och dags för begravning av min älskade farmor! Tim skulle passa butiken så vi åkte ned och installerade oss vid Åda och sen lämnade jag honom och hämtade Ullis. Det var fint och vi fick träffa många släktingar vi inte sett på ett tag. Jag förnam kanske ngn slags närvaro och trots att jag inte är kristen så respekterar jag förstås det mesta av vad kristendomen står för och jag vet att farmor själv kände mycket tröst i den. Det är klart orättvist att så fina personer som att pappa och farfar lämnade så tidigt och nu då även farmor. Men jag finner också tröst i att de nu har varandra. Kanske är jag lite kristen jag också... :-)

Av Niclas Bernhardsson - 9 januari 2014 21:00

Tanken var först att åka med Ullis på morgonen med bilen men jag var lite trött och beslöt mig för att sova en stund till och istället gå till jobbet. En kund skulle komma kl. 09:00 så efter lite frukost så började jag göra mig iordning för att börja gå. Jag kände mig klart utvilad och lite exalterad över att bara finnas till. Jag börjar gå nedåt ån och njuter av utsikten. Kikar lite om det är några änder ute men ser bara en eller två. Det är dock väldigt fint nu och när jag rundar hörnet och kommer på andra sidan ån så ser jag två bävrar som är ute och simmar och jag stannar upp och bara njuter. Det ser superfint ut och vi är lyckligt lottade i Vagnhärad som kan gå ut och se på fina djur på nära håll. Tanken på att ha ytterligare ett lopp i Vagnhärad börjar gro och varför inte Bäverloppet! :-) Nåja, kanske bäst att lägga ned lite mer tid på Hedebyloppet först. Hursomhelst så går jag vidare och ser ytterligare en bäver som gnager på något. Sen går jag vidare på Å-promenaden och det faller sig så att jag gör sällskap med en ung kvinna med hund och jag reagerar på att hon går så jäkla fort. Det är konstigt att man kan springa ganska fort men när det gäller gång så är jag mer av en sengångare typ. Jag inser att jag kommer bli några minuter sen och ringer kunden, som jag känner ganska väl, och han hämtar upp mig på vägen. Sen är det full fart på jobbet och det är bara att jobba på men det är ju ett kul jobb så det är inget att klaga på.


Mot kvällen sen så är jag riktigt trött och både Ullis och jag somnade nog till lite på soffan och klubbträningen började närma sig. Flaken fick tyvärr förhinder och när jag öppnade till altanen så hör jag att det regnar kraftigt och det är typ en kvart kvar då. Shit! Aldrig kul att börja träningen i kraftigt regn. Men vi börjar göra oss iordning och när jag rusar ut till bilen för att hämta pulsbandet och klockan så ser jag att en bil står utanför och väntar och det är en ny kille i klubben som är taggad att köra på och det är Rainert. Namnet lite passande för dagen... Strax efter så kommer Sjöslaget och vi är då redan lite försenade så vi drar iväg. Vi kör en uppjogg på nästan 3 km och sen lite löpskolning. Ullis drog iväg på en liten egen runda och mötte upp oss senare vid backen då vi andra precis var klara med löpskolning. Sen drog vi igång och regnet hade inte upphört utan snarare ökat och det var kallt! Lite av en småchock för både kropp och själ och jag hade lite svårt att andas bra då pulsen var hög.

Ullis körde lite självt och drog lite distans och körde lite eget program och vi tre andra försökte hänga ihop genom att Sjöslaget, som är i en egen klass, fick starta lite bakom, typ 5-6 meter. Efter ca. 100-120 meter så var han då ikapp och det var bara att bita i så han inte fick för stort avstånd. När han kommit till husknuten längst upp så var jag typ precis framme vid brevlådan på samma hus och det fick bli mitt mål för passet. Att på de långa "backarna" försöka hålla samma avstånd och det var bara att tugga på. När jag återigen klarade av samma sak så känner jag att jag har jobbigt att andas, det blir liksom lite avhugget och nästintill nervös andning. Lite småläskigt och jag funderar på om energidrycken jag tog då jag gick från jobbet påverkade. Hursomhelst så kämpar jag igenom alla 5 långa intervaller och sen vilar vi typ 2 minuter innan vi kör på de 5 lite kortare. Rainert hängde på bra och höll jämna steg bra länge och kanske tappade några meter mot slutet men väldigt lite. På de kortare backarna så startade Micke lite bakom som vanligt och som vanligt så tassade han förbi efter ca. 100-120 meter och sen ryckte jag lite och försökte hålla lite rygg men tappade förstås men inte så mycket. Nu stannade jag bara ca. 3-4 meter bakom men alltså totalt ca. 9-11 meter totalt. Känns klart inspirerande! När vi klarade av den sista intervallen så pustade vi ut och kikade efter Ullis men hon måste ha dragit och eftersom vi hittat en nyckel utanför ett hus så tog jag den och gick och knackade på men ingen var hemma. Jag gömde nyckeln och försökte sen att ringa men återigen inget svar men jag pratade in på telefonsvararen. För att avrunda så slutade det med att det faktiskt var de som hade tappat nyckeln och allt slutade lyckligt. Vi joggade iaf ner och tog en liten extra runda och det blev totalt 10,4 km, dvs helt okey för att backpass.


Mina tider:

Uppjogg: 2,72 km på 17'33 (6'26)

Löpskolning 0,47 km på 7'07 (15'11)

Intervaller 5x300m:

1. 1'32.7 (100-179 sl/m), nedjogg 2'16.4, paus 10.5 sek

2. 1'32.2 (124-181), 2'24.1 + 9,1 sek

3. 1'33.5 (120-180), 2'23.8 + 8,7 sek

4. 1'30.2 (118-182), 2'36.3 + 8.5 sek

5. 1'29.4 (117-184), 2'39.6 + 1'35.0 SetVila.


Intervaller 5x200 meter:

1. 52.2 (115-176), 2'06.1 + 7.7 sek

2. 50.5 (117-178), 2'00.1 + 8.3 sek

3. 50.4 (125-180), 2'11.6 + 8.1 sek

4. 49,5 (114-179), 2'14.2 + 7.8 sek

5. 50.7 (122-178)


Nedjogg: 2,12 km 14 min



Av Niclas Bernhardsson - 7 januari 2014 23:30

Tisdag och "stegar" stod på programmet. Ullis och jag hade tänkt komma iväg lite tidigare för att få några extra kilometrar men det blev som vanligt lite småstressigt att bara komma iväg i tid och vi välkomnar ytterligare en som vill gå med i klubben och det är kul. Såg förresten sen på mailen att ytterligare en gick med och en tredje verkar också på gång. Kul när det hela tiden växer, det visar att vi gör något rätt iaf! :-) Hursomhelst så drog vi igång träningen med uppjogg och min tanke på att gå i ett och ett halvt varv försvann och jag ser i efterhand att både Ullis och jag fick en skenande puls ganska direkt och det verkar bli så då man inte värmer upp för det borde sett annorlunda ut om det var dåliga signaler. Jag körde på lite hårdare på slutet och höll nästan jämn fart med Sjöslaget men han var förstås inte lika trött som jag var på slutet. Sen blev det stretch och jag passade på att byta skor till DS Trainer då jag ville få in lite mer fartkänsla. Uppjoggen gjordes i Jako-skorna som för övrigt är underbara men som inte görs längre, tyvärr. Sen fick vi inte lite bålstyrka och lite utfallssteg innan löpskolningen. Jag märkte ganska fort att jag återigen taggat till mig. Hela dagen hade jag var taggad för kvällen men ju längre dagen blev så blev jag alltmer trött och när det dessutom strulade till sig lite innan strängningsdags så började luften gå ur mig. När intervallerna sedan började så drog Sjöslaget och Rydholmen iväg ganska raskt och jag anförde en grupp men första 2-minutaren snittade vi på 4.32/km, och det var lite klent. Men sen höjdes farten och jag började hela tiden få lite luckor bakåt och det inspirerade förstås. 4-minutaren sen gick i snitt på 4'16 och det gick istället lite för fort. Första "sexan" drog jag i 4'19 och nu blev det större luckor men även jag var väldigt trött men dolde det ganska väl. De övriga måste trott jag var dopad men frågan är om jag skulle klara hela passet. Tvivlet började växa. Nu 8 minuter och det var bara att bita i! Jag sneglade hela tiden på de som hade lite koll på tiden och skulle det aldrig ta slut! Till slut så stannar folk och jag skriker till och pustar ut. Skriker gör jag förstås för att vidarebefordra att uppmärksamma att vi skall stanna. Nu gick det i 4'25-fart. Lite långsammare men absolut ingen katastrof men helt klart förståeligt. Sen så gick vi nedåt igen och fastän det nu var 2 minuter kortare så fanns absolut fortfarande tvivel på om jag skulle klara det. Nu hade jag lite mer koll när vi skulle stanna men när det ropas till så är det tyvärr en minut för tidigt och folk stånkar och stönar och vi är alla lite tveksamma. Efter en kort stund så är vi alla igång igen då vi förstår att någon har missat en minut och vi förlorar 17 sekunder. De första 5 minuterna höll vi 4'24 och den sista biten gick i 4'27-fart men kanske några sekunder snabbare då det blev lite tokigt med start och stopp. 4-minuter därefter och det gick i 4'25-fart. Sen började Thellen vakna och det är absolut inget som förvånar och när det var 2 minuter kvar så satte han en jäkla fart och jag fick bita mig i tungan för att inte dras med och jag ser klart en fartökning direkt när han sprintade förbi men sen lugnade jag mig och fick en snittfart på den 2-minuten på 4'17. 

Rejält trött men nöjd! Kanske kunde varit lite lugnare men jag orkade hyfsat bra och en del pannbandsträning är nog bara nyttigt! 3 varvs lugn nedjogg, jag joggade ned med Kihlis och pratade lite kost. Det är helt klart infekterat i de där debatterna men även mycket intressant. Jag har svårt att se att det skall vara så svart eller vitt. 

 

Sen var det fort hem och duscha för att sen fira Tim! Eller vi hade faktiskt firat honom innan träningen men nu skulle vi se en film som han fått. Apornas planet och den var riktigt bra. Kanske tappade lite i slutet men vilken bild det blir med blueray! Jisses! 19 år är Tim nu, det är inte klokt, vart tar åren vägen! :-) Men härliga år så man skall inte klaga. Nästa år blir det nog ett riktigt partaj! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 6 januari 2014 15:19

 

Nu jäklar skulle det stakas! Jag övertalade Ullis att köra på sin MTB samtidigt men givetvis skulle hon få vända lite då och då eftersom det går mycket snabbare. Sagt och gjort. Vi tog bilen till Åda där vi hade både mina stavar och en pump. 

Sen drog vi iväg och Ullis började med att göra sällskap med mig men efter ett tag så går det för lugnt så hon drar iväg. Jag stakar i princip hela tiden men i värsta backen så skejtade jag. Tufft och nyttigt pass. Lite synd att grusat så mycket bara! Men inga problem med mina Powerslide Nordic Skates! :-)

 

Av Niclas Bernhardsson - 5 januari 2014 21:53

Söndag och Ullis födelsedag. Jag hade beställt en snygg vit Suunto Ambit 2 och den hängde förstås barnen med på också. Så upp på morgonen för att fixa lite frukost på sängen och väcka grabbarna. De var inte helt förtjusta i att gå upp klockan 7 men till slut kom de iaf upp. Ullis blev förstås nöjd men kanske lite mer då hon sprang med klockan. För sprang det gjorde vi även idag. Tanken var en ny runda men jag kom lite fel och då det blev privat mark och det samtidigt var en massa jägare ute så ville vi inte störa. Men det blev en mil idag och långpasset uteblev den här helgen eller blev åtminstone uppdelat. 6 mil är bland det mesta jag haft på många år, dock helt utan kvalitet. Jag får vara lite försiktig och hälsenorna känns nästan alltid spända.

Sen blev det fika för hela slanten och lite för mycket också. Men trevligt och ibland får man unna sig.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards