Alla inlägg under mars 2015

Av Niclas Bernhardsson - 21 mars 2015 08:30

Härlig morgonmys och Ullis var gullig och fixade frukost då jag låg kvar i sängen då jag är sjukt morgontrött. Undrar om hon vet hur mycket jag älskar henne! :-) Sen var det dags att bege sig till Safiren och jo, vi hade bokat, Janne! :-)

Tre killar bland alla tjejer och det är fortfarande så att tjejerna är smartast, iaf när det gäller den här träningen. Perfekt kombo av flås och styrka och ett bra gäng som peppar! Och förstås Carina som är riktigt bra. Och idag blev det nog helt perfekt pass med lite nya saker som passade perfekt in i allt. Idag hade jag nästan helt perfekt avvägning av vikter och fick nog bara ändra någon gång och/eller vila någon sekund. Men passet blev lite extra långt och det blev bråttom med dusch och bastu innan det var dags att bege sig till jobbet. Där var det förvånandsvärt lugnt idag faktiskt. Men trevliga besök och jag fick trycka upp en tröja iaf som Tessan skulle ha till Spin of Hope. För övrigt så har jag rejält träningsvärk och det i ljumskar/ben och det kan beror på lite för hårda kickar på simningen.

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 20 mars 2015 22:09

Imorse så vaknade jag och fick panik! Klockan stod  typ på 6:47, tror jag, och jag skulle idag låna en bil från brorsan och den stod vid parkering utanför Enklaresport-butiken. Dvs, ca. 1,7 km ifrån och dessutom skulle jag få i mig lite frukost. Det blev klart stressigt och jag tryckte i mig frukost och packade lite snabbt min väska och hoppade upp på en cykel och trampade iväg. Väl framme så var det snabbt byte till bil och sen vidare igen. Rejält förvånad kommer jag fram och ser att klockan endast är strax över halv åtta och jag har alltså gott om tid. Så jag traskade upp till personalrummet och tog lite kaffe och snackade lite med övrig personal. Sen passade jag på att själv vara med på gymnastiken då jag hade mina femmor och när jag hade sista femman så slappnade jag av lite i tron att de är så lugna. Döm av min förvåning då det blir stökigt och gruffigt och jag får avsluta lektionen med en utskällning. Kändes inte så roligt men jag hade dessutom en tävling där rolige Ch vann och han fick en tröja som pris och blev väldigt glad. Ullis var och tränade på Sydpoolen och jag hade fått för mig att vi skulle träna tillsammans men det var visst på måndag. Idag var det simning på agendan och det på kvällen. Rainy skulle visst också dit och göra oss sällskap. Hursomhelst så blir det lite käk och efter det så blir Ullis och jag så trötta så simningen låg i riskzonen att stryka på foten. Men jag, av alla (!) fick igång oss och vi satte oss i bilen i snöblasket och vi styrde bilen till Safiren och gick in och bytte om. Så var det då dags och det gick klart bättre än väntat men jag stressade lite för mycket men det var inga problem att crawla 50 meter i sträck och det känns som det är hyfsat nära tills det sitter ordentligt. Vi har iaf bestämt att vi skall köra varje fredagskväll. Imorgon väntar maskinträning innan jobbet på Enklaresport.

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 19 mars 2015 22:01

Torsdag och dags för träning men jag var lite seg och kanske tog lite för mycket mat innan så jag var lite orolig att det skulle sätta stopp på passet. Och kaffet efter maten tänkte Ullis och jag ta på Safiren innan träningen. Den hade förresten Ullis redan klarat av efter hennes jobb, träningen alltså. Det var med några jobbarkompisar så vi får hoppas på att de blir sugna att joina klubben. Hursomhelst så kommer vi till Safiren och köper en varsin kaffe. Rainy är redan där och vi sitter och pratar lite när Freddan av alla dyker upp! Så himla roligt och det var länge sedan. En riktigt bra kompis som tyvärr flyttat till Helsingborg med sin familj pga jobb. Men nu var han här och det var riktigt roligt. Putte dyker också upp och vi är alltså fyra stycken idag. Thellan, Lythen samt Sjödinaren var förresten också på Safiren men körde inomhus istället. Men så drog vi då iväg och vi körde lugn jogg lite över tre kilometer och Freddan var lite trött då. Idag stod det många långa backar på schemat och det sporrade lite. Tanken var att inte köra ashårt men med så härlig sparring så är det svårt att låta blir att dra på. Men först lite löpskolning innan vi startade. Och pang så drog vi igång och jag och Rainy höll hyfsat lika fart och jag var kanske 4-5 sekunder före men ingen hade koll på första intervallen men när han trodde den gick på typ 2.10 så protesterade jag och sade att max 1.50 Nedjoggen var lite lugnare men tanken var att det var musklerna som skulle stå i fokus idag och inte mjölksyran. Och så höll vi på och farten stegrades hela tiden och när Freddan var klar med sitt pass så började han att hjälpa till lite med draghjälpen och jag tyckte det var roligt och hängde på rejält när det kom en kraftig fartökning. Och intervallerna hölls i bra fart och på slutet var det lite proppen ur och jag märkte att pulsen kom högre och högre och på slutet var den nära 190 slag/minuten. Riktigt nöjd med passet och på nedjoggen så kände jag att jag var lite mör.


Ser nu med facit i hand att det hela tiden blev en bra ökning av farten och första intervallen gick på 1'49''6. Hyfsat bra koll! ;-)


1. 1'49''6 - 2'35''7

2. 1'48''2 - 2'32''4

3. 1'44''8 - 2'39''6

4. 1'42''2 - 2'30''6

5. 1'37''5 - 2'37''4

6. 1'37''5 - 2'43''2

7. 1'37''8 - 2'39''0

8. 1'31''1 - 2'50''3


Några sekunder för långsamt ned.


http://www.movescount.com/moves/move56465937

Av Niclas Bernhardsson - 17 mars 2015 21:15

Så var det tisdag och nu skulle jag väl äntligen komma iväg på lite träning. Jag hade ju känt mig låg sedan Vasaloppet och kanske även kört skidloppen med något skit i kroppen. Och kroppen har skrikit efter energi och gärna lite onyttigt också. Men nu hade det gått över en vecka och kroppen skrek nu även efter träning eller iaf så gjorde huvudet det. Men så började jag få ont i just huvudet under dagen och dessutom börjat känna mig förkyld. Dock så gjorde träningsabstinensen det omöjligt att hålla sig hemma så in med två huvudvärkstabletter och ned till löparbanan. Och Ullis följde med men jag vågade inte köra på hårt och Ullis ville också jogga så vi bestämde för att köra tillsammans och det var mysigt. Väl på plats så är vi först men vi ser Rainy komma från ingenstans och strax efter komma Thellan i sin bil och snart nog så kommer Flaken, Jimpan och Linkan joggandes och sen kommer även Putte samt Brand-Björn. Vi kör lite gemensam uppjogg och därefter lite löpskolning innan vi drog igång och Thellan drog iväg som en raket och höll bra fart hela tiden. Även övriga körde bra och Ullis och jag stannade vid 6 km totalt och jag kände mig lite tagen så jag var nog inte helt okey. Men väldigt skönt att vara igång igen. Yes!

Av Niclas Bernhardsson - 9 mars 2015 21:58

Så var det dags för årets Vasaloppsvecka men det började med att jag varit förkyld i över en och en halv vecka och åkte upp till Mora och var inte helt kurant. Dock så bekymrade jag mig inte så mycket utan tiden fick visa om jag skulle bli frisk i tid till tävlingar och det var just StafettVasan samt förstås Vasaloppet.

Jag hade sagt upp mig som frivillig lärare på skolan men återigen så blev det inte så och med facit i hand så var det smart att jag steg åt sidan då jag var förkyld. Onsdagen den 25 så satte jag mig i brorsans bil då min och Ullis stod på verkstad och bilen jag lånade av Jocke var en XC90 och det var en fröjd att köra stora täckta släpet. Jisses! Det kändes inte som det var något bakom och det märktes ju iofs då man öppnade skåpet sen och såg röran! :-) Hursomhelst så inkvarterade jag mig hos supermysiga Sivert och Britt och på morgonen därpå, dvs på torsdagen, så mötte jag upp Squeezy-Janne och tillsammans med Sivert så satte vi upp ställningarna och kom i ordning. Lite mjukstart och efterhand som veckan gick så blev det alltmer drag och till de öppna spåren så blev det mer jobb och Janne skulle själv köra på måndagen och jag skjutsade upp honom. Tyvärr fick han bryta då han fick kraftiga kramper. Sen fick han stå själv i några dagar då jag åkte tillbaka nästföljande måndag och jobbade några dagar på skolan. Sen på torsdagskvällen var jag tillbaka rätt sent och jag orkade inte fixa iordning min skidor utan körde på dem som de var från förra loppet. Så glidet var inte överbra som vanligt men fick bra fart i vissa backar. Men för att börja från början. Vi hade lite manfall i vårat staffetlag men till slut så hade vi då fullt lag och nära Marie kom för att växla så var hon så taggad så det smittade av sig. Hon körde sjukt fort i backen men då hon hade sämre glid än snittet så gick inte den lättare sträckan så mycket snabbare än den borde. Men jag var iväg rätt fort och stakade som värsta eliten och hade inte många som drog ifrån mig. Men bara efter några kilometer så märker jag att det går alldeles för fort och jag besinnar mig lite och när sedan backarna börjar mot Risberg så får jag ganska snart börja gå och sen återhämtar jag mig aldrig... Jag börjar må dåligt och väl framme i Risberg så går det ännu sämre och mellan Risberg och Evertsberg så snittar jag bara strax över 13 km/h mot ca. 17,5 mellan Mångsbodarna och Risberg. Och ändå började jag tappa krafitg i backarna mot Risberg så farten var nog alldeles för hög i början. Hursomhelst så blir jag rätt påverakde av loppet men totalt sätt så går vi bra och får en tid på strax över 6 timmar och då har vi alltså en tjej som har dåligt glid på skidorna, jag som väggade och Janne som knappt sett ett par skidor på tjugo år samt två som är födda på 40-talet. Wow! Tror vi fick 6.06 och fick en bra placering.  Sen var det ett jäkla drag på lördagen och Janne fick nästan jobba för två då jag var lite tagen. Men jag laddade på för Vasaloppet och jag fick lite att fundera på då jag sicklade upp ett par Fischer Zero-skidor och de hade ett ruggigt (!) glid men tyvärr så fick jag inte till fästet så jag vågade inte prova dem på loppet. Men till Vasaloppet då. Jag bodde hos Siverts son, Magnus, och han var supersnäll och ställde upp så bra han kunde och jag kunde bara ägna mig åt det jag behövde. Upp tidigt på söndagen och det kändes nog bra. Vi kom iväg i två bilar då det var lite fler folk som hängde på och skulle åka och det blev lite kö på slutet bara. Men det var satsans blött och jag som gick ned med skidorna i mina löparskor och blev blöt direkt. Inget skönt. Sen gick jag ett varv på mässan och gjorde mig iordning. Jag passar på att försöka gå på toaletten men det är rätt få toaletter och långa köer. Men jag ställer mig där och väntar. Och klockan bara går... Sen är det typ bara 8 minuter kvar när jag kommer in och sen får jag rusa och man ser mig på teve, eller svtplay, springandes i nedre kant, när det typ är 6 minuter kvar. Jag rusar mot startfållan och ser Magnus lite lätt stressad ta emot mina kläder men min panik blev enorm när jag vänder mig om och inte hittar mina skidor. Jag räknar startleden och hur långt bak jag ställde skidorna men det stämmer inte. Jag skriker något om mina skidor och får till svar att de lagt till mer led och sen ropar någon bakom mig och jag hittar dem. Två minuter kvar och jag stressar dig. Nu hinner jag precis ta på mig skidorna, handskar samt slå på klockan. Och pang! Där gick starten men det händer inte så himla mycket. Och jag åker direkt ned i en sjö och blir blöt. Härlig start... Blöt och långsamt gick det- Konstigt nog så fortsätter det gå sakta hela tiden och jag förstår inte varför men har förstått efteråt att det skedde en incident på min sida. Sen försöker jag ta mig till vänster och väljer till slut vänster sida om dungen och det känns som det står stilla. Så det blir att gå upp sakta och det släpper aldrig. Satan. Jag morsar på klubbkramraten Cecilia och efter ett tag så bara försvinner hon då hon fått ett bra led. Sennär man äntligen är uppe på myren så släpper det lite grand och jag trycker på lite och jag tycker det går rätt bra och jag kikar lite efter Cecilia men ser henne aldrig mer. Tänker att hon kanske är i riktigt bra form. Hursomhelst så känns kroppen inte helt okey så jag hushåller lite med krafterna och när backarna kommer så orkar jag inte skida utan får gå ganska omgående och så fortsätter det och det fortsätter tyvärr gå sämre hela tiden. Folk bara väller om mig så ganska snabbt så är tidsmålen borta utan nu handlar det bara om att komma i mål. Så här dåligt har det aldrig känts så något skit är väl kvar i kroppen. Men jag tittar inte på klockan förrän jag ser en klocka i Risberg och då har det redan gått 3 timmar. Oops! Det var klart sämre än jag hade trott. Men nu fortsätter det inte att blir sämre och sämre utan jag håller mig på samma nivå ett bra tag så jag har inte längre några bryttankar men det gör fruktansvärt ont i tårna som är nedfrysna av blötan och det är rejält blött i spåren. Men skidorna går riktigt bra och det är några enstaka som har samma glid men fästet är det lite sämre med så jag stakar väldigt mycket eller så går jag. Sen är jag då äntligen i Evertsberg och där brukar jag faktiskt vara mer trött så kanske finns det mer att ta ut. Så sakteliga så går det bättre och bättre. I Oxberg så går jag inte till en Swix-station och ber om att få glidytorna rengjorda med vallaväck och lägger till att det INTE är något skämt. Jag struntar i att få mer fäste då det ändå lite grepp emellanåt. Och nu blir det marginellt bättre glid och efter några kilomter så släpper det på fruktansvärt bra och jag svishar förbi folk som måste undrat vad jag vallat med! :-) Sen börjar jag även skida lite lätt i backarna och trycker på hårdare på platten. Spåren är som sagt var dåliga men jag är stark i fotlederna och har inte lika stora problem som många andra. Smärtan i tårna är dock jobbig men jag biter i och tänker att om jag hela tiden arbetar på så borde det funka. Jag känner att jag avancerar hela tiden men det är tjockt på stationerna. Jag ser att jag ligger ganska dåligt till och förstår äntligen själv att det inte är min dag. Det förstod jag väl direkt men hoppet är det sista som överger en. Men det sporrar än att det går bra på slutet och klockan tickar på gott och ont på. Väl inne mot Mora så är jag riktigt trött och ser några bekanta och ger allt men det händer inget just på stället de ropade då spåren var sega just där men det övergår till is och jag ger allt för att komma förbi de jag hade framför mig och de hade ingen chans. Nice! Direkt efter mår jag lite dåligt och en bekant, som jag just då inte kan placera, kommer fram och hejar och säger något om Cecilia. Jag kopplar sen ganska snabbt och hör att hon är ca. 5 km bakom. Bra jobbat. Vidare så hade två klubbkompisar en liten spurtduell och det var ju kul. Nu är jag redan revanshsugen och skall absolut träna mycket mera. Jag fick tiden 7.59''47

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se