Alla inlägg under september 2015

Av Niclas Bernhardsson - 19 september 2015 21:06

Lördag och alltså dags för den vanliga maskinträningen och jag är alltid lite svårstartad på morgonen så det brukar vara tufft att köra igång men alltid skönt efteråt. Och idag var den vanlige ledarinnan borta och kanske ännu tuffare Elin var standin. Ibland kanske för tuff så det är nästan så att man ger upp innan det är klart. Men idag var det bra avvägt och alla kämpade på ända in i kaklet. Sjukt jobbigt och man tog verkligen ut allt. "Sprattelgubben" var nästan komiskt då man mer såg ut som ett lik på slutet. Roligt med lite nya övningar och de kändes bra allihopa och "värken" efteråt signalerade att det hade tagit bra på hela kroppen. Skön bastu efteråt och sen dags att jobba lite. Rätt lugnt på jobbet men Ullis och jag fikade lite och vi hann även med en fika efteråt också på Marsinpangården. Aldrig fel. Fast nu måste vi börja tagga igång till Hässelbyloppet och vi planerade även vår Ironman-träning, det kändes bra.

Av Niclas Bernhardsson - 17 september 2015 21:53

Så var det dags för klubbträning igen och Ullis var fortfarande inte supersugen men efter ett tag så gav hon med sig och följde med. Väl på plats så ser vi bara Rainy men då vi ringde till Flaken så var han på väg. Och jag var fortfarande sliten efter mitt PT-pass och jag valde att inte köra på hårt men det skulle visa sig gå fortare än väntat iaf. Vi joggar upp lite fortare än vanligt och väl framme vid Häradsvallen så kör vi lite löpskolning och sen är vi på G. Flaken och Rainy kör tillsammans och jag och Ullis lägger oss lite bakom. De drar iväg lite grand och Ullis och jag kommer lite bakom. Sen pausar de framförvarande lite och Ullis och jag springer förbi. Och då ökar vi samtidigt, då startar vårt andra varv som nästan går 40 sekunder snabbare. Och på tredje varvet så sänker vi oss ytterligare 7,5 sekunder innan vi avslutar med att jogga det sista varvet. Sen bestämmer vi oss för att det får räcka men Flaken och Rainy körde ett till.

Totalt 11 km och helt okey.

Av Niclas Bernhardsson - 16 september 2015 21:12

Core-träning för Ullis men jag satsade på att staka ett pass istället. Och jag körde det lite som att jag gick igenom Ironman-banan, eftersom jag kommer hålla i ett spinningpass med det temat nästa helg. Vi får se hur mycket jag hinner förbereda mig. Det blev iaf omväxlande och jag gick igenom hela banan i huvudet men behöver nog både en karta och banprofilen framför mig när jag försöker få ned det på papper. Det blev 40 minuter och ett helt okey pass. Alltid lite lättare med folk runtomkring mig istället för att stå själv.

Av Niclas Bernhardsson - 15 september 2015 22:31

Så var det tisdag och klubbträning stod på schemat och jag hade redan sedan många dagar gått och peppat upp mig. Men passet med Gunnar, igår, kändes av ordentligt. Så det var högst troligt att jag skulle känna av det. Hursomhelst så var Ullis fortfarande inte helt pigg och valde att gå och spinna istället men det här ville jag absolut inte missa. Väl på plats så ser jag Hamlet och Rainy och strax efter kommer Flaken och Putte joggandes. Och när klockan är 19:00 så verkar det inte komma några mer och vi börjar med uppjoggen. Jag är sjukt sugen och drar iväg lite extra hårt och pratar med Hamlet och Rainy. Sen, efter ett tag, så ökar farten ytterligare och då känner jag att det kanske inte blir den bästa av dagar. Hmm, det känns rejält i både ljumsken och i rumpan. Nu ser vi att Rydholmaren kommer också och det kanske skulle innebära att jag får lite draghjälp. Dock inte helt optimalt då han är någon eller några klasser bättre men ändå så jag kan försöka hänga på. Men som sagt. Nu kändes PT-timmen, från igår, av. Fy bubban! Och jag kände på slutet av uppjoggen att det kommer bli ett jobbigt pass. Vi fortsatte med lite stretch och sen löpskolning. Sen drar vi igång. Hamlet försvinner som en avlöning och jag lägger mig bakom Rydholmaren och väntar och ser hur kroppen svarar. Det verkar hyfsat kontrollerat men jag har svårt att säga riktigt hur jag orkar. Jag märker att jag andas betydligt högre och det relativt tidigt. Fast ligga och köra helt själv hade jag ingen lust med så jag tänkte testa och se hur länge det går. Det känns i början som jag kanske kan orka hänga i ett bra tag men sedan ökas farten och jag bestämmer att jag släpper och när jag får springa själv så går sista intervallen rejält mycket sämre och jag bestämmer för att jogga ned istället. Nu fick jag bra fart istället men kanske inte lika många som det var tänkt. Tack, klubben! Och förstås i synnerhet Rydholmaren idag! :-) Totalt 7,6 km.


3'08''8

3'09''0

3'08''1

3'16''0

Av Niclas Bernhardsson - 14 september 2015 19:00

Måndag och Ullis undrade om vi inte skulle dra iväg och spinna lite och det lät ju intressant. Dock inte min typ av pass som stod på agendan men varför inte. Träning som träning. Ullis hade kollat lite slarvigt på schemat och fick för sig att passet började klockan 19:00 men när vi kommer så är de redan i full gång. Oj, då! Vi tog varsin cykel och försökte smyga igång utan att störa för mycket och sen var det förstås minimalt med uppvärmning innan vi var i full gång. Men det var riktigt kul att vara igång och alla kämpade på och det smittade av sig. Jag försökte köra på lite extra då det var vila, bara för att ta igen att vi var lite sena. Men det blev väl närmare 40 minuter iaf och hyfsat jobbigt. Jag valde att ta det lite lugnare och efter passet med Gunnar så var vissa övningar omöjliga. Ullis körde på tungt, så jag när jag sneglade på henne, kul!

Av Niclas Bernhardsson - 14 september 2015 16:00

Måndag och jag hade vunnit en PT-timme med Gunnar H, på Safiren. Fast det höll på att skita sig direkt då jag bokat in ett möte på skolan vid kl. 16:00 och det var just då jag skulle träna. Men en resurslärare var sjuk och det var en viktig person så jag skjöt upp mötet och ringde och meddelade föräldrarna. Dock så var det ett möte innan så det blev stressigt ändå. Fort hem och byta hem och till Safiren. Där stod Gunnar och verkade väldigt laddad. Jag hade förvarnat honom att jag absolut inte ville ha ett tufft pass eftersom min bakgrund som bodybuilder gjorde att jag lätt körde för hårt och då inte skulle kunna röra mig efteråt. Snarare så ville jag kolla eventuella muskulära obalanser och få lite tips på övningar som kan vara bra för just triatlon. Sagt och gjort. Fast hårt blev det ändå, iaf måttligt. Men när han frågar hur många armhävningar jag klarar och jag svarade 25 stycken, så höjde han ögonbrynen. Nä, då skall vi köra 50 stycken, svarade han. Ojdå! 25-30 stycken var väl ordentliga och de sista var inte mycket att hänga i julgranen. Sen var det full fart och väldigt många bra övningar och jag är mycket nöjd. Rejäl träningsvärk just nu i övre quadriceps. Dock inget alls i bröstet så jag kanske fuskade lite men säg inget! ;-) En timmes späckad träning och med mycket bra tips. Vill man komma igång eller komma vidare i sin träning så kan jag verkligen rekommendera Gunnar!

Av Niclas Bernhardsson - 13 september 2015 19:22

Ja, vi skulle ju träna lite i helgen var det tänkt. Men Ullis var förkyld och jag brukar mest hänga på henne. Eller rättare sagt så tränar vi typ nästan jämt tillsammans. Hursomhelst så blev det lite lätt stakning på lördagen då jag hade en kurs med ett par. Eller rättare sagt med mannen då jag coachade hans fru förra lördagen. Efter det blev han själv så sugen. He he, först så bjuder han sin sambo, eller om det är frun, på ett par skates och en kurs, och sen skall han själv ha! :-)

Det blev ingen mer träning på lördagen men vi skrapade på våran garagedörr och sen idag, söndag, så hann vi med att måla ett lager grundfärg. Men jag var grymt sugen på att simma lite också. Kanske springa en sväng på kvällen också. Så vi gick till badhuset och Ullis påpekade att jag inte behövde prata med alla jag mötte inne i omklädningsrummet och jag sade att jag skulle vara först i vattnet och så blev det. Jag tror t.o.m jag hade simmat 4 längder innan Ullis kom. Sen matade vi mest på men det var sjutton vad dålig sikt det hade blivit i glasögonen. Kanske läge att prova sådant där immskydd nu. Ganska lugnt i poolen så man slapp bråka med en massa. Lite osäker på räkningen men vi körde bara på. Ullis börjar få till det riktigt bra och vi simmar i princip i samma fart, dock så har jag lite hjälp av en dolme men hon tycker att hon kommer för högt upp med den. Så jag trycker lite hårdare med armarna och hon tar lite hjälp av benen. Efter halva sträckan så pratar vi lite med en kollega till Ullis och jag går upp och testar ett par andra simglasögon och nu ser jag glasklart igen. Ruggigt bra och det är ett par från billighetsaffären Decathlon, i Kungens kurva. Jag känner av vänstra axeln lite och ibland så stressar jag lite men inte så att jag behöver stanna upp. Dock så får jag en kallsup då jag gör en dålig vändning och man vill nästan kräkas. Sen kör jag på lite till och jag känner mig nöjd. Ullis också. Tror jag fick ihop 54 längder. Det blir 1350 meter. Det borde vara lite till men det får bli det jag skriver in i träningsdagboken. Jag hade lite dålig koll. Nu längtar jag till tisdag och löpintervaller med klubben. Eventuellt så blir det cykling till och ifrån skolan imorgon. Får kolla prognosen.

Av Niclas Bernhardsson - 12 september 2015 19:15

Lördag och vi hade lite Inlines-special i butiken med fina priser och hade dukat upp med fika. Det var tyvärr inte någon jätterusning men däremot kom det lite vanliga Nordic Skates-kunder och även andra personer som "bara" ville kika in. En kille var jättenyfiken men sambon skulle visst iväg på fest så han drog motvilligt därifrån för att skjutsa henne. Men "skulle komma tillbaka", som han sade! :-) Och sen var det en annan spontankund som blev väldigt intresserad av att vara med på våra tisdagsträningar och jag kände att jag bara malde på. Dock så märker jag att jag verkligen brinner för att inspirera folk och det kanske är min styrka. Och förstås svaghet ibland då jag nästan inte märker att vissa inte är lika intresserade som vad jag är! :-) He he, igår, när vi var och simmade, så började jag och småprata med en kille i bastun och blev väl kvar i bastun i över 10 minuter och våra respektive satt utanför och väntade. Ullis hade börjat misstänka att jag haffat någon och visst var det så. Det visade sig senare att han även var en gammal kund till mig faktiskt. Men men. Idag kom då ett par, där jag förra veckan coachade kvinnan. Jag kollade upp relativ styrka och muskulär balans och utformade även ett träningsprogram till henne. Idag kom de igen och hon skulle hämta både program och skates, som jag hade byggt ihop. Men nu hade även mannen blivit övertygad då hans sambo var så nöjd. Riktigt roligt. Men som vanligt så blev det mycket prat och kanske typ 100% mer coachning än det skulle vara. Och förstås teknikövningar på de skates han köpte. Det blev förresten ytterligare ett par Nordic Skates sålda idag då det var ett annat par inne i butiken. Tjejen köpte faktiskt Ullis nästan nya skates men killen skulle vänta in XC Trainer, som är på ingång först.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards