Alla inlägg under oktober 2016

Av Niclas Bernhardsson - 20 oktober 2016 19:00

Torsdagsträning men idag så fick jag gå själv till träningen då Ullis skulle iväg på 25-årsfest med jobbet. Typ Guldklubben, eller vad det brukar heta för dem som jobbat i minst 25 år på sitt företag. Men det tog emot lite att gå iväg för henne och det berodde i första hand på att hon skulle missa avslutningen på "Riktiga karlar", som är ett slags människoexperiment där fyra stycken otränade män skall hårdtränas i tre månader och sedan ställa upp i ett triathlon på olympisk distans. Riktigt bra serie och den är faktiskt sporrande även för oss som är lite mer tränade. Men jag tror nog att Ullis kollar på tv4-play sedan, då hon kommer hem. 

Men iaf. Jag ser att Felix ligger i sin säng och kollar på datorn och nedanför så har Mirakel, katten som tyr sig till Felix väldigt mycket, fläkt ut sig och bara ligger och myser. Jag går och kelar lite med henne innan jag själv sträcker ut mig. Jag sätter timern och somnar en stund. Och när jag vaknar så känns det som jag behöver fem minuter till och sen blir det bråttom. Jag kommer sedan fram och ser Tokan och Putte vänta. När jag byter om så ser jag att jag glömt att packa ned mina tights och säger till grabbarna. Vi bestämmer att jag går snabbt hem och byter om och de joggar också bort mot mitt håll. Jag kan nästan hålla deras joggtempo och är snart ute igen och vi börjar jogga bort mot terrängspåret där vi bestämmer att vi kör tre varv och joggar hemåt. Bara vanlig distans men Putte kände sig sugen på att köra på lite grand ibland och det var skönt. Efter de tre varven så joggar vi hemåt och Tokan vek av på mitten av det sista varvet då han hade bråttom till sin simträning. Putte och jag joggade hem till mig så hämtade jag jeansen och så joggade vi sedan bort den sista biten. När jag skall ta av mig så ser jag att jag inte har en handduk men jag struntar i det. Jag har ju glömt handduk förr och det har ändå gått bra med några handservetter och hårfönen! :-) Skönt med dusch och bastu och sen smet jag bort till fönen och blåste bort den värsta innan jag smet in till toaletten och torkade av mig. Efter det så hade jag tänkt att gå till fönen igen men då stod det en massa folk där och det ville jag bespara dem. Att stå där naken som Sven Melander och göra gymnnastiska övningar under hårfönen! Mohaha! Jag var dock rätt torr nu så jag gick fort och tog på mig. Sen var det bråttom hem för att hinna se avslutningen på "Riktiga män!". Och man blev inte besviken men jag skriver inget om det OM Ullis mot förmodan skulle ha tid att kika in på min blogg innan hon själv sett det. 

Av Niclas Bernhardsson - 19 oktober 2016 18:45

Så var det onsdag och alltså dags för Core med duktiga Carina E. Och efter skulle vi som vanligt spinna men dock inte i Safirens regi utan med mig som ledare. Ullis och jag knatade ned till gymmet och vi morsar på några vi känner men vi ser att det också är lite nytt folk. Faktiskt knökfullt och det var mattor överallt. Och det kändes som det var tuffare än vanligt och Carina kanske blev taggad. Vissa övningar är ruggigt jobbiga och det är väl en eller två som jag måste fuska lite med. Och man får inte ha problem med sin manlighet då man ligger och kämpar i alla möjliga ställningar men jag och Benny håller ställningarna. Vid ett tillfälle så skall man sträcka ut armen och då står jag typ spegelvänt med kvinnan bredvid mig och hon blir alldeles förskräckt och sträcker efter det sin arm klart mer åt sidan än hon skall. :-) 

Sen är det full fart ända in i kaklet och man får verkligen slita. Pust! Efter passet så går jag bara in och byter skor och möter där Cykel-Göran, och han skall visst in och spinna. Han undrar vad jag skall göra och jag berättade att jag skall göra detsamma och han var välkommen att köra med oss. Han skulle se vad han skulle göra. Väl på plats så är visst musiken redan igång och jag hoppar upp och börjar trampa och förklarar passet för Svarte Petter, som spinner för första gången med mig som ledare. Göran kommer snart in och jag säger att han bara kan joina om han känner för det. De övriga är Gisslan, Anna-Lenis och förstås Ullis. Jag har som vanligt ledarcykeln och passet går till som så att man skall hitta ett ganska tufft motstånd som man sedan inte skall röra under en tidsperiod av 90-90-60-60-45-45-20-20 sekunder där man omväxlande skall hålla 90 rpm och 80 rpm, dvs varv i minuten. Det blir totalt drygt sju minuter om jag inte räknar helt fel. Sen 50 sekunders vila innan nästa "Olga". Det blev totalt 5 stycken Olgor och alla vi andra, förutom Göran, kände oss nöjda. Han undrade om det var allt och bjöd in oss att köra en tuff backe på slutet. Alla förutom Gisslan, som hade bråttom, hängde på men vi kanske fuskade lite då vi inte ville förstöra upplägget för veckans träning. Men det blev ganska precis en timmes spinning. Riktigt svettigt och skönt att duscha och sen komma hem och slappa lite. 

Av Niclas Bernhardsson - 18 oktober 2016 19:00

I natt vaknade jag av smärtor i vänster knä och det var lite lustigt då jag kände av höger knä under helgens långpass.

Men jag drog på lite Voltaren och traskade iväg till min skjuts Bingmiss, som stod och väntade. Idag blev det en riktigt soft dag då det var skolbio på schemat och jag hade bara en lektion efter lunch och det var simning. Efter det hade jag lite tid över och tog dubbla återhämtningspass i massagestolen. Och jag somnade som vanligt till lite grand. He he.

Väl hemma så bestämde jag mig för att ta det lite lugnare på löpningen och jag kunde ju hjälpa några av de nyare löparna. Efter det var det full fart till Safiren för lite simning, det var iaf planen.

På plats var redan Flaken, Tokan, Jessie och Putte. Den sistnämde var dock bara där för att hälsa. Snart kommer även Rydholmaren. 

Vi som sprang långt i helgen var alla lite slitna och tog det lugnare men Rydholmaren saftade på ordentligt. Själv hängde jag på Jessie på två Olgor och sen lite nedjogg. Ja, givetvis joggade vi upp och körde löpskolning också.

Det blev ca 5,5 km. Sen in i bilen och den ville förstås inte starta så några löpare fick putta igång den. :-0

På Safiren bytte jag fort om och jag hann väl simma i en kvart och simmade 550m. Inledningsvis gick det bra men sen började glasögonen ta in vatten....

Av Niclas Bernhardsson - 17 oktober 2016 22:00

Måndag och långpasset från igår, dvs Saltå-Joggen, kändes rejält och det märktes att man inte kommit upp i några riktiga långpass efter Kalmar Ironman. Och i kombination med den obefintliga uppladdningen gjorde att kroppen mådde pyton. Och även Ullis kände sig sliten så vi passade på att besöka svärmor och fick med oss Felix. Trevligt med fika och det blev prat om allt möjligt roligt. 

På skolan har jag passat på att sätta mig i massagestolen fast idag glömde jag helt bort att det var måndag och åkte hem lite för tidigt. Som tur var så hade vi inget särskilt idag.

Av Niclas Bernhardsson - 16 oktober 2016 19:00

Så var det äntligen dags för Saltå-Joggen men hur var det med uppladdningen? Total katastrof och fastän Ullis var på mig om att dricka lite extra vatten, och att vi eventuellt skulle köra lite Carboloader, så blev det ingenting. Jag tog t.o.m lite Whiskey kvällen innan. Men upp i rätt bra tid imorse och sen bara försöka få ihop kläder och lite energi. Men tiden gick fort och snart skulle vi samlas och jag missar att få med mig mobilen, laktostabletter samt energin. Iom att jag glömde mobilen så glömde jag även bankkortet. Vi som har samlats är, förutom mig och Ullis, Tokan, Flaken, Putte och Tanjis. Så var det då dags och vi startar lugnt och efter några kilometer har vi 6.30/km i snitt. Men farten höjs så sakteliga. Tanjis verkar lite orolig efter dryga milen men ju närmare vi kom desto hetare blev hon på att höja farten. Alla verkar vara bra med och snart kommer de som cyklar och hejar på oss. Det är Svarte Petter, Sara, Gisslan och Björka. Och strax efter kommer en bil med Linnsan och TSL-Johan. De valde att springa lite kortare innan istället. Samtidigt kommer en grinig gubbe som är superlik Leif "Loket" Olsson och skall läxa upp henne för att hon typ vinglade. Själv hade han inte ens sett oss löpare på andra sidan och det var ju ett större problem att han stod i bredd på vägen.

Jag tror faktiskt det var han. Lite festligt. Men snart var vi framme och jag bytte kläder och hängde upp mina blöta på tork. Trevligt med fika och Puttes sambo kom också.

Sen kom det värsta, det brukar vara så iaf, då vi skulle börja jogga hem. Då brukar man ha stelnat till och man får kämpa ett tag. Men det känns hyfsat bra till att börja med och tiden gick. Jag tittar på klockan och ser att över 40 minuter har gått och det känns riktigt bra. Putte har börjat få slita alltmer och både Flaken, jag och Ullis har några schackningar men inte så farliga. Sen börjar mitt högra knä strula och någon gång blir jag riktigt orolig. När vi närmar oss Tullgarn, så ger Putte upp och samtidigt har Flaken fått eld under skorna. Tokan, jag och Ullis säger adjö till Putte och får sen jobba hårt under ett tag för att komma ikapp. Vi ligger då på 5.35-5.40 och just då kändes det bra. Tokan springer snart på lite extra hårt och är snart ikapp. Ullis och jag får jobba lite till men är snart också ikapp samtidigt som Flaken lugnat sig. Men nu börjar jag både få ont i vänstertån, höger rumpfäste och blev allmänt slut. Typ slut på energi och sen börjar även höger knä strula igen. För att sammanfatta det. Det har känts bättre. Men nu är det bara ett par kilometer kvar och jag får hushålla lite med krafterna. Men rätt som det var så var vi framme och Flaken och Tokan låg endast 15-20 sekunder före. Grymt tufft på slutet och sen efteråt gick jag och Ullis till Safiren och låg först i varmpoolen och sen tio minuter i bastun, riktigt nice! :-)

Vänster lilltå har spruckit upp och färgat strumpan röd, hmm. Jag tyckte det gjorde lite ont, kanske skulle jag kollat av naglar och sånt innan. Men det var ju just förberedelserna innan...

Av Niclas Bernhardsson - 13 oktober 2016 22:20

Idag, på skolan, var det bra drag med både simning och bollsporter. På simningen så testade jag att simma en hel längd under vattnet och det var lite jobbigt men jag orkade hela och det gjorde jag två gånger. Snacka om mjölksyra i benen! :-)

I övrigt gick det hur bra som helst och snart nog var jag på väg hem. Väl hemma så fixade jag på huset och hann ta lite kaffe också. Sen lite mat på det innan vi drog iväg till Safiren. Ullis skulle iofs spinna idag eftersom hon kände av sitt knä lite grand. Själv så bytte jag om och inväntade klubbkompisarna. Idag blev det jag, Flaken, Tokan och Putte. På schemat stod fartlek och efter uppjoggen, som var på ca två km, så körde vi lite löpskolning och snart var vi igång. Vi började med att successivt öka i första backen och det var i princip full fart på slutet. Sen lite lugnare innan körde typ "Jägarmarsch" då sista personen sprintade förbi typ alla och ropade så nästa man sprintade osv. Efter det körde vi lugnt tills sista backen då vi drog på igen. Det upprepade vi varv på varv. Initialt kändes det segt men snart var alla inne i det och jag tror att alla, förutom Tokan, blev riktigt slut. Sen joggade vi hemåt och det kändes helt kanon!

Av Niclas Bernhardsson - 12 oktober 2016 21:47

Först en underbar dag i skolan där det mesta gick helt kanon. Underbara elever och dessutom har jag trevlig och bra hjälp av en prao-elev. Så fick vi dessutom skolkatalogen så nu kan jag verkligen plugga in namnen på alla eleverna. Det känns aldrig bra när man inte kan namnet på den man pratar med. Men iaf. Väl hemma så fixade vi lite mat och sen stod som vanligt Core och Spinning på schemat. Men idag kändes det tuffare än vanligt med Coren och kanske hade Carina spetsat övningarna lite. Några var riktigt tuffa. Sen, när passet var slut, så var det bara att ställa om till spinningen, som Ullis och jag har fixat på egen hand. Gisslan, som var med på Core-passet, ville stanna kvar på spinningen och Tornet skulle komma lite senare. Anna-Lena kunde tyvärr inte idag och Golffantasterna låg hemma och hostade. Men vi var alltså tre stycken från början. Vi körde fem minuter uppvärmning och sen var det då dags för Olgorna igen. Fyra stycken försökte vi oss på idag och som vanligt var det på en rätt hög belastning och varierande varvtal på 90 -och 80 varv i minuten i tidsintervallerna (sekunder) 90, 90, 60, 60, 45, 45, 20, 20. Rätt tufft och vi svettades ymnigt. Passet verkar populärt och syftet är att lära kroppen att klara av fartökningar nära mjölksyratröskeln. Olgor heter de förresten och jag har gjort om dem lite så de passar spinning, egenligen är det ett löppass. 

Kvällen avslutades framför "I huvudet på Gunde Svan". Kan det bli bättre? :-)

Av Niclas Bernhardsson - 11 oktober 2016 22:00

Jag höll ju på att glömma att blogga om klubbträningen. Idag kände jag mig lite seg och det gjorde även Ullis som dessutom känt av sitt knä lite. Så vi bestämde oss för att jogga tillsammans. Idag tänkte jag att vi skulle köra på terrängspåret, det passade bra idag. Men det hade jag inte hunnit få ut innan men tänkte att jag kunde ta det på plats. Tyvärr var det ett riktigt manfall idag. På plats stod Flaken, Putte och Tokan och väntade och Ullis och jag kom nästan försent då vi fick putta igång Felix bil. Vi har ännu inte köpt en ny. Nåja, det funkar ju ändå. För att inte missa någon så joggade vi ett varv på banan först och visst ser vi att det kommer en person på cykel och det är Cissi. Putte var förresten bara där och morsade då han var sen idag. Vi väntar in Cissi och joggar sen bort till spåret. Flaken och Tokan springer lite före så springer Ullis och jag med Cissi, som absolut inte ville vara själv i spåret. Kanske var det lite stressande för henne men det var skönt att ta det lugnt. Det blev iaf åtta kilometer. Skönt att få röra sig.  

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards