Alla inlägg under april 2017

Av Niclas Bernhardsson - 21 april 2017 18:30

Ja nu kan man ju välja att se glaset som halvtomt eller halvfullt. Fast i slutändan skiter nog kroppen i vilket, jag väljer ändå att ta med mig att jag faktiskt fick till lite träning. Med betoning på lite. 

Ullis sprang återigen till Gnesta, den här gången från Vagnhärad. Och jag avslutade min sista fredagslektion och ser på mobilen att hon skickat en Snapchat från Husta, med texten: "Snart i Gnesta! :-)" Jäklars! Nu blir det fart på mig och Ullis var nog inställd på att jag inte skulle springa alls och möta mig men började fundera då jag svarade: "Oj, nu får jag skynda mig!" Tyvärr var min hälsena ömmare än på mycket länge och det var med smärtsamma steg jag började jogga och det verkade inte riktigt släppa. Precis när jag börjat ta mig ut från Gnesta, via en mysig skogsväg, så ringer Ullis och undrar om jag sprang och i så fall vart jag var. Jag förklarar och vi inser snabbt att vi är på samma väg och sekunden senare ser vi varandra. :-) Men jag är vansinnigt trött och Ullis är, av förståeliga skäl, också lite trött. Så när vi joggar tillbaka så stannar vi vid Stopp och går och köper oss en varsin dricka och en glass. Oh, så gott! Det blev nog inte så mycket mer än tre kilometer för mig och det är förstås inte mycket att skriva hem om men hälsenan smärtade och jag kom faktiskt ut. Trots allt! Vi gick sen resten mot gympahallen men snart börjar det regna och faktiskt hagla! Men fy bubban! Vi testar att gå/springa upp via friidrottsbanan, för jag måste ändå hämta nyckeln som jag låste in i bilen, och då blir det närmare. Men det var ruggigt brant där och man blev trött av att bara gå uppför. Satan vad roligt det skulle vara att göra en linbana där! :-) Bara röja upp och göra en cool bana ned, med lite svängar. Då skulle barnen komma fort ned till friidrottsplatsen iaf och när man skall tillbaka så får man antingen ta med sig sin "sits" upp eller så går den liksom tillbaka automatiskt, på något sätt! Men nåja, nu skall jag hålla mig till ämnet! ;-) 

Väl hemma igen så åkte Ullis och jag till Trosa och köpte ett gäng Trossen-burgare, som vi sedan stekte på. Ruggigt mäktiga och jag ångrar nog lite att jag drog i mig två stycken. Sen blev det stressigt för jag skulle ju simma också. Ullis blev imponerad att jag var så målinriktad men hon då? Springa till Gnesta, vilka klarar det? 

Jag traskade iaf dit och när jag tittar in så ser jag bara en person i vattnet, men vad bra! Jag skiner upp och väl inne i hallen så är det fortfarande en som simmar och jag joinar förstås. Som mest var vi tre personer och på slutet var jag helst själv - underbart! Och det gick rätt bra, jag tyckte jag fick till ett bra simtag. Bestämt och lite större än vanligt. Lite som om det gick i en jämn och fin cykel. Det var ju lite tidsbrist men jag kände mig ändå nöjd fast jag hade 5-6 minuter kvar, innan de stängde. Så jag lade mig några minuter i varmpoolen och det var ju inte direkt oskönt, om man säger så. Ruggigt nice! Det blev förresten 1250 meter. Inte så himla mycket men passet blev gjort. Kvällen avslutades framför teven, med familjen och det blev även en film för mig och Tim. Mad Max-rulle! Den var... lite speciell! :-) Men bra!

Av Niclas Bernhardsson - 20 april 2017 22:57

Ullis skulle jobba över och undrade om jag kanske ville springa till Trosa och sedan springa hem med henne. Och absolut! Det lät som en plan men snart nog kom ett sms att hon tog skjuts hem. Och Tim och jag var själva till middagen och jag fixade hamburgare till oss. Men jag vet inte vad som for i mig då jag vräkte i matolja och de låg nog där och drog åt sig ordentligt. Jag bytte iaf om för jag hann inte packa ned ombyteskläder nu då jag var lite inställd på att springa mot Trosa först och jag fick jogga väldigt lugnt i början då jag fortfarande var stel i hälsenan. Väl på plats så ser jag att jag är själv och då börjar jag jogga bortåt Häradsvallen och kör våtmarkspromenaden och efter ett tag är jag varm och go i hälsenan och det tuffar på rätt fint. Men rätt snart, typ redan efter 20 minuter, så börjar jag att må dåligt och det blir bara sämre och sämre. Vad f-n! Skall jag bli magsjuk nu, tänker jag! Och det blev också alldeles för mycket kaffe innan då jag och Tim tittade på lite Best of UFC. Riktigt trött var jag då och tog kaffe på kaffe. Kanske spelade det in också. Men hamburgarna var nog värst. Det blev iaf väldigt många små, korta stopp. Klart över tio stycken iaf och jag vänder då jag börjar må riktigt dåligt och får t.o.m gå sista biten i Vagnhärad. Fy bubban. Fast i skrivande stund känns det bra igen så det var nog bara lite mycket matolja. Urk! Lite över 10 km fick jag ihop och farten dog på slutet så den blev 6.22 min/km. 

Av Niclas Bernhardsson - 19 april 2017 22:57

Onsdag och som vanligt var jag och Ullis inbokade på Carinas suveräna Core-träning. Det missar man inte gärna. Trots att jag fortfarande kände av halsen och det hade tyvärr inte minskat. Men det är ju inte så himla flåsigt. Väl på plats, efter mat och sånt jobbigt tjafs, så ser jag att jag glömt att packa ned byxor och vilken nesa! :-0 Det är nu bara fem minuter kvar och frågan är om jag bara skall skita i det eller springa hem och hämta och komma typ 10 minuter försent. Men jag kan ju fråga om de har några kvarglömda byxor i expeditionen och när jag ser Martin så ropar jag om han inte kan låna ut några byxor och han har något gammalt "tält", från då han var större. Perfekt! Jag springer ned och byter om. Så börjar passet och väldigt snart så är det en extremt jobbig övning då man skall ligga över en bräda och det liksom trycker på allt möjligt i magen och jag vill omgående kräkas. Att bara ligga och spänna går bra men att göra någon övning går inte alls. Sen är det full fart och då backar jag inte. Snart nog vill magen bara ge upp men det är bara köra ända in i kaklet! Pust! Efteråt chillar vi lite och stretchar och snackar lite skit, trevligt! Sen, senare på kvällen, så kan jag liksom inte hålla mig utan går ned och trampar lite lätt. Endast 64% av maxpuls, dock räknad på löpning, så det kanske är typ 65-66% egentligen då. Men jag har aldrig gjort ett riktigt maxpulstes på cykel. Men nästan iofs... När jag tänker efter... Fast det orkar jag inte kolla upp nu. Det blev den lättaste rundan av alla och jag struntade fullständigt i farten utan körde endast lätt.

Av Niclas Bernhardsson - 18 april 2017 20:00

Som rubriken antyder så fick jag ont i halsen och jag vill bara upplysa att jag aldrig någonsin kommer att tipsa om att springa då man har ont i halsen. Förut så kunde jag relativt lätta känna av när det var okey att springa med halsont och när det inte var det. Den känslan verkar jag har förlorat nu men kände ändå att jag liksom inte hade råd att missa ytterligare en träning. Och smärtan jag kände i halsen var bara på en punkt och kunde nästan liknas vid den man fått då man fått strul med någon tand. Liksom på ett enda ställe. Det kom direkt efter simningen igår och kanske kom det därifrån. Nåja. När jag kom hem från jobbet så ser jag att mina nya Hoka One One Clifton 3 har kommit och det var ju glädjande. Rätt orolig så drog jag på mig dem för jag hade ju gått upp en storlek men de verkade sitta bra. Visserligen kanske för mycket plats längst fram men i övrigt satt de bra.

 

Efter lite velande så kan jag inte hålla mig utan bestämer mig för att bara jogga lite. Speciellt när jag får frågan om jag inte ville jogga ned med Ullis då hon skulle jobba över. Så fick det bli. Felix hade åkt till jobbet så jag och Tim åt själva. Två stora hamburgare drog jag i mig och åkte sen ned till löparbanorna. Där ser jag att Flaken precis kommit och snart kommer även Rydholmaren. Min ömma hälsena gjorde att jag rätt omgående känner att jag nog drar iväg på en egen tur då jag ändå inte ville hålla deras joggtempo i början. Jag behövde ju bli varm först. Men det går rätt fort och snart nog så tuffar jag på lite snabbare än 6-minuterstempo och det fastän det kändes som det gick mycket långsammare. Skum känsla. Steget kändes rätt bra och det var riktigt skönt att springa och jag stannar och tar några kort.

   

Det blir samma runda som förra tisdagen och när jag skall passerar en väg så slänger jag ett öga bakåt och ser att en polisbil kommer och då bromsar jag in och skall vänta in honom men han börjar vinka över mig - trevligt! Borta vid elljusspåret så träffar jag på trevlige Lill-Almen och vi pratar lite. Sen drar jag vidare mot Camfil för att möta upp Ullis och när hon kommer ut så kör vi vidare. Och vi börjar också som vi gjorde sist och vi sprang längs ån och sen ville jag vidare mot Långnäs och tillbaka mot löparbanorna. Men först så ville jag kolla vad som börjat göra ont i skon, hade jag fått in något där eller? Jag tar av mig skon och strumpan och ser att jag fått ett hudveck. Men vad f-n! Klantigt. Tunna strumpor och nya mjuka, tjocka skor. Det var ju som gjort för att få strul. Och dessutom inga funktionsstrumpor. Men men... Inget att göra och jag ville inte bryta.

 

Vi fortsatte som sagt var och fick ihop nästan 6 km och när jag slår ihop det blev det 14,22 km för mig. Bara att hoppas att det inte blir värre med halsen nu.

Av Niclas Bernhardsson - 17 april 2017 22:13

Måndag och vad skönt med ytterligare en dags ledighet. Men idag skulle vi iväg på kalas då barnens kusin firade 25 år och mamman till densamma också fyllde år. Men träna ville jag ju och om jag kom iväg tills när Safiren öppnade så skulle jag nog kunna simma någon kilometer. Så fick det bli. Även Svarte Petter skulle dit men Ullis ville inte stressa och jag lovade att vara tillbaka prick 12.00 Väl på plats så träffar jag Svarte Petter på parkeringen och vi går in och byter om. Vi var lite rädda att det skulle vara fullt med folk nu efter ledigheten men det var i princip bara han och jag samt en till samtidigt. Jag har slarvat lite på slutet med simningen och nu var det en vecka sedan sist. Då brukar det kännas rätt dåligt men det gick väl hyfsat bra. På slutet får jag iofs en mamma och hennes barn framför mig några gånger men mamman var snäll och vek hela tiden undan då jag kom. Jag nöjde mig med en kilometer och sen blev det en liten snabb bastu. Det var skönt. Väl tillbaka hemma så är klockan precis 12.00 och vi packar in oss i bilen och åker. Det blir jag och Ullis samt svärmor. Vi hinner också in och byta några felaktiga varor på Sportson och nu fick vi bra service och det var inga problem alls att byta och då passade vi på att lägga till en hundring och fick med oss ett trainerdäck i rätt storlek. Sen blev det fika med släkten och det märks att man inte är van vid att äta så onyttigt. Men dock grymt gott. Väl tillbaka hemma så passar Millan och John på att testa vår massagestol. De blev grymt överaskade och båda sade att de fick ordning på sina ryggar. Jag visste inte ens att John hade ont men det blir nog fler besök! :-) Vi avslutade med att äta gott, tillsammans med dem, på pizzeria Piccolino.

Av Niclas Bernhardsson - 16 april 2017 21:46

Så var det söndag och jag kände en hel del revanschlust från fredagens tuffa trainerpass och tankarna har kommit att det är helt kört med mitt mål. Men men, hoppet är ju det sista som överger en och att man känner sig sliten då man tränar mycket är ju helt naturligt. Men jag är ju fortfarande rätt långt ifrån de mängder det känns som jag borde ligga på. Hursomhelst så är min huvudplan många pass i zon 2 men idag ville jag kötta på och få ett kvitto på att jag är med i matchen. Men det började inget vidare då jag råkar dra ut fel sladd och hinner bara komma en minut innan datorn dör. Sen tar det lite tid innan jag är igång igen och nu får jag varken pulssignal eller kadenssignal. Surt sa räven. Och ganska direkt så känner jag att det är tungt redan vid 30 km/h och det tar musten ur mig. Men vad f-n! Nu blir jag sur och kör på istället. Och nu trycker jag upp mig i runt 40 km/h. Jag valde faktiskt en velodrambana som förstås är helt platt, om man bortser från att det är lite upp och ned i svängarna. Fast nu satt jag fast styrning då jag inte orkade hålla på att svänga i fem mil. Sträckan var alltså 50,0 km och 200 varv. Redan vid 10 km så undrade jag om det verkligen fanns en chans att hålla uppe tempot för det var riktigt jobbigt det och så fortsatte det men Ullis trampade bredvid mig och hon hade valt en bana som hon visst var själv på och hade hon det kämpigt med motivationen så kunde väl jag också ha det tufft. Tänkte jag. Så jag borrade ned huvudet och bara körde. Men det blev alltmer varmt och svetten bara flödade. Jag blev lite chockad att jag fortsatt kunde hålla farten men nu var det hälften kvar och allt oftare började jag få tankar på att ge upp. När det bara var en mil kvar var jag superslut och fick verkligen kämpa. Under mig hade det blivit en stor pöl och det såg ut som jag pinkat på mig, big Time! :-0 Galet blött och varmt. Vi skulle förstås öppnat upp ett fönster men ingen ville heller gå av cykeln. Jag är så stolt och glad att jag lyckades hålla ut hela vägen och mitt snitt blev till slut 41,2 km/h och tiden blev 1.13''15 Visserligen var det bara fem mil och det på en trainer men det tände iaf lite hopp i mig. :-)

   

Av Niclas Bernhardsson - 15 april 2017 19:00

Och återigen kan jag skriva äntligen för nu fick vi äntligen till ett bra långpass igen. Tanken fanns på att springa runt Sillen, som ett litet (?) test, men varken Ullis eller jag kände oss pigga på det. Så det blev till slut stora kommunrundan. Så började vi iaf och jag var lite stel i början men Ullis kändes sig desto piggare. Men det brukar ju ändra sig efter någon mil och det blev väl lite åt det hållet. Eller iaf lite. För mig så lättade det iaf väldigt mycket men Ullis kände sig fortsatt pigg och när vi kommer fram till Västerljung så tog vi in mot Erikslund. Skön grusväg men lite öppet just där så det drog lite kallt. Tillbaka mot Västerljungsrondellen och där fanns tanken på att fortsätta rakt fram och därigenom korta av passet. Men icke sa Nicke! Nu skulle det minsann bli ett bra långpass så vi körde vidare mot Trosa. Vi blev lite förvånade att det var så lite motionsfolk ute men vi kom ju iofs ut rätt sent. Underbart väder men det hade det ju varit sedan imorse så många passade nog på då. I Trosa så började det att smärta alltmer under vänsterfoten och det kanske kom utav att jag sprang lite annorlunda pga mitt hälseneproblem. Lite oroligt var det att jag hela tiden haft problem med hälsenan men det verkar ju hela tiden gå över efter en dags vila och sen domnar det liksom bort efter ett par kilometer. Idag var det däremot känning hela tiden. Men hursomhelst så var övriga kroppen med till hundra procent och det kändes jäkligt bra. Även Ullis var superstark och det var inga som helst problem med sträckan. Men smärtan under foten och hälsenan välkomnade vårat hus efter precis 25 km. Faktiskt på metern när.

Senare så fixade jag maten och Ullis tog en välförtjänt massage i stolen från Ergonova, den är gudomlig! Samtidigt så fixade jag maten och tanken var först hämtmat men det vi hade tänkt var stängt så vi åkte till Hemköp och köpte lite kött istället. Det blev kanon! Jag avslutade också kvällen med att ta fram rakhyvlen, det kändes som om det var hög tid! :-)

       


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström


Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten, Bernhardsson Måleri

Av Niclas Bernhardsson - 14 april 2017 22:01

Långfredagen och själv har jag ju gått ur kyrkan för väldigt många år sedan men är lika ledig för det. Hursomhelst så vaknar jag av att Felix verkat gått upp väldigt tidigt och jag är liksom i dvala och Ullis går upp och jag hör något om att Felix skall iväg på motormässan, i Västerås. Några kompisar kommer samtidigt och det blir samtidigt något fel på bilen som kompisarna kom med. Fläkten går för fullt fastän bilen har stängts av och den slutar inte att gå. Men jag är mer död än levande och får inte upp ögonen. Lite liv och rörelse var det iaf men snart nog så blir det lite tystare, bortsett från bilfläkten då, och jag sover riktigt djupt. Så djupt att klockan närmar sig 10.00, tror jag. Jag sov iaf länge och Ullis hade gått upp för att titta på morgon-teve men råkat somna i soffan istället. Och min trötthet fortsätter men snart nog är det fart på Ullis och hon skall städa halva huset och vi hjälps åt. Efter lite mat så bestämmer vi för att cykla lite på våra trainers men min gamla Tacx I-magic strular igen och datorn har svårt att starta upp. Det tar ca. 15-20 minuter innan jag är klar att börja och jag tvekar vilket pass jag skall köra. Alla är ju riktigt grymma bergspass men jag får för mig att jag skall köra ett pass som är nästan 60 km och det är uppför till ungefär 30 km och sen bara nedför. Det känns ju rimligt att hinna med. Men jag hinner knappt börja förrän det börjar gå brant uppför och sen ökar det bara. Det är liksom ingen hejd och vid ett tillfälle är det 14%! :-0 Och då gick det i 4,4 km/h... Men säg att snittet låg på runt 8,5-9% och jag får liksom ingen vila och jag börjar bli ruggigt uttråkad också. Men kanske är det mest att jag varit sjuk och inte tränat som spelar in mest. Ullis, som startade lite tidigare, nöjer sig med en timma och hon har kört på sin Zwift-app och kört lite intervaller. Och hennes skärm är ju roligare än min så jag tittar mest på hennes. Så när hon går upp och jag är själv kvar blir det lite motigt. Jag kommer förbi en timme och det känns hopplöst länge kvar innan det skall gå nedför. Tidigast borde det bli efter ytterligare en och en halv timme. Vid 1.06-1.07 så ger jag upp och jag har väl precis kommit förbi en mil... Suck! Nu spelar ju det mindre roll utan det är watt och puls som betyder mest men det spelar ingen roll i det här läget. Det var för knäckande och jag skiter i det. :-/

Sen på kvällen så har Ullis köpt en stor påse godis och jag som bestämt mig för att inte äta... Det gick ju inget vidare och nu känner jag mig dessutom lite förkyld igen. Nä, dags att natta sig och hoppas på en bättre dag imorgon!


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström


Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten, Bernhardsson Måleri

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards