Alla inlägg under maj 2017

Av Niclas Bernhardsson - 14 maj 2017 23:00

Upp och hoppa och förbereda mig inför att utföra en löpanalys och löpcochning, det var inte igår. Jag har liksom inte hunnit med och inte gjort någon reklam för mig själv på länge. Men nu så tyckte jag det passade in och klienten blev sugen. Hon skulle komma med tåget runt 10 och jag hade redan en ganska klar bild av hur jag skulle lägga upp analysen och vilka övningar som eventuellt skulle funka. Vi är ju alla olika. Jag tänkte köra det på Safiren och Ullis tänkte hänga på och köra lite övningar själv. Vi traskade bort och hon satt redan och väntade och passet gick bra och jag tror vi båda kände oss nöjda. Ja, även Ullis tyckte att allt såg bra ut och det är alltid bra med två ögon till då vi kolla igenom löpsteget efteråt i slowmotion. Efter det så hann vi bjuda på kaffe och jag tror klienten, jag skriver förstås inte ut några namn, köpte upp halva lagret på tights! :-) 

Sen, efteråt, så ville Ullis köpa ett olivträd, då hon fick ett sms att det hade kommit in några träd på Noras trädgård och så fick det bli. Jag var mest sugen på glass och godis och det är tydligt att loppet igår tog. Och det rejält! Jag började få ruggig träningsvärk och ville mest lata mig. Men det blev förstås lite löpskolning på gymmet, då jag instruerade. Då kändes det inte så mycket men nu... :-0 Vi åkte vidare och hoppade in på en mack och köpte på oss diverse onyttigheter och sen åkte vi till svärmor för en kaffe. Tack, Siv!

Väl hemma så ville Ullis titta på något annat än fotboll, på teven, men hur hon än gjorde så lyckades hon bara få fram fotboll och jag skrattade gott att vi hade programmerat teven! :-D Och sen förbarmade jag mig över Enklaresport och det blev några timmar med beställningar och förstås veckans brev till föräldrar och barn på skolan om kommande veckans idrottstimmar. Och förstås om veckan som varit. Sen lite hockey också... Bara sport! :-0

Jag passade på att beställa lite sportenergi till mig och Ullis också. Vitargos BCAA har varit en riktigt hit och jag tror jag har den att tacka att jag förändrat mig kropp så pass bra. Det i kombination med lite diet och träning också förstås men den kör jag en runda till på. 

Av Niclas Bernhardsson - 13 maj 2017 22:31

Så var det dags för Kungsholmen Runt och det var ju länge väldigt osäkert om jag skulle kunna ställa upp. Hela veckan har det varit tunt med träning och när jag tänker efter så blev det endast lite cykling i måndags och sen lite Core-träning på onsdagen. Och för några dagar sedan kunde jag knappt gå då hälsenan var så svullen och varken Ullis eller Svarte Petter trodde det fanns någon chans till löpning i torsdags kväll, då han var här och masserade benen på mig. Men jag smörjde in hälsenan lite då och då och sen var det bara att hoppas på det bästa. Men imorse, då jag vaknade, det tog förresten en jäkla tid då jag var så himla trött, så kändes det bra mycket bättre. Jag satte mig också en kvart i massagestolen och det var förstås en chansning då massage samma dag kan göra att man blir seg och har man en förkylning i kroppen så kan den bryta ut. Och nog sjutton började jag känna av i halsen efter det. Sen blev det också lite stressigt och precis när vi skall åka, vid prick klockan 10.00, så ringer dörrklockan i butiken. Jag rusar ned och hjälper en kund lite innan Tim får ta över. Och det gjorde han så bra så. Det kom förresten en kund till lite senare men då hade jag och Ullis redan åkt.

Väl på plats, i Stockholm, det var tufft att hitta en parkeringsplats också, så får vi det ganska bråttom och vi hinner inte ens jogga upp innan det är dags. Jag springer ut från toaletten och vi springer bort till starten. Jag väljer, efter att ha överhört ett samtal i väskinlämningen, att springa i linnet bara och inte i understället. Så går starten och jag startar rätt långt bak och det är rätt kraftig motvind en bra bit. Så jag lägger mig bakom en stor karl som får bryta vinden. Jag ser på klockan att jag håller runt 4.20-fart och det känns knappt. Hmm, vad nice! Och i motvinden. Jag väljer att inte förivra mig och kanske har jag taggat lite dåligt till loppet också men det kanske är bra då träningen varit så dålig på slutet. Innan loppet så pratade jag och Ullis vad vi hade för mål och jag slängde ur mig att 1.30 är nog målet men att även 1.33 skulle kännas okey men 1.35 typ är gränsen för vad som är okey. Rätt brett alltså men jag hade dålig koll på vart jag låg. Men allteftersom så känner jag att jag har lämplig fart och fötterna känns som om de svullnar lite och det klämmer men jag vill inte stanna och släppa på snörena. Och det verkar ändå funka men det är lite stapplande steg och vad hände med den fina känslan från start? Det blir lite hoppande mellan bra ryggar och när jag passerar start -och målområdet och går ut på varv två så blir det allt svårare att hitta bra ryggar. Jag får ibland jobba stenhårt för att orka hålla någon rygg. Och när det går uppför känns det som om jag står still. Hmm, jag brukar ju aldrig tappa så mycket men nu blir jag orolig. Från att det varit stensäkert att jag skall klara 1.35 så börjar jag nu tappa och på slutet så får jag enormt ont uppe i vänstra låret. Det känns som om lårmuskeln börjar gå av! :-0

Jag inser nu att nya skor och ingen löpträning är en dålig kombo men det är bara att kämpa. Tyvärr tappar jag även lite gnista över att ha kämpat så länge med smärta och jag lufsar i mål på 1.35''19 Det blir 4.31/km och jag hoppas det finns mer att plocka ut sen. Det var ju ändå dåliga förberedelser och rätt blåsigt.

Jag tog mig en massage till, sen på kvällen. Efter lite pizza och nu lite Eurovision Song Contest. Heja, Robin!

Tack till de som hejade, det var kul! Och bra jobbat, Ullis!

Av Niclas Bernhardsson - 11 maj 2017 21:00

Torsdag och jag har ju kört lite lugnare med träningen då jag åkte på någon förkylning. Men det kändes lite bättre nu och jag var med lite på idrotten, på skolan, idag. Iaf på sista lektionen då jag hoppade in under sista lektionen och själv var med. Vissa elever tyckte det var orättvist fastän de hade väldigt snabba kompisar i sitt egna lag. Och eleverna är ju oftast kvickare än vad jag är. Men idag vet jag inte vad som hände för det var full gas direkt för mig och jag har ju haft lite strul med hälsenan på slutet. Men det verkar jag ha glömt för jag maxade och enligt eleverna var jag lika som 5 elever. De pratar tyvärr ned sig själva för jag är ungefär lika snabb. Eller kanske lite snabbare men desto trögare i starten. Men kan man få någon att tappa koncentrationen i någon sekund är mycket vunnet! :-) Vi körde förresten "Flaggan"! Sen var det hemgång, efter lite kaffe, och väl hemma så kunde jag knappt gå. Vad var det som hade hänt? Hälsenan var superöm och det var helt kört med löpning på kvällen. Jag hade ju tänkt att bara jogga lite lugnt iofs för det är ju lopp i helgen. Kungsholmen Runt står på agendan men nu är det högst tveksamt om jag kan ställa upp. Sen fick jag klart med en till sponsring och det är att snälla Johanna Lithman lånar ut sin massagebänk och då kommer Svarte Petter att massera mig under tiden fram till Kalmar Ironman och eventuellt efter. Om jag lyckas kvalificera mig till Hawaii förstås. Sagt och gjort. Jag och Ullis åker och hämtar bänken och jag ringer upp Svarte Petter och kollar om han har tid. Och han lyckas få till en lucka och vi kör direkt. Han är rätt säker på att jag måste ha hjälp med hälsenan men jag känner mig också rätt säker på att det beror på mina korta baksidor så jag fick iaf lite massage och en sak kände jag. Skall jag ha massagebänken i träningsrummet så bör jag dra igång en värmare där. Man spänner sig ju om det är kallt. Nåja jag genomled massagen och är tacksam för hjälpen.

Sen var det rejäla krockar på teve. Det var fotboll, Eurovision Song Contest och ishockey VM på samma gång så det blev ett saligt zappande men efterhand så fick musiken tyvärr stå åt sidan. Och stackars John Guidetti som spelade så himla bra men aldrig fick passningarna i rätt läge. Och vad händer!? Sista jäkla sekunden så får han läget men är inte beredd! :-0 Det måste svida!


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html

Massagebänk - Johanna Lithman

Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten, Bernhardsson Måleri

Av Niclas Bernhardsson - 10 maj 2017 21:47

Med en liten förkylning i kroppen och lite allmänt sliten så gick cyklingen bort idag och jag t.o.m köpte mig lite nötter imorse då jag tankade bilen. Och ett paket Strepsils... 

Väl på skolan, som jag kom till några minuter försent, så tog jag mig ett par koppar kaffe och förberedde mig sedan för de första lektionerna. De gick riktigt bra och klasserna var engagerade och jag behövde inte slita ut mig - skönt!

Sen var det lunch och jag satte mig återigen hos ettorna och de är för sköna! Bus hela tiden och hjärtligt sådant! :-)

Avslutningsvis så hade jag tvåorna och efter den lektionen var det möte och sen hemgång. Väl hemma fixade jag lite mat och sen traskade jag och Ullis till Safiren för Core-träning. Det fick bli den enda egentliga träningen och den var som vanligt tuff. Jag hoppas och tror att det skall ge mig en fördel i Kalmar sen. Mot kvällen så blev det lite teve med familjen och även några tåhävningar i trappen samt lite massage - me like! :-)



Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html


Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten, Bernhardsson Måleri

Av Niclas Bernhardsson - 9 maj 2017 23:01

Hmm, dagen började inte så himla bra då jag kom lite sent till skolan och det blev lite för stressigt för att hinna förbereda för utomhusgympa på Skillingavallen. Och ruggigt kallt var det också. Lägg därtill mitt lite stukade finger så var det inte alltför svårt att styra om till inomhusgymnastik. Men träningen blev ungefär detsamma iofs. Jag var dock inte på topp så det blev en rätt jobbig dag och kanske ligger jag på gränsen. Har tränat mycket och då är det lättare att bli skadad och förkyld. Så var jobbdagen äntligen klar och jag skulle upp på cykeln och det tog emot lite. Men snart var jag iväg och igång. Det blev dock rätt lugn körning och väl hemma så hade jag tänkt att bara jogga lite lätt och köra lite löpskolning på kvällen. Men sen så smällde det bara till i halsen, vart kom det ifrån? :-0 Men satan i gatan! Halsont på typ en sekund. Så det blev till att kurera mig istället och hjälpa Tim lite grand med Enklaresport. Vi ligger lite efter i våran lagerhantering och nu strömmar det in beställningar. Undrar vart det kom ifrån.. Men kul förstås.

Cyklingen tog förresten 42 minuter och lugna 25,7 km/h i snitt. Det är en rätt jobbig runda f.ö 135 meter nedstigning och 159 meter uppstigning på 18 km. Inte riktigt som i Kalmar alltså som är i det närmaste platt.

Nu ligger fokus på att bli frisk och kurera mig till helgens halvmara, den har jag ju sett fram emot.

Av Niclas Bernhardsson - 8 maj 2017 21:15

Så var det dags för en ny jobbvecka och i fredags så ställde jag ju av min gamla tempocykel på skolan. Så idag var jag tvungen att ta nya tempocykeln och jag gjorde ju en provisorisk lösning med två kortare skruvar till pedalklossarna och en "vanlig" racersadel igår. Bara för att ha något att träna på. Och imorse blev det lite panik då jag inte hittade jobbnycklarna först och tiden gick. Till slut så hittade jag dem och vad ser jag? Det blåser storm och Ullis messar och säger att det blåser mycket och är riktigt kallt. Och jag kommer iväg typ 15 minuter senare än tänkt och det är rak motvind och alltså rätt kraftig sådan. Urk! Och det är riktigt kallt och  jag måste även ta tempohjälmen. Så det blir kallt om både fötter och huvud men Ullis skickade ett peppande sms och jag kämpar på. Men farten är låg och tror ni inte det börjar regna och även hagla! När jag äntligen kommer fram känner jag inte riktigt tårna och jag är rejält frusen! Jag ställer in cykeln och huttrar mig fram till personalrummet och häller upp en varm kopp kaffe. Ah, så skönt och snart har jag fått lite liv i kroppen men någon utegympa blir det inte då det var fortsatt kallt och lite regn då och då. Under sista lektionen så händer det som inte får hända. Jag bara släpper ned en tjockmatta utan att ta bort fastspänningssnöret ordentligt och när mattan faller ned så följer förstås snöret, med tillhörande krok, med och sen känner jag bara att något tungt hänger i fingret och jag blir nästan paralyserad! Men vad f-n hände, tänker jag och ser frågande på min arm och mitt finger. Där hänger hela tjockmattan över snöret med kroken instucken i mitt finger! Jag blir förvånad och lite knäsvag då jag försöker tänka vad jag skall göra. Kroken är rejält instucken, typ så mycket som går och jag tar lite äcklad tag i kroken och drar ut den. Det verkar som det sitter kvar något på kroken men jag Jag finner mig rätt snabbt och lägger på ett plåster innan det börjar blöda ordentligt. Konstigt nog gör det inget ont alls och jag kan slutföra lektionen utan att alltför många elever märkte något. Efteråt så går jag upp till skolsystern och hon descinficerar såret och lägger på ett förband. Sen går jag till mötet men när jag slappnar av lite så känner jag mig lite svag och de andra säger åt mig att jag borde åka ned till Vårdcentralen och få det uppkollat. Sagt och gjort. Jag lånar en bil och åker ned. Grymt lång väntetid och när det äntligen är min tur så skakar jag hand med kvinnan och får värsta stöten. -Pang! Jag brukar vara elektrisk, sade hon. Öh, okey, tänkte jag. Jag fick visserligen själv en stöt precis innan så det verkar vara en elektrisk plats. Strax efteråt så säger hon att hon tuggar tuggummi eftersom hon åt vitlök... Okey, tänkte jag men strax efter så känner jag att det luktar stark cigarettrök om henne... Okey, så var det med den vitlöken. Och strax efter så säger hon att det rinner om hennes näsa... Ha ha, men vad sjutton! Nu var det jag som skulle ha hjälp! ;-) Men jag får sedan bra hjälp och hon kollar så ingenting är skadat i fingret och det verkar bara vara muskulaturen som är lite trasig. Alla vitala delar är schyssta, det känns bra. Jag passar på att kolla upp hur det går med min astmakoll och jag stod på väntelistan för en djupare analys. Så jag slog två flugor i en smäll. Väl tillbaka så var mötet redan klart och det var dags att bege sig hem. Upp på cykeln och nu hade jag iaf ingen motvind. Men dock ingen rak medvind men ändå klart bättre än imorse. Upp på cykeln och nu lät jag ryggsäcken vara kvar. Fortfarande rätt kallt och vinden ställde ändå till det då det blev rätt läskigt att köra. Det högg till rejält ibland och det är lite otäckt då bilarna ibland kör lite väl nära. Fast emellanåt fick jag vinden rakt bakifrån och då gick det riktigt snabbt. Det tog nästan 47 minuter imorsen, i motvinden, men hem gick det på ganska precis 35 minuter. Snacka om skillnad.

Vhd-Gnesta: 18,05 km, tid 46.47, snittfart 23,2 km/h, (24,1 km/h), puls 137 slag/min

Gnesta-Vhd: 18,06 km, tid 35.07, snittfart 30,8 km/h (31,8 km/h), puls 139 slag/min


Dvs rätt lugn cykling, mellan zon2 och 3


 

Av Niclas Bernhardsson - 7 maj 2017 22:31

Söndag och vad hände egentligen? Både Ullis och jag var rätt trötta så vi sov länge och sen var jag tvungen att jobba lite på Enklaresport och samtidigt skulle vännerna T och R komma förbi på en fika. Jag hann jobba lite innan de kom och sen smakade det gott med en kaffe. Bullen fick jag hoppa över då jag dels vill komma i bra form och dels, kanske det som betydde mest, så hittade jag inga laktostabletter... :-) Efter fikat så hade vi väl tänkt att träna lite innan vi skulle iväg på Hot Yoga som vi hade bokat in. Det var, iaf för mig, en ny form av yoga där man skall yoga i lite varmare temperatur. Det lät som det skulle passa mig som är lite frusen av mig. Men först behövde jag få iväg ett mail om nästa veckas idrottslektioner och det gick väl rätt fort men det var ändå lite dåligt med tid att hinna träna på innan yogan. Och jag hade min vanliga, ombyggda, tempocykel på skolan. Och tyvärr också cykelskorna, men det kom jag på sen mot kvällen.

Vi väntade sen in yogan och åkte ned i god tid och hittade stället. Det var mysigt och hon som höll i det var trevlig. Snart nog var vi igång och man kände sig verkligen viktig och hon hjälpte till om man hade det svårt med visa posér.

Rätt som det var så verkade en timme ha gått och det var lite lustigt. Vart tog den tiden vägen. På slutet ville man bara sova då man kommit ned så mycket i varv - skönt!

Vi får väl se om det ger någon effekt och det kanske är svårt att avgöra på en gång bara. Jag har tänkt att prova en annan yoga också med en idrottslärarkollega på en närliggande skola. Det blir spännande.

Hursomhelst så fixade vi lite mat då vi kom hem och sen på kvällen så ville jag få till lite "riktig" träning också och när jag inte hittar cykelskorna så kollar jag i butiken och där hittar jag ett par passande cykelskor och snart nog även mina gamla klossar så nu skulle jag väl få till det. Men navpinnen var för tjock i muttrarna och jag fick gå ut och låna en från en annan cykel. Och så saknades det skruvar och jag fick ta två alldeles för korta och nog sjutton drar jag sönder en gänga men den får vara så. Jag får väl ta det lite lugnt och hoppas att de andra två, på den skon, håller.

Sagt och gjort. Tyvärr så strular datorn och det tar ett tag innan jag förstår att det är en sladd som någon dragit ur. Hmm, där gick några minuter till. Sen är jag äntligen igång men när jag skall trycka igång fläkten så fungerar inte den heller och jag trycker och trycker på fjärrkontrollen men inget händer. Sen ser jag att även fläktens sladd är urdragen... Attans! Det blir blir varmt det här, tänker jag. Och jag bestämmer mig mig, trots allt, för att köra på. Allt efter att ha snackat med Tokan som gjorde ett tröskeltest på Aktivitus i fredags. Det vore ju nice att trycka på lite ibland också. Sagt och gjort. Jag bytte förresten till en real life-video efter allt strul. Det glömde jag bort. Och cykeln nu var alltså min riktiga tempocykel, om jag inte nämnt det. Det verkade som om jag direkt kunde trycka på hårdare och jag var direkt uppe i över 40 km/h! Nice! Visserligen är det lite lätt utför i början men farten blir högre och högre och jag blir alltmer taggad. Wow! Jag tänker inte på vilken watt jag har men jag upptäcker efter ett tag att jag ligger och snittar på runt 285 watt. Men det är långt kvar och det kommer snart gå uppför men snittfarten ligger en bra bit över 41 km/h. Jag jobbar iaf på och toksvettig och slut kommer jag i mål på 32.39 och sträckan var på 22,155 km och snittfarten blev 40,7 km/h och snittwatten blev 287. Riktigt nöjd! Snittpuls på 156 sl/minuten och max på 175. Godnatt!

Av Niclas Bernhardsson - 6 maj 2017 22:40

Lördag och Ullis och jag hade bokat en dag på Södertuna Slott. Först skulle vi springa runt lite och gärna ett långpass. Sedan hade vi bokat deras Relax och sedan Afternoon Tea. Men det var lite segt att komma upp i tid och jag fick även avboka min tid med revisorn då jag trodde att det var nästa helg vi skulle till slottet. Men det var inga problem och vi masade oss upp. Det blev lite grött och faktiskt lite sportdryck innan. Tyvärr hade inte Apoteket öppnat då vi passerade Gnesta och Afternoon Tea utan laktostabletter? Njae, det kändes inte så lyckat. Men inget att göra. Vi kommer iaf fram till slottets parkering och gör oss iordning för att springa. Jag är rätt stel igen i hälsenan men jag stretchade rätt bra då jag åt frukost. Men det var iaf med stela ben vi joggade iväg men vart skulle vi springa? Det var frågan. Vi hade från en gemensam bekant hört att det fanns lite fina stigar runtomkring och vi började med den lokala slingan, som gick precis bredvid slottet, och den var sjukt fin. Det blev mest en massa fotande och det kanske var tur att det var en kort runda. Jag ser på korten att de inte alltid gjorde naturen rättvisa. För där det var som finast så gick det liksom inte att se på korten. Snart var vi förstås klara med den lilla rundan, den var nog inte mycket mer än två kilometer och eftersom vi då sprang nära Frösjön och inte såg någon fortsättning på Sörmlandsleden där så fanns det bara att jogga ut på stora vägen, mot Mariefred, en bit och där såg vi skylten som visade vart vi skulle springa in. Det var mycket djur och jag stannade och fotade och sen var det väldigt blandad terräng och rätt kuperat. När sedan leden fortsatte rakt upp, vid Klämmingen, så fortsatte vi istället på grusvägen, som vi sprang på. Sen när vi sprungit en timme så vände vi och sprang tillbaka. Eller nästan en timme iaf. Vi valde dock bort några svängar så vi kom endast 16 kilometer men det kändes längre då det var lite tekniskt. Efter det så var det då relax. När vi skall checka in så är det lite struligt. Hon i receptionen hittade inte vår bokning och både jag och Ullis visste att det var hon själv som tagit emot den. Nåja, vi går sedan ned till relaxen och skall lösa bokningen sen. Mina presentkort visste hon inte hur hon skulle lösa in. När vi skall in på relaxen så är inget öppet och till slut får vi liksom gå in bakvägen och traska in med våra skor. Helt öde och ingenting är på. Men vi glider ned i poolen som finns där och slappnar av lite. Fast det vore ju skönt med bastu och den är också avstängd så jag går till en telefon, där man kan nå receptionen och klagar lite. De skulle komma ned och slå på bastun och det var ju skönt. Det blir lite mer pool men Ullis kände att det fick räcka. Men jag sträckte ut lite och sen gick vi och eldade på en bastu rejält, efter det att de varit där. Vi gick in på damernas och sen fick jag hålla lite utkik och när vi märkte att det kom någon så smet jag ut fort som sjutton. Vi bytte sen bastu till herrarnas för där var det lugnare. Efter det duschade vi av oss och sen väntade jag på Ullis. Jag hittade ett biljardbord och passade på att spela lite och när det kommer några damer så prade jag med den äldre och hon var lite missnöjd med bemötandet på stället och jag kunde ju inte direkt säga emot. Men men... Hon var där med sina barn och barnbarn och de hade det nog mysigt ändå.

Ullis och jag gick sen bort till slottet igen och där skulle vi in på Afternoon Tea och nu blir jag positivt överaskad. De hade typ ingenting jag kunde äta men de fixade iordning en bricka till mig och det var underbart! DET kallar jag bra service och det var väl skönt att allt inte bara var negativt. :-) Fast vi hade det skönt ändå, trots att vi fick smita in bakvägen och trots att bastun inte var på. Det gick ju att lösa. Och fikat var ljuvligt gott.

     

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15
16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards