Alla inlägg under maj 2017

Av Niclas Bernhardsson - 5 maj 2017 22:00

Fredag och Ullis ville upp och kolla in 2XU-rean och fastän jag själv är åf så är det så bra priser så det är svårt att motstå och att bara vara vanlig kund är inte helt fel. Sagt och gjort. Efter en bra dag på skolan, med mycket lekfulla övningar, så duschade jag snabbt av mig och sen var Ullis där och väntade på mig. Jag cyklade till skolan på morgonen så 18 km cykel kan jag iaf logga in i kalendern. Som vanligt ingen direkt fart men jag börjar undra om det även kan tillskrivas dåligt underhåll för det börjar kärva och låta lite om cykeln. Jag är ju ingen fan av att mecka och hålla på. Hursomhelst så knappar vi in adressen på gps´n och det var någonstans i Wärtahamnen och det var rena porren att gå runt där och shoppa. Det blev tre par glasögon men ett par snodde Ullis direkt. Sen en t-shirt, ett triathlonställ, calfs, eller vad det heter, och en recovery jacket. Riktigt snygg. Sen ett par funktionsstrumpor och ett par vanliga strumpor också, om jag inte minns helt fel. Efter det så drog vi vidare mot triathlonbutiken Tri-Spot. Tyvärr så gick vi efter bilens gps och den visade ju rätt igenom värsta smeten och det kändes som en evighet. Vi kommer iaf fram typ tio minuter innan de stängde. Ullis köpte ett par svindyra Powerwoman-tights och de är ju fina men 1300 kronor... :-) Nåja, jag shoppade ju loss nyss så jag skall väl vara tyst! ;-) Sen var vi lite onyttiga och drog i oss en varsin hamburgare på närliggande Max och väl hemma så bytte vi om lite fort och gick bort mot Safiren. Men det blev en rätt stressad simning och jag tyckte det gick trögt. Jag fick Ullis att filma mig och jag ser då att jag har hela huvudet under och då bromsar man genom att nacken blir som en vågbrytare. Det var bra att se. Under själva simningen så kändes det lite blandat. Jag nöjde mig med en kilometer fastän jag hade tio minuter kvar.

Av Niclas Bernhardsson - 4 maj 2017 23:11

Ullis skulle iväg på modevisning och jag traskade bort till Safiren och bytte om. Det var nästan med haltande steg men nu är jag rätt säker på vad hälsenebesväret beror på. Jag stretchade rätt mycket innan och sen började jag jogga så sakteliga och tanken var terrängvarv men jag tog en längre uppjogg via våtmarkspromenaden och när jag närmade mig elljusspåret så drog jag vidare mot Hunga istället. Tyvärr hade det sladdat upp vägen och det var rätt stora stenar på vägen. Hälsenan kändes allt bättre och snart nog började jag köra fartlek och fick för mig att dra in på sörmlandsleden också. Men det var lite för knixigt för hälsenan så jag ångrade mig efter några hundra meter och sprang ut på Hungavägen igen. När jag kommit typ sex kilometer så vände jag och började jogga tillbaka. Fartleken började dock ta ut sin rätt och jag kände av hälsenan emellanåt och fick sänka på farten och jogga resten. Det blev ganska precis 12 km och strax över 1.10 vilket gav en snittfart på 5.52 min/km. Pulsen blev 150 slag/min. Känns rimligt. Skönt med bastu efteråt.


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html


Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten, Bernhardsson Måleri

Av Niclas Bernhardsson - 3 maj 2017 21:47

Onsdag och det var rackarns vad trött jag var i morse. Det var nästan så det blev panik på slutet och precis när jag kommit iväg en liten bit på cykeln så kommer jag ihåg att jag glömde packa ned frukt i ryggsäcken. Men nu var jag så sen så det fanns ingen tid att vända och åka tillbaka. Visserligen började min första lektion halv tio idag men jag måste ju ändå vara på skolan. Fast segheten satt i och inte hade jag tur med vinden heller. Motvind och trötta ben. Hmm, klockan tickade iväg och jag missade morgonmötet. Dock brukar ju inte alltid kunna vara med på det då jag ibland måste fixa inför första lektionen. Men på onsdagar så kan jag vara med. Men då jag skall uppför sista tuffa backen så slår klockan över 08.00 Ajdå! Det tog hela 47 minuter och dålig snittfart och pulsen snittade jag 132 sl/minuten. Det var ju rätt lågt men ändå bra att ligga i zon 2 då jag är lite sliten. Jag låste in cykeln och mötte några av mina kollegor på vägen upp till personalrummet. Det blev två härligt goda koppar kaffe och sen var jag på banan. Men magen skrek efter mat så jag fuskade och tog några hårda mackor till. Så ätfönstret blev lite rubbat men jag kände att jag behövde det. Sen en bra dag med härliga elever och sen möte innan det var dags att hoppa upp på cykeln igen. Nu skulle jag väl trycka på lite men inspirationen dog innan jag ens hade börjat. Rak motvind och ganska kraftig. Och jag hade även planerat in att köra lugnt hem så det gjorde inte så mycket mer än att det skulle bli stressigt med mat och träning. Ullis och jag hade bokat in Core, med Carina, igen. Det vill vi inte missa. Tim hade som tur var börjat med maten så där var det mycket vunnet och sen var det bara att byta om och traska bort till Safiren. 

Väl på plats så tar jag på mig mina nya skor som jag hittade i butiken. Likadana som jag har på idrotten men dessa var förstås lite styvare och rätt omgående så får jag ta av dem då de trycker på hälsenan. Men fy vad segt det kändes då. Hela jag blev trött och det är tydligt att det påverkar resten av kroppen. Jag körde resten av passet i strumplästen och det var ju lite synd att strumporna var lite slitna men det fick jag bjuda på. Ha ha! Men inga hål eller så. Bara några noppor som nog inte syntes iofs. Passet då? Jag och Ullis fick slita som sjutton och det var under magövningarna som vi kippade efter luft. Långpasset i söndags verkar sitta i och det gjorde rejält ont i magen men vi kämpade ändå in i kaklet. Sådana här magmuskler har jag nog aldrig haft då jag kört kontinuerligt ett bra tag nu. Det bådar gott inför Kalmar. Tyvärr fick simningen stryka på foten men vi siktar förstås på lite simning på fredag. Kanske hinner jag med några längder mellan mina simklasser imorgon också. Får hoppas på det. 

Så över två timmars träning och ändå rätt soft idag - nice!


Coach/bollplank: Mattias Törnqvist - topptriatlet

Facebook: https://www.facebook.com/mattias.tornqvist.5?fref=ts

Cykelservice: Rainer Matela

Cykeltrainer: Hans Hemström

Spegelvägg, träningsrum: Trosa Glas - http://www.glasrum.se/kontakt.html


Ekonomisk stöttning: Cafe Utsikten, Bernhardsson Måleri

Av Niclas Bernhardsson - 2 maj 2017 21:00

Tisdag och det var dags att börja få igång cyklingen också. Och vädret har äntligen börjat bli bättre men hur länge skall man våga åka på det slitna bakdäcket? Vi köpte ju fel trainerdäck förut och har kört på våra vanliga däck och de slits ju extra snabbt på trainers. Mitt var iaf väldigt slitet så man får ju försöka att anpassa körningen lite. Det var iaf rätt segt mot Gnesta och väl framme så träffar jag en kollega som tröstar mig med att jag nog hade motvind. Det kan förklara att jag inte tyckte de där sakerna man skall ha över öronen fungerade. De som skall reducera brus. Från start till stopp fick jag knappt 24 km/h men det går liksom inte riktigt att jämföra då det är mycket små knixiga saker och väldigt branta backar på slutet. Hem gick det nog lite snabbare men har inte kollat ännu. Jag verkade få vinden i ryggen från början men den vände på slutet. Senare på kvällen var det klubbträning och då pratar vi löpning. Eftersom många kört långt i helgen blev det lite special med jogg och löpskolning. Hälsenan hade känts rätt bra under dagen men då jag skulle börja jogga så blev det värre och jag fick stanna flera gånger och stretcha. Jag passade på att "leka lite" och kastade några spjut men det var svårare än jag trodde och kastade man fel hände det ingenting. Pinsamt kort men roligt att prova. Sen försökte jag jogga lite igen men tappade lusten. Det kändes tungt och jag gav upp. Bara försöka köra lugnt ett tag och sköta kost och sömn nu.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15
16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards