Alla inlägg under november 2018

Av Niclas Bernhardsson - 21 november 2018 21:30

Onsdag och jag tänkte köra ett återhämtningspass på Cross Trainern. För Coren var fullbokad och jag ville inte tränga mig på. Men Ullis verkade vilja ha sällskap så jag gick ändå ned och kollade. Men en kompis hade tänkt samma tanke och det gjorde det lätt för mig. Jag ville inte förstöra för honom och jag var ändå lite inställd på "Crossen". Så jag gick upp och som tur var så var en maskin ledig. Det brukar annars vara ett jäkla drag på dem där. Med betoning på drag... En kompis stod på den ena maskinen men vi pratade inte så mycket idag. Jag hade lust att lyssna på lite musik och liksom bara softa. Och tiden gick. Bredvid mig byttes det av men jag stod kvar. När jag närmade mig 50 minuter så var Ullis pass slut men det dröjde typ 5 minuter till innan hon kom. Min tanke var att köra någon timme och sedan köra lite fys, efter det. Men det kändes bra, dock med lite skav på bröstvårtorna. Sjukt irriterande och det ökade förstås ju mer man svettades. Och det blev också alltmer svett men jag försökte ligga runt 70 % av max och det var lagom idag. Väldigt mycket folk idag men jag var inne i min bubbla och hejade bara när det kom in folk i lokalen. Asch, det kändes bra och snart skulle Primetime börja. Så det blev snart 70 minuter och sedan 80. Nu började Primetime och det blev lite nesligt. Jag åkte ut redan på fråga 3. Den om vilket grundämne som Ozonlagret bestod av. Lite pinsamt. Då blev jag sur och när jag samtidigt ser att det står 24 km och tiden är ganska precis 1.29, så bryter jag. Bra pass men idag körde jag enbart på vatten och det märktes. Senare, på kvällen, så blev jag fruktansvärt låg och väl hemma så slängde jag i mig lite flingor och det blev sedan även en proteindryck. Fast jag hade ju å andra sidan, enligt maskinen, förbränd över 1600 kcal... 

Nu, i skrivande stund, känns det helt okey igen.

Av Niclas Bernhardsson - 20 november 2018 20:00

Tisdag och egentligen skulle jag velat varit nere och sprungit med min löparklubb. Men jag har varit för stel och öm i hälsenan så det fick istället bli Zwift och nu hade Hasse B fått mig att köra i deras gäng. Men väl hemma, efter maten, så drog jag mig på soffan och slumrade väl till. Efter ungefär en kvart så vill Ullis också ta sig en liten tupplur och jag följer med in till sängen. Där somnade vi ordentligt och när jag vaknade så var det endast tio minuter kvar innan det var dags. Och det var för ont om tid så jag fick avstyra och köra något eget. Men med facit i hand så var det ett bra val ändå. Nu fick jag bekanta mig med ett ftp-test. Jag kollade runt lite på programmen och valde ett som passade som introduktionspass. Men hur visste programmet på vilken nivå jag var? Det funderade jag men jag körde igång så fick vi väl se. Jag blev väldigt fundersam på om jag skulle orka och misstänkte att jag väl "skrivit upp mig" själv lite för mycket. Om jag ens skrivit in några värden på mig. Eller så kanske Zwift räknat ut något utifrån mina pass. 

Jag kände redan på uppvärmningen att det skulle bli tufft och när man läser texten, som kom hela tiden, med saker som: "Nu borde du känna av lite ansträngning men har inga problem att föra ett samtal". Hmpfr! Jag var då rejält flåsig men jag kämpade på. Sen, efter uppvärmningen, så var det då dags. Det var 5 minuter på 160 watt, 4 minuter på 195 watt, 3 minuter på 230 watt, 2 minuter på 265 watt och slutligen (Huga!) 1 minut på 305 watt. Jag fick kämpa redan på 195 watt och sista värstingen fick jag nog släppa några watt. Men det blev nog ett perfekt pass och jag hade nästan lite kräkkänsla på slutet. Kanske blev det ett ftp-pass ändå. Jag avslutade med att köra lugnt i drygt 10 minuter och det behövdes. Totalt 45 minuter och jag är nöjd. 

Av Niclas Bernhardsson - 18 november 2018 20:00

Söndag och vi flyttade hem Felix, som tar en liten paus i pluggandet, och det tar förstås sin tid. Att flytta alltså. Men vi var hemma i ganska god tid men det som tog emot var väl snarare att man blir jäkligt trött av att flytta. Och det är ju en bit till Linköping. Vi fick med en jäkla massa saker iaf och väl hemma så orkade jag inte flytta en meter till så Felix och Tim fick bära lite. Det blev iaf lite flytt av möbler inomhus iofs. Lite kaffe på det och sen ville jag träna lite och vad skönt det är med Zwift och smart-trainers! Bara ned och slå på. Fylla flaskorna och på med bra musik. Men idag så hade jag verkligen planerat att köra lugnt. Jag ser att Hasse B redan är ute och kör men han kör några kilometer/h för snabbt mot mitt tänk idag så jag skickar ett meddelande att jag bara tar det lugnt idag. Och han verkar dessutom kört jäkligt långt också. Skulle jag få ihop 45 minuter så skulle jag vara nöjd. Men men... Vi får väl se hur det går. Jag har med mig mobilen iaf då jag ser att det snart är Primetime och med lurarna i öronen hör jag hur bra som helst. Hyfsat lugn körning och jag håller det jag tänkt. Sen, när det är dags för Primetime, så går jag ned ytterligare, för att vara skärpt. Men jag åker ut på Vedaskrifterna. Jag visste nog att de inte tillhörde Islam, då jag precis nu läser om Bokhistoria och just Islam och Kristendom. Och där var de inte nämnda. De tre alternativen var Hinduism, Islam och Buddhism. Jag chansade på det sistnämnda men det var fel. Som vanligt så kommer en, för mig, busenkel fråga efter. Det är liksom för att strö salt i såren... :-0 Men kul iaf. Efter någon minut kommer Ullis ned och hon sade att Felix också åkt ut på samma fråga. Kul spel iaf och vill ni spela så skriv en kommentar så får ni en inbjudan från mig. Då får jag dessutom en livboj som man kan använda i spelet. Men nog om det nu. Jag ökade väl lite på farten, efter spelet, men försökte hålla mig lugn inför Sprintarna. Där maxade jag och fick väl högst utdelning på första. Tror jag blev 53:a av nästan 700 cyklister. Sen maxar förstås inte alla på sprintarna men jag gissar att många gör det eftersom man kan välja att åka in just där. Men det blir en skön pulshöjare och sen tar jag igen mig efter dem. Det blev tre varv, på banan, och även tre sprintar. Jag försökte ligga mer i tempoställning idag. Och nu hade jag justerat sadeln till lite bättre höjd. Det kändes helt okey. 

Det blev 31,2 km på tiden 1 h och 8 minuter. 184 höjdmeter och en snittwatt på 129 som nog är rekordlågt. Så summa summarum ett lågintensivt pass men skönt! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 17 november 2018 18:45

Lördag morgon och jag var inbokad på Nordic Gym Training, med Carina som ledare. Då jag alltid är lite morgontrött så brukar det ta emot och idag var inget undantag. Ullis kan fortfarande inte vara med, pga sin nyopererade hand, men hon följde med och körde lite spinning istället. Väl på plats så förklarar Carina att man skall köra två och två. Herr Ställ kollade läget med mig och jag var absolut på. Så det var inget fel i rubriken, med stort S på Ställ. Vi triggade och taggade varandra bra och det var välbehövligt idag. Det är alltid bra att få lite starthjälp. Efter maskinerna så brukar vi köra lite annat också och nu skulle man köra mot varandra och det var roligt. Det blev allt annat än Ställningskrig. Förlåt för min dåliga humor... :-0 Bra pass på lite drygt 45 minuter och sen fort in i duschen och sen hemåt. Idag skulle jag få lite kunder till butiken och det rullade på med lite roliga besök och lite sicklingsjobb. Dock inga stora pengar men jag har numera Enklaresport som hobby. Men jag har svårt att släppa det helt så det lär rulla på ett bra tag framöver.

Mot kvällen så ville jag få till lite cykling igen och tanken var återigen att köra lugnt men det blev några slag mer än planerat då man gärna följer några andra som cyklar förbi. Men det sporrar som sjutton. När jag väl skall köra ett tufft snabbdistanspass så lär det gå undan. Nu tar jag det lite lugnt i början och kör ibland några sprintar, de brukar sporra. Fast cykeln kändes lite annorlunda efter att jag lånat ut den. Jag tror nog att ngn råkade slå till växlingsörat, det får jag kika på. Den växlade iaf inte lika bra längre. Det blev 45 minuter och jag lyckades avsluta riktigt lugnt iaf. Ser nu att det blev rätt dålig effekt. Jag fick endast drygt 24 km/h, i snitt. 146 i snittpuls och 136 i snittwatt. Nåja, det är inte nu man skall vara i sitt livs form direkt. 

Av Niclas Bernhardsson - 16 november 2018 21:30

Så var det fredag och jag verkade få en tuffare fredag än väntat, på skolan. När jag gjorde idrottsschemat så satte jag de andra på bättre pass och jag själv fick ett hundgöra i början på veckan och särskilt kring lunchen. Så fredagar brukar vara efterlängtade men nu var det många sjuka lärare och jag lovade att hoppa in på de lektioner som jag kunde. Sen verkade det blivit något missförstånd för jag var inställd på att iaf ta första lektionen men inte kom det några elever inte. Så jag fick snabbt lämna alla framtagna saker och springa iväg och ta en klass direkt. Det var riktigt roligt men jag fick fylla ut lektionerna med lite eget. Men det var bara roligt. Sen vid klockan 12 så avslutade jag med två vanliga lektioner. Riktigt kul! Sen städar jag undan och ser att Ullis, som har sprungit från Vagnhärad, skickat en Snapchat, och han är snart framme. Jag går ut och väntar på henne och sen tar vi oss en varsin dusch. Efter det så tog vi oss en tur till mysiga Saltå Café och det är helt galet men de skall snart stänga ned. Så himla bra ställe. Vi tog oss en varsin Latté och sen delade vi på en nyttig macka och en god Rawfood-bakelse. 

Sen hemma, efter maten, så ville jag köra lite Cross Trainer och Ullis gick och körde Yoga. Tanken var att köra minst en timme på medelbelastning och jag satte på Def Leppard, i öronen, och sen slog jag på min iPad och tittade på lite inspirationsvideor. Det blev faktiskt Zwift, iaf till att börja med, men det var föga upphetsande så jag slog sedan över till triathlonfilmer. Det funkade bättre och till slut så hade jag kört i 70 minuter. Det fick räcka för idag. 

Sen lite mys med familjen, iaf 3/4-delar. 

Av Niclas Bernhardsson - 15 november 2018 21:15

Torsdag och gårdagens Core gick ju inget vidare. Min egen analys var att det är en kombination av några dagars luncher på skolan, med för lite protein, och förstås min "träningscomeback", om man kan kalla den för det. Men idag ville jag köra lite igen och Ullis hängde på. Det blev relativt lugnt i början och sen vid ungefär 45 minuter så ökade jag lite grand. Och jag var med i ett Sprintlopp men jag kanske inte tog ut allt där. Men kul att träna tillsammans och "Team Bernhardsson" is back on track! :-) Vi såg att Hans B var ute på banan och såg texter från både han och hans gäng. Mot slutet, då jag körde själv, så passerar jag en från hans gäng, och det visade sig att de också hade kört 40 km. Precis som jag gjorde idag. Säkert lite snabbare än mig men jag körde och hade 138 snittwatt och fick en snittpuls på 146. Det kanske egentligen borde varit det omvända men jag kör på och så får vi se vart det slutar. Formen är ju inte på topp direkt. 

Av Niclas Bernhardsson - 14 november 2018 19:00

Onsdag och en rätt lång dag och en speciell händelse på skolan då jag sade åt några högstadieelever, som uppenbarligen inte var vana vid det. Att bli tillsagda alltså. Eller iaf en elev. Hursomhelst så lämnade jag över det till högstadiet. Väl hemma så bestämmer jag mig för att hänga på Ullis till Coren. Jag var lite trött men trodde att det inte var så farligt. Men jag hinner knappt komma igång med uppvärmningen förrän jag känner att jag är helt slut. Så jag velar mellan att bryta eller att köra jättelugnt. Det blir sedan det sistnämnda och jag sänker ambitionsnivån rejält och fuskar med antalet reps och gör övningarna lättare då jag kan. Fy bubban. Kände mig jättesvullen och jättetrött. Så det blev ingen cykling efter, som jag hade tänkt. Utan det blev istället lite softande i teve-soffan på kvällen. Ibland får man lyssna på kroppen. 

Av Niclas Bernhardsson - 13 november 2018 19:45

Tisdag och egentligen löpträning, med klubben. Men eftersom jag var hos läkaren igår så hade jag lite väl ont i slemsäcken, efter att hon klämt på den. Jag glömde förresten skriva om besöket igår. Nu hade jag äntligen fått tid och jag var inställd på en andra spruta kortison. Vi såg förresten till att samköra två ärenden, på samma dag, i Stockholm. När jag träffade Lotta, som hon heter, så gick det ganska fort att se att det nog blivit för dålig effekt av sprutan, och det var ändå för kort tid inpå att spruta igen, sade hon. Så snart nog så skrev hon en remiss för skelettröntgen och vi traskade till andra änden av huset och jag hann inte ens sätta mig ned förrän jag fick komma in och bli röntgad. Så nu kanske det blir en operation och det är väl antingen det eller att vänta ut det i flera år, som gäller. Enligt Lotta så kan jag relativt snabbt vara igång med träningen om jag opererar mig. Så det lär väl bli det. Bara vänta och se. Hursomhelst så var jag rejält taggad på träning idag och efter mat så satte jag mig på cykeln. Jag tog mobilen med mig då det snart var Primetime, det är en frågesport på nätet. Men jag slarvade och åkte ut på Znork-fröken. Jag vet förstås att hon INTE är ett Mumintroll! ;-) Attans! Men jag tänkte väl för mycket där. Hon är förstås en ... Znork! :-0 Nu körde jag riktigt lugnt i varv ett, det blev som vanligt Zwift och det blev Watopia idag. Förhållandevis platt bana. Ytterligare ett varv och nu inser jag att det kommer gå rejält över timmen om jag kör ett tredje varv men jag är taggad. På sista varvet, på slutet, så tar jag in till höger, mot Sprint-delen, och kanske drar igång lite väl tidigt. Men jag vill väldigt gärna ha med mig farten och bara ökar. Sen, när det startar, så blundar jag och bara trycker. När jag tittar upp så ser jag en mystisk avatar och det ser ut som den har trainern med sig och det är guldfärg på den. Jag ser också, på namnet, att det borde vara en vän till mig. Jag har tidigare sett att den vännen, Hans heter han, ofta har gett tummen upp på Zwift.com. Men jag förstår inte alla finesser och nu kanske han fanns på banan, på något sätt. Kul iaf och jag förstår ju att man kan följa andra åkare men inte riktigt hur. Men, trots hårdkörningen blev totalsnittet lugnt. Och det var tanken. Det blev 140 snittwatt och jag körde 33,5 km och hade 161 höjdmeter. För den som orkar räkna snittfart så körde jag i 1.13 Snart måste jag våga prova de olika träningsprogrammen också. Jag var lite inne på det idag men det såg så krångligt ut så jag backade. 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards