Alla inlägg under december 2019

Av Niclas Bernhardsson - 8 december 2019 18:00

Söndag och som vanligt har det varit fullt upp. Jag har fortsatt med renoveringen och dessutom satt betyg på alla eleverna. Sen upptäcker jag att jag har ett arbete som måste vara inne idag, söndag! :-0 Man kan välja mellan tre uppgifter och passade inte någon av dem så kunde man ringa till handledaren, för att diskutera istället. Tyvärr hade jag ingen förkunskap av någon av uppgifterna men Tim tipsade mig om att analysera "Till vildingarnas land"! Här gällde det att jämföra mellan Maurice Sendaks bok och filmateringen utav den. Så efter Julkalendern, som vi för ovanlighetens skull följer, och dessutom med glädje, så valde jag att först titta på boken, som jag redan nämnt, och sedan på filmen. Filmen var rätt lång men vilken fröjd! Jag förstår verkligen att den fanns som uppgift och efter att ha analyserat den, på rekordtid typ, så sprutade det ut ideér hur man skulle kunna jobba med både bok och film i klassrummet. Riktigt kul och jag skrev ned lite över två sidor och jag kände mig riktigt nöjd med min insats. Dock så var klockan tio minuter i tolv då jag var klar. Och typ prick tolv så hade jag fått ut den i forumet. Sen natt och sen var det bara att försöka komma ned i varv. 

Och vad var det för något med rökmolnet då? Jodå, jag hade ju köpt nya dammsugarpåsar och det var ett annorlunda koncept med att man köper en adapter, till just den dammsugaren jag har, och sen finns det standardpåsar. Jag hade väl dammsugit en bra stund, på lördagen, när det bara tjoffar till och allt är som i en dimma! Det tar mig en sekund att förstå att det har gått hål i dammsugarpåsen och det är damm överallt. Och dessutom slipdamm... 

Av Niclas Bernhardsson - 6 december 2019 20:00

Fredag och på skolan så hade vi styrt om till "Alla bakar" och det kändes som ett litet projekt. Först så gällde det att sätta ramar så att inte de som bakar skulle baka för mycket och se hur fördelningen skulle gå till. Jag bestämde att vi lottar ett led och sen fick man gå och hämta en bakelse/kaka i taget och sen ställa sig i ledet igen för att upprepa proceduren tills man fått ta tre bakelser. Det gick väldigt smidigt och snart så satt alla med både saft och bakelser och tittade på Lilla Skola Aktuellt. Det gick oerhört smidigt och innan lunch så hade vi haft en kille från Röda Korset som visat HLR. En perfekt dag och sen fick jag bilen full med elever som ville få skjuts hem. Snart var jag på väg hem och när jag har släppt ev en kille i Gnesta så ringer Ullis och undrar om jag inte skall gå in på Humbles och köpa lite fika... :-0 Oops! Jag som redan ätit två goda bakelser är väl inte supersugen men ibland får man ta en för laget. Så in på Humbles och som vanligt så blev det lite hejande på elever som passerade utanför. Och när jag ändå var inne i Gnesta så letade jag efter dammsugarpåsar, till dammsugaren jag använder till badrumsrenoveringen. Till slut så hittade jag vad jag letade efter på Hemköp. Väl hemma så blev de fika och efter det så var det dags att byta däck på volvon. Då hittade jag inte adaptern till säkerhetsmuttrarna och man kan väl bara konstatera att konceptet fungerar... Men efter ett massivt sökande så hittade jag adaptern och arbetet kunde fortgå. Sen blev det lite mys framför teven. 

Av Niclas Bernhardsson - 5 december 2019 20:00

Torsdag och jag var rädd för att missa träningen men mötet jag skulle varit med på blev inställt. Lite oklart varför och det fick mig att fundera, igen. Skall man fungera bra så vill man att allting runtomkring skall fungera och det kan jag inte säga att det gör. Men jag gör vad jag kan och mer kan jag inte göra. Samtidigt så fick jag högsta betyg på en delkurs och det var så jäkla härligt! Just precis på det som jag känt att jag brinner för men inte riktigt fått gehör för - boksamtal. Sen kan man givetvis alltid göra det bättre men ändå. Ullis joggar lite tidigare med Tanjis och jag traskar bort till Safiren 19.00 Återigen lite klent med folk och det är ju konstigt då det är skön jogg med efterföljande dusch och bastu. Men Putte dök upp, precis som vanligt, och vi provade lite nya vägar och den här gången var det tyvärr stopp där vi trodde vi skulle kunna gena. Iaf om man inte skulle klättra i berg. Så vi joggade tillbaka mot Lundbyvägen och efter att ha sprungit upp vid gamla Vägverket så sprang vi förbi lilla Väsby och vidare mot Häradsvallen och sedan hemåt. Det blev ganska precis nio kilometer och mycket trevliga samtal. Fast bägge verkade lite trötta på slutet då samtalen blev allt färre. Avslutningsvis så körde jag jämfotahopp uppför trapporna och det är en skön avslutning och en herre undrade vad jag gjorde. Nu missade jag Primetime med 4-5 minuter... surt! ;-) Första biten vi sprang gick det förresten upp ungefär 40 meter och det på 1,5 km. Häftig start.

Av Niclas Bernhardsson - 3 december 2019 22:30

Tisdag och idag skulle min klass simma och de ville att jag skulle vara med på det och dessutom vara med då de skulle äta. Jag satt först och gick igenom lite betyg, och omdömen, innan jag fick sätta mig i bilen och dra iväg till Frejaskolan. Jag kommer knappt in i skolan förrän jag redan fått krama 5-6 stycken och det var knappt några ute. Sen in i skolan och där var det lugnt, då jag gick in på högstadiedelen. Jag möter upp min klass och några är lite sena så vi får vänta. Det är tyvärr lite kaos i matsalen, då många varit iväg på bio, så vi får sätta oss lite utspritt och massor av gamla elever vill kramas och hälsa. Riktigt roligt och omtumlande. Samtidigt måste jag ha full fokus på min klass men det går inte. Dock så sköter sig alla perfekt och alla är i tid till badhuset. Där får vi vänta lite då det är en annan klass innan. Sen är det bad och jag har som uppgift att kolla av simförmågan och som de simmade. Alla, jag menar ALLA klarade simprovet. Jag blev lite chockad och sen var det lite extrauppgifter och alla skötte sig exemplariskt. De undrade varför inte jag simmade men det är nästan så att jag skäms över min dåliga form. Att så fort gå från en kanonform till en pösmunk...  :-0 Sen är det dusch och ombyte och bara gå på bussen. Men när bussen kommer så ser den lite mysko ut. Fronten står upp och den liksom studsar fram. Oookey... Chauffören svamlar något om att han kanske inte kan åka... Lite svamligt men sen är han tyst. Sen åker han och säger att han måste nog stanna vid Gnesta busstation. Och där stannar han och sen säger han att han inte kan åka och försöker ringa och få en ny buss. Hmm, lite surt då det precis innan gick en buss som stannade någon kilometer ifrån skolan. Det blir en massa samtal om taxi och diverse och några elever får skjuts och så vidare. Sen håller chauffören på med en massa saker och rätt som det är så säger han att han kommer att försöka men det låter lite osäkert och jag ropar att eleverna måste ha på sig bältena. Är det något fel på fjädringen så är det ju lättare att få släpp. Men det går bra och snart nog så är vi tillbaka på skolan och allt löser sig bra med de som skall ha vidare skjuts. Puh! Sen möte på det och fort hem då det väntade träning. Jag var superseg och kände mig lite stressad angående betygen så jag bestämde mig för att bara köra med nybörjarna och köra uppjoggen och löpskolningen med huvudgruppen. Men väl på plats så är det bara Peresen och vi tar det lite lugnt och väntar ett tag med att dra igång. Sen dyker det upp en gammal arbetskollega till mig och jag säger att hon kan hänga med oss. Hon väntade in en kompis och sen blev det så att bägge hängde med och sprang. Jag körde löpskolningen och sen avvek jag och Ullis. Skönt att röra sig. 

Av Niclas Bernhardsson - 1 december 2019 22:30

Söndag och flera dagar med massor att göra. Tyvärr ingen träning och heller ingen tid att blogga. Det har varit mycket bedömningar, plugg och förstås renovering. Så nu på söndagen så föreslog Ullis en promenad och det tog mig ungefär en sekund innan jag svarade ett absolut ja! Det var så välbehövligt och något som kroppen verkligen behövde. Jag hade fått någon typ av sockerchock och både kropp och psyke var på dekis. Men nu har jag äntligen fått lite mer koll på vad klassen skall jobba mer med framöver och det är riktigt skönt. 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16 17 18 19 20 21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards