Alla inlägg under oktober 2020

Av Niclas Bernhardsson - 22 oktober 2020 23:00

Torsdag och det innebär att jag kunde sträcka ut lite i sängen och det behövdes nog. Jag var extra seg efter tisdagspasset och var nästan säker på att jag skulle bli förkyld. Det vräkte ju ned då och jag fick huvudvärk av det kalla vattnet på pannan. Men det var som tur var falskt alarm men man skall ju vara försiktigt i de här tiderna. Ullis skulle springa hem så jag åkte hemåt och började förbereda lite mat och idag fick det bli hamburgare, det var länge sedan. Tim skulle visst jobba extra och han har fått en riktigt tuff start. Jag stekte iaf på en massa burgare och när Ullis kom hem och hade duschat så åt vi. Hon skulle träffa Tanjis så det var nog därför hon sprang från jobbet så hon uteblev från löpträningen. Jag försökte hitta allt till träningen och när jag väl var klar och hade börjat gå så kommer jag på att jag glömt duschkrämen men det är ju inte hela världen. När jag går ser jag Nicke komma springande och jag hoppas jag inte är sen. Kanske någon minut då eftersom jag skall byta om också. De som är där är då Nicke förstås och sen är det Zedflanders och Putte. Så lite decimerat men helt okej. Jag säger att jag snabbt skall byta om och morsar på en på gymmet och försöker få på mig tightsen. Men en knut går fasicken inte upp och jag får kämpa i flera minuter och inte kan man lösa det senare för det är så illa att jag inte ens får på mig byxorna om jag inte får upp knuten. Till slut så får jag iaf upp den och kan joina de andra som undrar vad Safiren Special är för något och förklaringen hade jag utelämnat i träningsschemat och jag undrade vad de trodde för något. Till slut berättar jag och någon var ganska nära. Jag berättade att vi skulle korta av löpningen lite och avsluta med löpspecifik styrka på slutet. Eller iaf lite mot löpning och en del allmän styrka. Tanken var att springa 5-6 kilometer idag och vi bestämde oss för en runda och drog iväg. Jag hade svårt att komma igång och tyckte att jag fick slita lite men det var kul att springa och vi pratade förstås om allt möjligt. Väl tillbaka så hoppar iaf jag jämfota uppför trapporna och det är lite mentalt att man liksom inte vågar också. Man är ju lite trött i benen och vet inte hur de svarar. Men jag och Nicke hoppar upp och väl inne så gör vi iordning fyra mattor och vi kör först tre övningar i två rundor och det är plankan, sit-ups och benböj. Efter det så kör vi ett set med axellyft åt sidan, tricepspress med hantel och bicepscurl. Allla verkar tycka att det var ett kul och bra pass och vi siktar på att lägga in det lite oftare. Snabb dusch och bastu och sen hemåt där vi tittade på ett till avsnitt av Lyckoviken. 

Av Niclas Bernhardsson - 21 oktober 2020 23:00

Onsdag och jag tänkte träffa en kollega efter jobbet så jag var lite halvt inställd på att ställa in träningen och jag kände mig dessutom lite sliten. Jag avslutar sista lektionen och plockar undan men det tar alltid mer tid än man tror så jag får springa ut till ett möte angående byggnationen av den nya idrottshallen då kommunen ville få in lite synpunkter. Så jag springer ut i shorts och det blir förstås lite kallt. Men spännande möte och allt ser riktigt bra ut. När sedan arbetsdagen är slut så messar Ullis och undrar när jag slutar och hon står och väntar utanför. Hon har planerat in träning på Skrotnissarna och efter ett tag så kommer vi på att jag kanske skall ta och utnyttja det sista på mitt presentkort där på golfsimulatorn. Sagt och gjort. Vi åker ned och jag snackar med personalen och det var inga problem. Vi bestämmer att jag åker hem och hämtar golfbagen och snabbt åker tillbaka då det fanns tid direkt. Ullis slänger nyckeln till nya bilen till mig och det är klart att jag tar den. Så snabbt iväg och hem. När jag går ur bilen så inser jag att hemnyckeln ligger i andra bilen och jag ber till gudarna att det är någon hemma. Felix jobbade kväll så hoppet stod till Tim. Men nope! Han var visst på väg till Skrotnissarna han också och jag inser att det kommer bli för tight med tid att åka tillbaka för att hämta nyckeln så jag får se slaget förlorat. Jag åker tillbaka och snackar med både personalen och sen Tim och Ullis. Det får bli så att jag åker hem och fixar lite istället. 

Och sen på kvällen så fixade jag och Ullis lite inför målning av golvet på kontoret. Tyvärr så upptäckte vi att det även krävs lite spackling och en rolig (?) sak hände när jag drog bort en gummilist och det var att en liten gummibit hängde efter ett nästintill osynligt snöre så när jag drar upp det så ser jag i övonvrån att det kryper en monsterinsekt på golvet, typ som en förvuxen tvestjärt och ju räddare jag blir ju snabbare drar jag i listen och får panik! Ullis undrar vad det är förstås och det var lite pinsamt. :-) Vi avslutade kvällen med att se första avsnittet av Läckbergs serie Lyckoviken. Lite tråkigt att det skulle vara sådant tempo direkt. Jag tror att serien skulle vinna på att man fick en bättre bild av karaktärerna först men den var helt okey och Martin Stenmarck imponerade. Han och jag hade förresten en cool deal på gång men den sprack då han fick förhinder på slutet. Det var iaf att han skulle åka in på scenen med Powerslides. 

Av Niclas Bernhardsson - 20 oktober 2020 23:00

Tisdag och det innebär ju löpträning med klubben efter jobbet. Jag blev lite sen och när jag går ut till bilen så regnar det ganska mycket. Hmm, det var ju inte så kul men vi har ju alltid tur med vädret på löpträningarna så jag hoppades att det skulle bli samma sak igen. Väl hemma så får jag stressa och slänger i mig maten samtidigt som jag byter om. Ullis försöker väl få mig att lugna ned mig och med facit i hand så behövde jag inte stressa för ingen dök upp på nybörjarträningen och fotbollsungdomarna innan var också helt klart decimerade. Det är klart att regnet påverkar men i några fall så var det förhinder och jag var fortfarande inställd på att regnet magiskt skulla upphöra lagom till huvudgruppen. Det avtog helt klart ett tag och snart hör jag faktiskt ett gäng komma springande och vi blir en hyfsat stor grupp till slut. Efter uppjogg och löpskolning, samt instruktioner om passet, är vi då igång. Och instruktioner behövdes då det är ett litet speciellt pass. Det kallas för Olgor efter en rysk löperska som heter Olga Bodarenko och man blandar två farter runt tröskeltempot. Ett riktigt tufft pass och jag kände att jag gick ut lite för hårt i början och regnet vräkte nu ned. Det var så det var svårt att se då man fick det rakt i ansiktet. Efter två Olgor så kände jag att jag byggt på mig för mycket mjölksyra så jag mådde dåligt och bestämde mig för att jogga resten. Det var ändå ett bra pass och efter lite nedjogg gick jag och bytte om för jag hade faktiskt packat ned mig ombyteskläder då det regnade. Smart val och det var riktigt skönt att slippa sitta i blöta kläder på vägen hem. 

Sen på kvällen blev det Biggest Looser och efterföjande Revanschen. 

Av Niclas Bernhardsson - 19 oktober 2020 22:30

Måndag morgon och jag gick upp tidigt och åt frukost och drack lite kaffe. För Welandersborg brukar ju ringa och nu hann jag knappt sätta mig förrän jag får ett sms om att ordinarie idrottslärare är sjuk och de undrar om jag kan komma in. Absolut, svarade jag. Men först behövde jag verkligen en dusch då jag låg hela helgen i sängen och pluggade med en varm dator på mig. Och kroppen behövde vakna till. Men jag verkade hinna i tid och trafiken flöt på rätt bra. Dock hade jag en bil som stoppade upp rätt mycket men som tur är så finns det bra ställen man kan köra om på och snart var det fritt igen. Väl framme så blir jag insläpp i personalrummet av trevliga lokalvårdaren men ingen är där. Snart kommer då I och jag får se schemat. Jag skall ha fyror, tvåor och sexor idag - kul! Kollegorna hälsar och snart har jag gjort iordning och tänker mig att jag kör samma stuk för alla. Det blir lite rörelseuppvärmning, sedan konmemory och avslutande Harry Potter. Jag behöver inte krångla till det, speciellt inte då man är vikarie. Men det blir förstås lite instruerande men allt går hur smidigt som helst och barnen är underbara. Det är riktigt roliga lektioner och maten var super! Det är den nog alltid på den skolan och det är nog en anledning till att jag gick upp en del. Jag kunde inte låta bli att ta om och roliga samtal vid bordet och givetvis var det Harry Potter det pratades om och en massa märkliga formler som skulle få det mesta att flyga och jag spelade förstås med. På den avslutande lektionen så var det rätt få sexor så jag och assistenen fyllde upp och det var superkul! Sen hemåt och väl hemma så ringde svärmor och behövde hjälp med sin mobil. Hon kom sedan förbi och jag tänkte vara effektiv och stängde snabbt av mobilen för att starta om den. Det visade sig vara ett dumt beslut för det gjorde aldrig hon och vad hon hade för kod visste hon inte. Attans! Vi försökte men snart nog hade telefonen låst sig  och hon sade att hon nog hade koden hemma och jag skjutsade hem henne och vi försökte vidare där. Det var fel kod men snart nog hade vi liksom tillsammans kommit på vad det var för kod och snart var mobilen igång igen och jag kunde snabbt se vad som hade hänt. Några snabba klick och allt var löst. Hem igen och nu hade både Tim och Ullis kommit hem så jag och Ullis gick till affären och Tim var visst trött och hade dråsat i säng. Jag kände mig rätt pigg och idag var väl en bra dag att träna på men Ullis var sliten så det blev istället lite teve istället och jag får sikta in mig på imorgon istället. Helt pigg var jag inte så när teve kom på tal var jag snabbt på. Det blev Biggest Looser för hela slanten. 

Av Niclas Bernhardsson - 18 oktober 2020 23:00

Söndag kväll och jag försöker summera helgen som bestod av en jäkla massa plugg... Nummer ett i helgen var att få in en opponentuppsats i min kandidatkurs och eftersom min första uppgift, som bestod i att skriva en vetenskaplig text av en artikel, gick relativt lätt så hade jag jag nog förletts att tro att det här skulle bli enkelt. Men jag tror att jag liksom tänkte på fel sätt och att jag helt enkelt inte var van vid att opponera. Så hela lördagen gick åt att försöka läsa in mig på min uppgift och de små försöken att få ned någonting var inte så mycket att ha. Ullis jobbade extra och jag låg hela dagen i sängen och försökte plugga. Sen var det dags för Zlatan och då tog jag en paus. Efter det så återupptog jag pluggandet men jag kan inte säga att lördagen kändes så lyckad. Sen söndag och samma sak igen. Ullis jobbade återigen extra då de har ett nytt datasystem som skall implementeras och hon är en av personerna som har lite mer ansvar. Själv så låg jag i sängen och vän av ordning undrar säkert varför man ligger i sängen och pluggar. Svaret är helt enkelt att jag tycker det är så skönt. Sen om kroppen egentligen tycker att det är så bra idé... Nåja. Jag kände att det var hög tid att få ned någonting och egentligen är opponentuppgiften ganska fri men jag följde gammalt mönster och det blev mer en vetenskaplig text där jag beskrev vad respondenten fått ned. Dock förstås med mina tankar och idéer och det innebar att det blev mer och mer text. Mot kvällen, ja jag höll på hela jäkla dagen, så hade jag fyllt max antal sidor som var fem och nu kände jag att jag var helt fel ute. Själva uppgiften var ju att opponera mot uppsatsen och jag hade nästintill fyllt allt med att sammanfatta uppsatsen och det blev till att börja radera och få in mina egna ord. Till slut var jag helt färdig och orkade inte ens läsa igenom min text och skickade in det. Med ca. 1,5 timmar till godo... Kroppen värkte och jag försökte somna. Men det känns som om jag lärt mig mycket om att opponera. Speciellt genom att göra allt fel till en början. Det gamla talesättet om gamla hundar verkar stämma... 

Av Niclas Bernhardsson - 16 oktober 2020 23:30

Fredag och känslan av tomhet var nästan helt borta och jag kände mig återigen fokuserad och taggad. Skönt! Väl på jobbet så verkar allt som vanligt och mina lektioner går riktigt bra. På den första så är jag själv med och det är superkul. Riktigt bra flyt faktiskt. Sen en kort lucka innan nästa lektion och nu är det återigen klassen som är lite mer motsträvig till dans men den går också bra och vi avslutar på samma sätt med Harry Potter för de som vill avlasta sin dansträning lite. Efter det så är det lunch och jag satte mig bredvid två, som jag trodde, gulliga elever. För den ena skulle visa sig vara en ulv i fårakläder för när vi pratade om ålder så sade ena tjejen att hon tyckte jag såg ut som jag skulle vara sjuttio år och träslöjdsläraren skrattade så han grät. Vi vet fortfarande inte om hon skämtade och jag förstår värkligen (!) inte skämtet... ;-) Det gjorde ont i själen alltså! :-D Sen var det min egen klass som skulle ha dans och efter inledande instruktioner så var vi då igång och de allra flesta tränade på bra och även vi avslutade med att köra lite Harry Potter men nu gick det betydligt sämre för mig och jag var inte alls på tårna. Sen inser jag att jag måste sluta och då kan jag ju inte låta eleverna ta undan då dusch och ombyte numera skall ingå i lektionstiden. Så jag säger att lektionen är slut och fastän det inte var mycket att ta undan så tar det ju rätt mycket tid då man är själv. Så tiden går och bara det att fyra tjockmattor skall hissas upp är lite omständigt. Men när det är klart så går jag till personalrummet för att hämta min jacka. Ser att det är lite fika kvar men den skippar jag som vanligt. Men en liten skål med skumtomtar går inte att gå förbi och jag tar några stycken och säger hejdå till de som är kvar. När jag nästan är framme vid bilen så märker jag att jag har en reservnyckel i fickan och då jag inte jobbar på måndag så tar jag beslutet att lämna tillbaka nyckeln. Det kan ju hända att min kollega behöver den då. När jag kommer ut ur hallen så ser jag två kvinnor komma gående och de verkar känna igen mig och då ser jag att det är Ullis och Tanjis som kommer gående. De skall visst hämta Tanjis dotter Hennis. Så vi väntar på henne och jag säger att jag kan hjälpa till med Tanjis och Hennis flytt. Ullis hade hjälpt även dagen innan en stund och tagit ledigt från jobbet och idag var det hela dagen. Så först var det lite fort till deras gamla hem och där lyfte vi in kartonger till släpet och sen vidare till det nya hemmet. Nybyggt och fräscht. Lite kaffe på det och sen hem. Där drog Ullis i mig att vi skulle cykla och jag tänkte ett lugnare pass och Ullis hade hittat ett kort men intensivt pass som hette "Step by Step". Det såg vid första anblicken inte ut att vara supertufft så vi valde det. Och snabbt nog så inser vi att det ändå vi skulle fokusera på vara varvtalet, alltså rpm. Det andra reglerar ju sig självt, motståndet alltså. Efter en rätt tuff start så är det själva huvudpasset och nu var det 90 sekunders hårdkörning och första etappen av fyra var på 175 watt. Det var görbart och efter 30 sekunder var det dags igen och nu ökade det med 5 watt till 180. Samma sak där. Görbart men nästa var förstås på 185 watt och jag kände att det var gele i benen på slutet och när den var klar så känner jag att jag inte är där och bryter. En till på 190 watt och dessutom ett helt set till. Nä, men Ullis såg stenhård ut och hon körde samma pass. Jag loggade ut och in igen och bara cyklade istället. När det var en sektion där man kan försöka slå sitt pb så börjar jag men får snabbt avbryta då jag känner att mjölksyran kommer rätt snabbt. Det verkar inte vara min dag. Så istället fokuserar jag på att peppa Ullis men hon verkar övermänskligt bra och det där passet var nog en munsbit för henne, sjukt imponerande!

Efter passet så blev det förstås dusch och sen skulle hon bort till Tanjis för lite middag och jag försökte fokusera på plugg men det hände inte så mycket. Jag var mest hungrig och vi väntade istället in Tim som jobbade på Scania. När han kom hem så beställde vi pizza på Piccolino. 

Av Niclas Bernhardsson - 15 oktober 2020 23:00

Torsdag och jag hade som vanligt en timmes sovmorgon. Men jag tänkt slänga lite på återvinningen och det hade blivit en del så jag drog iaf iväg lite tidigare än jag egentligen behövde. Lite kallare idag så det tog emot att trycka in allt i containrarna. Men snart var det gjort och jag var snart på jobbet och tog mig en kaffe. Sen till gympahallen och nu var det en ny klass som jag skulle introducera dansen för. Och samma konstiga sak hände med den här första klassen. Man går och tror att klasserna skall reagera på ett visst sätt och så stämmer inte det. Men det var kul och snart var de flesta iigång. Sen fick jag hoppa in på engelskan men det var väldigt lugnt och uppstyrt så jag kunde sitta längst bak och jobba lite. Perfekt. De tittade dessutom på film så det var kul. Lunch på det och sen var det då mentorstid och jag hade gjort en Kahoot om Trosa kommun. Den var jag riktigt nöjd med och en bit in i passet så är det värsta livet från klassen bredvid och alla blir lite störda men jag försöker fortsätta. Men det bara fortsätter och min klass blir oroliga och någon ropar att jag måste springa och titta. Jag kikar in och det är hela havet stormar. Bokstavligen alltså! Klassen där inne är typ i chock och en nöddusch står och sprutar för fullt på golvet. Jag går in och tar ett snabbt beslut och det är att jag skall stänga av duschen men att jag då kommer att bli genomblöt. Så får det bli och jag försöker gå runt duschen och snabbt kolla hur man stänger av den. Jag hoppar upp och tar tag i ett vred som verkar vara det som gör att duschen stängs av. Litet drag men inte mycket händer och jag hoppar upp och drar lite till. Ännu blötare nu. Nu känner jag att det minskar men inte helt av och jag tar ett sista hopp och drar till och då stängs det av. Så kommer ni i samma sits så dra ett lite mer bestämt drag från början. Nu gick det rätt snabbt men det bara öste ned vatten och jag blev förstås genomblöt. När jag vänder mig tillbaka så ser jag att halva min klass också ser på och deras ögon är vidöppna och munnarna gapar. En tjej gör en fist bump och säger att jag är en hjälte. En blöt hjälte då och jag säger att de får tio minuters paus men ändrar mig direkt till fem minuter. Sen går jag och hämtar min väska och går till personalrummet och ropar att de får bege sig bort till klassrummet då en nöddusch varit på. Ingen person har brunnit eller fått något olämpligt på sig utan det handlar mer om ett jäkligt dåligt beslut av en elev. Kollegorna förstår ingenting men ser förstås att jag är dyngsur och går snabbt bortåt. Själv går jag in på en toalett och byter snabbt kläder. Skorna är förstås dyngsura men jag hoppar i dem ändå utan strumpor. När jag kommer bort så är biträdande rektor där och säger att jag var sjukt snabb. Trots att jag borde vara lite upprörd och skakad så är jag riktigt fokuserad och håller i Kahooten och efter den så är det en avslutande fråga innan eleverna får gå. Efter så rinner (!) det liksom av mig och jag känner mig tom. Kanske mest av att inte ledningen fick fram någonting. Inte ens ett litet tack. Men de var förstås i chock och med facit i hand så var det säkert värst för dem. Personalen hade iaf fått bort allt vatten och det var runt 100 liter vatten som sprutat ut men det kunde blivit mycket värre. Känslan av tomhet följde mig under kvällen och när det var dags för träning så orkade jag inte utan fick gå bort till Safiren och snacka med löparna och förklara samt instruera lite. Jag kände att jag liksom behövde lite medhåll och snälla Putte sade att han förstod mig. Så det kändes skönt och väl hemma så landade jag och kommer inte riktigt ihåg vad jag gjorde sen. 

Av Niclas Bernhardsson - 14 oktober 2020 23:00

Onsdag och återigen var det dags att introducera dansen på skolan. På morgonen var det ett härligt drag och det var kul att se engagemanget och de som är lite mer framåt pushade de andra riktigt bra. Sen skulle jag vara med på engelska och det var en riktigt lugn och bra lektion så jag kunde sitta längst bak och svara på lite mail samtidigt som jag fick fräscha upp mina egna engelskakunskaper. Efter det lite lunch och sen var det dags för lite besvärligare klasser där dans kanske inte tillhör favoritsysselsättningen hos många. Så det var mycket pusslande för att få ihop det och det lär förstås fortsätta att vara motsträvigt ett tag. 

Sen var det konferens och trots att jag slutade lite tidigare så är det några tjejer som dröjer sig kvar i omklädningsrummet och till slut fick jag ropa att de skulle skynda sig och sedan fick jag själv springa bort till personalrummet. Där står det att det var en konferens om Diabetes och det låter ju som något för mig. Jag hade inte hunnit att kolla om det gällde just mig men något annat stod iaf inte på agendan och det kunde ju oavsett vara intressant för en idrottslärare. Väl på plats och inloggad så inser jag att det nog gällde vissa berörda lärare men jag ser att jag inte har något annat möte så jag sitter kvar. Sen får jag en lucka på några minuter och passar på att blogga om gårdagen och skall man blogga så är ju personalrummet ingen höjdare då det ofta blir trevliga och intressanta samtalt. Nu fastnade jag lite med några kollegor så tiden började rinna iväg och jag fick stressa ned det sista och skynda mig hem istället. Ullis skulle iväg till Skrotnissarna så vi vinkar till varandra då vi möts. Nästa gång så hänger jag nog på och kör lite golf samtidigt. Jag äter lite och sen vilar jagl lite innan jag känner att det är hög tid att komma igång med träningen. Det får förstås bli Zwift och jag inser att det är ett supertufft program på gång och mycket riktigt. Och jag viker faktiskt ned mig eller så är jag förståndig och inser att jag inte skall maxa idag. Det blev ju jäkligt hårt igår och kanske var det smart. Det blev istället en bana som jag inte kört förut och anledningen är förstås att jag får typ "badges" när jag klarat av olika saker och att köra en viss bana ger alltid en badge. Och den här banan hade jag visst inte kört klart ännu. Så rätt många höjdmeter och jag kom visst inte mer än 28 kilometer men under timmen. Så det blev rätt hårt ändå. Jag försökte persa på flera ställen och det gick bättre än förväntat. 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards