Alla inlägg under december 2020

Av Niclas Bernhardsson - 15 december 2020 23:00

Tisdag och det är förståeligt lite hektiskt på skolan så här inför jullovet. Men kul och det märks att det börjar närma sig ledigt på både elever och personal. Själv hade jag önskevecka och det innebar lite olika saker för olika klasser, förstås. Det var många roliga och bra lektioner och givetvis blev det lite badminton i några klasser, det är ofta en favoritsport och jag tackar inte nej till lite spel. Konstigt nog gick det riktigt fort till jag blev bra på det, efter långt uppehåll, och det känns som jag emellanåt håller en mycket högre klass än jag gjorde som ung. 

Efter lektionerna så bestämde arbetslaget vad vi skulle göra på avslutningsdagen och det gick förvånansvärt fort att bestämma sig och jag blev lite orolig då jag kom med de flesta idéerna. :-0 Det blev stationer med lite pyssel, rimstuga, dans och film. Själv snodde jag åt mig filmstationen då jag kände mig lite otillräcklig på de andra stationerna. Sen visade det sig att filmen jag skulle visa var rätt tung och det i sig kan ju bli jobbigt. Och många hade säkert sett den också. Julens hemligheter, del 2. Nåja, det fick visa sig. Sedan fort hem och jag skrev lite kort vad som skulle ske på löpträningen och sedan förberedde jag och Ullis oss på lite cykling istället. Ullis bör fortfarande inte maxa och jag ville göra henne sällskap. Det blev återigen en tuff bana för jag hade visst tagit alla lätta banor först... "Bara" 30 kilometer men med en jäkla massa höjdmeter. Som vanligt! 

Redigerat! Meetupen var imorgon, det här var Mountain route i Watopia. Men det var iaf som jag skrev. 30 kilometer och mycket backar. Runt 700 höjdmeter och mycket folk. Tufft och roligt pass!

Av Niclas Bernhardsson - 14 december 2020 23:00

Måndag och Ullis skulle ta en promenad men väninnor och jag tänkte passa på att träna lite. Men jag var lite sliten så det tog emot. Fast upp på cykeln kom jag och jag hittade även en bana jag inte kört förut. Den var dock kort men då brukar det innebära hårdare körning. Richmond och det var länge sedan för mig. Efter att klarat av rundan fortsatte jag lite till men sedan gick luften ur mig och jag slutade. Så kort men intensivt, det fick duga. 

Och som vanligt tittade vi på Julkalendern och den är ju bara bäst!

Av Niclas Bernhardsson - 13 december 2020 22:00

Söndag och idag var det full fokus på att få klart på uppgiften. Igår hade jag gjort klart riktlinjerna så nu kändes det mest som jag bara skulle få klart så att detaljerna och språket blev rätt. Sist fick jag ju höra att jag överanvände "så" och visst var det så! :-) Efter kanske fyra, fem timmar så kändes jag klar och den här gången var hjärnan inte överhettad och jag korrekturläste till och med. Inte illa, va? :-) Det kändes bra och jag skickade in uppgiften. Tyvärr hade jag blivit rejält stel i ryggen av att plugga i sängen och det är en ovana jag måste lära mig av med. Jag blir riktigt stel och när Ullis ville springa så skrek hela kroppen - NEJ! Men men... Jag stretchade och tänkte väl att det vore skönt med några kilometer. Ullis hade dock tänkt längre än så men det visste jag inte då. Vi börjar och allt känns jättesegt och det är verkligen sirap i benen. Och det är fortsatt segt i flera kilometer men det lättar samtidigt lite. Efter en liten runda så är vi framme vid Albanoplan där vi möter Katten Jansson och han har verkligen kommit i form. Samtidigt säger han att han såg Flaken vid centrum och eventuellt skulle vi kunna sammanstråla med honom om vi fortsatte ut mot stora vägen. Det skulle ju vara roligt och min fart var nu upp i drygt 6 minuter per kilometer. Så chansen fanns och vi joggade väl ditåt iaf. Och mycket riktigt. Precis på metern så dyker han upp och vi gör sällskap med honom en bit. Han får säkert sänka sin fart lite och jag började känna av att jag ökat lite på slutet. Nu förstår jag att Ullis vill springa längre men jag säger att det inte går för nu börjar jag dessutom känna av mitt opererade knä som jag dessutom glömt att tejpa. Det innebär att jag bara kommer få mer och mer ont. Det är inte som min kropp som rätt som det är kan börja fungera riktigt bra. Vi springer med Flaken till Åda där vi säger adjö och Ullis struntar i sin tänkta långrunda och vill göra mig sällskap. Det är ju trevligt men synd om hon gör om sin plan för mig. Nu går det några kilometer till och sen släpper det helt för mig. Kroppen känns superpigg och jag är sugen på att trycka på lite i järnvägsbacken och jag känner mig sjukt stark. Jag bara ökar och ökar och det finns liksom inget stopp. Så häftigt! Mitt knä gör dock mer ont och jag vill bara springa kortaste vägen. Men nu ligger joggen istället på runt 5.40 per kilometer och det är en härlig känsla. Väl hemma så är jag riktigt nöjd och det blev drygt 8 kilometer. 

Efter duschen så tog vi upp granen och hela familjen var med och klädde den. Givetvis lade vi upp det på Instagram och jag fick en rolig bild då jag fotade av och fick med Ullis mobil då hon fotade. Lite roligt när det blir en twist på korten. Sen blev det faktiskt en hel del spel på mobilen i soffan. Det var roligare än det låter och det var inte bara spel. Vi tittade på något familjeprogram också. 

Av Niclas Bernhardsson - 12 december 2020 23:00

Lördag och nu var det full fart med pluggandet då jag hade en uppgift som skulle vara inne i helgen. En pm. Ja, det heter en pm då pm är förkortning på promemoria. Jag hade för övrigt väldigt dålig koll på vad en pm var och jag var helt klart ute lite väl sent men det berodde på att jag lite överaskande hade fått underkänd på min senaste uppgift. Den var jag rätt säker på att jag skulle klara av rätt enkelt men det blev ett litet avbräck i ordningen. Samtidigt så lär man sig alltid av sina misstag så på det stora hela var det positivt. Hursomhelst så läste jag in mig ordentligt på uppgiften men blev ändå lite osäker på om det hela skulle vara en fullständig undersökning eller en arbetskopia typ. Snart hade jag lyckats läsa in mig riktigt bra och förstod att det här mer var en arbets-pm och jag kände att jag hade hyfsat bra koll. Dessutom hade jag relativt snabbt kommit på vad det skulle handla om. Det innebar att jag kunde lägga lite tid på träning även idag så det blev ett pass med Ullis på Zwift. Faktum var att det var ett monsterpass och nog det längsta hittills. Hela 52,9 km med 583 höjdmeter. 163 i snittwatt och det får väl räknas som medelhårt men inte mer. Efter det blev det lite mys och jag siktade in mig på att göra klart min uppgift imorgon. 

Av Niclas Bernhardsson - 11 december 2020 23:00

Fredag och det var som vanligt Fancy Friday på skolan. Kul men lite omständigt då jag måste byta om så fort jag rör mig mellan gympasalen och skolan. Sen var det sista rycket med betygen men jag kände mig lugn och hade varit ute i god tid, det var skönt. Efter skolan så skulle jag och Ullis iväg och jag hade missuppfattat henne lite. Jag trodde hon skulle stå utanför och vänta men hon skulle visst springa till skolan och kom iväg lite sent. Men jag blev ju å andra sidan klar sent så det blev perfekt. Det regnade en del och det var en blöt hustru jag plockade upp. Hon är stenhård den kvinnan! Sen hem och efter duschen så tog vi en sväng till Nyköping. Jag ville helst snabbt komma igång med pluggandet och under dagen hade jag fått tillbaka ett omprov för jag fick underkänt på sista uppgiften och det låg som en blöt filt över mig. Nu var jag godkänt och det kändes som jag behövde bli det först innan jag kunde gå vidare. Det var faktiskt lite oväntad men en del uppgifter är lite svåra att förstå och en kandidatkurs liknar inget jag tidigare gjort. Uppgiften jag hade framför mig hade jag sneglat lite på men ännu inte satt mig in i. Så efter Nyköpingsbesöket så handlade mycket om att läsa in mig på vad jag skulle göra och bestämma mig för vilka teser jag skulle ha. Det gick dock rätt snabbt och det var skönt då jag var sent ute. Men jag lade en del tid på familjen så det blev lite mys framför teven. 

Av Niclas Bernhardsson - 10 december 2020 20:15

Torsdag och det märktes ännu tydligare att det börjar närma sig jullov. Eleverna är underbara och helt klart har man världens bästa jobb. På mentorstiden så körde jag en jul-Kahoot och sedan skulle jag knappa i Spirea massage på min gps då jag bokat in massage. Monica skulle visst vara riktigt duktig och jag ville passa på då vi ändå fått ett extra tillskott på friskvårdspengen. Extra bra var det att hon själv hade antikroppar så jag kände mig så säker man kunde göra. Jag kommer fram precis i tid och snart ligger jag på bänken och börjar försvinna lite grand. Först ligger jag på magen och är imponerad hur snabbt hon hittar mina problempunkter i ryggen. De som gör att jag fått problem med axlarna. Sen är det sjukt jobbigt att vända på sig. Därefter så bara försvann jag och rätt som det var så väcker hon mig och jag förstår att det är slut. Jag förstår ingenting. Inte kan det väl ha gått 90 minuter men det var nog mer än så. Hon tyckte också att jag hade lätt för att "flyta bort" och det stämmer nog. Jag fick några minuter att kvickna till och det var trevligt och behövligt. Grym massage och det skulle bli spännande att se vad det kommer att göra för kroppen. Nästa torsdag är det dags igen! :-) Väl hemma så var det inte tal om någon träning. Det brukar man inte göra efter massage men den här tog nog extra mycket. Så det blev lite mys hemma istället och givetvis kollade vi på julkalendern. Klart bästa hittills! Den slår till och med Trolltider! 

Av Niclas Bernhardsson - 9 december 2020 21:30

Onsdag och nu börjar det verkligen närma sig jullov och det känns verkligen. Väl hemma så var det mat och sedan ville både jag och Ullis upp på cyklarna. Nu var Ullis taggad på att plocka lite banor och vi valde två kortare men då blir det också lite hårdare. Och ännu hårdare på sprintarna. Samtidigt hade jag fått mitt första underkända resultat på kandidatkursen och det sved faktiskt. Jag är dålig på att ta kritik och det är ju lite larvigt. Speciellt då man pluggar på universitet då mycket av arbetet går ut på att ta kritik. Men nu kändes det lite oförtjänt men när jag lugnat ned mig så insåg jag att jag bara blev bättre av kritiken och det fanns nog lite brister i mitt senaste arbete. Jag tog dock tag i det direkt och på bara någon dag så hade jag skickat in igen och nu skulle jag nog få svar senast fredag. Tyvärr så kunde jag liksom inte släppa det arbetet innan jag skulle dra igång nästa och nu i helgen skulle nästa stora arbete vara inne. Så jag förberedde mig mentalt på att jobba hårt i helgen. Hursomhelst blev jag rätt trött av cyklingen fastän det inte blev så mycket mängd. 

Av Niclas Bernhardsson - 8 december 2020 23:00

Tisdag och nu var det volleyboll i skolan. Riktigt kul och det blev mycket spel. Men jäklars vad ont det gör i underarmarna men det är förstås en vanesak för det kändes bättre efter ett tag. Efter skolan så var det full fart hemåt och efter maten så var det förstås Julkalendern och sedan ville vi få till lite cykling igen. Det blev återigen två banor och snart är det slut på alla korta banor. Jag hade köpt lite gott till kvällen men Ullis ville icke förledas in i frestelse så jag åt mina mackor med ishavssallad själv. :-0 Och vad säger man om finalen? Det var ju riktigt imponerande av både Sebastian men framförallt av Mona. Vilken skillnad! Det var som en annan person men vad är det med svenska folket och matematik? Så fort man ser att det nästan är halva vikten som försvunnit så förstår man väl att det är knappa 50 %? Jag är dock lite sjuklig och får en känsla direkt hur många procent det är och brukar även säga det innan. När det endast handlar om några kilon så klarar jag oftast en decimal. Men i det stora hela så förstår jag inte att de inte ser innan vem som vinner. 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards