Alla inlägg under februari 2021

Av Niclas Bernhardsson - 9 februari 2021 23:00

Tisdag och idag var alla lektioner och ett arbetslagsmöte på länk. De går bra men jag blir helt ställd av ett, i mitt tycke oförtjänt, påhopp och det tar några minuter och landa och sen är det möte med kollegorna. Jag får bearbeta den lite konstiga händelsen och sedan gå vidare. Jag landade i att jag ändå har gjort det bra och tar inte åt mig. Men det är nästan värre att inte veta vad man skulle ha gjort fel. Hursomhelst så satt det i ett bra tag och det är klart att jag är extra känslig nu då kroppen inte riktigt är som den brukar. När Ullis kom hem så åt vi och hoppade sedan upp på cyklarna. Jag kör som vanligt lugnt och idag är det inget riktigt bett och jag hoppar av innan jag ens kommit ett varv på banan. Det blir 16.8 km och tiden blir 34,5 minuter. Ullis fortsätter och kör 25 minuter till så hon får ihop en timmes träning. 

Efter det så blir det dusch och Landskampen och Lyckoviken på teve. 

Av Niclas Bernhardsson - 8 februari 2021 23:00

Så var det måndag och ny vecka. Jag blev tillfrågad om att hoppa in som vikarie men då jag samtidigt skulle in med bilen på service så svarade jag att jag kan man inte hela dagen. Det löste sig med att jag skulle ta alla lektioner utan den första. I värsta fall kunde jag nog koppla upp mig och köra distansundervisning på plats vid bilverkstaden. Med facit i hand så hade det varit en utmärkt idé eftersom det fanns bra plats för det och det var dessutom lugnt. Men nu tog en kollega hand om den, visade det sig i efterhand. Hursomhelst så lämnade jag in bilen och jag höll tummarna för att de skulle få tid att kolla på felet med den elektriska parkeringsbromsen också. Det hann de men de var tvungna att boka en ny tid för att man var tvungen att plocka isär en del. Hmm, jag kan säga att det drar iväg att ha en nyare bil. Bara en enkel service kostade sex tusen och nu startar bara felsökningen på ett och ett halvt tusen för bromsen men det är ju bara att köra på det. Vi kan ju inte ha en bil utan fungerande parkeringsbroms som dessutom tjuter konstant. 

Jag hoppar in i bilen och äter lite snabbt på Mc Donalds och snart är jag på plats på skolan och lektionerna går bra, det är bara att följa den exemplariska planeringen. Sen hem och jag kände att orken tog slut och det blev ingen träning idag. Dock lite teve. 

Av Niclas Bernhardsson - 7 februari 2021 23:00

Söndag morgon och jag hittade en video med lite egna stretchövningar för att få loss ryggen lite. Jag blir ju bara stelare och har riktiga problem med vänstra axeln. Den högra fungerar riktigt bra men jag känner tendenser även där nu. Jag gjorde övningarna och de kändes riktigt bra. Så pass bra så att jag ville ut och åka skidor men lusten fanns inte riktigt där på morgonen. Först så åkte vi runt och kollade på lite golv och räknade vad det skulle kosta. Sen skulle då Ullis och Tanjis iväg men jag orkade inte lägga fäste på mina gamla klassiska skidor och då ville jag heller inte staka på den rätt kuperade banan vid Åda. Så Ullis och Tanjis fick åka först och så kanske jag och Ullis skulle köra sen. Så fick det bli. Jag kollade lite beställningar då de var borta och när Ullis kom så tog det inte så lång tid innan vi satt i bilen. Skulle det bli någon skidåkning utan pannlampa så var det rätt bråttom. Jag märkte direkt att glidet var super fastän det inte var optimala förhållanden, typ lite kärvt med relativt nyfallen snö. Och axeln gjorde ömmade lite då armarna blev för böjda. Men på platten var det inte problem utan det kom när det blev brantare då jag fick hugga ned. Problem blev det även för orken för jag är ju inte i toppform direkt. När det var som brantast fick jag saxa och jag blev helt slut. Så jag väntade in Ullis i värsta backen och tog igen mig. Sen var det en jäkla fart nedåt. Det blev fem kilometer och det var kul men lite väl tvära svängar, en var helt sjukt! Man kom upp i närmare 40 km/h och sen kommer en 90-gradare och det är bara att slänga sig på en stoppsladd. Den som drog spåren måste ha missbedömt vilken fart men kan komma upp i. Men i övrigt var det superfina spår och det är synd att de var lite sönderplogade på några ställen. Men det blir absolut en repris! :-) Tack för bra spårjobb!

Sen blev det dusch och myskväll!

Av Niclas Bernhardsson - 6 februari 2021 23:00

Lördag morgon och Ullis jobbade över. Själv var jag nere i butiken och försökte få lite ordning på alla prylar och sorterade bort en hel del. Sen lossade jag några lösa plattor och skrapade bort fix för nu är det dags att lägga klart allt klinkers. Det fastnade ju upp en del och jag lämnade alla kanter sist. Sen så skulle jag fixa iordning Ullis skidor men var var dem? Låset till boden hade frusit och jag fick kämpa ett tag men till slut kom jag in. Där var det en (!) skida... Hmm, jag gick ned till butiken igen och hittade den andre och då även en massa skidor som jag glömt bort. Som jag skall ha till försäljning alltså. Det är riktigt bra skidor som nya kostade 3500 kr men jag lade ut dem på det lokala skidforumet för 700 kr, tror jag. Som en liten skön gest. Barnskidor så behöver ni så är det bara att tjoa till. Sen fixade jag förstås iordning Ullis skidor men gjorde det lite enklare och lät någon gammal tejp sitta kvar och burkade lite på den. Det borde funka och vill hon köra mer så får jag göra det ordentligt. Jag hittade för övrigt två par av mina skidor, jag trodde inte jag hade några hemma utan att de låg hos Sivan i Mora. Men ett par skate och ett gammalt par klassiska hade jag hemma. Skateskidorna såg ut att vara race-färdiga så ville jag ut och staka så var det lugnt. När Ullis kom hem så bytte hon snabbt om och drog iväg. Hon och Tanjis skulle köra på Åda och jag orkade inte fixa fäste på mina och var heller inte så sugen. Det är ju tyvärr vanligt nu att jag inte kommer igång ordentligt. När Ullis sen kom hem så fixade vi mat och jag ville sen cykla lite och det blev en liten tur på knappa två mil och 34 minuter. Bra fart men jag hittade hela tiden snabba klungor och jag kunde ligga i baksuget och Ullis undrade vart jag tog vägen. Vi började ihop men sedan försvann jag då hon kollade på lite sms och sånt. 168 snittwatt och 131 i snittpuls indikerar ju inte den allra hårdaste körningen men 19,4 km på 34,25 är rätt snabbt utan att förta sig. :-) Jag försökte sprinta två gånger och på den andra så gav jag upp då orken bara försvann. Ullis körde förstås på och det blev en stund till för henne. Sen blev det förstås Mello för hela familjen. Jag var stensäker på Jessica men hon försvann som en sten. Min tippning i övrig var heller ingen höjdare. 

Av Niclas Bernhardsson - 5 februari 2021 23:00

Fredag och veckan hade helt klart gått fort. Kanske var det för att den var så innehållsrik. Hursomhelst så var jag fortfarande lite tagen av beskedet men egentligen var det ju väntat att det var något fel. Jag visste det ju sedan tidigare men jag var helt inställd på att det var den bikuspida aortaklaffen som var problemet. Fast alla mätningar hade ju sagt att den var tät och borde inte ställa till med problem. Men då det är ett hjärtfel att ha två kuspar istället för tre så var jag helt inställd på att det enbart var det som låg bakom alla symptom. Nu hade ju läkaren ringt och istället pratat om att han i princip vet att symptomen kom ifrån att en del av hjärtat börjat skicka ut mer och mer extraslag. Så lite seg var jag i morse och när jag inte kom på en del ord på min föreläsning så slank det ur mig vad de hittat på mig. Hmm, jag hade ju bestämt att inte berättat för eleverna men jag kan liksom inte hålla tyst och jag berättade för var och varannan kollega. Jag behövde verkligen helg nu för att kunna landa lite. Det var i alla fall bra lektioner och jag tyckte verkligen att jag fick in bra och viktiga saker med energi och att inte missförstå fett. Som överkurs så berättade jag lite om just mättade, enkelomättade och fleromättade fetter men blev lite ställd när jag fick frågan vilka livsmedel som innehöll enkelomättade fetter. Det är förstås saker som rapsolja och olika nötter men det kom jag inte på då. Efter den intron om energi så var det som vanligt pulshöjande aktivitet som gällde och vad roligt det var när många ville åka skidor. 

Efter det så väntade jag in Ullis som hade sprungit lite på Skrotnissarna och vi åkte för tredje veckan i rad till Tre Små Rum och fikade. Det blev nästan samma fika som tidgare och det var som vanligt supergott. Efter det så gick vi lite ärenden till svärmor och väl  hemma så blev det förstås en påtår. Vi passade på att äta lite rester och det var god lax med havreris till, supergott! :-) Sen kom Felix hem och efter ett tag så passade Ullis och jag på att cykla en sväng. Det blev typ 35 minuter för mig då orken tog slut och Ullis körde fem minuter till. Efter instruktioner från läkaren så hade jag i förväg bestämt mig för att inte köra så hårt och låg nog och snittade runt 1,3 watt/kg. 

Vi avslutade kvällen med Talang. 

Av Niclas Bernhardsson - 4 februari 2021 23:00

Torsdag morgon och ingen blir väl förvånad då jag säger att jag hade en seg morgon. Det är tyvärr mer regel än undantag numera men jag orkade foga i morse och det gick bra. Tyvärr så tog burken slut då jag hade några få centimeter kvar. Jag blir lite sen och får stressa iväg och kommer på att jag glömt mobilen och får vända. Hursomhelst så kommer jag igång allteftersom och det blev bra lektioner. Jag ser att det har ringt en person då jag var hemma i källaren och det är säkert Telia som vill få mig att byta bredband. Normalt så brukar jag strunta i allt sådant men Telia är stora och nu skulle jag tjäna några tusen. Jag tänkte att han väl ringer upp igen. Sista lektionen och den kunde jag vara med på länk då det var min mentorskollega som skulle vara i klassrummet idag. Så jag drar hemåt och passar på att måla innan lektionen. Det blir riktigt bra men jag ser att jag slarvat på en sida men förhoppningsvis tänker man inte på det. Jag hade glömt att slipa efter en spackling och man ser en tydlig skarv. Sen väntar jag inte Ullis och vi fixar lite att käka. Det ringer en extremt jobbig säljare och jag hade fått henne att ringa upp idag igen för att själv kolla om det var intressant men det var det inte. Jag vet av erfarenhet att det var en person som inte ger sig och i kombination med min kortare stubin så nöp jag av rätt fort. Det är ju en liten fördel av problemet jag fått med hjärtat. Sen ringer det ett dolt nummer och jag är inställd på att det är ytterligare en säljare men jag blir paff då det är läkaren som ringer. Enligt allt de sett så tyder det mesta av den ökade tröttheten och den allmänna påverkan på de alltmer frekventa extraslagen. Så det vill skicka mig vidare till Huddinge för en ablation. Dvs man skall förstöra eller påverka ställen i hjärtat som skickar ut extraslagen. Jag blir klart tagen och reagerar först på att jag vill kolla upp det men läkaren verkar rätt säker så jag hinner ändra mig och känner gråten i ögonen. Så påverkad är jag att jag är extra känslig mot allt. Det är jobbigt men skönt på samma gång och jag känner okej till att skickas vidare till Huddinge. Där skall de förstås också ta ställning men allting tyder ju mot det. Tanken på träning försvann alltmer och vi styrde om till en myskväll istället och tittade på film. Ibland kände jag dock att tankarna drog iväg. 

Av Niclas Bernhardsson - 3 februari 2021 23:00

Onsdag morgon och jag är lite trött. Jag virrar lite fram och tillbaka då jag skall iväg och sen, när jag tror att jag är nere i lilla hallen, så bara faller jag. Jag missar helt att jag inte gått nedför det sista trappsteget och det är en chockartad upplevelse och troligtvis hade jag klarat mig om jag gått rakt ned men nu stod jag på sidan då jag höll på att gå upp igen då jag tvekat om en sak. Där benet skall ta emot är det bara luft och trots att allting går blixtsnabbt så reagerade kroppen instinktivt och jag drar ihop mig och slappnar av på samma gång. Redo för smällen. Jag drasar in i väggen och det enda som får ta emot en hård smäll är min vänstra axel. Den som jag redan har ont i. Första sekunden, i chocken, så känner jag ändå att jag klarat mig bra men sedan kommer smärtan från axeln. Det gör outhärdligt ont och jag känner att gråten fyller ögonen, så ont gör det. Paniken gör att jag känner att jag måste göra något och när jag lyckats röra axeln lite så känner jag att det är så jag måste göra. Jag försöker svinga lite men det är små, små rörelser men det underlättar lite. Men det känns som om armen bara hänger där och det riktigt värker. Fast jag känner att jag kan fortsätta röra armen och det lättar hela tiden. Så in i bilen och iväg. Väl på plats är det bara att köra igång och nu kan jag iaf röra mig så att det inte syns att jag har ont. Lektionerna går bra och som vanligt så blir det lite spel med elever. Efter skolan så är det bara att bege sig hemåt och där fortsatte jag att jobba då vi hade en hemuppgift. Snart skulle Ullis komma hem men jag passade på att slipa lite och det dammar ju rätt mycket. Jag ropar att jag är nere i källaren då jag hör att hon kommer hem. Sen fixade vi lite mat och tittade på ett avsnitt av Advokaten. Jag började sen att måla lite på mitt bygge och det var roligt men när Ullis sade att hon skulle promenera med Tanjis så var jag sugen på att cykla lite. Men samtidigt ville jag få klart på målningen. Det blev så att jag fortsatte måla hela tiden och jag blev precis klar när Ullis kom tillbaka. Första strykningen och nu får man en bra bild av hur det kommer att bli. Det blir coolt och jag är lite stolt faktiskt. Efter det så fortsatte vi att titta och nu blev det två avsnitt i följd. Så inne i serien är vi och sen var det dags för sängen. 

Av Niclas Bernhardsson - 2 februari 2021 23:00

Tisdag morgon och jag hade först ett sicklingsjobb och jag hade ställt klockan på 06.00 men Ullis sade till mig då hon gick så jag vaknade några minuter innan och tog på mig och gick ned för att ta emot skidorna. Han hade precis lämnat av det första paret så det blev perfekt timing. Vi ser att han har en gammal bindning och jag säger att jag då kanske inte kan fixa dem idag då det blir lite bök att få dem ordentligt fast. Det var okej men när han hade gått så provade jag och det fungerade rätt bra. Tillräcklingt bra i alla fall men skidorna var inget att hänga i julgranen. Det var gamla turskidor och på turskidor så sitter det sällan bra belag på och så var det alltså nu också. Belaget höll ihop men jag fick slita hund och höll väl på i 30 minuter med första skidan och sen provade jag sambons skidor och det var vanliga längdskidor men jag ser att det är CL och det brukar vara sämre belag. Men det var riktigt bra belag och nu gick det istället rekordsnabbt. Sen pausade jag och passade på att få i mig lite frukost och bloggade om gårdagen. Sen gick jag på skidorna igen och det var förstås samma visa som tidigare. Spannet på turskidorna var dessutom slut så det blir nog bara staka för mannen. Sen packade jag in skidorna och åkte iväg mot jobbet men lämnade förstås skidorna på vägen. Sen var det lektioner och givetvis hade jag gjort fel på första lektionen så jag fick improvisera lite. Men i övrigt gick det helt okej och sen försökte jag komma hemåt för att vara med på länk och initialt försökte jag koppla upp mig på mobilen. Det fungerade inte alls så efter några minuter var jag tvungen att lufsa tillbaka till skolan och koppla upp mig som gäst men jag överhörde en annan uppkoppling så jag missade inte så mycket. Sen skall jag hämta Ullis men först tog jag en sväng på Trosa Jern och där köpte jag ordentligt med färg och nu ville vi ha bra färg så jag tog den första han pekade på. 1790 kronor, sade han. Fasen! Det var lite billigare då brorsan hade målarfirma! :-) I kassan blev det dock en hundring billigare då han hade sagt fel. Jag passade även på att låna hem en golvbit för att se hur det skulle se ut i vårat kök. Sen bort till Skrotnissarna och vänta in Ullis som körde intervaller på löpbandet. Det kryllade av bilar så tanken på att gå in och vänta försvann direkt. Jisses vad folk det måste ha varit men gymmet är stort och de har säkert koll. Till slut kom Ullis ut och vi åkte hemåt. Vi fixade lite mat och sen gick Ullis en promenad och jag passade på att cykla lite. Jag ser att det är över 22 tusen i Watopia-världen och det är väl kul, tänkte jag. Men det var nästan för mycket folk så det störde mer än peppade. Problemet är att om du ligger bakom någon, i ryggen liksom, så fastnar man alltid lite på personer som man åker om. Så det irriterade och när det skedde så ofta så tröttnade man ibland. Jag kör på emellanåt och det känns helt okej. Det blir ett varv på Tick-Tock och jag snittar över 35 km/h. Ja, nästan 36 faktiskt så fort gick det men många ryggar. I verkligheten kör jag alltid snabbare och för många är det tvärtom. Det känns ju ändå bra men jag fick typ en käftsmäll igår då jag vägde mig hos doktorn. Det var typ tio kilo för mycket åtminstone. 

Efter cyklingen så hann jag spela Primetime men åkte ut rätt tidigt men det var en svår fråga. Kommer inte riktigt ihåg den nu. Sen kommer Ullis och vi förbereder oss för en riktigt teve-kväll men först hinner jag även köra sporten med Primetime och nu går det bättre men jag åkte ut på nästa sista frågan. Surt. Det var när ett hockeylag bytte namn, typ 2003, 2004 eller 2005. Men vad f-n! Hur skall en kille som är halvt ointresserad av hockey kunna det och dessutom ett NHL-lag. Nåja! Sen blev det Landskampen och efter det Lyckoviken. 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26 27
28
<<< Februari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards