Alla inlägg under juni 2021

Av Niclas Bernhardsson - 22 juni 2021 23:00

Tisdag och vi tänkte ta en tur nedåt landet. Egentligen inget bokat men Ullis var lite sugen på Huskvarna och varför inte. Det fanns dessutom en massa kontroller däromkring, speciellt i Jönköping. 

Vi åker in via Motala men det blir ju sådan omväg så snart är vi på väg ut på E4:an igen och vi rullar på. Det verkar vara svårt att få hotellrum så det blev en vidare färd mot Jönköping och betygen pekade mot Familjen Erikssons familjehotell. Det lät inte så lockande men betygen brukar inte ljuga så vi åkte dit och rekade lite. Snart nog hade vi bokat ett rum för natten och varför inte plocka lite kontroller då vi ändå var här. Vi parkerade bilen och började springa lite men det var återigen riktigt tungt. Kontroll 1 var lätt men sedan var kontroll 2 borta och den låg enkelt till så någon har dragit bort den. Vi joggade vidare och tog en tredje kontroll innan vi joggade tillbaka längs stranden. Nu var det lite bråttom att hinna äta för hotellet bjöd visst på kvällsmat, det var lite udda. Det smakade enkelt men riktigt gott.

Efter det så behövde vi båda landa i allt som hade hänt och jag var rejält låg över att det kändes som allt gick utför och det fort. Inget svar från någon läkare och kroppen fungerar allt sämre. Så det blev lite gråt innan man kom till sängs. Det var en sådan dag helt enkelt. 

Av Niclas Bernhardsson - 21 juni 2021 23:00

Måndag och Ullis och jag hade packat väskorna och åkte lite på vinst och förlust men vart? Vi började att åka uppåt och vi hade inget riktigt bestämt. Men snart började vi att prata om Lidingö och varför inte! Vi åker med Lidingö centrum och började med en fika. Som vanligt så hittar jag inte laktostabletterna och orkar inte gå till bilen så det blir väl min fjärde ask... Men bra start och det var gott och vi tar och försöker åka till Kottlasjön, som Ullis hört bra om. 

Vi hittar direkt en plats och jag är lite inne på att det skall vara en bättre badplats på andra sidan då det ser ut som det på google. Men vi börjar där vi först hamnar och lägger oss och solar och det är verkligen en bra plats men vi orkar inte bada och jag har heller inga bra badbyxor. Sen går vi en bit och vi släpar på rätt mycket och det tar förstås ned tempot rejält. Efter några kilometer så hittar vi ett bra ställe och pausar lite. Här kan vi nog bada säger Ullis och i nästa sekund så ser jag en snok simma förbi... Hmm... Eftersom vi vill springa så bestämmer vi oss för att gå tillbaka och efter lite mer solning så måste vi ta oss i kragen och byta om för nu börjar man bli trött. Sagt och gjort. Vi börjar och det känns lite segt men nog funkar det. Men det dröjer inte länge förrän det är en smärre katastrof och det känns som om högra foten är bortdomnad och jag har klara besvär av mina extraslag. Det känns nästan outhärdligt och jag får börja gå och det är nästan så att det är för tufft. Rejält varmt och det påverkar också. Jag släpper upp rejält på skosnörena och efter typ tio minuter så provar jag igen och rätt som det var så tuffar vi på runt 5,5 min/km och det i tuff terräng. Härligt! Dock lite jobbigt men det är inte så konstigt i värmen och med öka vikt. Vi får fråga om vägen vid något ställe och en duva skrämmer nästan slag på oss då den lyfter precis över våra huvuden och jag skämtar att det kanske är Pernilla Wahlgrens vaktduva för jag tror att hon bor där. Tillbaka vid stranden, där vi började, och vi är båda rätt trötta. Jag är faktiskt skitslut och längtar efter att få svalka av mig. Då jag inte har några bra badbyxor och vi är svettiga så går vi iväg en bit och jag går ned i kalsongerna och jisses vad svalt det var initialt. Men sen är det sjukt skönt och lite pinsamt då en familj kom sen och prompt skulle gå ned vid samma brygga men jag tassade upp och skor och byxor kom väl till hands för att skyla mig lite. 

Vi torkar oss och byter om och sen beger vi oss mot Djurgården istället för att köpa lite glass på Kellys Gelato. Men först tog vi oss en promenad och det blev 3,5 kilometer och lagom tempo på ett snitt på 10:39/km. Sen blev det alltså glass och jag ångrar mig fortfarande då jag slog till på en large.... Jisses vad glass och jag vet inte om jag trodde på mig själv då jag sade att "man kan ju slänga om det blir för mycket"...  Men gott var det och jag lyckades med konststycket att få den röda glassen att hamna mitt i skrevet... Det blev en trist promenade och jag fick återigen skyla mig då jag gick mot bilen. Nu försökte jag hålla mobilen lite framför mig. Väl vid bilen så bytte jag lite snabbt byxor och tröja. 

Sen åkte vi hemåt igen och det blev en liten trevlig dagstur till stan. 

Av Niclas Bernhardsson - 20 juni 2021 23:00

Söndag morgon och bryggan vid Stensund väntade. Men jag skulle inte simma utan jag ville gå en liten runda först och Ullis hängde på. Det blev den vanliga rundan och den är på knappt två kilometer och vi höll på i knappa 19 minuter. Skön start och sedan blev det lite frukost på bryggan innan de andra kom. Rävdamen ville ha lite tips så jag coachade henne och filmade. Det var mycket uppskattat och ett annat par undrade om jag inte höll kurser och det sade jag nej till utan det här var bara ett kompisgäng, svarade jag. Men det var kul att se hur bra det gick. Sen var alla nöjda och efter ett härligt hopp av samtliga så åkte vi hemåt. 

Nu skulle vi besöka Ullis småsyrror och deras barn. Bägge syrrorna hade fyllt år så vi försökte att hitta något på någon affär men det slutade med ett smarrigt hopkok av diverse saker, det kändes uppskattat och det är ju det viktigaste. Vi passade på att köpa med oss mat på ChopChop först och tog med oss till Råbystranden och där var det svåraste att hitta en plats men till slut gick det. Jag propsar på en plats i skuggan och vi hittar en ganska omgående som dessutom är lite lugnare. De andra badar men jag blöter bara ned fötterna. Sen kommer även den andra syrran, Carro, men hon hinner inte ens komma förrän Kornet har hoppat på en sten och gjort sig illa. Faktiskt så illa så de får åka in med henne. Kvar är Carro och hennes Melissis och jag passar deras saker då de badar. Sen är hela gänget samlat igen och det är full fart igen. Så pass så jag nämner att "nu är Kornet som vanlig igen" och hon skrattar och håller med. 

Av Niclas Bernhardsson - 19 juni 2021 23:00

Lördag morgon och Ullis skulle simma vid Stensund med vårat simgäng. Jag hade dock fortfarande problem med min axel så jag tänkte gå en liten promenad istället och sedan skulle vi ta kaffe efteråt tillsammans. Sagt och gjort. Jag hade förresten plockat med mig några prylar från butiken då jag misstänkte att det behövde fyllas på men kartongen fick stå kvar i bilen. Ullis gick mot bryggan och jag började gå. Det blev samma runda som vanligt och den är på drygt två kilometer. En riktigt skön morgon och jag låg på ganska precis tio minuter per kilometer. 

Lite seg dock så det fick räcka med två kilometer och jag går till bryggan där en del redan är klara. Jag samtalar med några och det visar sig snart att jag får hämta kartongen och det blir lite försäljning på bryggan. Ullis är som en fisk i vattnet och vill knappt komma upp. Det är lite kul att se gamla inlägg och jämföra. 

Men till slut är även hon uppe och vi dricker vårat kaffe och beger sig sedan hemåt. Sen klipper vi gräset och Ullis fixar lite mat. Under natten hade jag masserat axeln rätt ordentligt och det var som om jag halvsov ibland och bara masserade den. Det kändes i alla fall bättre på morgonen. Jag fixade iordning Ullis cykel då hon verkade vilja cykla då jag skulle spela golf

Sen är det då dags och jag åker ned i god tid och chippar lite och det känns helt okej. Faktiskt överjävligt bra och de flesta bollarna kommer precis där jag vill ha dem. Lasse Trä messar och undrar var jag är och efter lite kontakt så möts vi och jag morsar på medspelarna. Den ena är Lasses son och den andre är en kompis till Lasse. Så är det dags att skjuta ut och det här blir ju ett helt annat slag än att chippa och det hugger till i axeln och Lasse utbrister något att sådär kan du ju inte ha det! Jag blev lite förvånad att det tog emot då det känts bra på de andra slagen. De innefattade dock inga utslag. Sen fortsatte det i samma spår och typ alla utslag blev dåliga och sen blandade och gav jag. Men det var så kul att äntligen spela igen så att det inte blev några poäng sket jag i. Även puttningen var  usel och det har jag lite svårt att förstå men kanske var jag lite tagen av den onda axeln överlag. Det lustiga var dock att de kortare inspelen var kanon och jag får ta med mig det positiva. På måndag så väntar en ny session hos sjukgymnasten. 

Värmen tar dock hårt så alla verkar ge upp efter halva och det möttes av förvåning att jag ville spela vidare. Men det är ju trots allt så kul. Jag bestämmer mig för att försöka men efter två usla utslag i vattnet på tian så bröt även jag! :-D Sjukt många bortslagna bollar blev facit. 

Jag ringer Ullis och hon är ute och springer!? Det visar sig att hon är i Trosa och jag åker till Åda Handelshus och väntar med lite vatten. Hon vill fortsätta springa och det blev visst ett triathlon idag. Först simning och sedan cykel och löpning. Galet bra. Hur långt hon simmade vet jag inte men säkert 1,5 kilometer och sedan blev det 51,5 km cykling och sen avslutande 14 km löpning. En bra träningsdag i värmen. Själv blev jag helt slut av 2 km golf... :-0

Av Niclas Bernhardsson - 18 juni 2021 23:00

Fredag och Ullis hade ju kortdag och sedan en veckas semester. Själv passade jag på att gratulera Mange som fyller50 år idag. Dock endast med en sång på Fb men det var han värd. Lika fin personlighet som skägg. Sen fixade jag lite med ett paket och sen åkte jag ned och mötte upp Ullis. Vi skulle hämta lite papper på begravningsbyrån för man har verkligen fått sig en tankeställare. Det var dock lunchstängt så vi passade på att gå Tre små rum och fikade lite. Det var som vanligt supergott och sedan gick vi tillbaka till begravningsbyrån och vi hade ett fint samtal.

Sen fixade vi lite Tacos till kvällen och tittade på lite fotboll. Jag passade på att stretcha lite för imorgon väntade golf men jag var osäker på om det skulle gå att spela med min axel. 

Av Niclas Bernhardsson - 17 juni 2021 23:00

Torsdag och jag fixade lite saker först och en av dem var att jag lämnade in om frisvårdsbidrag. Om man har det så är det väl smart att utnyttja det och gör jag det inte nu så blir det nog aldrig av. Väl på plats så passade jag på att äta och pratade lite med kollegor. Sen hem igen. 

Nu fastnade jag i några avsnitt av the Legends of tomorrow och det blir ju bara sämre och sämre. Kanske löser jag det med att kolla av hur många avsnitt det är kvar... 

När Ullis kom hem så åt vi lite och gjorde oss iordning för kvällens löpning som var tidigarelagd och den skulle utgå från oss. Jag bestämmer mig tyvärr för ett par gamla skor som jag hade glömt kvar på skolan, det var samma par som jag hade problem med på Kalmar Ironman 2019 då snörena ströp åt fötterna sådant så det knappt gick att springa. Hursomhelst så började vi och jag var orolig att jag återigen skulle få hjärtrusning men efter ca. 1 kilometer och en tuff backe så inser jag att det här nog fungerar idag. Sen ringer mobilen och det är ett viktigt samtal och jag försöker ta det samtidigt som jag springer. Jag tappar förstås lite grand men kan springa ikapp men det är fortfarande kuperat och jag känner att det händer något med fötterna, de blir alltmer bortdomnade och snart kan jag inte springa. Nu har jag väl kommit ca. 2 kilometer och Ullis säger att hon kan springa med mig men det här är ju inget som kommer att gå över så jag säger att jag bryter och tar mig hemåt istället. Jag tar in på en skogsväg och får gå i varje uppförsbacke men inte heller det löser problemen utan det stasar så in i bomben. Till råga på allt så har jag gått upp i vikt också och det frestar förstås också på. Väl hemma så ser jag att jag har snittat lite under sju minuter per kilometer och det blev fem kilometer totalt. Så lite träning i alla fall och det var skönt men skorna åker i soporna och vän av ordning kanske tycker att jag borde byta skosnörena men faktum är att de även gått sönder av den hårda ihopsnörningen. 

Jag tog mig lite att dricka och väntade in gänget. De hade joggat rätt fort och snart kom de med en jäkla fart. Ullis hade ropat något i stil med "sisten hem är en rutten sill" och det blev en jäkla fart! :-D Dock var det förstås precis i slutet. :-)

Dusch och sen Primetime där alla vi vann. Rätt lätta frågor överlag idag men Tim räddade oss på säkert tre utav dem. Sen var det lite gemensamma beslut på någon. 

Av Niclas Bernhardsson - 16 juni 2021 23:00

Sista dagen innan sommarlovet och det var högt tempo hela tiden. Inte en lugn stund men så var då timmen slagen för att samlas en sista gång och tacka av de som lämnar. Det var trevligt och man kommer givetvis att sakna dem. Men alla lämnade av egen vilja och flera av dem skulle börja njuta av pensionärslivet och det är dem väl förunnat. Det var tal om barnbarn och annat. Kul! Sen var det bara att önska varandra trevligt sommarlov till samtliga. 

Väl hemma så bestämde jag och Ullis oss för att gå en promenad vid Stensund och kollade in några campingplatser, det är ju väldans fint där. Det blev några kilometers gång och vi hann prata med ett par som bodde där. Eller om det var far och dotter, det kom vi aldrig fram till... Sen hem och vi hann både spela lite Primetime och titta på fotboll. 

Av Niclas Bernhardsson - 15 juni 2021 21:45

Tisdag och idag var det återigen jobb men denna gång på skolan. Det blev nu också en del röj bland papper samt hemtagande av ett par skates och lite kläder. 

Väl hemma så blev det lite mat och sen snabbt iordningsställande för kvällens löpträning. Ullis och Tanjis åkte lite innan då de skulle köra lite distans först. Jag kom iväg hyfsat snabbt och väl framme så väntade jag in de andra och de som var där var Twin-Tommy, Pysselsara, Lallala, Jullan och sen en ny kille som Ullis hade aviserat om - Starke Arvid. Precis när vi skall börja så kommer Ullis och Tanjis och de är förstås redan uppvärmda men hänger på. Idag blir det bara ett varv innan vi drar igång löpskolningen för själva huvudpasset var lite längre. 

Det känns riktigt tungt för mig men jag hoppas det skall släppa och kämpar på. Rejält flåsig så förklarar jag övningarna och sedan drar vi igång och kombinationen att det är tungt samt att många kör riktigt bra gör att jag håller mig längst bak. Det gör dock ingenting och det är heller ingen tävling. 

Tyvärr släpper inte segheten så när huvudgruppen kommer så kör jag lite mindre uppjogg med dem och väntar istället in dem. Det blir lite löpskolning igen och sen lämnar jag över helt då jag har rejält tunga ben. 

Hem och där var det skönt att duscha av sig och sen var jag tvungen att kolla till motorcykeln då jag bokat in en ombesiktning imorgon bitti. 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards