Direktlänk till inlägg 7 juli 2021

VARsågoda, England!

Av Niclas Bernhardsson - 7 juli 2021 23:00

7/7. Ondag och idag skulle jag förbereda mig ordentligt inför morgondagens uppkörning för utökat B-kort. Med vanligt B-kort så får man köra ett ekipage med en maximal totalvikt på 3500 kilo och det är ju helt omöjligt med nya husvagnen. Problemet var bara att vi hade fått tid för att få dragkrok monterad på eftermiddagen och uppkörningen var på förmiddagen och vän av ordning kanske frågar varför vi inte tog en senare tid men det fanns inga tider förens i november och vi hade bara tur som fick en återbudstid. Men jag tyckte det var lite luddigt vad det är de kollar på själva säkerhetskontrollen så jag pluggade på hela och dessutom i ett och samma flöde där det bakades ihop.

Jag tittade på lite bra filmer om vad man bör tänka på i trafiken och mycket handlade om att få ett bra flöde och bromsa tidigt om man märker att man ändå måste stanna senare. Det kändes som om jag hade nytta av filmerna.

Sen ringde Ullis och hon undrade om jag visste någon bra affär att köpa Hoka One One ifrån och vi hade ju köpte både från XXL och från webshoppar från utlandet förut. Jag sökte lite och hittade 21 Run.com. Den verkade ha bra recensioner och vi hittade Ullis modell och storlek och jag ville förstås också ha nya skor så jag kollade också. Eftersom jag inte är uppe i någon mer avancerad nivå just nu så ville jag inte lägga ut massor men just min storlek och modell var det dåligt av så det blev i alla fall dyrare för mig. Jag provade en ny modell faktiskt och den hette Arahi. Ullis körde vidare med Clifton och det är en favorit även för mig. Dock blev jag besviken då de ändrade från bästa Clifton 3. Skönare sko har jag aldrig haft. Nu är de uppe i modell 8, tror jag men det blev en 7:a för Ullis.

Sen var det full fart med att hitta rätt kultryck och jag började med att köpa nya batterier till vågen. Första gången jag provade så hade jag endast 64 kilo vid stödhjulet och med hjulet vinklat framåt för att komma så nära kulan som möjligt. Det blir ju dock ännu mindre framme vid kulan så måste måste nog upp i minst 75 kilo för att klara minst 70 kilo vid kulan. Det kan man förstås räkna på men så exakt behöver det ju inte vara. Jag fick hålla på ett bra tag men jag hade svårt att få till det men till slut så hade jag fått ihop 80 kilo och det var jag nöjd med.

Jag fortsatte plugga lite och hann även med att se lite på en serie. Det blev även lite jobb med Enklaresport och sen lite städning.

När Ullis kom hem så åkte vi till Nyköping då Ullis skulle lämna blod. När hon är där inne så kommer det en glad tjej utspringade och frågar om det är jag som är Niclas och hon rabblar snabbt något om spädning och jag försöker först förstå vad det har med mig att göra. Hon pratade om att blanda olika delar och att späda och hon håller ett rasande tempo. Min hjärna går på högvarv men mest för att försöka reda ut om hon verkligen fått tag på rätt Niclas. Min första tanke var att jag skulle få min utlovade ”avskedspresent” då jag inte längre fick lämna blod. Sen är jag mer inne på att hon egentligen söker någon annan och ingen tanke fanns alls på vad det var för något hon sade. Jag börjar nu förstås att Ullis sagt något om att jag var smart och kunde hjälpa henne förstå hur hon skulle blanda något för att få samma blandning. Lite oklart faktiskt men Ullis hade säkert överhört systrarna.

Jag försökte få henne att ta det lite lugnare men jag inser ju snabbt att jag bara ger ett generellt råd om hur hon skulle tänka då det är för mycket siffror att hålla kolla på i huvudet. Huruvida hon egentligen blev nöjd vet jag inte men jag ville inte vara ansvarig om det blev något fel.

När Ullis är klar så åker vi till ChopChop och äter lite. Det är riktigt sunkigt idag och mycket folk. Det är absolut ingen som verkar ha tid att göra rent borden och nu kommer Millan och Kornet. De beställer också. Det är alla möjliga folk där och när det står att jag kan hämta upp min mat så är den absolut inte klar men jag stressar inte upp dem. Men det gör däremot en bodybuilder, som är där. Han verkar tro att han är fullpackad med muskler för armarna står nästan rakt ut och jag som höll på med kroppsbyggning i sju år vet att man inte behöver gå och spänna sig. Sen är det en äldre herre som ser jättesjuk ut och vi är livrädda och en kille som verkar lite eljest och är tatuerade i hela ansiktet. Ja, det fanns hela spektrat och det hände ju saker i alla fall. Sen, när vi går ut, så går Kornet och hämtar sin lilla kanin och det är ju en sötchock. Flera kommentarer och den tatuerade killen ser nästan påverkade ut och säger något som ingen verkar höra. Troligtvis var det ”F-n vad söt”, men Millan tyckte han sade något mer suspekt.

Sen hem och nu blev det både lite plugg men framförallt England mot Danmark och vad säger man. Fasicken vad dåligt gjort av domarna. Man skulle INTE tilldöma tveksamma straffar och trots VAR så gick inte ens domaren ut och kollade. Och i samband med straffen så var det tre bollar på plan samtidigt. Det var många tveksamheter och man förstår Danmarks frustration. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 23 mars 23:00

Lördag och Ullis jobbade extra men det gjorde inte så mycket då jag hade en examination att få in och dessutom en uppgift på den andra kursen. Jag satte igång direkt fast först en kaffe förstås. Eller flera stycken men jag drack förstås samtidigt som...

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 22 mars 23:00

Fredag och nästsista veckan avklarad. Det börjar kännas lite jobbigt för det har helt enkelt varit skitkul.  På skolan var det sjukt drag på första lektionen och det gick hett till. Speciellt när halva klassen tyckte jag fuskade men det gjorde jag ...

Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 21 mars 23:00

Torsdag morgon och jag började med att fota av precis alla böcker i bokhyllorna. Tänkte så att jag kan slänga alla gamla bilder så jag inte sorterar in fel då man varit och ändrat lite. Det tog några minuter och sedan fick jag stressa till bussen. Vä...

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 20 mars 23:00

Onsdag och på vägen till skolan så skickar Ullis om att det brinner på Centralstationen och jag var inställd på att kanske gå en bit men väl på plats så märktes ingenting.  Det var lite småtufft, men kul, på idrotten och jag fick en stenhård boll r...

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 19 mars 23:00

På bussen så får jag ett meddelande från killen jag tagit över hemsidan på Trosa Ultra Backyard och det verkar som jag måste fixa en ny mail och det håller jag på med på bussresan. Snart har jag kommit på att trosaultrabackyard@gmail. com är en bra m...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards