Alla inlägg under augusti 2021

Av Niclas Bernhardsson - 13 augusti 2021 23:15

Fredag och efter inledande möten så tänkte jag bygga klart en bollvagn men det fanns helt enkelt inte tid till det. Sen var arbetsdagen slut och en tuff vecka var över. Nu tänkte jag ta helg! Ullis kom och hämtade upp mig men vi hade även lunchat på Åda igen. Mycket trevligt. 

Sen, till middagen, ville Ullis ge mig en tidig present och anledningen var att jag gått och tittat på just den prylen och hon ville inte att jag skulle gå och köpa den innan. Men det här var väldigt genomtänkt och så fint! :-) En egen golfhandduk!

På kvällen ville hon plocka lite blommor på Hillsta och det var trevligt. Vi hade lite kul åt en katt som verkade busa med några insekter. Jag hann kika lite på golfen från Wyndow också. Helt galet bra spel! Kanske stavar jag Wyndow fel men det är i alla fall en riktig topptävling och jag tror det är i Miami. Tyvärr verkar det vara dåligt väder från och till och rätt som det var kom ett ljud som förkunnade att man så snabbt som möjligt skulle markera sin boll och söka skydd. 

   



Av Niclas Bernhardsson - 12 augusti 2021 23:00

Torsdag och nu var det verkligen slutspurt inför helgens kafferep. På skolan hade jag både teori och praktiska lektioner. Det var kul och jag känner mig riktigt taggad. 

Väl hemma så klippte jag gräset och helt plötsligt smäller det till och jag skrapar upp hela huvudet, då jag går in i några tjocka trädgrenar. Jag blir yrslig och får stanna upp ett tag. Lite blodvite men det verkar inte rinna så snart är jag igång igen. Ullis undrar vad som hänt för hon såg att det hände något. Men det kunde varit värre. Sen fixade jag ut en ny utmning och det var golfchippar. På fjärde försöket så blev jag nöjd och jag får hela sju golfbollar att vara kvar i hinken och det borde bli svårslaget. 

Av Niclas Bernhardsson - 12 augusti 2021 23:00

Mycket möten i skolan och jag och min idrottskollega avslutade med att bygga ihop några bollvagnar. Det blev lite knepigt då vi hade fel verktyg men det löste sig till slut. Och en vagn var riktigt klurig för det saknades beskrivning och qr-koden fungerade inte alls. Men efter lite sökning på försäljarens sida så började vi att få ett hum om hur det skulle se ut. Men den vagnen fick vänta och snart var Ullis där och hämtade upp mig. 

På kvällen så blev det ett dopp vid Stensund och jag slängde åter alla kläderna, det är lite extra skönt och det bästa är kanske att slippa blöta kläder. 

Av Niclas Bernhardsson - 11 augusti 2021 23:00

Ondag och som vanligt skjutsade Ullis mig till jobbet och det var lyxigt med en egen chaufför. 

Vi bestämde oss för att vi skulle äta lunch på Åda och igår käkade jag pizza med en ny kollega. 

Ullis hämtade mig och vi åt riktigt gott och hann slå några slag på övningsbanan, trevligt. Sen tillbaka till jobbet och köra de sista timmarna. 

På kvällen så fick jag äntligen klart med Safiren-kortet för jag hade på något konstigt sätt försvunnit i systmet och ni kan ju tänka er mig som är av typen "Rätt skall vara rätt!" :-) Men det löste sig bra och snart satt vi i lokalen och vi var igång. Min vänstra axel strulade förstås men jag kunde nästan göra alla övningar men sidoplankan och att föra armen framåt var omöjligt. Det gick dock att modifiera så det blev görbart ändå. Bra pass och nu får man se om man får någon träningsvärk. 


Av Niclas Bernhardsson - 10 augusti 2021 23:00

Tisdag och det var dags att bege sig till jobbet igen efter en härlig semester! 

Jag kollar mobilen på morgonen och ser att jag har ett årsminne. Det var visst på pricken ett år sedan jag började på Tomtaklintskolan och kalendermässigt så ligger man alltså rätt i tiden men alla säger att det är så tidigt. Kanske föll det sig så med veckorna bara. 

Hursomhelst så blev det en mastig start och man blir ju så trött av all information. Den är förstås viktig men helt klart är det jobbigt att själv vara den som skall ta in information och man får förståelse för eleverna. Jag hade fått klart för mig att det skulle vara en hel del nya kollegor men om jag inte minns helt fel så var det hela nio nya kollegor och Ullis sade för någon dag sedan att jag verkar fått väldigt bra nya kollegor då jag öst positiva saker om dem. Det verkar för övrigt vara ytterligare en ny på ingång då en gammal kollega tyvärr byter skola. Men grattis förstås om det var något hon ville. 

Väl hemma så försöker jag komma igång för nu väntade löpträning och Ullis och jag gör oss klara och vi tänker köra med nybörjargruppen. Nu försöker jag hålla mig mer lugn och det var smart för jag kommer igång allt bättre och det blir ett bra och uppskattat pass. Till huvudpasset kommer det ganska många och jag är med på uppjoggen och kör lite löpskolning med innebandygänget. Sen lämnar vi dem efter lite snack med innebandycoachen. 

Av Niclas Bernhardsson - 9 augusti 2021 23:00

Måndag och egentligen skulle jag börjat jobba idag, trodde jag. När jag kollat mer noggrant på papperna om introduktionsdagarna så ser jag att måndagen enbart gäller nyanställda och vi andra skulle komma först imorgon. Trevligt, tänkte jag. 

Ullis och jag började med en sväng till Kungens kurva och där blev det lite olika affärer och rätt som det var så hade vi köpt en riktigt bra kaffebryggare. Våran lilla bryggare förpassades till husvagnen och nu blev det en Moccamaster med några specialfunktioner som jag inte har koll på ännu. Den verkade bra i alla fall. Sen kollade vi nya kylskåp då vår verkar sjunga på sista versen. Vi hann även kolla in lite golfprylar och det verkar bli en dyr historia då Ullis är helt ny på det här och det lär bli en hel del nya inköp. Men det är det värt för hon verkar biten och det borde alla bli. Bara ni inte bokar upp alla tider. :-) Det blev dock inget inköp idag mer än en greenlagare. Efter det så blev det ett besök på Zetas trädgård och där var en gullig katt som påkallade mångas uppmärksamhet. Återigen blev det svårt att hitta något men vi fick lite idéer i alla fall. 

Väl hemma så började vi med arbetet att få till nya altanmattan och vi behövde ett break och åkte till Stensund för ett dopp. Där var det faktiskt jag som hade lättare att komma i men kanske påverkade en kopparorm Ullis. :-) Den slingrade så fint precis innan vi kom till bryggan. Typ precis bredvid. Jag hoppade i som Gud skapade mig och det var riktigt skönt. Dock kändes det att det hade varit lite svalare några dagar. 

Tillbaka hemma så gjorde vi klart mattan på altanen och med så många mattor så kändes det rätt skönt. 

Av Niclas Bernhardsson - 8 augusti 2021 23:30

Söndag och idag var det lägenhetsvisningar för hela slanten. Ullis och jag var uppe rätt tidigt men när vi skulle åka iväg så höll jag på att glömma ett par skates, som jag skulle leverera till en kund. Det blev ett riktigt häftigt paket med Superjuice-hjul och värsta icon-ramen. Det borde egentligen ligga på runt 5000-6000 kronor men grejerna hade legat ett tag så han fick ett riktigt bra pris och borde bli riktigt nöjd. 

Vi hann gå på första visningen innan jag bokade en tid med kunden och när det var en kvart kvar till nästa visning dök han upp. Trevlig kille som hade kört skridskor på vintern så det blir kanon för honom. 

Efter den tredje visningen hann vi med att äta på Bastard burgers och där hade vi ätit förut. Det smakade kanon men jag fick lite ont i magen av en räkning som Tiim aviserade om. Den var rätt saftig och det är ofta man tycker man är the King of the World för att i nästa sekund tas ned på jorden. Nåja! Vi gick på den sista visningen och vilken balkong för att vara en etta! Den var typ fem, sex meter lång och läskig utsikt.

Felix verkade bli riktigt sugen på två av dem men jag tyckte nog att alla var rätt bra men det skall ju kännas rätt i magen. 

Väl hemma så spelade vi en film till kafferepet för jag tänkte även ha en utmaning som skall heta: "Vem kan slå Nicke?" Där balanserade jag två gånger varav den första blev lite introduktion och den andra försökte jag stå så länge jag kunde. Nu klantade jag mig men med tanke på att jag tränat rätt mycket så fick det vara bra nog. Det är ju kul om någon kan slå mig i något! ;-)

   

Av Niclas Bernhardsson - 7 augusti 2021 23:15

Lördag och Ullis och jag tog oss en tur till Bauhaus för att köpa ny matta till altanen. Den var fyra meter bred och fick förstås vikas på mitten. Vi fick bra hjälp och snart rullade vi hemåt. Mattan fick ligga kvar i bilen för snart skulle vi få besök av småkidsen då Lina skulle ut idag. De kom och var riktigt tjuriga för det kan vara svårt att vara ifrån datorn. Men snart satt vi och spelade kort och jag lärde dem både poker och plump. Till slut tyckte de att det var så roligt så de ville knappt sluta spela. På kvällen skjutsade vi hem dem och på hemvägen stannade vi vid rangen och slog ut en hink. Tänk så det kan bli. För inte så länge sedan så var det så att det vred sig i magen på Ullis bara hon hörde ordet golf. Nu står hon och slår ut en hink på en lördagskväll! :-) 

En bra och kul dag!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards