Alla inlägg under oktober 2021

Av Niclas Bernhardsson - 20 oktober 2021 23:00

Dans med inslag av elevinflytande och det blev några matcher mot en duktig kille och mina skor låg kvar i bilen. Hm, det blev inte alls samma tryck i löpningen och jag förlorade en hel del poäng men lyckades ändå vinna. Kul men lite frustrerande för killen då jag upptäckt hans svaghet och matade bollar mot hans backhand. :-)

Sen var det seminarium och det var flera på kursen som inte hade hunnit läst hela boken och någon hade t.o.m hittat en sammanställning och mer än så, t.o.m Det var givande och sedan hann jag även med skolans interna kurs, där vi också diskuterade elevinflytande. 

Klart positivt när kurserna är så nära varandra. 

Väl hemma så har en av mina studieböcker kommit och den såg ut att vara i perfekt skick men med understrykningar. Det gör dock ingenting utan jag utgår ifrån att de sitter på rätt ställen. 

Jag började dock att bli allt tröttare och tanken på träning försvann rätt fort och det irriterade mig. Vi fixade mat tillsammans och sedan gick vi på en promenad. I början var det bra fart men efter ungefär halva så var det som om all kraft försvann och jag började fundera på varför. Visserligen sov jag lite sämre natten innan men jag skall ju ha ork kvar på kvällen. 

Rejält svettig så det blev en dusch men Ullis förstod ingenting, det hade ju gått så lugnt. På slutet var det verkligen i sakta mak som vi gick. 

Allt fick sin förklaring då jag skulle ta hjärtmedicinen på kvällen. Jag hade glömt att ta på morgonen och det har hänt en gång förut och det blev samma effekt. Det är säkert så att alla extraslag gör att jag blir trött. 

Vi avslutade med att titta lite på teve och Ullis var snäll och såg även ett avsnitt av The Good Place. Det är min nuvarande last. 

Av Niclas Bernhardsson - 19 oktober 2021 23:00

Tisdag och det var full fart på jobbet. Det var kul att dra igång dansen igen och alla dansade Sid Shuffle så bra och sen var det full aktivitet  i grupperna. Det blev återigen två matcher badminton i andra nian och återigen så har mitt nya racket inte upplevt en enda miss och det var riktigt kul då vi även hann spela 21, spelet där man skall kasta basketet i korgen. Ingen hade träffat och jag gick in sist och satte min etta. Sen så träffade jag alla skott i en följd och fick 21-0. Det är sällan det lyckas och det är andra eller tredje gången. Min fungerande högerarm verkar fungera över förväntan. Kanske kompenserar den min usla vänsterarm nu... 

Direkt efter jobbet så drog jag till Sports Club, där Ullis redan var. Det blev 20 minuter på Cross Trainern och sedan var jag slut. All ork var borta och kanske berodde det på att jag var lite sur på en sak. 

Sen gick vi en promenad och väl framme vid nybörjarträningen så mötte vi upp Lena och det blev bara hon så det blev en promenad till och hon var superglad över sitt senaste lopp och berättade om det. 

Väl hemma så tittade jag och Ullis på ett gammalt mord och sen ser jag att Zlatans Milan skall spela men det var ingen höjdare och när det var några minuter kvar så stängde jag av. Zlatan kom in på slutet men imponerade inte. 

När skall förresten första förlutsbollen komma med mitt nya racket? Jag väntar fortfarande... Idag var det dock sjukt nära på första bollen i en match och jag fick slita för den poängen. :-)

Av Niclas Bernhardsson - 18 oktober 2021 23:00

Så började dansveckorna och då niorna är ute på prao så blev det lite svårare att hålla igång alla grupper och jag hann prova mitt nya badmintonracket och det gick asbra. Så pass bra så jag förlorade inte en boll faktiskt och det blev lite sura miner men de behöver några förluster ibland. :-) Det är värt att nämna att de faktiskt tränade dans och det blev fem minuter i båda klasserna med badminton. 

Väl hemma så drog jag och Ullis till gymmet och det var skönt att röra på sig. Tyvärr verkar de bara ha en cross trainer kvar och det var oroväckande. Så jag rodde och Ullis körde på cross trainern. Det blev fem sega kilometer och sen lite gym. Riktigt skönt att ta i lite igen men jag var lite orolig för axeln. Tänk om det är för sent att operera och det är kört med simning nu. 

In i varmbassängen och jag inser att jag glömt hadduk men det har jag ju gjort förr och det brukar gå att lösa ändå, jag har börjat få rutin på att vara glömsk. 

Ullis simmade på och jag låg bara och tog det lugnt. 

Sen in i duschen och jag passade på att basta lite. Efter duschen, igen, så drog jag först av vattnet som gärna fastnar på kroppens hår och sen blev det lite papper och avslutningsvis fönen. Efter några minuter är man så gott som snustorr. 

Jag slängde några ord med en gammal elitcyklist och undrade om han inte hade något sug kvar men det mesta var borta. Det var tråkigt men har man verkligen gett allt så kanske det är tomt. 

Av Niclas Bernhardsson - 17 oktober 2021 23:00

Söndag och idag skulle vi kolla lägenheter i stan med Felix. Fast först skulle vi få upp honom då vi hade sagt att vi skulle åka vid 10.00 Det var visst inte så bråttom. Jag passade på att ta med några glasögon då en kund bodde i samma område som vi skulle till. 

Vi parkerade och sedan gick vi till kunden som i och för sig inte var hemma men hans son var det. 

Efter det så gick vi och åt lite på Phils Burger och det var helt okej men det var inte den magiska känslan som det var förra gången då vi åt på Bastard Burgers men jag har för mig att Phils brukar vara bättre. Så kanske var det bara idag det inte lyfte till samma nivåer. Vi ser att det är en del bajare ute och varje gång vi ser några så tittar vi ut och säger det. Efter det så hinner vi kolla lite i några affärer innan vi skall in på lägenhetsvisning ett och den är superfin. Sen får vi gå en bra bit och den var ingen höjdare egentligen men hade absolut sin charm. Vi får gå långt igen och trean är superfin och lite specill. Sen ut och det bara smäller till och det är bland det värsta jag har sett. Det är ett sjukt liv och det kommer först poliser och sedan är det säkert över 20 000 bajare som kommer och det sjungs och vrålas och för all del skålas också. Jisses! Vilken upplevelse och vi filmar och blir typ hänförda. De tar upp hela vägen och all annan trafik får stå still hur länge som helst. Men nu är det bråttom och vi får gå på rejält för att hinna se den sista lägenheten och mäklaren skulle precis gå in i hissen men var snäll och lät oss få två minuter. Det blev lite lugnare hemåt och vi fikade lite gott sen. 

Vi tog ett stopp på Ikea och gick runt på lite andra affärer men nu började jag bli trött. Det blev över 20 000 steg faktiskt, typ lika många som vi mötte bajare på stan. På vägen hem så lyssnade vi på sportradion och Bajen var visst riktigt bra och vann välförtjänt med 1-0 och fick även ett mål felaktigt bortdömt för offside. 

Sen blev det lite serie på teve men det fanns inte så mycket bra men det var skönt att bara landa lite. Jag pluggade lite och beställde lite böcker också. 

Av Niclas Bernhardsson - 16 oktober 2021 23:00

Lördag morgon och Ullis och jag började med att fixa på tomten samtidigt som jag gick emellan och fixade med Enklaresport där jag gjorde erbjudanden och sen åkte vi iväg och lämnade ett par skates i Trosa. 

Sen hem igen och jag plockade ned några äpplen och Ullis fixade en paj och jag passade på att plugga. 

Rosie kom förbi och jag tog en paus med mitt och fikade lite. 

Sen var det god mat på kvällen och vi gick en promenad på fyra kilometer. Det blev även ett gott alkoholfritt vin.

Sen var det en hel del plugg tills kvällen och sen började jag med ett quiz om skolans styrning då jag sett alla föreläsningar på raken. Jag klantade mig på en fråga då jag missade att det var tre rätta svar och det slutade med att jag fick 5,3 av 8 rätta svar och det behövdes 6 poäng för godkänd. Jag var fullt medveten om att jag borde pluggat mera men man hade två försök och man hade en hel timma på sig och jag gjorde väl det på en kvart. Frågorna slumpades och frågan var om jag skulle köra direkt eller få in lite mer information först. Asch, jag vore inte jag om jag inte körde direkt så det var pang på och flera av frågorna kom igen så det var lättare nu. Sen kom frågan där jag klantade mig och hade jag lärt mig? Näe, tyvärr. Så samma sak igen, det blev nu dock 7,3 poäng och alltså godkänt. 

Efter det så började jag och Ullis att se på film men klockan hade ju tickat på men det tänkte vi inte på. Det blev Läckbergs Glaciär och den var... speciell. I början så var den sjukt seg och det kom mer frågor än svar och det var nästan så att vi höll på att stänga av. Men den tog sig och kom väl ändå upp på godkänd till slut. Det blev ändå rätt konstigt när Tim kommer och undrar vad som händer. Vadå då? säger vi. Han visar klockan och den är över 1 och vi får nästan fnatt. Vad hände liksom? :-)

Av Niclas Bernhardsson - 15 oktober 2021 23:00

Flera dagars bloggvila men det betyder inte att det inte har hänt någonting. Tvärtom! 

I onsdags så skulle visst både jag och Ullis varit i Stockholm men vi tog helt fel på dag men på något konstigt sätt lyckades vi bägge styra om så att vi kunde komma på torsdagen istället. 

Så jag fick smita ifrån skolan lite tidigare och jag hämtade upp Ullis och sen åkte vi upp mot Karolinska. Där fick jag smita in lite tidigare och under tiden jag låg på britsen och de tog EKG på mig så märker jag att Ullis messar mig att jag kunde slappna av då hennes tid var försenad och det var skönt då det var lite stressigt och det sista jag ville var att stressa just där och då. Det visade sig i alla fall att extraslagen var kvar men jag berättade att det kändes lite bättre och vi bestämde oss för att öka dosen enligt planerat. 

Sedan drog vi vidare mot Lidingö men nu var det mindre stressigt och vi tog en rund i Lindingö centrum och kollade in några butiker. 

Efter det träffade Ullis sjukgymnasten men det visade sig att hon fick en ny då hennes gamla precis slutat. 

När vi skulle gå så frågade jag om hon kunde ta in mig samtidigt då hon ändå skulle behandla Ullis och hon tog en snabbkoll och blev förvånad och hon misstänkte att jag slitit av en muskel och att det kanske gått för lång tid att åtgärda det. OM det är så så blir jag jäkligt arg på den gamla sjukgymnasten som borde märkt det efter alla gånger jag gått där. Så nu skall jag röntgas och så får vi se hur vi går vidare. 

Igår så gick jag och Ullis och tränade och nu började det att kännas bättre. Det var en sjukt skön känsla och nu känns det som jag börjar se ljuset igen. Det blev 5 km rodd och sen lite styrketräning och jag avslutade med att prova en ny maskin men den var så jobbig så det blev bara några minuter på den. 

Av Niclas Bernhardsson - 11 oktober 2021 23:00

Måndag och ny jobbvecka och jag körde lite roliga lekar på idrotten, som eleverna har väntat på att få komma in och den här gången körde vi ute rätt länge. 

Rätt som det var så ser jag att jag fått besked om en uppgift och jag är förvånad när jag ser att det står ett U som resultat och jag förstår ingenting, jag har ju varit med bra i kursen och det visar sig att jag överarbetat första delen och sen missat en del. Man skall bara ha runt 900-1100 ord i uppgiften och det har man ju ätit upp rätt fort så jag fick bra betyg på första delen men den andra delen var bristfällig och det förstår jag. Jag måste bli bättre på att läsa vad uppgiften går ut på. 

Sen får jag också besked om att min nya mobil har kommit och det är ju min lilla svaghet, att jag måste ha en ny iPhone hela tiden och nu är det alltså iPhone 13 och och det blev en Pro då den verkar ha så jäkla bra kamera. I fredags så var jag ju inne då jag försökte köpa den och jag missade både att ha legitimation och sen verkar man även vara tvungen att förbeställa. När Ullis kom så drog vi direkt och jag hann även fixa lite paket och ett skulle vi leverera på vägen också. 

Väl uppe så är det en kund som verkar upprörd och jag får vänta ett bra tag. Hur var det nu med legitimationen? Jodå, den låg hemma igen... Men nu hade jag ju förbeställt och tänkte att det var lugnt men icke sa Nicke. Så surt och vi frågade om Felix kunde ta bilen och åka upp med körkortet och det ville han. När han kom så fixade vi med mobilen direkt och sen gick vi och käkade på Bastard Burgers igen. 

Mobilen såg riktigt snygg ut och det blir kul att ta kort med den. 

Sen hem och väl hemma tittade vi på serien om prostition, kanske inte det mest upplyftande men det verkar större än man tror. Personligen så tror jag man gör en välgörning i längden att både göra det förbjudet att köpa och sälja sex, nu fortsätter det ju hela tiden då de prostituerade måste ha in pengar och polisen samtidigt gör det svårt för dem. Det blir ett moment 22 helt enkelt. Sen verkar det vara så himla lågt straff att köpa sex och skall det försvinna så måste det väl vara ekonomiskt kännbart. Man kan ju inte lägga ut miljontals kronor på att jaga sexförbrytare och sen är straffet inte ens en bråkdel av den totala kostnaden. Men så kanske man inte skall tänka. 

Av Niclas Bernhardsson - 10 oktober 2021 23:00

Så var helgen över och jag har fortfarande inte kommit igång med träningen för förkylningens efterdyningar verkar aldrig ta slut. Så surt. Men jag har gått lite och min fina träningsklocka kommer ju upp med automatiska förslag utefter vad jag "tränat" så det har sporrat lite grand med att man skall hålla igång med ett visst antal steg. Så rätt som det var piper det och då har jag gått typ 12750 steg och med tanke på att jag är lite småhängig så är det nog lagom. De varnar också för stress och det är ju fantastiskt. Men givetvis skall man inte läsa av klockan som fan läser bibeln men jag är rätt såld på alla finesser och tycker att den verkar trovärdig och ger en bra hjälp. 

Hemmavid så har vi sett lite serier och i helgen tittade vi på en film tillsammans, hela familjen. Den handlade om en stressad polis och hans nästsista dag innan rättegången då han sköt en ung kille. Helt okej men lite jobbig film. 

Sen har Ullis och jag börjat titta på the Good Place, en lite annorlunda serie om himmelriket, eller är det helvetet? Jag vill inte avslöja för mycket men den KAN vara sevärd, det beror lite grann på vem du är. Jag tycker den fyller sin funktion och är rätt kul. 

Sen har jag också börjat lägga ned företaget för det var helt enkelt hög tid för det och jag har hela tiden skjutit på det tills rätt tid skall komma. Den verkar aldrig komma så igår tog jag tag i det och börjar så sakteliga via Facebook. Sen blir det nog en storrensning under höstlovet för att ta det sista till våren. Det är tanken. Jag har betalt shopen tre månader till och sen kör jag nog en enklare variant som jag inte behöver betala så mycket för. 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards