Alla inlägg under oktober 2021

Av Niclas Bernhardsson - 9 oktober 2021 10:45

Jag sitter och jobbar med en uppsats som skall vara inne imorgon men tar en paus och bloggar ikapp. På skolan har det varit riktigt kul och jag har undervisat i orientering och dessutom kört en bra kompendium som jag hittade på lektion.se, det kan vara en riktig guldgruva för lärare. Samtidigt studerar jag ju till lärare och just nu diskuterar vi själva lärarande och hur det är upp till varje enskild skola och, i förlängningen, varje lärare. Det är ju lite tokigt att man skall uppfinna hjulet om och om igen. Visserligen finns det en kursplan att förhålla sig till men när jag jobbade som klasslärare och var helt novis var det en djungel. Som idrottslärare för åttonde året, och med ett helt liv inom idrotten är det förstås inget problem. Men lite mer uppstyrd borde det nog vara totalt. Det är i alla fall intressant och kul att studera. Just nu går jag en kurs som heter Utbildningens villkor och samhälleliga funktion och den förkortas UVK. Det känns som jag skall klara den utan större problem men det gäller att ha koll på alla delar som skall med i uppgifterna förstås. 

På skolan bjöd jag dessutom på lite choklad och äppelmust, som tack för uppvaktningen i onsdag. Jag ville inte störa den som hade det ordinarie fikat så jag var tydlig och skrev en lapp och körde inte med något som skulle förknippas med hennes. Dock kom flera och tackade för fikat så jag fick förtydliga att det inte var jag som bjöd på fikat. 

Väl hemma så fick jag i torsdags ett ryck och drog med Ullis för att jag ville ha den nya iPhone 13 Pro. Tyvärr var den inte inne så det blev en burgare på Bastard Burgers och så fick jag beställa mobilen på nätet istället. Eleverna tycker jag är lite väl het för att få en ny mobil och jag brukar säga att det är min svaghet, mobiler alltså. I övrigt så behöver jag inte så mycket nytt. 

Idag, på morgonen, så har jag pluggat och pluggat och rätt som det var så piper klockan för låg puls. Jag har ju alltid sagt att jag har så låg puls och när jag fick nya klockan av Ullis så visade den istället på en rätt hög puls. Men jag har ju varit sjuk så det är säkert i efterdyningarna av en förkylning. Idag så gick den under 40 åtminstone. Så jag får väl gå in och ändra för den har pipit två gånger idag redan. Det är dock ett bra tecken att pulsen börjar gå ned igen. 

Av Niclas Bernhardsson - 6 oktober 2021 23:00

På skolan hade jag tänkt att ha orientering igen som en sista slutspurt inför kommande redovisning men det regnade ju... När jag gick ut mot idrottssalen så känner jag att det dock var väldigt lite så jag bestämde mig för att köra i alla fall. Eleverna kom och det var absolut lite motsträvigt och jag förstod inte varför förrän jag själv var ute. Ojdå! Jag skämdes lite grann men det får gå under härdningsprocess och de kom tillbaka blöta men glada. Sen minskade regnet hela tiden och det var ingen större fara. Lite teori och när jag pratade om triggerpunkter så var det en kille som bara strålade efter att jag demonstrerat på honom. Wow, vad bra det känns nu! sade han. Kul! 

Sen fick jag besked om att jag fått godkänt på första uppgiften och det var liksom över 20 dagar sedan jag gjorde den så det var på tiden. Det blev ett G och jag kunde ha berättat mer om mina förväntningar på läraryrket men det är ju svårt då jag knappt kom ihåg det. Mina första gånger jag arbetade i skolan var ´92 och ´00. Men nu skall jag inte vara bitter, ett G är helt okej. 

Lite surt att jag fortfarande inte vågar träna då jag tar igen mig efter förkylningen, det sista vill liksom inte släppa. Men Ullis körde ett tufft program på cykeln och jag passade på att ta igen en massa bokföring som legat och släpat. Jag har ju bestämt mig för att lägga ned företaget lite snyggt och vi börjar med att göra så att man inte kan beställa det vi inte har hemma. 

Av Niclas Bernhardsson - 5 oktober 2021 23:00

Tisdag och idag var det rätt stressigt då jag skulle vara med på ett ubildningsmöte samtidigt som det var lite lektioner i samband med det. Dock så var ledningen väldigt tillmötesgående och kände jag att jag behövde vikarie så skulle det fixas. Men jag förberedde mig väl och skulle bara behöva gå in för kortare instruktioner. Så fick det bli. 

Sen var det då dags och jag avslutade en lektion och skulle då gå in på mötet. Det stod dock att jag fick vänta tills klockan var exakt men det hände ingenting och jag tror jag försökte allt samtidigt som jag fick avbryta försöken då nästa klass skulle ha instruktioner. Så parallellt fick jag hålla på och ingenting fungerade med mötesinloggningen. Efter en timme så kom det en ny länk och den fungerade. Det hade visst varit problem för många så vi som inte kommit in fick ett nytt möte och det var ju bra. 

Efter mötet så var jag rejält uppstressad och sen händer det en sak som gör mig irriterad och samtidigt känner jag att det ligger uppvakning i luften. Det tittas lite finurligt på mig och jag gissar att jag skall uppvaktas, då jag fyllt 50 år i veckan. Då var jag ju sjuk dessutom. 

Men först är det vanligt möte och jag försöker skaka av mig irritationen men det går inte helt.

Sen kommer då chefen med superfina blommor och jag får ett presentkort på Team Sportia av kollegiet, stort tack! :-)

Jag berättar att min insamling, till Hjärt-Lungfonden, gått över förväntan och att den slutade på 20 000 kronor. Alltid lite pinsamt när folk ställer sig upp och sjunger för en, tycker inte ni det? :-) Dock väldigt roligt när det omvända sker... :-D

Väl hemma så känner jag att jag fortfarande inte kan vara ute och coacha då jag inte känner mig helt kurant så vi messar Lena som ställer upp och bossar ikväll, härligt. 

Så det blir lite glass och teve idag istället, funkar också. 

Av Niclas Bernhardsson - 4 oktober 2021 23:30

Måndag och det var gränsfall att det var för tidigt att gå tillbaka men det kändes ju konstigt att vara på resa under helgen och sen inte komma till jobbet. Men visst blev det lite sämre i blåsten. 

Hursomhelst så fungerade det och det var kul att komma tillbaka och det lät som man var efterlängtad. På morgonen så var det några elektriker som fixade med lysrören, på fritidsgården, men när jag undrade om en var på lyset så var det visst för tidigt. Men när jag hängde över en kanelbulle, i matsalen, och sade att jag var på kanelen så gick det hem. Sådana skämt är nog lite typiska mig. 

Efter skolan så stannade jag dock kvar för att fixa med en orienteringsbana och gick ett varv i skolan och satte upp kontroller. Det blir sista rycket innan vi lägger ned orienteringen för säsongen. 

Väl hemma så tog vi det lite lugnt och tittade på teve och Ullis fick lite massage då hon har ont i höften. Förra gången så föll det väl ut så vi hoppas på en repris. 

Av Niclas Bernhardsson - 3 oktober 2021 23:00

Så var det fredag och Ullis överaskningsresa gick att ställa in med kort varsel men det var ju väldigt svårt att veta hur ansträngande det skulle bli. Jag var ju fortfarande förkyld men vllle heller inte förstöra hennes överraskning. Dock kände jag mig mycket bättre så är det någon gång i livet man skall chansa så är det när man fyller 50 år! :-) 

Jag säger att vi kör på! Ullis skulle jobba först och jag packade lite kläder men eftersom jag ändå var hemma så kunde jag vara med på ett quiz om skolan, i mitt plugg. Jag studerar ju samtidigt till lärare och oftast får jag göra studier och prov på kvällen. Nu sammanföll det fint och det var ett rätt stort quiz om hur skolan utvecklats från 1800 och framåt. Man hade två timmar på sig men jag var klar på 70 minuter och antingen så chansade jag lite för mycket eller så var det rätt lätt. Tror det var en blandning faktiskt.

När Ullis kommer hem så packar vi ut i bilen och det var ju en liten chansning. Efter några kilometer så kommer jag ihåg att jag glömt medicinen och vi väntar. Då hade Ullis redan avslöjat var vi skulle och därför drog väl min hjärna igång och jag kom på vad jag hade glömt. 

Vi skulle till Kalmar och att bara vara där är ju en boost! Lite mat i Ringarum och sen vidare. 

Vi checkar in och rummet är jättefint. Efter incheckningen går vi på stan och det är helvilt. Det dunkar musik och folk är fulla. Nu märks det att restriktionerna släppts. 

När vi passerar Pinchos så bestämmer vi oss för att äta lite och det är riktigt gott. 

Kvällen avslutas med lite gott alkolholfritt vin på rummet och tilltugg till det. 

Tror jag somnade till en Bond-film...

På lördagen så åker vi till Ölan och det är fullproppat med folk då det är Skördefest. Det är egentligen inget för oss men vi stannade till en gång och gick och kollade. Dock väldigt fint och hela Öland levde upp. 

Vi åker ända ned till Långe Jan och det var riktigt häftigt med alla fåglar och det kryllade av fågelskådare också. Vi tyckte nog det var mer intressant att studera dem. 

Sen åkt vi uppåt och nu fastnade vi istället i köer och det gick så långsamt. Vi kollade in lite campingar också för vi har inte riktigt bestämt vilken camping vi skall bo på nästa sommar. 

Vi hann med ett besök i kroppkakeboden i Aronsson också, det missar vi aldrig men nu var det smockfullt med folk och vi hann precis äta innan värsta anstormningen, helt galet!

Sen mot Kalmar, efter att ha kolla in norra delen av Öland. 

Väl där så hann vi ta en liten tupplur innan vi skulle gå och äta. Ullis hade blivit rekommenderad Kött och Bar och det fick det bli. 

I kön så är det en överförfriskad kille och han ställer sig lite väl bakom Ullis och liksom sneglar över hennes axel på hennes mobil. Jag hinner dock inte säga till förrän han går och jag undrar om han är hög på någonting. Nåja, nu är han borta men snart står han, och två kompisar till honom, i kön lite bakom oss. Men suck!

Sen är det ett sällan skådat skådespel med honom och en kompis till honom samt en tjej som verkar gillar "den höge" och kompisen är av den manipulerande typen så vi gäster får se tårar, skratt och en massa springa ut och in för att röka och prata. Den manipulerande typen så givetvis till så att den höge fick betala och smockan låg i luften och det var så att både Ullis och jag ville se hur det skulle sluta.

Trots allt så kunde vi njuta av maten och det blev en härlig tre-rätters och med facit hand så skulle jag skippat desserten, då jag inte riktigt verkar tåla för mycket socker...

Söndag och vi gick en liten promenad men det fick bli betoning på lite för jag var fortfarande inte bra i halsen och idag blåste det fortfarande mycket. Det blev ett varv på löparbanan i själva staden. 

Sen checkade vi ut och åkte hemåt. Vi stannade först vid Pinchos, i Nyköping, för lite mat och då passade vi på att ta hem till Tim också. 

En underbar helg i härliga Kalmar! Tack älskling!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards