Alla inlägg under november 2021

Av Niclas Bernhardsson - 6 november 2021 22:30

Lördag och efter lite frukost och röj i källaren så satsade jag och Ullis på en promenad. Det blev det men jag hade återigen problem med en stram höft så det tog emot. Trots det blev det nästan elva kilometer och rätt bra tempo.

På kvällen tog vi en tur till kyrkan och tände lite ljus och tänkte på de som inte längre finns med oss. 

Efter det blev det "Så mycket bättre" med familjen.
 

Av Niclas Bernhardsson - 5 november 2021 23:00

Så var det dags att få domen. Jag föll ju rakt in i en vägg, i vintras, och trots mycket behandling så blev det aldrig bra.

Med bra hjälp och rätt hjälp så gick det dock fort och nu satt jag på Telge rehab, hos duktige Anton och efter någon minut så stod det klart att jag har frozen shoulder.

Det var det som axelläkaren trodde och han är inne på operation. 
Skönt att det finns en plan och jag behöv inte ställa in mig på att avsluta min triathlonsatsning. Inte på grund av axeln i alla fall.

Efter det åkte vi ut på Djurgården och nu började vi bli hungriga och vi stannade vid Villa Källhagen och det var nog första gången jag var där. Riktigt fint ställe och jag ångrade lite att jag inte klätt upp mig lite mer.

Först var det lite strul med parkeringen och det slutade med att jag betalade för dubbla parkeringar men bättre safe than sorry.

Både jag och Ullis valde minutbiffen men ingen var supernöjd. Den var god men var inte värd de pengarna.

Sen tog vi en lång skön promenad runt Djurgården. Förutom en irriterande höftsmärta så var det underbart.

Sen hemåt och vi tog en fika i Kungens kurva. 
Vi avslutade med att hela familjen tittade på härligt sköna Bergs superlag.

Av Niclas Bernhardsson - 4 november 2021 23:00

Torsdag morgon och jag hade bokat tid för däckbyte och det i arla morgonstund. Ullis sade att jag skulle boka en tidig tid och jag tog henne på orden. Klockan 07.30 skulle vi vara på plats i Nyköping och när jag förstod att det inte behövde vara så tidigt så var det svårt att boka om. Ullis hade tid för att lämna blod 10.30 så vi fick väl fördriva tiden med en promead och kanske en frukost på Ohlssons brödbod. 

Väl framme så lämnar vi nyckeln och jag kommer på att ingen frågat om vi skall fortsätta ha däcken hos dem så jag ropar in att vi kör vidare på samma koncept. Det blir en kortare promenad runt hamnen och sen in och hämta bilen. 

Nu funderar vi på om vi skall tvätta bilen och tvätten verkar öppna klockan åtta. Men ingen var där och jag ringer. Nja, det verkar inte finnas tid men han skall snart vara där. Hmm, snart så verkar det finnas en tid och vi bestämmer oss för både en in- och utvändig tvätt. Jag påtalar att sist så hade jag fått beställa nya clips då de spolat bort en list. Jag utgår ifrån att han förstått att de skall ta det lite lugnare. Vi går till Ohlssons brödbod och äter lite. Sen går vi tillbaka och bilen ser ren och fin ut. 

Men när vi öppnar bakdörren så är det en annan list som är lös... Men vad f-n! Jag försöker få ihop den men den sitter ihop med en ventilationskåpa och jag får lägga ned det projektet. Jag kommer inte åka tillbaka i alla fall. 

Nu kör vi mot Norrköping och tänker att vi går runt i Ingelsta köpcentrum. Men först så stannar vi till på Gumsbacken, i Nyköping, och jag passar på att ringa E-M som fyllt år för några dagar sedan men jag kommer aldrig på att ringa förrän det är för sent. Så nu ringde jag och sjöng som aldrig förr! Det blev tyvärr hellre än bra men det uppskattades ändå! :-) 

Efter samtalet så åkte vi vidare mot Norrköping och det blev först lite mat inne på köpcentret och det var väl sådär, om vi skall vara ärliga. Sen gick vi runt på några affärer innan jag kom på att vi kan väl kolla hur elljusspåret ser ut. Det lär väl finnas flera men jag ser ett längre som verkar höra till Norrköping. Det var där Tjalve-gänget håller till. 

Vi bestämmer oss för att köra runt 5 kilometer och spåret är underbart skönt. 

Det smäller till några gånger och vi är rädda att det är jägare men en familj upplyser oss om att det är några ungdomar som kör av några smällare och vi ser hur det ryker en bit bort. 

Efter promenaden så blir det en till sväng mot köpcentret och nu tittar vi in på Elgiganten då jag är sugen på en ny teve och jag vill kolla av lite. De var inte så dyra som jag trott, i alla fall inte om man inte skall ha det nyaste.

Väl hemma så blir det hämtmat och återigen så blir det lite Jocke och Jonna.

   

Av Niclas Bernhardsson - 3 november 2021 23:00

Onsdag och jag skulle säkert kunnat kompa ut men jag behövde ändå sitta med lite saker på skolan så jag åkte ned. Klart färre folk idag och jag hann både kolla på en uppgift till plugget och sätta ut kontroller. Givetvis skulle det börja regna också. Dessutom hann jag plocka upp alla marschaller från dagen innan. Sen började det bli dags för hemgång och jag märker att jag är absolut sist kvar. Så nu är det helg på riktigt. 

Sen körde vi en riktig teve-kväll och vi matade på ordentligt med Jocke och Jonna. 

Av Niclas Bernhardsson - 2 november 2021 23:00

Tuffa dagar på skolan och jag har helt klart hellre elever än att själv sitta och matas med fakta. Men det är förstås nyttigt och bra. Hemma var jag rejält trött och man kände att orken rann ur en. Fast vi kämpade oss till gymmet och där blev det lite kondition men inte så värst hårt då jag fortfarande känner av lungorna. 

På tisdagen så låg det mesta av fokuset på Spökjoggen och det var lite nervöst då vi återigen bytte upplägg. Nu skulle vi köra på löparbanorna och hade köpt 44 stycken marschaller, som vi skulle tända upp runt banan och bara det var ett projekt i sig. Johanna ville vara spöke och det verkade som hon inte fick med sig familjen men det visade sig senare vara fel. Som tur var. 

Ullis och jag hann fixa iordning allt men det var lite nervöst hur jag skulle få till Pricka tiden-tävlingen. Man skulle springa ett varv, utan att kolla på klockan, och sen gissa vad man fick för tid. Samtidigt skulle jag filma alla målgångar och klockan samtidigt. Jag var riktigt orolig att skärmen skulle slockna men jag hade tur och allt gick supersmidigt. Note to my self, ställ in ständig skärm nästa gång. 

Kul tävling och flera klädde ut sig riktigt bra och kvällens stjärna var nog lilla Linnea som både sprang fort och prickade tiden bäst. Som om det inte vore nog var hon utklädd till en liten djävul! :-)

Väl hemma så fortsatte vi på spökspåret och tittade på spökjakt. 

Av Niclas Bernhardsson - 1 november 2021 07:15

Sista dagarna innan höstlovet så tänkte jag att det skulle märkas på eleverna att det var ett höstlov som vankades men icke. Det var nästan mest på mig det märktes. Det var lite lekfullt och alla var grymma på sina danser. Så sjukt kul att se. Halva niorna hade ju prao så det blev väldigt mycket annat än dans och vi körde typ allt som freesbee, badminton, crossbar-tävling och annat. När jag skulle sätta ut kontrollerna så spöregnade det och jag fick skjuta på omproven för de som missade orienteringsdagen. Min rethosta hade ju ännu inte försvunnit helt och det kalla regnet lockade inte. 

Hemma har det blivit mycket Jocke och Jonna. Jag hade noll koll  på dem förut men de är ju riktigt roliga så vi såg först lite av Spökjakt och sedan blev det Hide and Seek som var ännu roligare. Nu fortsätter vi och ser de tidigare säsongerna av både Spökjakt och Hide and Seek. 

Apropå Hide and Seek så förbereder vi oss för vår Spökjogg igen men nu gör vi en enklare version än sist men det blir nog bra ändå. Hoppas på det iaf. Nu på tisdag, klockan 19.00, så kör vi på löparbanorna i Trosa. 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards