Alla inlägg under december 2021

Av Niclas Bernhardsson - 17 december 2021 23:00

Fredag och jag cyklade återigen till skolan men vi planerade att Ullis skulle hämta mig. På skolan så avslutade  jag lite avslappnat och det blev både Tomtesmyg och lite Pling-Plong. 

Sen så lät jag sista klassen vara kvar och spela lite volleyboll och jag hann vara med lite grann innan Ullis hämtade mig. Som vanligt tar det mer tid att stänga ned än man tror. Idag var jag nog lite inställd på en fika men en arbetskollega till Ullis skulle lämna skidor så vi köpte hem lite fika ifall han skulle ta med sig hela familjen. Det blev dock bara han själv och lite prat och läser han det här så blir han säkert lite sur över utebliven fika och med facit i hand så borde han varit med och fördelat på kalorierna och det överjävliga sockret som tär på min kropp! :-) 

Sen blev det lite hämtmat och teve, det funkar alltid. 

Av Niclas Bernhardsson - 16 december 2021 23:00

Torsdag och fullt upp på idrotten och jag var själv med ibland vilket gjorde mig både trött och uppmärksam på mitt kroppsliga förfall. Jisses vad fort det gått utför men jag tvingar mig ändå att röra på mig. 
På en teoriuppgift så körde vi istället en rolig tävling då klassen låg så långt framme på en uppgift och det var verkligen ett härligt engagemang och jag hade fullt sjå att hålla ordning på själva spelet. 
Jag cyklade för övrigt till jobbet och det gick bättre än väntat.

Ullis och jag möttes upp och käkade lite mat på La Piazza och hem så slängde vi in cykeln i bilen och åkte hem. 
Sen slappade vi och tittade på teve, skönt!

Av Niclas Bernhardsson - 15 december 2021 23:00

Onsdag och lite mer lekfullt på lektionerna. När kollegan skulle avsluta sin lektion så kände jag och kollegan L att vi kunde gå ut och hjälpa till att städa då hon fått både plocka fram och plocka bort en hel del. När vi kommer ut så ser vi att allt är borta och att klassen där spelade volleyboll. Så L och jag hoppade in och snart var det fullt, och allvarligt, spel! :-) Sjukt bra spel och man var orolig att man skulle förstöra för laget. Hade jag varit det minsta ödmjuk så hade jag inte nämnt att jag vann över L:s lag... :-D Men han chockade med sina fina servar. 

Jag avslutade med att planera med kollegan inför nästa termin och snart var det övertid och jag skyndade mig ut men givetvis glömmer jag både jackan och bilnyckeln i gympasalen och jag fick gå tillbaka. 

Väl hemma så är jag trött så när Ullis drog iväg och sprang så passade jag på att skriva träningsprogram och blogga lite. 

När Ullis kom hem så tittade vi på teve och bara myste. 

Av Niclas Bernhardsson - 14 december 2021 23:00

Tisdag och idag skulle jag ta av och lämna tillbaka mitt 24 h-EKG så efter första lektionen fick jag in på toaletterna och det är ju inte supermysigt att dra bort plattorna från bröstet. Men det är bara att rycka till.

Sen var det ett jäkla pusslande och jag fick åka och hämta Ullis för vi skulle först till Karolinska, i Solna, och lämna igen mätinstrumentet. Där hann vi ta en liten fika på Vete-katten och sen mot Södertälje Rehab och jag kopplade upp mig på arbetslagsmöte. Jag fick inte lurarna att sitta helt rätt så en hel del billjud åkte med och ljudet blev inte kanon.

Sen mot Liljeholmen och möta upp Tim som skulle byta mobil. Rätt som det var så hade Ullis också bytt. Det är ju så kul med nya mobiler.

Väl hemma så hann jag träna lite då Ullis åkte på Yoga och efteråt hann jag med att blogga och skriva träningsprogram, pust!

Vi avslutade med te och macka framför Julkalendern och avslutningen på Mullvaden. Händelserik och kul dag!

Av Niclas Bernhardsson - 13 december 2021 23:00

Måndag och det var dags för ett nytt 24 h-EKG och jag var uppe förhållandevis tidigt och snart satt jag i bilen. Det kanske var lite väl tidigt, tänkte jag först, men snart tjocknar det på och med facit i i hand blev det perfekt. 

Det gick rätt fort att hitta parkering men det var värre med att hitta en hiss som inte var full med folk. Så här i Corona-tider så känns det som det borde finnas en bättre lösning att den skall stanna vid varje våning bara för att man skall inse att det är lite för många. Nu lät jag en hiss dra iväg men då jag var först på nästa så tänkte jag att det var lugnt men så tänkte inte andra bakom mig. Snart var det tre till och jag stod med ansiktet ifrån dem. 

Jag fick komma in rätt fort och nu fick jag en ny sköterska och jag tyckte det tog lite väl lång tid men hon var nog bara grundlig. Själva dosan fick hänga i ett snöre runt halsen och jag tvivlar på att det är det mest optimala. Nåja. 

På skolan hade jag fått två kollegor som tog hand om mina två första klasser och nu hade jag bara en pedagogisk lunch och en lektion kvar. Så det blev väldigt lugnt eller kanske inte. Jag passade på att själv leka och vi körde skeppsbrott och fy bubban vad jobbigt det var. Så jobbigt så vi slutade lite tidigare då det inte gick att styra om med tanke på alla saker. 

Både jag och Ullis var lite trötta så vi nöjda oss med en rask promenad men det var skithalt! Jag höll på att halka några gånger och man spände sig rejält. Så vi fick nöja oss med 4,5 kilometer och snittfarten blev ganska precis tio och en halv minut per kilometer. 

Vi avslutade med lite teve och vi fick med oss Felix att titta på Knyckertz och det blev även lite annat. 


Av Niclas Bernhardsson - 12 december 2021 23:00

Mycket sport på teve i helgen och vi hann dessutom cykla i söndags morse. Lägg till att Ullis och jag såg på filmen om Zlatan, i söndags kväll. Den var helt okej men är man inte "Zlatanist" så kanske den bara ger mer vatten på kvarnen. 

Av Niclas Bernhardsson - 10 december 2021 07:00

Fredag och fastän jag verkligen älskar mitt jobb så längtade jag också efter helgen. Det kändes i hela kroppen att jag också längtade till jullovet men än är det lite tid kvar. Bara hoppas att jag inte tappar stinget helt.

På jobbet var det lite småbökigt då jag glömt kvar mobilen i bilen och när jag lånar en elevmobi, för att ringa Ullis så hon kan låsa upp bilen via sin app, så har hon tagit bilen och försent upptäckt mobilen. Jag orkade inte gå tillbaka till gympasalen där bilnyckeln fanns. Med mobilen så underlättar man helt klar närvarorapporteringen. 
Nåja. Efter jobbet så hämtade Ullis mig och vi tog en fika på Tre små rum och sen var det skönt med helg. 
På kvällen blev det lite lugnt framför teven om jag inte missminner mig. Men givetvis blev det en hel del jobb med betygen också.

Av Niclas Bernhardsson - 9 december 2021 23:00

Torsdag och som vanligt så tog jag och Ullis en gemensam lunch på Åda Golf och det smakade som vanligt kanon och vad trevligt. Idag var det ärtsoppa och pannkaka. Det kändes först lite snöpligt då det var chili corn carne, trodde jag. Sedan fick jag höra att det var chili sin carne och det är ju faktiskt inte lika gott. Bra! ;-)

Tillbaka i hallen och min lek delades i två läger. De allra flesta älskade den men några klasser var inte lika förtjusta. Nåja, den får väl vara med som en slags önskelek i framtiden för helt klart fick de jobba. 

I övrigt så tittar jag och Ullis alltid på julkalendern och den kanske inte är lika bra som förra året men den är helt okej. Lite lagom larvig men sådant kan också vara kul. 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards