Direktlänk till inlägg 27 juni 2022

Campingvärd

Av Niclas Bernhardsson - 27 juni 2022 23:00

Måndag morgon och eftersom jag nog behövde bilen så var det bara att maka sig upp på morgonen och skjutsa älsklingen. Det gick bättre än väntat, att komma upp. Faktiskt mysigt rentutav. 

På vägen till Trosa så får jag väja för en liten rävunge men tänker inte så mycket mer på det. 

När jag dock åker tillbaka så får jag bromsa till lite för samma rävunge springer igen över vägen. Just där är det nog bra att ha koll. Det är vid husen som ligger närmast korsningen Stensund-Vagnhärad-Trosa. Mot Trosa då förstås. 

Väl tillbaka så slappade jag en liten stund i sängen innan jag gick upp och tog mig en kontrollrunda. Typ som Ove nästan. I en man som heter Ove. Spolade i de kranar jag hittade och kollade så ingen obehörig kommit in och slängt upp ett tält eller liknande. 

Därefter så traskade jag bort mot slottet för jag skulle få en överlämning av nycklar och eventuellt lite annat men den personen hade ännu inte hört av sig. 

Uppför backen och jag kollade till hur det verkade gå med asfalteringen och de verkar vara lite överallt. 

Tyvärr så var det inte klart med nyckeln men hon skulle komma ned en snabbis runt lunch så jag traskade ned igen och läste en bok i runt en timme och kom ned i varv innan jag själv åt lite. 

Sen var det då dags och det var mycket att hålla reda på samtidigt som det säkert skulle vara väldigt lugnt den här första veckan på värdskapet. 

Väl tillbaka så började jag att röja med grästrimmern och den fick verkligen gå varm. Efter det så hör jag att sopbilen kommer och jag rusar och börjar tömma soppåsarna på toaletterna men han stannade en bit bort så mitt jäkt var i onödan. Lite borstning på toaletterna och sen fortsatt röj med trimmern. 

Jag hämtade Ullis och hon ville först bort till växthuset, i Västerljung och sedan skulle vi hämta en stol som hon köpt. Ja, jag var förstås också med på det och den såg grym ut. 

I växthuset var det rätt utplockat och dessutom sjukt varmt så man kunde knappt gå där inne. 

Vi hittade ingenting utan åkte hemåt och nu såg vi att konerna var bortplockade framför huset. De har lagat en vattenledning men vår häck såg, om möjligt, ännu värre ut än tidigare. Kanske för att det blev så tydligt nu när arbetet skall vara avslutat. Har ni inte sett mig arg så lär ni få se det om det här inte återställs till bra skick. De skall dock få en chans men hittills händer det inte så mycket. 

Vi passade på att fixa lite hemma och jag började med att vattna lite och sen var det dags att fixa maten. Rätt som det är så är det stopp i avloppet och det verkar vara helt stopp och jag får lätt panik då det håller på att gå ut mot andra rum. I själva badrummet är det ju inte så farligt. 

Jag springer och pausar tvättmaskinen och hämtar en svabb och öser i. Rätt som det var så verkar det som det släpper och bara rinner undan... Hm, skumt! Jag får förstås kolla på det sen för det är nog hög tid att köra en rensning. 

Sen åker vi och hämtar stolen och den är fin. Hem igen och nu skall vi åka ut till Stensund igen och Felix vill hänga på och testa att paddla SUP. Han tar egen bil då vi skall stanna kvar och väl framme så hämtar vi allting och går bort mot vattnet. 

Vi hittar en ledig plats och Felix börjar pumpa. Min nya är redan uppumpad så jag byter om och snart är vi iväg. Han är grym och vågar snart hänga med mig utåt de större vågorna. Det är dock relativt lugnt men det finns absolut lite vågor. Min nya är betydligt stabilare så det är tveksamt om jag skulle klarat de där vågorna på den smalare SUP-brädan. 

Det var kul och jag avslutade med ett litet bad. Återigen var det jag som hade lättast att komma i, konstigt. 

Ullis och jag låg sedan och bara lyssnade på ljudboken igen. Egentligen är det emot alla mina principer att lyssna på en bok men jag har blivit positivt överraskad men det gäller ju att hela tiden ha fokus. Det går inte, som när man läser böcker, flyta iväg någon gång och sedan backa. 

Vi somnade sedan och jag sov bättre än någonsin. Kanske var det för att Ullis hade med sig en bättre kudde och det kanske även påverkade min sömn. Bara en tanke. 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 17 april 23:00

På jobbet blev det lite kaos och av sekretesskäl så kan jag förstås inte gå in på vad det var men jag tyckte det sköttes proffsigt. Tänk på att bloggen egentligen är till för att jag skall kunna gå tillbaka och se vad som hänt. Så ni får tyvärr nöja ...

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 16 april 23:00

Tisdag och jag satt på bussen och försökte komma ikapp med en massa. Jag såg att jag fått in en massa dokument som jag behövde få koll på och tog en skärmdump på Kivra. Sedan svarade jag några som hade funderingar på sin medverkan i ultraloppet. Seda...

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 15 april 23:00

Måndag och idag var det en ny vecka och nya krafter. Tänkte jag. Det började dock rätt dråligt och jag fick avvika på morgonen och fräscha upp mig efter att ha fått något i ansiktet.  På dagen så fick jag en återkoppling på kursen i fonetik och det...

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 14 april 23:00

Söndag och vi vaknade rätt sent, ja i alla fall jag. Ullis hade tagit kaffe i biblioteket så jag satte på några koppar i den vanliga bryggaren. Lite morgonteve och sedan pluggade jag en stund. I övrigt så bestämde vi oss för att skjuta upp starten i ...

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 13 april 23:00

Lördag och man hade inte sovit som en prins direkt då Felix säng inte var gjord för en tungviktare som mig och Ullis åkte väl in i mig då det blev som en grop.  Men lite speciellt att vakna upp mitt i Stockholm.  Efter lite frukost så försökte ma...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards