Alla inlägg under juli 2022

Av Niclas Bernhardsson - 23 juli 2022 23:00

 

Lördag och vi är ju kattvakt så efter frukosten drog vi ned till Trosa och och kollade till Tims och Cillas gulliga katt Enzo. Med reservation för stavningen och att det, då vi först hörde det, inte lät helt bestämt. Hursomhelst så gick det bra och han fick lite mat och vi kollade lådan förstås. 
Sen åkte vi hem och rensade i källaren och vi fick besök av Lena och några besökande släktingar som ville ha lite prylar i butiken. 
Till soptippen sen och vi blev av med en hel del gamla saker som inte längre används. 
Väl tillbaka så dröjde det inte länge förrän Ullis hade sett att någon ville bli av med ett gäng häftiga böcker och jag kunde förstås inte hålla mig. 
Tillbaka till Trosa och en sista koll och lite kel med katten. Så sjukt söt! Lådan var orörd men han tyckte visst att det var kul att ligga där.


Av Niclas Bernhardsson - 22 juli 2022 23:00

Fredag och Felix, jag och Ullis vaknade upp i Stensund. Två gånger hade jag varit uppe på natten och det kan jag nog inte beskylla åldern för utan mer en överkonsumtion av lightdrycker. 
Ingen kände sig riktigt utvilad och vi borde haft mer ventilation öppen. Vi satsade mer på att stänga igen alla ljusinsläpp. 
Efter frukosten så kastade jag och Felix lite frisbeegolf och snart även lite vanlig golf. 

Sen kom Tomas och Rosie på besök och efter fikat så tog vi en liten promenad och visade de fina omgivningarna. 
Efter det så dröjde det inte så länge innan Inger kom över och Felix och jag slog några bollar till och jag var dum nog att köra en järnfemma och givetvis fick jag på en dunderträff så jag slog bort en boll som var förlorad för all framtid. I övrigt så blev det en hel del letande i gräset. 
Vi åkte sedan hemåt och Ullis och jag förberedde oss för att springa till Trosa medan Felix skulle åka och köpa mat på vägen. 
Lite småsegt i början men det blev sakteliga bättre. 
Sen, vid Trostorp, så mötte vi en bekant löpare och han varnade för en förvirrad grävling i ett dike och han pekar bortåt. Men vart pekade han? Lite nervöst ett tag och vi beslutade oss för att ta det lite lugnare ett tag för att kunna dra på vid behov. 
Det kom ingen grävling och vi kämpade på och jag var helt slut då vi var framme.
Vi sprang till och kollade till Tims och Cillas lilla katt och där duschade vi och stannade några timmar.
Precis innan matchen mellan Sverige och Belgien började så hann jag precis vinna på Primetime och det fick anses vara ett gott omen. Det kändes dock onödigt spännande men riktigt nervös blev jag inte riktigt förrän de sista minuterna. 
Tillbaka hemma så drog Felix iväg till en kompis och Ullis och jag stupade i säng. 

Av Niclas Bernhardsson - 21 juli 2022 23:00

Torsdag och idag skulle vi fira Cornelia som fyller sex år och tanken var att vi skulle åka motorcykel till Stigtomta. Sagt och gjort. Vi vaknade och tog en kort promenad runt campingen och sedan ville Ullis simma och då gärna lite längre. Jag är absolut inte riktigt där ännu så jag tog fram min SUP. 
Det verkade hyfsat vågigt igen och för att Ullis skulle slippa ta luft mot de värsta vågorna så valde vi att köra medsols. 
När vi kom runt ön så hade vi hyfsat stora vågor rakt emot oss och när jag paddlade som vanligt så stod jag bara still så jag fick kämpa på rätt hårt. På andra sidan ön var vågorna enorma och jag krampade då och då och jag var faktiskt rädd och man fick vara lite på alerten så man inte åkte rakt in i några klippor. Det sjuka är att höra Ullis nämna något om att det kändes meditativt och jag kunde knappt hålla mig kvar på brädan. Vågorna var då närmare 135 centimeter och jag tänkte att det var sjukt bra bålträning men frågan var hur man skulle orka hela vägen. Inte kan man logga det som träning men jag känner ju att det tog i magen. 
Väl tillbaka vid stranden så är jag riktigt trött men vi packade in sakerna och begav oss hemåt.

Hemma blev det dusch och vi gjorde oss iordning för att ta motorcykeln till Nyköping och sen Stigtomta. 

Tyvärr så startar inte hojen och startkablarna verkar gått sönder. Det slutar med att jag gör ett sista uppladdningsförsök och som vanligt startar den då. Trots att det endast blev en liten kort laddning på fem minuter. 
Fort iväg och det var sjukt varmt innan vi var uppe i fart. Med lite för lite kläder under så slet det lite i jackan men det var hanterbart.
Väl i Nyköping så fixar Ullis naglarna och jag väntar. Jag hittar ett ställe med AC men det verkar samtidigt vara en kö till växlingskontoret så det slutade med att jag bara satt och väntade.

Vidare mot Stigtomta och där blev det kaffe och kakor samt god tårta medan vi uppvaktade Cornelia. 
Rätt som det var så tog hon ut en present som var en karaoke musiktorn och det var lite högt och hon höll nog på en halvtimme innan en granne kol och vrålade över häcken. Man jag ju tycka att man kan säga till lite försiktigt men det var det inte tal om. 

Cornelias pappa ville ut på en tur så jag skjutsade honom och drog på vid en raksträcka och man förundras över vilket drag det är. 
Sen tackade vi för oss och fick sedan med oss Felix ut till husvagnen och vi spelade lite kort och Felix fick igång både Netflix och annat.

Av Niclas Bernhardsson - 19 juli 2022 23:00

         

Tisdag och idag skulle vi träffa Ullis lillasyskon med barn och vi skulle ses på Stensund. Innan vi åkte dit kom vi på att vi glömt kolla brevlådan och där låg två presentkort då jag var sjukt missnöjd med en skagenröra. Nu blev jag rätt bra kompenserad så jag kunde välja två valfria produkter från flera märken.

Efter frukosten så skulle vi åka ut till husvagnen men först stannade vi till vid Hemköp för att hämta min vinst. Jag larvade mig och Ullis fick ta ett kort med mig och pappdockorna och sedan fick jag väskan som tyvärr var tom på läsk men det var en fin väska och en matchtröja samt en flaska.

Väl framme vid Stensund och vi tog fram förtält och fixade lite med markiser innan Millan och Carro kom. Det var full fart på barnen och snart drog vi till stranden och tjejerna tyckte det var riktigt kul att paddla SUP så rätt som det var satt jag med fyra barn och var livrädd och det dröjde inte länge förrän en började pipa och sakna sin mamma och jag hade fullt upp med att få en video att rulla på med en samtidigt som en annan höll på att väcka en bebis som låg och sov. De kanske var borta tjugo minuter och jag var helt färdig.

Sen kaffe på det och rätt som det är så kommer ett barn och säger att en annan förstört husvagnen. Hmm, de hade trott att man kunde hänga i ett draperi så där och då sade jag att de inte fick vara i husvagnen något mer. Någon hade dessutom krupit i sängen med både skor och klubba... Pust!

Ut med er! :-)

Rolig men lite ansträngande dag och både Millan och Carro imponerade med sina skills och blev sugna på SUP. 
Timmarna rullade på och rätt som det var så inser jag att vi missat tisdagsträningen, med klubben. Bilder kom sedan och de verkar klarat sig bra utan oss - skönt! 
Själva fick vi se en fin solnedgång och vi åkte sedan hem och lade oss.


Av Niclas Bernhardsson - 18 juli 2022 23:00

Måndag och vi sov lite längre men då vi packat ihop så mycket igår gick det fort att få ihop det sista och snart var vi uppe på vägen. Vi hade räknat med en hel del kö men det var väldigt lugnt och måndag verkade vara en bra dag att göra själva bytet på. 

Vi hade blivit inbjudna av fina vännerna, PF och Gisela att stanna till och även ställa husvagnen några dagar och det kändes inte bra att tacka nej till övernattning men vi behövde ju komma hem av flera skäl som bland annat medicin och blommor.

Först stannade vi dock till i Aronstorp, som ligger vid Färjestaden, och åt en sista omgång kroppkakor. De är så goda.

Vi åkte vidare och efter en stunds bilfärd svängde vi av. Det var en mysig väg in och fin natur. Sen kom man fram och från och med nu var man helt blown away av typ allt! Det var magnifikt och kändes som rena himmelriket. Snopet att åka hem men man ville jättegärna komma tillbaka och stanna några dagar. Att man ens kan bo så fint.

Det blev kaffe och en tur i skärgården med ett litet stopp på en ö.

Sen hade några timmar passerat. Lite kul att känna och klämma på några simglasögon och inse att man äntligen hittat några som satt som en smäck. Jag tog kort och hoppas att jag hittar några av samma modell.

Sen tackade vi för oss och rullade vidare hemåt.

Ett sedvanligt stopp i Ringarum, för lite mat.

I Nyköping stannade vi till och köpte lite mat till Felix och efter att ha lämnat maten till honom fortsatte vi ut till Stensund med vagnen och ställde upp den.

Efter någon timme åkte vi hem och sov hemma, efter att Ullis vattnat lite och jag packat in lite saker.

   


Av Niclas Bernhardsson - 17 juli 2022 23:00

Söndag och sista egentliga dagen på Öland. Jag hade ju dessutom glömt att ta med tillräckligt med medicin så vi tyckte att det räckte med en vecka. Idag tog jag sista tabletten men jag tror inte det är så farligt att missa lite. I alla fall inte någon kortare tid. 
Efter frukosten så laddade vi för lite löpning och snart var vi igång men lite segt initialt men sedan ropade Ullis att jag körde alldeles för hårt och jag förstod ingenting. Det kändes ju som det gick sakta men medicinen bromsar ju också så nu gick det lite fortare. 

Den ökade farten började kännas av vid Klinta camping och nu var det istället funderingar på om jag skulle orka tillbaka. När vi vänder tillbaka så går det lite uppför och vi pustar i några sekunder innan vi joggar igång igen och nu kommer backen. Lugnt och fint och nu känner vi hur varmt det är också. Pust! Vi kom ju inte igång så snabbt så det är typ lunch och solen gassar. 
Värsta backen gjord och trots värmen får vi upp lite fart igen men så plötsligt börjar längden ta ut sin rätt så slutet blev segt. Åtta kilometer och ytterligare ett bra pass till handlingarna och jag hann inte ens få av mig kläderna förrän Ullis låg i vattnet - underbart! 
Jag brydde mig inte om att en familj var där utan jag badade i kalsongerna och vi ville knappt gå upp. 
Vi hade förstås nästan blivit överhettade under rundan så det var skönt att ligga i en bra stund och sedan traskade vi uppåt till husvagnen.

Efter lite lunch så drog vi till Borgholm men vi bestämde oss för att fortsätta till Solliden och efter en våffla så betal vi entrén och gick in. Sjukt fint och man kunde lätt fördriva tiden med att bara gå runt och titta.
Mitt i allt så ser jag en notis och jag läste något om att jag vunnit något och förstår att jag vann tävlingen på Hemköp i Vagnhärad- kul! Jag som typ aldrig tävlar utom när jag verkligen vill vinna något. Det var en matchtröja, bag och flaska med Coca Cola. Värde 1200 kronor.
Efter någon timme var vi klara och köpte oss en glass och gick mot bilen.

På vägen hem så åker vi in mot Borgholm igen ocj Det blir återigen Ebbas Cafe och nu väljer vi en mixedtallrik och den var sjukt god. 
väl hemma så börjar jag att plocka ned tältet och sen går allt av bara farten så det lär gå fort imorgon.

         

Av Niclas Bernhardsson - 16 juli 2022 23:00

Lördag och vi tvekade lite om morgonlöpningen och det slutade med att vi sköt upp det till senare.

Jag passade på att inspektera en tånagel som jag råkat få något knas på under natten. Troligtvis hade jag fått ett litet skär i den och sen fastnade jag rejält i typ lakanet eller i draperiet. Det är lite svårt att veta då man vaknar i ren panik då det känns som nageln klyvs. Superskumt för jag visste inte ens att jag hade något fel på tån. Jag lekte lite doktor och det blev rätt bra.

Vi tog sedan fram även vår andra SUP och det var bara att pumpa på. 
När vi var klara så traskade vi ned och paddlade på.

Det blev runt 20 minuter och bålen fick jobba i vågorna.

Vi hann även med en tur till Köpingsvik för att kolla lite saker och handla.

Vi lyssnade på några poddar och som vanligt så somnade man en stund. Vi fortsatte med att ta det lugnt och vilade nästan hela tiden. Vi hann dock med att spela lite poker och efter Ullis drömstart så lyckades jag ändå ta hem segern men oavsett så var det kul.

På kvällen tog vi oss i kragen och gick på en promenad och som vanligt så fångade vi solnedgången men vi upptäckte att det var minst lika fint åt andra hållet idag.

Avslutningsvis så kikade jag lite på VM och förutom lite svenska insatser så var det sjukt kul att se på Karsten Warholm som verkade fått till formen igen.

     

Av Niclas Bernhardsson - 15 juli 2022 22:00

   

Fredag och idag skulle Gisela komma och det stod cykling på agendan men Ullis och jag hade ju bara våra mountainbikes men vi skulle i alla fall testa.

Efter frukost och vanliga bestyr så dyker hon då upp och efter att ha fått ordning på våra cyklar så var det då dags. Jag hade varken cykelpedaler, cykelbyxor eller hjälm men hjälmen gör enligt undersökningar att man löper mycket mindre risk att bli påkörd av en bil men givetvis är hjälmen ett bra skydd om man ramlar. Själva undersökningen visade att bilisterna i snitt håller ut 75 centimeter längre om cyklisten saknar hjälm. Så sjukt! Som om hjälmen skulle skydda mot en bil.

Vi drar i alla fall igång och relativt snabbt känner man att man får jobba men när det kommer medvind så blir det väldigt lätt att ligga bakom för det visade sig ganska snabbt att det var Gisela, med sin tempohoj, som fick bryta vinden.

Jsg njöt i medvinden och tyckte allt var magiskt tills motvinden började. Nu fick jag slita hårt och bra länge. När vi närmade oss fiskeläget, där vi skulle fika, så kände jag att jag släpper så jag inte går mig helt slut då benen skakade. 
Efter en knapp minut, efter de andra, så rullar jag in och efter att vi parkerat hojarna så gick vi in och beställde varsina räkmackor lyx 2.0 Ribban har höjts alltså. Spännande! 
Som jag kommer ihåg så var den vanliga räkmackan helt perfekt men nu hade de försökt gjort den ännu bättre och frågan är om det var nödvändigt men visst var den riktigt god.

Under cyklingen så reagerade jag på att Ullis bakdäck såg lite mjukt ut och mycket riktigt. Hon hade fått pyspunka och efter att ha fått låna en pump så ser vi att hon fått in något stift, eller liknande, i däcket. Vi blir erbjudna att få en lagningslapp men jag tror att vi skall klara oss hem för får stiftet sitta kvar så bör luften räcka.

På vägen hem så får jag inget gratis men nu tänker jag kämpa men efter halva sträckan så går det inte längre och när Ullis vänder sig bakåt så vinkar jag åt henne att fortsätta men jag ser att hon tvekar och nu får hon en lucka att täppa till istället. 

Jag tar det nu lite lugnare men sen åker en stor insekt på mig och det känns som om den kan ha fastnat på tröjan och jag sliter till i den och rätt som det var så smäller det till i asfalten och mina läsglasögon har åkt av. Jag glömde ju bort att jag satt dem i tröjan. Jag hoppar av cykeln och ser en bil närma sig och jag vinkar. Den verkar dock inte gå så fort och jag har tur för det är en EPA. Jag hinner plocka upp dem och fortsätter.

Snart ser jag två cyklister stå och vänta och det visar sig vara Ullis och Gisela och den sistnämnde är lite orolig för att behöva åka på stora vägen men jag säger att det finns en cykelväg sista biten och tänker då inte på att det är grus en bit. Hursomhelst så är det väldigt kort bit man var tvungen att åka på stora vägen men det kom jag inte på då.

Jag håller på att släppa igen men kämpar mig ikapp två gånger och sen rullar vi in tillsammans. Tufft pass och jag är helt slut. Det blev dock inte mer än kanske dryga tre mil.

Väl tillbaka så går vi till stranden och deras tanke på att simma dog när de såg vågorna. Jag kylde dock ned benen och det var så skönt. 
Vi vinkade adjö och tog det sedan rätt lugnt. Inget bad och så. 

Efter ett tag, då vi blivit hungriga, gick vi sen till Evas kroppkakor och åt. Fyra stycken kroppkakor slog jag till med och det var som en liten munsbit. Sega benen satt kvar ett tag dock.
Lite sport på teve och stackars Norge som blev utspelade från fotbolls-EM. Med buller och bång dessutom. Nu lär det dock bli svenske förbundskaptenen som får bära hundhuvudet och med all rätt faktiskt. Rätt snart lär vi få höra om hans avgång. 

Rätt som det är så utbrister Ullis att himlen såg fantastisk ut och det gjorde den verkligen. Vi går ned men först letar jag efter en tjocktröja och det var dumt för allt gick supersnabbt och på några minuter var allt över. Det var som ett lämmeltåg ned till stranden och vi hann bara se slutet. Det blev heller inte lika fint på bild. 
En titt på VM och det är kul att det är igång men det gick inte hela vägen för släggkillen men resten av natten verkade gått svensk väg men det blir i en annan blogg.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19
20
21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards