Alla inlägg under juli 2022

Av Niclas Bernhardsson - 14 juli 2022 23:00

Torsdag och idag skulle Ullis upp tidigt och springa men jag kände mig fortfarande slut efter förra gången men jag ville gärna försöka. Som tur var så sov vi länge och jag hade mer chans att väcka kroppen. 
Vi åt frukost och jag lyckades förhala det ytterligare och vi lyssnade klart på boken Sekten som återuppstod. Det var fortsättningen på Sekten på Dimön och den här kändes som ett steg nedåt men helt okej ändå. Lite annorlunda att lyssna på en bok men det gick bättre än jag trodde. Jag som verkligen är av typen - det skall vara som det alltid har varit. Men även jag kan ändra mig men fortfarande är en fysisk bok nummer ett. 
Jag tänker att jag inte avslöjar för mycket av handlingen då den är en del av en trilogi men mycket handlar om hur människor med sämre kvaliteter kan vara. Rätt tung bok faktiskt. 
Sen var det då dags för löpning och idag satsade vi på längdrekord för mig. I modern tid alltså. Jag har ju gått ned mig rejält efter Kalmar Ironman 2019 och modern tid kan väl räknas som sista halvåret och jag tror knappast jag har några milrundor där inte.

Tyvärr var det ruggigt segt från första steget och det kändes som värsta starten hittills och inte släppte det. Faktiskt inte alls utan jag slet som ett djur hela första halvtimmen och inte gick det fort. Vid Klinta camping pausar vi men jag behövde visst inte gå på toaletten och inte Ullis heller men vi stod på varsin sida om servicehuset och väntade och kanske behövde jag den extra vilan.

Vi fortsätter en bit till innan vi viker uppåt och hemåt och nu går det uppför men kroppen har vaknat lite och vi håller hyfsad fart uppåt och uppe på höjden så är det svagt uppåt innan det viker nedåt mot stigen vid havet. Vid ett ställe så provar jag att dra på i hundra meter och det är skönt men pulsen drog iväg rejält och låg kvar efter ett tag.

Väl framme så slängde jag av mig kläderna och gick ned i vågorna och vilka vågor det var! Det var klart över en meter höga vågor, typ vissa en och en halv meter och man flög som en vante fram och tillbaka. Ullis stod kvar vid kanten men blev blöt ändå av vågorna som slog in i bryggan - hur nice som jelst och jag tog igen mig ett tag.

Vi äter lite gott och gör oss sedan klara för cykling till Borgholm och vi tänkte titta på kortegen med kronprinsessan Victoria. 
Först stod vi dock i kö vid en hamburgerrestaurang och det låter som det är lite käbbel mellan personalen och en gäst.

Senare tog jag nog gästens parti för trots väntetiden var hamburgaren kall och smakade inget vidare. Lite läskigt med en liten kille som ramlar ned från ett bord och pappan springer och tar upp honom och lämnar sedan stället.

Efter lång väntan så kommer äntligen kortegen med kronprinsessan och prinsen och på några sekunder är det över men det var ändå lite kul att hon kollade rakt på oss. Det var vi värda efter en timmes väntan. Under väntan så pratade vi dock en hel del med några bekanta och gullade med deras bebis.

Vi tar oss en kaffe och sätter oss på en plätt och dricker den. 
Hem igen och nu har vi vinden i ryggen och det går fort.

I Köpingsvik löper vi oss lite gott till kvällen och tittade förstås på Victoria-dagen. 
Kul att se grymma Ebba Årsjö men artisterna var överlag ingen höjdare men Janice är bra.

   

Av Niclas Bernhardsson - 13 juli 2022 23:00

Onsdag och ännu en skön morgon på Öland. Idag kände jag av knäna för mycket så när Ullis ville ut sade jag att jag kan hänga på med cykeln istället men hon sade att hon också kände av lite så vi stod över löpningen. Det fick bli senare i så fall.

Efter frukosten så drog vi istället till stranden där Ullis simmade och jag paddlade SUP. Det var lite på gränsen att stå eller inte så jag blandade. Det blev några kilometer.

Sen drog vi till Borgholm och vi tänkte att det skulle vara smockfullt med tanke på Victoriaveckan men det var väldigt lugnt. Ullis ville förbi något fint ställe och vi tog båda hembakad schnitzel och den var riktigt god. Kanske man borde fått lite mer sås men jag orkade inte säga till.

Efter maten så gick vi runt lite i stan och när vi går in på ett konditori så ser jag en kollega och i nästa stund ytterligare en och jag visar att han skall vara tyst så jag får springa fram och skrämma den första. Det var för övrigt Lasse och Manne och det visade sig att de bor på en camping ganska nära oss. Faktiskt på campingen där vi brukar vända vid vår löpning. 

Vi har dock lite bråttom för snart börjar ju de svenska tjejer spela mot Schweiz. Jag tipsade dem om att det nog är storskärm på ett ställe i stan och det lät som de skulle kolla upp det.

Väl hemma så satt vi snart och kollade eller det var väl jag mest. 

Matchen var ingen höjdare och höjer vi snart inte nivån så blir nog snacket om guld mest pinsamt men de vet ju att de har hög nivå då de spelar bra men andra lag kan ju också ha höjt sig som till exempel England.

Vi avslutade med en promenad och rätt som det var så plingade det till i klockan som visade att jag, trots utebliven träning, kommit upp i dagsmålet som är ett snitt av senaste tidens värden. Nu är det knappa 15000 steg.

         

Av Niclas Bernhardsson - 12 juli 2022 23:00

Tisdag och Ullis och jag började med en rejäl långpromenad till Köpingsvik och där försökte vi hitta ett fik men konstigt nog hittade vi inget utan det blev istället en kartong jordgubbar. Jag frågade en kvinna om hon behövde hjälp för det såg ut som hon letade efter något och mycket riktigt. Hon hade tappat en liten detalj på en av sina AirPods och letade en bra stund men hon tyckte nog det var jobbigt och ville sluta. Sen traskade vi tillbaka men hittade ett ställe där det stod att det fanns kaffe och de hade dessutom en massa annat roligt att titta på men att köpa något var lite svårt då vi skulle promenera tillbaka till campingen. 
Vi fortsatte hemåt och det var lite tufft i värmen. I en havsvik så slängde vi kläderna och tog ett dopp - skönt!

Väl tillbaka i husvagnen så låg vi i skuggan och lyssnade på sommmarpratet med Charlotte Kalla. Tyvärr slumrade jag nog till en stund men det var lite skönt det också. Sen lyssnade vi även lite på Sekten från Dimön.

När vi började bli hungriga så tog jag fram cyklarna och vi drog iväg till Evas kroppkakor och helt plötsligt så ser jag en bekants pappa och Ullis blir förvånad att jag kände igen honom så snabbt och dessutom i profil och en hyfsad bit ifrån.

Jag tilltalar honom och han blir helt ställd och jag får säga mitt namn innan poletten trillade ned.

Vi pratade alla ett tag men nu började klockan ticka och snart skulle de stänga. Vi ställer oss dessutom i fel kö så vi får byta och tappade några minuter till.
Efter beställningen var tagen av en skojfrisk yngre kille så åt vi gott och trampade snart hemåt igen.

Snart ville jag prova att simma och Ullis valde att stå vid sidan då jag bara skulle testa. Efter några minuters velande över vattentemperaturen så var jag i alla fall i och då var det dags. Jag slängde mig i och hur gjorde man? tänkte jag.

Det gick långt över förväntan och min vänstra axel kändes nästan ingenting och jag kunde crawla en hyfsat bra bit men jag fick bryta då det var lite läskigt då det blev för grunt och lite otäck botten och utåt, då det blev djupare, var också lite otäckt. Jag fick till ett bra test och ville hålla det så.

På kvällen så sprang vi sex kilometer och tog vägen uppför backen vid Klinta camping. 

Det släppte, som vanligt, mot slutet och väl tillbaka så hoppade jag i vattnet och det är något särskilt att bada efter löpning.

I husvagnen så tittade jag lite på Englands överkörning av duktiga Norge, vad händer? 

         

Av Niclas Bernhardsson - 11 juli 2022 22:45

Måndag och vi sov till halv sju och sedan fixade vi lite inför avresan. Tanken var att fylla på lite gasol i Norrköping och sedan åka vidare.

Resan gick initialt bra och första stoppet blev just i Norrköpin. Det var lite trångt att åka in med långt ekipage och vi visste inte riktigt hur det gick till och det gjorde att en händelse blev mycket märklig. En lite speciell äldre herre kommer ut från en dörr och han ser att vi funderar så han säger att vi kan ställa tuben utanför och gå in och hämta killen som skall hjälpa oss. Ullis är artig och säger tack och det är liksom förbi.

Sen kommer mannen tillbaka och vräker ur sig att vi är dryga och det är typiskt den här stan. Jag förstår verkligen ingenting och Ullis tror först att han skämtar men det visade sig sedan att man trott att Ullis sade tack för att han inte höll upp dörren. Mycket märkligt och det slutade med att mannen bad om ursäkt och jag förstod först efteråt vad som hade hänt.

Sen åkte vi iväg och jag var visst nära att köra in i en bil då jag skulle svänga runt. Den är ju lite längre än vår gamla Briljant. 
Sen iväg igen och vi lyssnade en hel del på andra delen av Sekten från Dimön. Den är helt okej men det var nu lite längre lite tradiga partier men de kanske behövs för att bygga upp storyn.

I Färjestaden så hoppade vi in på Aronssons kroppkakor och åt lite och trots att det är så stort så är det trevligt och riktigt välskött. Vill man ha det lite mer pittoreskt så kanske man skall leta vidare.

Till slut var vi framme vid campingen och det gick väldigt smidigt att checka in och sedan ställa upp vagnen. 
vi satte sedan upp tältet efter att ha vilat lite.

Kvällen avslutades med en kortare promenad runt området och jag tog ett fantastiskt kort på Ullis. Eller vad säger ni? :-) Jag doppade även fötterna i vattnet och det gjorde nästan ont först men som vanligt så släpper det eftersom och blir riktigt skönt.

   

Av Niclas Bernhardsson - 10 juli 2022 23:00

Söndag och idag är det 31 år sedan vi kände (och bestämde) att det var Vi! :-) Det gjorde vi på ett Gasthaus i Tyskland under en motorcykelsemester. 

Vi bestämde oss för att åka en sväng med motorcykeln och det blev en tur till Eldtomta café och vi chansade lite med färjan.

Väl framme så äter vi en ruggigt god räkmacka och snackar lite med ägaren.

Sen hamnade vi vid samma bord som en som gick i parallellklassen med mig i grundskolan. Han sade att han kunde slänga ett öga på lilla motorcykeln och det var ju snällt.

Hemåt och nu kom det några regnstänk men inget som störde.

På kvällen så styrde Ullis upp att det blev lite löpning och jag var sugen på elljusspåret i Vagnhärad. Funkar bra, tyckte Ullis.

Tre varv var målet och det var absolut en ökning men jag satsade.

Tyvärr började det som om jag hade sirap i benen och det var en riktig plåga. Det brukar dock släppa och det gjorde det även nu och typ successivt så det gick samtidigt snabbare och snabbare och snart var det inte bara jag som andades tungt. :-) Det började snart att regna men det gjorde ingenting utan var bara skönt.

Bra och härlig dag och vi köpte hem lite ris och kyckling från Piccolini. 
 

Av Niclas Bernhardsson - 9 juli 2022 23:15

Lördag och idag var det dags att riva förtältet och få hem husvagnen. Jag tyckte det var lika bra att få hem husvagnen direkt så skulle det bli lättare med sista packningen. Dock så började vi med att rensa upp i trädgården.

Efter frukost och lite rensning så åkte jag och hyrde ett släp och fastnade bredvid en profil, mr Heinz. Jag stod bakom ryggen och sade något om att han hade så många järn i elden och undrade om han kom ihåg vilken av hans klubbar som jag och Ullis varit med i och han behövde bara någon sekunds betänketid innan han svarade. Det var väl Team Freja sade han. Jodå! 

Sen berättade vi om alla åkommor vi hade innan vi skiljdes åt och mackägaren var helt stum. Typ första gången...

Sen var det full fart och vi åkte sedan och fikade med svärmor.

Note to my self. Jag kan inte äta fikabröd... Ruggigt magknip av en enda bulle.

Nu åkte vi till Stensund och tog ned alla markiser och förtältet. Det tog lite tid för vi hade typ tagit upp allt. Skönt att det var uppehåll. Lite läskigt att åka på den smala vägen med så långt och brett ekipage men frågan är om det inte var värre på vägen dit då någon kvinna nästan prejade ned oss i diket och man såg passageraren ta upp händerna framför ansiktet.

Efter det åkte vi hemåt och tittade på fotbollen och det gick inte riktigt som det var tänkt men men...  Det är bara att ta nya tag.

I soffan så ser jag att jag äntligen fått ett blåmärke och jag säger äntligen för det kändes nästan konstigt att det inte skulle synas något efter det vådliga fallet i tisdags...

 

Av Niclas Bernhardsson - 7 juli 2022 23:00

Torsdag och regnet gjorde det segt att komma igång och efter ett tag så blev jag lite produktiv och lade ut lite saker på Köp och sälj men vissa produkter är nog fel där och något var nog inte så mycket värt.

På kvällen så drog Ullis ut och sprang med Tanja och jag försökte få igång zwift igen. 
Det strulade direkt och som vanligt så var man tvungen att uppdatera och sen upptäckte jag att träningsklockan hade slut på batteri. Det blev en paus på tio minuter innan jag vågade mig på att starta.

Det kändes som det var länge sedan men det var kul och som vanligt så ökade tempot och det blev till slut en dryg halvtimme.

Vi avslutade med att titta lite på teve.

Av Niclas Bernhardsson - 6 juli 2022 23:00

Onsdag och äntligen var det då dags att besikta motorcykeln och det var, hör och häpna, sjunde försöket då massor av saker har gått fel. Det har varit saker som felaktiga produkter som skickats, långa leveranstider, uteblivna leveranser, mekaniker som inte jobbar vissa dagar och säkert något som jag missat. Ullis hade sett någon prognos på att det skulle regna och det var väl typiskt, tänkte jag. Det ordnade dock upp sig senare och regnet verkade utebli. 

Jag tyckte att strålkastaren, trots mekanikerns ord om att den nog stod rätt, var lite låg och pillade på den men det hände ingenting. 

Innan det var dags så gick jag och hämtade ut lite medicin och passade på att köpa lite sockerfritt godis men det är ju rena skiten och det skulle jag snart bli varse om. 

Mot motorcykeln och den borde ju starta som den ska men tänker att jag åker in mot besiktningen så kan jag ju kolla lite då jag är på plats. 

Jag får igång den direkt och åker iväg men märker rätt snabbt att det är något som inte är som det ska. Hastighetsmätaren hoppar konstant mellan två värden och verkar visa alldeles för lite. Jag tänker först att bilen före åker för sakta men sedan förstår jag att det är min mätare som visar för lågt. Ahrrg! Det här var ju inte bra! tänker jag. De måste ha satt på fel drivpaket och att faktiskt inte veta hur fort man åker, då man är van vid det, är svårare än man tror. På motorvägen så visar den aldrig mer än 90 och då kanske vi åker runt 120 km/h, jag vet dock inte precis. 

Jag besämmer mig för att ändå vara ärlig och berätta som det är men att verkstaden får byta drivpaket så fort som möjligt. Givaren måste ju sitta på drevet. 

Väl framme så vet jag inte vad klockan är men när jag kommer in så ser jag att jag är 25 minuter för tidigt men sätter mig ned och en kille undrar om det är jag som har en hd men jag berättar att jag är lite tidig och är jäkligt förbannad. Jag berättar lite kort om allt strul och nu har jag dessutom en felaktig hastighetsmätare. Han undrar hur mycket fel och jag säger att den säkert visar runt 20 km/h för lite på motorväg men det var säkert runt 25-30 men jag ville inte vara för ärlig. 

Harleyn skulle komma in 20 över men då klockan passerat den tiden med några minuter så tog han min istället och ganska direkt så kom vi då till strålkastaren och nu visade den för lågt! Men vad f-n! Jag berättade att den stod för högt sist och att jag pillat på den efter att mekanikern var klar. Jag försöker justera och det tar ett tag. Jag talar om att det liksom inte händer något då man justerar men när man åkt ett tag så skakar den sig rätt så jag skruvade förstås för mycket. Nu får jag skruva tillbaka. 

Han fortsätter att kolla motoryckeln och sen händer det som inte får hända då han skall starta - den startar inte! :-0

Jag går fram och försöker och slår av fort då det inte händer något och väntar några sekunder och kör igen och den startar. Batteriet sjunger på sista versen och att strålkastaren står på för länge gör att den drar ur sig lätt. 

Han åker iväg och efter relativt lång tid kommer han tillbaka och kan bara bekräfta det jag sagt. Jag försäkrar att verkstaden skall byta för jag vill ju heller inte ha det så här. Han är tveksam men när jag säger att han troligtvis inte skulle ha märkt det om jag inte sagt något så kan han inte annat än att hålla med och hans kompanjon instämmer. 

Jag får inskrivet att belysningen står lågt och muntligen så får jag med mig att jag skall fixa hastigheten. Jag lovade och åkte sen hemåt igen. Nu valde jag kustvägen bara för att den är mycket skönare. Fortfarande inget regn och det var riktigt nice. 

Väl hemma så åkte jag direkt mot verkstaden och var irriterad. De var förvånade och han sade att han lagt dreven över varandra och försäkrade om att det var samma kugg. Men det kan det ju inte vara sade jag. Sen förstår jag att han inte vetat att givaren på den här modellen sitter i drevet fram då det är vanligare att mätaren sitter på framhjulet på motorcyklar. Han letar och hittar en kabel han inte förstått vad det var och jag frågar om han inte har kvar det gamla drevet men det hade han inte så han får beställa. 

Jag åker hemåt och nu är i alla fall besiktningen klar. 

Efter det så åkte jag iväg till soptippen med en massa gamla bodybuildingtidningar och det var lite jobbigt, mentalt. Det är ändå en rätt betydelsefull period i mitt liv som dock fick ett abrupt slut, i och med att min pappa dog. Jag satsade stenhårt på att bli en bra bodybuilder och mellan 1990-97 så åt, sov, tränade jag bodybuilding och hela min barndom bestod av starka seriefigurer. Jag kunde inte slänga alla tidningar men när Tim blev mer intresserad så tog han över men nu är det över för honom med och nu skulle allt på tippen. Jag försökte hitta några tidningar då jag själv var med i men hittade bara en. Sista året, 1997, som jag skulle tävla så blev det en flopp. Jag skickade in för sent och samtidigt som jag väntade på att numret skulle komma ut så dog min pappa och allting rasade. Det i kombination med att jag själv misstänkte att det fanns många som dopade sig och att ge allt samtidigt som några andra fuskade var tärande. Jag fick dock helt okej resultat men det tog tid och var inte i närheten av några andra som på mycket kortare tid blev stora. Det gick dock att se att det inte var rent mjöl i påsen på en del. 

Efter tippen så åkte jag hemåt och efter några minuter så kom Ullis och vi åt lite snabbt innan vi åkte ut mot Stensund. Idag skulle jag provsimma lite och hade plockat ihop lite grejer. Men magen började bli i olag av det sockerfria godiset...

Väl framme vid Stensund så tutar vi på Tommy, Sara och Cornelia och säger att vi blir några minuter sena då vi skall bort till husvagnen. Där inser jag att min väska blev kvar hemma så jag tar min SUP och vi traskar snart bortåt. 

De andra simmar och jag paddlar SUP. Cornerlia får snällt vänta. Tanken var först att jag skulle ta med mig henne på min SUP men då jag även glömt badbyxor så hade jag tänkt stå och det gick inte med någon framför mig, det vågade jag inte. Tyvärr så fick jag ändå ställa mig på knäna efter ett tag, då vågorna var för stora och snart så ville jag även sitta ned och mina träningsbyxor skulle förstås torka sedan. 

Det är dock lite kris med magen och det typ bubblar och lever heybaberiba därinne.

Väl tillbaka så kör Ullis lite med Cornelia och vi tackar och säger adjö innan jag fått springa till muggen.

Tillbaka hemma så blir det lite te och smörgås och vi tittade på lite skit på teven. Jag verkar ha sagt upp lite väl många abonnemang och nu kunde vi knappt se något så det måste jag se över. 

Vi håller nästan på att somna och idag var det en ostressad Felix som kom hem och vi somnade snart om igen. 

Magen började må lite bättre och note to my self! Inget mer sockerfritt godis. Helst inget godis alls men absolut inget sockerfritt godis...


Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19
20
21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards