Alla inlägg under april 2008

Av Niclas Bernhardsson - 17 april 2008 20:45

Påven, Benediktus den XVI, har uttryckt sin bestörtning över de många pedofilerna i den katolska kyrkan. Det var på tiden, det gick väl inte längre att sopa det under mattan. Men vad f-n är det som står på? Borde inte prästerna vara de mest moraliska och rättförskaffade personerna som finns? Det handlar alltså om flera tusen präster som har polisanmälts för pedofili! Med mer kvinnor skulle pedofili minska.

Fritt fram för religion men tvinga inte på andra bara! Att man inte tror på Gud handlar ju mera om att man själv inte fått bevis för att Gud finns.


Av Niclas Bernhardsson - 17 april 2008 15:22

Ah, jag gillar lite udda personer, sådana som avviker från det normala och helst skall de inte veta om det. Men när det handlar om dålig hygien och så, då går det för långt. Stå upp för den du är, du är coolare om du inte gör dig till och försöker passa in. Men glöm inte duschen! ;-)


Kom på mig själv att jag längtade till helgen och att bland annat få se Körslaget! Ah, jag är en tönt! Men jag gillar det och jag gillar det programmet och allra mest gillar jag Talang 2008. Än så länge, om ett par år så är det nog uttjatat men just nu så är det inget som slår Bert och hans pack! Vem vinner Körslaget förresten? Ah, spelar ingen roll, just nu är det bara kul att titta på. Rösta kommer jag inte att göra, skulle vara för välgörenheten isf. Om jag får tippa så blir det nog... hmm, Brolle rider nog på den här SMS-historien ett tag till och han är ju rätt cool! :-) Det får bli han isf!


Dagens vers kommer från min låt Hjältar och Idoler:

- Vi är gudar för varandra, vi är hjältar och Idoler

- Vi är allt för oss alla, men jag är inget utan dig.

Av Niclas Bernhardsson - 15 april 2008 21:24

Ullis och jag tog hojarna och drog runt kommunen vilket inte är lika långt som det låter då Trosa kommun är en ganska liten. Det var den vanlig rundan mellan Vagnhärad - Västerljung och därifrån till Trosa och hem till Vagnhärad igen.

Vagnhärad som förresten blev utsatt för rånförsök igår kväll. Jag satt vid datorn runt 23 igår och tyckte att det lät som en helikopter precis utanför. Det slutade aldrig att låta men tyckte att det var askonstigt om det skulle vara en helikopter på låg höjd mitt i mörkret. När jag sedan kollade ut på andra sidan så lös det ordentligt på ett ställe och jag tänkte att det väl vara ngn pump eller liknande som stod och gick. Det kanske hade varit läckage eller ngt. Men det var visst rånförsök och antagligen så var det polisen eller kanske rent utav bovarna jag såg. Ifall jag vetat det så kanske jag inte hade öppnat dörren på vid gavel för att kika efter...

Men till cykelturen idag då. Vi öppnade ganska hårt och tappade efterhand lite tempo och helt förklarligt så tappade Ullis orken på slutet. Jag själv fick mjölksyra direkt då jag skulle trampa ikapp då jag stannat för att svara i telefon. Efter det så tog jag kortare ruscher för att få känna på lite fart. Rätt skönt idag, det blev mycket prat på slutet, trevligt! Vi stannade på ett ställe och kollade in två älgar som stod och tittade på oss. Sen klampade de upp i skogen och vi trampade vidare. De stod på ganska behörigt avstånd, det är lite roligare då de är riktigt nära. Själv så höll jag ju på att köra på en älg i höstas som stod en meter ifrån cykelvägen. Jag upptäckte den alldeles för sent. Det visade sig senare att den var lite knäpp och de, jägarna, var tvungna att avliva den. Rätt trött idag så nu är jag lite halvnöjd efter dagens pass.

Av Niclas Bernhardsson - 15 april 2008 14:57

Visst, jag vet att det är svårt att sluta men varför börja och varför inte göra allt man kan för att sluta. Vet rökare inte om hur farligt det är?

Att komma med argument att man kan dö av det ena eller andra håller inte, varför vilja öka riskerna så mycket. Jag förlorade själv min pappa pga hans rökning och kan jag förhindra ngn att börja röka är jag mycket glad. Tvinga dig att se den här filmen om rökning...


http://www.youtube.com/watch?v=dn50mTEGnrU


Är det här vad du vill? Låt dina nära och kära slippa se dig dö i förtid pga rökning!

Av Niclas Bernhardsson - 14 april 2008 22:01

Tänker på dig, idag. Tänker också den fruktansvärda människan som tog ditt liv. Varför, vad får han ut av det. Usch, vad hemskt. Aldrig kan man slappna av, att ha barn är underbart men man är alltid lite smårädd då man släpper iväg dem.

Hoppas du finns kvar på ngt sätt Engla och kan ge din familj ro.

Av Niclas Bernhardsson - 14 april 2008 21:55

Nja, jag var väldigt sent ute och det blev lite hafsigt att få ihop allting och givetvis så glömde jag beställningsformulären! :-0


Och föreläsningen blev lite sådär småryckig då det var ett tag sedan jag föreläste men desto bättre då med många där som redan är toksålda på Kuzminsicklingen! Så man fick bra stöd. Sen så hade det förstås inte kommit in några fler storlekar så av utprovningen blev det inte så mycket men flera provkörde iaf mina Powerslides. Det väckte helt klart ett intresse och jag fick 4 nya beställningar och sen blir det nog 3-4 till imorgon då jag skall ta in flera beställningar.

Av Niclas Bernhardsson - 13 april 2008 13:57

Börjar bli lite nervös faktiskt men samtidigt så kanske de flesta inte är så intresserade av själva föreläsningen utan kommer för att se Powerslide-modellerna!  Nu måste jag träna lite på själva föreläsningen iaf....


Kikade in på de iskalla historierna och det har kommit in en hel del nya nu! :-) En del riktigt bra, min favorit är mjölkmaskinen!


Vad skall man bjuda på förresten? Tänker på föreläsningen som är imorgong. Kakor och bullar eller lite mer nyttiga alternativ?

Av Niclas Bernhardsson - 12 april 2008 22:03

Nä, nu får det vara nog! Jag som nästan alltid varit i bra form (oops, det där lät) har sedan knäskadan kom tappat stinget rätt ordentligt. Knäskadan hindrar egentligen bara löpningen men ändå tappade jag motivationen så jag gick upp i vikt. Från en normal löpvikt på runt 71-73 kg, med 69,5 som lägsta vikt, så ligger jag nu på 89 kg fast allt är ju inte bara fett. Jag har ju en period som ganska seriös styrketränande bakom mig vilket gör att jag går rätt snabbt upp i muskler då jag sätter igång. Och tonusen på armarna verkar jag aldrig tappa. Och jag har ju faktiskt kört lite på gym det senaste halvåret då jag inte kunnat löpträna. Men nu är det alltså nog, jag tivs inte riktigt med kroppen som den är nu och skall gå ned till under 80 nu som första steg. Det är förstås inget problem att gå ned fort i vikt men till skillnad mot alla, i diverse svältbloggar (stackars personer!), så tänker jag göra det utan att förstöra min kropp genom att strypa för mycket på maten. Genom att "svälta" så tar man ju i första hand av muskelglykogenet och sparar på fettet. Det gör att man tappar fort i vikt och vill man ytterligare tappa i vikt fort så skippar man även kolisarna men nu skall vi vara smarta. Jag skall typ äta 300 kcal mindre än jag FÖRBRUKAR, vilket gör att jag får en sund och skön viktnedgång. I början så räcker det med att ta bort på det uppenbart onyttiga som för mycket kakor och bakelser! :-) Ett smart instrument är ju även att kolla av fettprocenten och för en själv så räcker en vanlig "motståndsvåg" alldeles utmärkt. Den visar förstås inte lika exakt som det egentligen är men den duger gott och väl. I normala fall så ligger jag strax under 10 % kroppsfett då jag är i riktigt bra form och nu är mina värden följande:


Vikt: 89,2 kg

Fettprocent: 22,1 %


Bild från bra form: http://web.telia.com/~u15653696/bilder/sideche.gif

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards