Direktlänk till inlägg 1 augusti 2008

Ganska tuff kvällscykling med Ullis! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 1 augusti 2008 23:17

Ah, vi kom äntligen ut på en runda efter att ha solat mest hela dagen. Alltså, vi hade ju morgonlöpt och så men ändå. Vi ville ju cykla på kvällen och så blev det. Lite efter 18:00 kom vi iväg och vi tänkte köra upp mot Byxelkrok och vända men då vi kom upp till ett vägskäl där en ganska stor sportbutik fanns så drog vi ut till höger där och där skulle det visst finnas ett färjeläge. Min tanke då var att köra dit och kolla läget och sedan vända men vi körde bara på och då trodde Ullis att man kunde köra runt hela norra udde på den väg vi kom på och visst var det så. Jag kände även igen mig själv längst upp och då körde vi bara på. Lite otur med vinden då vi hade mycket lätt medvina i början eller ingen alls ibland, det såg man då man kollade av någon vimpel. Sen började det blåsa upp lite mer och då fick vi förstås det i ansiktet men vi blev alltmer taggade och jag pumpade på. I början så släppte Ullis då och då men på slutet så hängde hon på som en igel och jag blev förvånad hur stark hon var. Jag kände att jag hade bra tryck i pedalerna hela tiden men hon gav inte vika och eftersom det kändes bra, fast det var förstås lite jobbigt, så körde vi på.

Det kändes som jag fick lite genomslag på slutet men det var nog snarare dålig asfalt. De sista 200 meterna så fick Ullis mobiltelefonsamtal och släppte förstås men tiden blev 1.11:16 och sträckan var, enligt kartmätning, 33,88 km. Helt okey!

 
 
Nikki

Nikki

3 augusti 2008 12:18

hur fort cyklar ni typ? Säg 1 mil avverkas på...?

http://bonies.blogg.se

 
Niclas B

Niclas B

4 augusti 2008 00:47

Hej! Ja, hur långt är ett snöre? Det beror förstås på väder, vind, sträcka och ambition. Säkert lite till... Slår man ut passet så blir det väl nästan 29 km/h. Tar man den sista milen på dagens pass så höll vi säkert närmare 40 km/h då vi hade grym medvind på slutet men förstås motvind också och då riktigt tuff motvind då vi cyklade längst kusten då vi hade motvinden.

http://niclas-b

 
Malin Hedén

Malin Hedén

8 augusti 2008 00:34

Nu vill jag fråga "experterna" ;-)
Jag har alltid tränat mycket, men då mest styrka i form av bodypump eller boxning.
Jag har alltid gått mycket (powerwalk) och cyklat. Springa har jag aldrig varit något för, men har fått upp ögonen för det och tycker det är jätteskönt, men vet inte riktigt hur jag ska gå till väga med träningen? Som det ser ut i dag, så springer jag så här: Springer 2 dagar, vilar en, springer 1 dag, vilar en, springer två dagar, vilar en och så rullar det. Jag börjar mitt "pass" med att gå i rask takt tills jag känner mig varm (ca 10-15 minuter). Sedan börjar jag springa (joggar inte, utan springer i ett lagom tempo). Eftersom jag inte tränat på ett par år såär inte min kondition vad den borde vara, så jag orkar inte så länge i taget. Kanske fem minuter på sin höjd, sedan får jag gå igen ett par minuter för att sedan springa igen. Så här kör jag på i en timme (från start med uppvärmning inräknat).
Är detta ett okej sätt att bygga upp sin kondition? Jag försöker givetvis ta ut mig lite mer för varje gång och jag tycker kanske att min puls har börjat gå ner lite fortare? Kan man som en trogen läsare få lite tips av en expert *smile*? Det vore kanon att få lite hjälp på traven.
Tack på förhand!
/ Malin

http://lillskogen.just.nu

 
Ingen bild

"experten" Niclas_B

9 augusti 2008 22:30

Hej Malin! Kul att du fått upp ögonen för den bästa träningsformen! :-)
Nu är det ju individuellt hur fort fram man kan gå men du verkar ha en bra start. Faran med att köra på för hårt i början är ju förstås att man kan bli bränd. Genom att intervalla som du gör i själva passet så går det mycket snabbare att få upp konditionen så det är mycket smart. Sen kan du givetvis försöka ha lite olika syften med passen framöver men som en start så låter det smart att köra som du gör. Allteftersom så kan du försöka ha ett pass i veckan som du försöker ha som långpass. Ngn gång i veckan kan du även ha som vanligt distanspass. Att hela tiden försöka slå sina tider med samma distanspass är ett säkert sätt att gå in i väggen. Till en början så kan syftet vara att skapa en kontinuitet där fokus skall ligga på att ha roligt och förbereda kroppen på lite tuffare träning. Sen kan du mot hösten lägga mera krut på mängd, mot vintern styrka och sedan mot våren lite mera fart i intervallerna. Allt vävs förstås ihop. Hoppas du är nöjd med svaret! :-)

 
Malin

Malin

10 augusti 2008 21:08

OM jag är nöjd *smile*. Tack för tipsen!
Känns jättebra att jag har tänkt lite rätt i alla fall.
Jag kör på ett tag till med träningen som själv har lagt upp. Det fungerar faktiskt bra (Inte just nu, då jag sträckte mig rejält vid en schysst split alá "halkapårampentilldyngcontainernochnästanslåihjälsigvurpa". Aj aj aj säger jag och hoppas att det går över snart?
Jag återkommer i vinter för tips till att bli stark i löpningen *smile*. Nu lägger jag vikten på att få upp lungkapaciteten.
Tack Niclas!
Du ska veta att Din och Ullis träning verkligen taggar en och man blir inspirerad till tusen.
Tack till er båda!
Ha det gott!
/Malin

http://lillskogen.just.nu

 
Ingen bild

Niclas B

11 augusti 2008 00:41

Roligt att höra att vi inspirerar fast idag så vek vi ned oss då det var lite annat i görningen! OS var ju även en bidragande orsak! ;-)
Mindre roligt att höra om din lilla olycka! Hoppas det inte blir något långvarigt!

 
Malin

Malin

12 augusti 2008 01:39

*skrattar* Allt är ju relativt! "vek vi ned oss" Det var nog ingen fara på taket? Kroppen behöver ju vila också. Så mycket vet jag, att vilan är minst lika viktig som träningen, för det är då musklerna byggs *smile.
"Olyckan" verkar redan bättre, men jag fick en rejäl streckning i ljumsken. I går kunde jag knappt gå, idag känns det lite bättre och jag haltar inte. Tänkte ta en promenad i morgon och känna mig för lite hur det känns. Jag hoppas också att jag är ok snart, för jag är heltaggad att komma igång med löpningen på allvar. Skitroligt är det ju att springa. Varför har jag inte gillat det förut kan man ju undra?
Ha det gott!

Ps. Tips på bra skor till löpning i terräng (Skogsvägar, stigar)? Det är där jag måste springa pga min brutna rygg. Blir för hårt att springa på vägarna. Ds

http://lillskogen.just.nu

 
Ingen bild

Malin igen

12 augusti 2008 01:41

ARGHHH!!! "Svenskläraren" har stavat fel!!!! Det heter väl ändå strÄckning *skratt*

 
Ingen bild

Niclas_B

15 augusti 2008 00:20

Det får du se som ett "sträck i rekningen" bara! ;-)
Nåja, ingen större fara är skedd!

-HALLÅ! KOLLA HÄR VEM SOM STAVAT FEL!

Fast apropå att vika ned sig så får det inte bli ngn vana då vi människor är vanedjur. Men så är i uppstarten så kanske det är bra att jag bromsar lite då Ullis har mer vilja än vad jag har! :-)

Att springa kräver ju lite styrka rent mentalt och det tar ett tag att få! :-)

Hur är skadan nu?

 
Malin

Malin

17 augusti 2008 20:13

Tack! Bra att du inte påminde någon om mitt stavfÄl *skrattar*.

Tackar som frågar om min skada. Ja, den är åt h-vete och jag vet inte riktigt hur länge till jag ska gå och ha ont? Jag vet att sträckningar kan ta lång tid att läka, men nu vill jag inte ha den mer ;-)
Jag har varit ute och gått i ett friskare tempo, men det kändes rejält efteråt? Kanske är vila det enda rätta?
Kanske har experterna några råd till amatören *smile*?
Klart att Ullis har mer vilja än du. Hon är ju kvinna och din fru *skrattar*. Samma lika här hemma.
Ha det gott!
Malin

http://lillskogen.just.nu

 
Ingen bild

Niclas_B

19 augusti 2008 10:21

Ger inte skadan med sig så bör du förstås kolla upp det med någon kunnig sjukgymnast eller annan läkare. Annars så borde inte en rask promenad hindra.
Krya!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 24 april 23:00

Idag var det en speciell dag. Dels så skulle en nära mig göra en rätt stor sak och dels så är det idag tre år sedan lillebror gick bort. Det kom så plötsligt och som vanligt gjorde jag en låt om det. Tror den kan bli bra men än så länge känns den int...

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 23 april 23:00

Tisdag och det började som en vanlig dag men rätt snart får jag ett sms som ger mig lite kalla kårar. Det stod att hen skulle höra av sig på kvällen och det utan att vi kommunicerat så mycket sista veckorna. Usch! tänkte jag. Jag berättade förstås fö...

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 22 april 23:00

Måndag och det var nog som en vanlig dag förutom att jag började ta tag i alla viktiga delar inför loppet. Det var mailande och förstås lite reklam inför loppet. Ringde Björn som försökte få tag på några avspärrningar som vi kan använda för att göra ...

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 21 april 23:00

Söndag morgon och jag hade sovit riktigt dåligt. Vet inte om jag tog för mycket kaffe igår kväll men jag låt och tänkte för mycket på hur bra koll jag hade på loppet och allt det runtomkring. Så var det möte idag men det är ju nästan två veckor kvar ...

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 20 april 23:00

Lördag och Ullis var upptagen med annat och jag kämpade på med mina examinationer. På något tråkigt sätt så hade jag tre av fem examinationer, i nuvarande kurs, som jag blivit underkänd på. På en av kurserna råkade jag ut för ett rejält slarvfel som ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards