Alla inlägg under juli 2021

Av Niclas Bernhardsson - 31 juli 2021 23:00

Lördag morgon och Gisslan och Ankan skulle simma men Ullis var inte supersugen. Jag var dock SUP-sugen och drev på lite och Ullis gav med sig. Vi blev lite sena men väl på plats så hoppade Ullis i vattnet och mötte simmandes upp de andra och jag gjorde mig iordning med brädan. Vattnet verkade supernajs och jag ställde mig direkt upp och det var rejält vingligt. Lite ovan då men nu tänkte jag mig på att försöka att stå hela tiden. Vädret var bra och trots att vinden inte låg helt rätt så var det rätt snälla vågor. 

Efter en lite stapplande inledning så gick det bättre men när vågorna kom på sidan så var det lite läskigt. Jag försökte jobba på och jag kom runt ett varv och väljer direkt att fortsätta och kör ett varv till. Efter andra varvet så följer jag Ankan lite, som kör själv, och pratar lite med henne då hon är klar. När Gisslan och Ullis kommer så säger jag att jag kan agera första bojen, som sedan något år är bortplockad, och jag knäpaddlar bort och väntar in dem. Efter det så kör jag på själv men då ståendes och i princip så blir det alltså knappa två kilometer varav 1,9 km ståendes. Bra träning och jag paddlar in mot bryggan och är lite ofokuserad och håller på att ramla då jag stöter in i bryggan för fort. Upp med brädan och sen badar jag lite. 

Väl hemma så börjar vi med att titta på Ståhls och Petterssons första diskuskast och sedan sätter vi oss i bilen och lyssnar på radion. Det är klart spännande och Ståhl är snart i vinnarläge men det känns inte supersäkert och snart så är även Pettersson på bronsplats. Hela spännande upplösningen blir inne på Blomsterlandet och jag lyssnade på mobilen. Sjukt spännande faktiskt och jag gråter lite och det är så att man önskar att man skulle sett allt på teve. 

Vi skulle förresten på grillfest för att fira svärfar och det var trevligt med god mat och mycket samtal. Men det började med ett rejält regn. 

Väl hemma så tittade vi förstås på teven och såg alla repriserna. Vilken härlig glädje och vad säger man. Dubbelt svenskt på pallen och det är ju helt galet! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 30 juli 2021 23:00

Fredag och under natten så hade flera svenskar varit med och det hade gått bra. På morgonen så tittade jag lite och sen städade vi lite i huset. Inger och Sara kom på fika men jag var helt upptagen av en fotbollsmatch och märkte det knappt först. Men jag hälsade förstås och passade på att ta en kopp kaffe jag med. 

Efter det blev det mer sport och jag fick sen slita mig och göra lite nytta. Jag klippte ned lite buskage på tomten och sen ropade Ullis och sade att maten var klar. Det blev tacos med hela familjen och vi satt på altanen och njöt - mysigt! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 29 juli 2021 22:45

Torsdag morgon och idag var både jag och Ullis pigga på en morgonpromenad. Det kändes bättre än igår men det var ändå segt och jag fick kämpa på ett bra tag. Sen, rätt som det var, så släppte det och jag kunde hålla mycket högre tempo på slutet. Det var verkligen påtagligt och Ullis märkte det väldigt tydligt. 

Sen fortsatte vi med tomtarbetet och det blev även en del planeringen inför "Kalaset". Vi fick även besök av ett par jobbarkompisar till Ullis och deras lilla dotter. Så det blev lite "bus" med både slackline och dart. Det tar emot att erkänna det men jag fick stryk i dart. Men jag kände å andra sidan att jag inte orkade hålla uppe koncentrationen och den är ju viktig vid just dart. 

Efter det fortsatte vi lite till på tomten och sen planerade vi fortsatt semester med husvagnen. Mysigt! 

Av Niclas Bernhardsson - 28 juli 2021 20:30

Onsdag och jag var typ helt slut efter gårdagen. Kroppen svarar definitivt inte som den borde vid ansträngning. Men visst tog jag i igår. Men vi kämpade på med tomten och körde till soptippen med mestadels kompost och sen, då vi ändå hade släp, tog vi hem ett lass gårdsgrus. Vi hann även med lite snack med "Mellan-Björn". Sen lade vi förstås ut gruset och jämnade till det och Lina kom på en kaffe. 

Efteråt så åkte vi till Nyköping och gick en runda på Mio och det blev förstås lite mat på ChopChop. Vi hann även med en sväng till Ikea och där kunde vi förstås inte stå emot en liten fika på Espresso House.

Underbart att se hur min insamling bara drar iväg! :-0

Av Niclas Bernhardsson - 27 juli 2021 23:00

Tisdag morgon och Ullis och jag började med att gå vår promenadsling som jag glömt bort hur lång den var men jag gissade på runt 7-8 km. Vi hade väl kommit lite drygt 2 kilometer när det ringer och det är en trogen kund som vill komma och hämta sina fina kullager. Han hade nu lämnat Stockholm och jag förklarade att han kanske var tvungen att vänta i några minuter men att han även kunde ringa då han passerade Södertälje. Jag har dåligt med kräm i batteriet så jag stänger av Runkeeper och han ringer som han lovat då han passerade Södertälje och då är jag än mer säker på att han skulle få vänta i runt tio minuter men det var inga problem, svarade han. Jag känner mig dock lite stressad så när vi närmar oss slutet så börjar vi att springa och vi springer minst en kilometer och det går riktigt bra. Det verkar vara en bra dag. 

Kunden är så himla inspirerande och han är sjukt vältränad och om en vecka går han i pension. 

Sen klippte jag lite buskar och rätt som det var kom Millan och Kornet förbi. Så det blev lite kaffe med dem och jag avslutade klippningen och det var bra teamarbete mellan mig och Ullis. 

Efter det var bara att göra sig klar för klubbträningen. Tyvärr kom det inga nybörjare idag heller men jag och Ullis körde och snart var Twin-Tommy och Tellan där. Det blev lite snack och jag fick kämpa med joggfarten så helt klart började orken ta slut. Det blev 1,6 kilometer uppjogg och sedan blev det tre intervaller med 300 meter joggvila och 100 meter sprint. Efter det avslutade vi med 1,6 kilometer nedjogg. Jag blev helslut. Vi gratulerade Laura och Flaken, som kom till huvudträningen. 

Väl hemma så betalade jag in rätt mycket till skatteverket och det är en nackdel med att ha eget, det är alltid lite osäkert, om man inte är proffs, på hur mycket det blir. Pust!

Av Niclas Bernhardsson - 26 juli 2021 22:45

Måndag morgon och Ullis sade att jag ju kunde sova ut då hon skulle käka bryggfrukost med Tanja. Jag var absolut lite trött men en frukost på bryggan är ju aldrig fel och efter att ha försäkrat mig att jag inte störde så hängde jag på. Det var gott och trevligt men snart värkte det i knäna då jag är så stel. Det fick bli ett svalkande dopp och jag har nog gått från att vara en riktig badkruka till att sällan tacka nej till ett dopp. Riktigt skönt och sen torkade jag lite i solen men den gick snart i moln. På vägen till bilen så dök den förstås upp igen...

Väl hemma så var det tvunget att bli lite jobb med Enklaresport och nu hade det kommit produkter som faktiskt skulle till Panama av alla ställen. Det var en kille som blivit helfrälst på att köra Powerslide i Panamas djungel, cool! Jag hade fullt upp med att beräkna fraktpris för det här var något helt annat än att skicka inrikes. Till slut hade jag ett pris och jag skickade betalningsuppgifterna och snart kom det en skärmdump att han hade betalat. Jag ville förstås försäkra mig om att pengarna verkligen var på väg så jag väntade förstås tills det damp ned på mitt konto. 

Sen var det födelsdagsfika hos Johanna och det var trevligt och gott. Vi kikade in i deras Hobby och sen tackade vi för oss och på kvällen så hann jag precis spela Primetime och drog in hela 102 öre... 

Av Niclas Bernhardsson - 25 juli 2021 23:00

Söndag och idag hade vi både kalas och ett möte om en eventuell plats på Stensund med husvagnen.

Jag hade nog teven på under natten och såg lite emellanåt. Klart trött och det smakade underbart med lite kaffe. Sen var det dags att bege sig till Nyköping för kalas och vi gratulerade både Kornet, som fyllt lite tidigare, och Mellisa. Vi hade hittat några coola dockor på vår semester och presenterna var klart uppskattad. 

Efter kalaset var det full fart hem och snart var det möte ute på Stensund. Ullis passade på att springa dit och jag tog omvägen förbi Trosa för att tvätta av bilen. Vi var förresten på namnsdagsfika igår och det var en väldigt dammig grusväg så nu var det hög tid att få bilen ren. 
Ullis blir några minuter sen då hon träffade på en kollega på vägen men jag började mötet. Vi hade nog tänkt oss en annan summa så vi endast skulle vara i slutet på säsongen så vi tvekade. Det kan också bli så att vi drar iväg något mer med vagnen.


Av Niclas Bernhardsson - 24 juli 2021 20:45

Lördag morgon och jag skrev förut att det var bryggfrukost  men det var visst senare. Ja, vad hände den här dagen? Det är ju OS så det var säkert en del sport på teve och sen planerade jag och Ullis för vårat kafferep och på kvällen så dunkade jag in hela elva kronor på Primetime. I den här takten så får jag snart börja registrera det som extrainkoms! ;-)

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards