Alla inlägg under augusti 2008

Av Niclas Bernhardsson - 26 augusti 2008 00:04

Ah, den här länken var rätt kul! :-D Lite lustigt hur hjärnan luras! Och roligt att det var gjort 3-dimensionellt.

Check it in!

Av Niclas Bernhardsson - 25 augusti 2008 10:17

Så var då OS slut och därmed också Olssons studio som var en riktig höjdpunkt men alldeles för kort. Rickard och Erik var kalas ihop och klimax nåddes väl där man zoomade in Eriks slitna kalsonger som låg och skräpade på golvet! ;-)

Men hur var då OS ur min synpunkt? Att prata om fiasko är lite löjligt tycker jag för man skall inte låsa sig fast endast hur det går för svenskarna. Gillar man sport och uppskattar bra prestationer och spännande profiler så gör man det oavsett vilken nationalitet det är men visst är det roligt då det går bra för Sverige!?

Här listas några av mina höjdpunkter:


EMMA!

Ett långt och lite småtråkigt linjelopp i ösregn som fick ett spännande avslut. Skall jag vara ärlig så trodde jag mer på Ljungskog fram tills att hon inte orkade täppa till en lucka som uppstod och expertkommentatorerna pratade även en hel del om Emma som var en överraskning för mig. Däremot så förstod jag att det skulle bli svårt att ta guldet då Nicole Cock anslöt sig till ledargruppen. Men vid de sista svängarna så kom Nicole efter och då borde de andra varit uppmärksamma och dragit igång allt de hade redan då, ifall de nu inte redan gjort det. Nåja, Cock var för stark och tog guldet men Emma gjorde en superbragd och tog silvret. Tränaren och tillika sambon är norsk så hon kanske inte tävlar under svensk flagg så länge till. Stort grattis iaf till Emma!


Gustav Larsson!

Wow! Tempolopp är ju något särskilt för där vinner den starkaste totalt sett och visst hade jag hoppats men vilken öppning! Han dominerade ju en stor del av loppet men åt Schweizaren fann inget att göra som avlutade grymt starkt! Det finns även en del att lära av Cancellaras, som han heter, kurvtagning! Undrar om inte det här var min höjdpunkt och isf i tuff konkurrens med Usain Bolt!


Usain Bolt!

Ja, här kan man låta superlativen hagla och några vill säkert prata om doping men det vill inte jag då inte på något sätt kan ser något som tyder på det. Skulle vara hans otroliga tider då men om man tittar tillbaka och även ser på hans kropp och smidighet så ser det otroligt rent ut.

Nä, det här var stort! Helt sjukt bra och vilken härlig kille! Äntligen en profil som både tar för sig och ger tillbaka och det med kärlek! IOK-presidenten tycker att han var för kaxig men det tycker inte jag. He he, skulle väl vara då han bromsar in med utsträckte armar och slår sig för bröstet på 100-metersfinalen då och ändå tar världsrekord! Hur är det möjligt? Han har säkert en tiondel att kapa bara genom att springa igenom hela loppet. Sen på 200-metersfinalen så trycker han på men visst spänner han sig lite för mycket i kurvan men det är ju svårt att se vad det gör på farten. Han kämpar hela vägen och slår Michael Johnsons tidigare fantastiska världsrekord! Tiden korrigeras till 19,30! Och varför inte slå till med ytterligare ett världsrekord och det på den korta stafetten. Med inte helt perfekta växlingar så mosar de amerikanarnas rekord och fick tiden 37.10


Phelps!

Måste ju förstås nämna Michael Phelps som tog hela 8 guld varav 7 st. på världsrekordtider. Men killen har ju dessutom en hel del tur där motståndarna antingen missar målgången eller totalt kroknar. Men jag kan inte säga att simning tillhör mina favoritsporter, där är det lite mer kul att bara följa det svenska lägret och det var ju inte så kul i år... En f.d svenska lyckade ju iaf! Grattis... förräderska! ;-)

Men visst var det fantastiskt bra av Phelps och jag försökte följa alla hans lopp.


Jörgen Persson!

Ah, tack för den här resan, Persson! Spännande men på slutet övermäktigt! Fantastiskt spel på några av bollarna, det är ju inte klokt vilken känsla!


Övriga!

Ara har jag redan nämnt och han är vinnaren i mångas ögon och till slut så fick han ju även rätt i sak. Iaf så skall man inte vara så rättlös. Klüft, ja vad säger man? Det gick ju inte alls så bra och det är ju svårt att spekulera vad det beror på. Men jag försöker! Kanske är det helt enkelt så att Klüfts kropp behöver mer allsidig träning, dels för att tagga till och dels för att fungera optimalt. Sen kan hon förstås ha blivit för mätt på framgångarna och varit på gång in i väggen. Jag tyckte dock att farten inte var så dålig men att hon inte fick med sig farten över plankan. Ah, det var ju så roligt att följa henne på sjukampen men hon låter sig ju inte påverkas av andra så det får bli en tyst förhoppning om att hon hittar tillbaka till glädjen!

I övrigt så var det mycket stolpe ut för Sverige. Kanske ligger vi efter på det mentala planet? Många av utövarna sade sig ju inte vara förberedda på hur det skulle se ut. Ah, det får bli en överraskning hade visst ledarna sagt. Smart? Not!

Stefan Holm? Jag lider med honom! Han var väl förberedd men inte hade han perfekt stäm på det där, för övrigt, perfekta, 2.36-hoppet? Attans vad nära! Guldet kunde han ju glömma då Silnov var alldeles för bra. Apropå höjdhopp så blev ju verkligen en stjärnsmäll då Blanca Vlasic inte tog guldet. Var det inte nerverna som sviktade? Iofs så var Tia Hellebaut grymt bra och hade ett grymt stäm! Så skall höjderna tas! Titta och lär Tregaro! Säger en som väl har 2.42 som rekord... Aha, 1.42 var det visst! ;-)

Det nigerianska stafettlaget på korta stafetten var ju roliga också! Ha ha, vilken glädje! De kom trea.

Ah, det finns mycket att berätta! Det här får räcka så länge då jag måste fixa lite hemma också! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 24 augusti 2008 23:55

Igår fick familjen dela upp sig då Tim och Felix spelade fotboll på olika ställen. Jag följde med Tim till Stjärnhov medan Ullis var kvar i Vagnhärad med Felix.

Väl framme i Stjärnhov så drog jag av mig överdragskläderna och joggade iväg. Jag kunde vara iväg i max 50 minuter ifall jag skulle kunna se på hela matchen. I Stjärnhov så finns en rätt grym backe som passar bra om man nu går och funderar på tuffa lopp... Hmm... Då jag har tagit min långa cykelrunda så passerar man alltid den backen och den gör ett bestående intryck. Men Stjärnhov verkar inte bara ha den backen utan det är backigt lite varstans där. Trots allt så verkar de ha fått fram några duktiga spelare vilket våra grabbar snart skulle bli varse om. Hursomhelst så sprang jag bort till viadukten och märkte att det skulle bli en grym backe tillbaka från just viadukten. Strax därefter så vänder man upp mot backen men jag såg att det gick en liten gångväg under vägen så jag sprang ned där. Det gick brant nedåt på gång/cykelvägen medan den stora vägen började gå uppåt vilket medförde att det, efter tunneln, var en grym lutning för att återigen komma upp i samma nivå igen. Väl däruppe så var den "branta" backen inte, förhållandevis, längre så brant! Fast likväl så sög den fint i låren och vaderna. Fortsatte nedåt och lite uppför igen. Vände där man kan ta in till Solbacka och sprang tillbaka. Det kändes som jag hade bra fart uppåt den "branta" backen och var lite trött längst upp men sedan var det nedför mot viadukten. Jag valde att hoppa att inte springa nedför den brantaste delen utan sprang på den stora vägen istället. Sen igenom viadukten och sen började en ganska jobbig bit. Ser att det är ett riktigt stup vid sidan av vägen. Det är sånt man inte ser från bilen. På något konstigt sätt så ligger en liten väg/stig längs med eller på sidan av stupet och undrar vad det skall användas till. Där det är som brantast så har man packat större stenar för att få det att hålla ihop. Vid en enorm nederbörd måste det ju finnas risk för ett skred där! Lite olustigt. Jag hoppade iaf lite försiktigt ut och kikade på kanten. Nåja, ut på vägen igen och sedan sprang jag tillbaka till planen där jag avslutade med 4 st. (eller om det var 6?) koordinationslopp.


Sen ville laget ha lite hjälp med coachning så jag hoppade in och skrek lite på ungarna som tyvärr förlorade. Ibland spelade de jättebra och höll jämna steg men ibland så tappade de positionerna och det rann iväg.

Av Niclas Bernhardsson - 23 augusti 2008 19:04

Idag så var det lite segt att komma ut och jag var även seg i morse, vilken överraskning!

Men till slut så kom vi ut och då var det Ullis som gnällde lite och nog inte hade tänkt sig Lundbyrundan som jag var inne på. Vi började att springa början på ovan nämnda runda men vek sedan ned mot Å-promenaden och efter ett tag så kom jag med idén att köra lite crosstraining ihopblandat med passet och det hängde Ullis med på. Efter dryga kilometern så stannade vi vid en bro och körde armhävningar mot det översta trappsteget och vi stannade väl vid ca. 15 stycken. Det lutade ju lite så det var inte lika jobbigt som vanliga armhävningar. Sen fortsatte vi en kort bit och kom till en brant liten backe där vi körde 5 backintervaller. Och sen drog vi vidare och fortsatte med stående enbens vadpress över några stenar. Efter ytterligare en liten bit som körde vi en serie utfallssteg vilket kändes rejält. När vi senare kom igång igen så kände bägge för lite löpskolning med 2 stycken koordinationslopp direkt på det. Efter det så tog vi det lugnare med crosstrainingen och joggade hemåt. Vi var nog ute i runt 50 minuter. Rätt skönt pass men jag fick stanna några gånger för att sträcka ut ryggen som strulade lite idag.

Av Niclas Bernhardsson - 22 augusti 2008 23:43

Vad får tidningar skriva egentligen i sin iver att sälja fler lösnummer. Idag kunde man, i Expressen, läsa att en "hacker" hade avslöjat att en kinesisk gymnast endast var 14 år fastän man enligt OS-regler måste vara minst 16 år. Lite senare i texten kunde man utläsa hur "detektiven" hade "googlat" sig fram till uppgifterna enligt vanliga sökmotorer...

Det fick mig att tänka på hur det brukar kunna stå Tittarstorm som rubriker där det kanske är 1 eller 2 personer som har klaget och vidare används ju orden bröstchock och annat. Alltså, är det någon som verkligen råkat i chock av Sanna Nielsen eller Gry Forssells bröst så har de personerna större problem än så. En varning kan vara att inte besöka några stränder framöver.

Är det bara jag som tycker att våra tidningar missbrukar språket? Kanske dags att visa sitt missnöje på något sätt... Ja, på ett annat sätt än det här alltså.

Av Niclas Bernhardsson - 22 augusti 2008 23:31

Idag gick det lite lättare för Jörgen som slog kroaten Primorac med 4-1 i set. Tyvärr såg jag inte hela matchen men vet att kroaten tog första set. Jag hade minutuppdatering på Aftonladets OS-bevakning och sen kunde jag även slänga ett öra på en radio en bit ifrån. Det jag däremot har sett är själva matchbollen och den var ju i världsklass! Kroaten bombar ju på i magen på Persson som ändå lyckas krångla sig ur det och sen, förstås, även vinna bollen. Grymt! Men nu blir det svårare. Redan imorgon, klockan 04:00, så börjar visst semifinalen mot världsettan Wang Hao ifrån Kina.

Tyvärr så är det nog kört nu för förlorar han semifinalen så väntar garanterat en tuffing till, då det möts två världsspelare i den andra semin. Alltså! Tar Jörgen guld eller silver så är det superklart med bragdguldet. Kanske även om han lyckas ta bronset. Hursomhelst så håller vi tummarna och hoppas att Jörgen kan få världsettan i gungning! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 21 augusti 2008 22:44

Ah, vilken match han gör! Persson, personliga Persson! Jörgen var förnamnet! Samsonov stod för motståndet och det är ju inte heller någon duvunge. Vilken match! Jörgen Persson var i brygga men reste sig och höll nerverna i schack och stod emot 2 matchbollar i följd. Fast den normalt lugne Jörgen brusade upp då Samsonov slog en rak forehand vid sidan av bordet och ändå fick poäng. Det syntes ganska tydligt att bollen inte studsade uppåt, som den gör vi kantboll utan endast väggade och åkte nedåt. Ganska självklart men huvuddomaren gick in och bollen spelades om. Då det var som mest spännande. Samsonov lyckade dock vinna den bollen men sen var Jörgen den starkaste.

Nu skall jag inte återge varenda boll i matchen, försök att se matchen i repris istället!

Alltså! Det här är Jörgen Perssons sjätte OS!! Helt otroligt! Heja heja! Hoppas nu att han klarar av nästa match imorgon också!

Grymt vältränad förresten! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 21 augusti 2008 22:29

Ja, iaf så var det ansträngande! Felix hade träning och Ullis och jag passade på att springa i elljusspåret i Vagnhärad. Jäkligt segt i början och Ullis ville inte alls springa på medan jag ändå ville försöka mig på några långa intervaller. Efter ett uppvärmningsvarv så drog jag på lite hårdare och trodde nog att det skulle bli ett kortvarigt försöka men jag höll varvet ut. Rätt kuperat och varvet skall vara 1750 meter. Det tog 8.01 och var jobbigt. Efter en minut så drog jag på igen och nu slet det i låren. Ullis och jag körde ju lite trappintervaller i tisdags och det kändes nu. Men jag bet ihop och till slut stannade klockan på 7.54 och jag var kronslut. Efter ett par minuter så kom då Ullis och jag hade tänkt att köra ett avslutningsvarv tillsammans men Ullis ville köra lite backintervaller. Efter runt 10 till 11 minuter så kommer jag till slutet av varvet och Ullis kör på för fullt. Hon kör 3-4 stycken till då jag är där och sen joggar vi bort till bilen och avslutar vårat pass. Jag blev jäkligt slut. Hela passet, inklusive vilan, tog runt 44 minuter.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards