Alla inlägg den 16 juni 2010

Av Niclas Bernhardsson - 16 juni 2010 22:39

Var uppe lite sent i måndags kväll och när Ullis ringer och undrar om jag kan möta upp henne så jublade man inte direkt men jag måste ju ge Stadsloppet en chans så jag körde på det. Jag kom väl iväg några minuter sent och relativt tidigt så känner jag att måste gå rätt ofta i början. Men nere vid ån så prasslar det till rejält i ett buskage och fram kommer en jättebäver! Shit! Den bara kom ut ur skogen med en kvist av modell större, typ ett mindre träd. Jag var så fascinerad av bävern och sedan kommer några småtjejer cyklande och jag känner igen dem så jag ropar på dem och de får också stora ögon. Det är iaf absolut första gången jag ser en bäver ute i det vilda och rätt unikt att de bygger bo mitt i samhället. Bävern simmar iaf på för fullt och den verkar relativt trygg och nog ovetande om vår närvaro. Sedan kommer ett par killar gående över bron och jag ropar på dem att de skall skynda sig. De blir lite fundersamma först men skynder sedan fram och då råkar bävern höra mig så den dyker ned under vattnet. Efter ca. 15 sekunder dyker den upp men jag har ju inte tid att stå där och titta så jag joggar vidare bara för att höra ett jätteplask från ån. Riktigt skoj och jag fick lite vila också. Sen får jag stanna lite grand i någon backe och det känns inte sådär superbra. Men sedan går det bättre och jag joggar på rätt länge och känner för att stanna och då ser jag Ullis komma från andra hållet och jag stannar upp så jag får lite vila.

Sen är det bara att vända och efter det så gick vi ingenting, det verkar som att jag behöver en rejäl uppvärmning. Vid ån så är det ingen bäver kvar men jag berättade förstås för Ullis.

Väl hemma så blir det senare på kvällen dags för Tim och Felix att träna med Trosa samarbetslag och jag passade på att fortsätta springa. Visserligen så var jag riktigt trött men med ett helt lag som tränade bredvid så blev man lite peppad. Det blev nog ca. 3 km uppjogg och sedan körde jag ca. 5-6 x 350-400 meter i hög fart. Avslutade med 2 varv nedjogg. Riktigt slut!

Idag blev det förresten också ett djurmöte då en älgkalv irrade runt och höll på att springa över vägen då jag skulle hämta Ullis.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards