Alla inlägg under juli 2010

Av Niclas Bernhardsson - 31 juli 2010 21:54

Hmm, nu har man slarvat med träningen på slutet och varför vet jag inte. Men i Kalmar så har de kört Triathlon idag och det har man förstås följt lite grand via webben och det mest anmärkningsvärda är att bekantingen David Näsvik vann seniorklassen! Shit! Riktigt roligt och vi träffades första gången 2003 då jag var med och drog ihop ett cykelgäng som skulle cykla under 10 timmar men när det väl var dags att köra så frågar han lite försynt om han kunde joina en annan grupp... Han hade visst tränat på så Sub9 passade bättre! ;-) Och han verkar inte ha slutat att träna! :-0 Wow! Ett stort grattis och det är alltid kul att heja på honom och nu ångrar man att man inte var på plats!

Även kompisen och samarbetspartnern Johan Tullare körde men jag vet inte riktigt vad som har hänt på slutet då han enligt beräkningarna borde vara i mål nu men ingenting har visat sig på skärmen. Men hur det än blir så lär han vilja ha revansch nästa år och då kommer jag att vara med om allting går som det är tänkt. För sugen har jag definitivt blivit.

Av Niclas Bernhardsson - 28 juli 2010 22:40

Så var vi och kryssade med Birka Princess, våra favorit bland de vanliga kryssningsfartygen. Men standarden har väl börjat att sjunka va?

Och skall jag var ärlig så är jag nog inte så jätteförtjust i att vara på båt sådär länge. Och eftersom jag har lite att göra med enklaresport så kände jag mig lite rastlös men jag jobbade iofs lite precis innan vi steg på båten och även under resans gång. De nya mobilerna är helt fantastiska.

Men vi hade förstås även en hel del kul och Ullis storesyrra med familj var med så vi käkade och drack gott. Hade allmänt kul helt enkelt. Och spelade lite på "banditerna" förstås. Fast med måtta för de är nog rena penningslukarna om man inte ser upp. Och nu hade vi nog lite tur för en gångs skull.

Nä, trots trevlig sällskap så blir nog inte nästa tripp med någon båt.

Skönt att komma tillbaka! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 27 juli 2010 11:15

Ullis ville ut och springa lite innan vi skulle iväg på kryssning och jag var också sugen. 5 varv hade Ullis planerat och det lät som ett bra mål. Varvet är iofs bara 1750 meter men väldigt kuperat som de flera elljusspår iofs. Men vi hade knappt börjat förrän vi blir omsprungna av en man och jag ser att han tar i ganska mycket just då och misstänker att han kanske inte är god för den farten alltför länge så jag ökar och det går kanske lite fort ett tag. Ullis protesterar lite grand och vi bestämmer oss för att springa i egna tempon. Sen så kommer jag ikapp mannen och drar på lite extra, kroppen svarar ganska bra och sen blir det utförslöpning som jag är rätt bra på. När jag tittar bakom axeln så ser jag ingen och jag tar mig en kort slurp från flaskan vid varvningen och då ser jag att Ullis kommit ikapp mannen. Måste kännas surt att springa om oss rätt fort och sedan bli omsprungen själv! :-)

Men jag fortsätter trycka på och nu börjar jag känna av att det är rätt varmt. Så mot slutet av varvet så börjar baksida lår (vänster) värka lite väl mycket och jag blir riktigt trött men kan förstås inte sluta springa. Vid 3:e varvet så tappar jag farten rejält och bara väntar på att bli omsprungen men det var visst ingen fara alls. Hursomhelst så är det inte alls samma fart och toktrött stapplar jag in till varvning och har i princip gett upp. Då ser jag, på långt avstånd, att mannen nöjt sig med 2 varv och går hemåt.

Jag sköljer huvudet med vattnet och trots att vattnet säkert börjat bli varmt så känns det riktigt kallt på huvudet. Jag var nog riktigt varm. Efter ett tag så kommer Ullis och hon pinnar på! Shit! Hon har helt bestämt sig för 5 varv och verkar inte bry sig om värmen medans jag är tokslut! Sen, när Ullis försvunnit utom synhåll, så blir jag sur på mig själv och trotsar baksida lår och fortsätter också. Då och då ser jag Ullis men hon upptäcker inte mig. När vi nästan är framme vid varvningen så springer jag ikapp henne och klappar henne på rumpan för att skrämmas lite. Men fartökningen gör ont och nu har jag bestämt mig helt för att stanna vid varvningen och gör så. Ullis pinnar på och jag tar igen mig. Men lite löpskolning kan man ju göra så jag kör vidare med det och slutar när Ullis kommer igen.

Skönt att ha varit ute och sprungit men attans vad segt det var! :-0

Av Niclas Bernhardsson - 26 juli 2010 21:53

Ah, jag kunde inte hålla mig och eftersom min C902 börjat gå sönder så gick jag och familjen in på en Telenor-butik och uppgraderade mitt affärsabonemang! :-) iPhone 3G S, heter den visst och jag är total nybörjare just nu! Men den ser nice ut.


Nu väntar Wallander och "Vittnet"! :-)


Ciao!

Av Niclas Bernhardsson - 25 juli 2010 19:36

Ja, det där kan man ju tolka på flera sätt men jag väljer att ta det positivt! ;-)

Svärfar håller på och fixar lite på altanen och jag var lite nyfiken på hur det blir så varför inte slå flera flugor i en smäll och springa dit!?

Jodå, så fick det bli och det var förstås Ullis som kom med idén, tror jag...

Jag var iaf jättesugen och var inte svårövertalad men stel som bara den var jag. Lite rörlighetsgymnastik i trappen och sen iväg.

Det gick väl inte sådär superfort i början men sedan kom det perioder då det faktiskt kändes riktigt bra och då ökade jag nog lite omedvetet och Ullis tyckte att det känders lite jobbigt då. Och det är klart att om farten helt plötsligt ökas så märker man ju av det. Men det dröjde inte alltför länge innan jag tyckte det kändes jobbigt och då hade förstås Ullis fortsatt med sin fart och läget var det omvända.

Men faktum kvarstår! Så här länge har jag nog inte sprungit utan att stanna på ... Ja, jag vet inte när. Typ sedan 2006 kanske? Så det blev knappa 7 km till Västerljung och ganska precis 6-minutersfart (ja, jag vet att det inte är något att komma med men just nu ett framsteg) men det skönaste var att jag inte behövde stanna för att typ stretcha eller liknande. Och sen verkar vikten gå åt rätt håll också. Jag ställde mig på vågen imorse och den visade 90,5 kg. Det är typ 5 kg mindre än när jag kollade sist, det är klart det gör lite skillnad. Men det är fortfarande typ 20 kg till riktigt bra löpform. Ja, iaf 16-17 kg. För intresserade så vägde jag 72,5 kg när jag sprang som bäst. Sen är det väl bara att inse att jag gick in i väggen runt 2006 men jag mår bra och det får väl ta den tid det behöver- Just nu känns det iaf mycket bra och det är väl det "viktigaste"! ;-)

Men sen skulle vi ju hem och Ullis ville gå hem men för sjutton! Jag tycker det är typ lika jobbigt att gå som att springa så varför inte jogga hem och vi tänkte gå när det blev för jobbigt. Och man stelnade ju till vid fikat. Men vi joggade på och stannade faktiskt inte en endaste gång på vägen hem trots att vi sprang genom den kuperade skogen. Men det får vi nog tacka en familj som var ute vid den brantaste delen av vägen hem för! :-) Och visst hade vi lite svackor på vägen hem också.

Men summa summarum. Det blev runt 13,5 km idag och det utan att stanna. Dock med paus emellan förstås. På hemvägen så gick det lite fortare men det är också lite kortare så snittfarten var nog inte högre då.

Av Niclas Bernhardsson - 24 juli 2010 19:43

Så var det dags för blodgivning igår och man blir fasicken mer rädd för sprutan ju äldre man blir. Det här var visst min 15:e gång och järnvärdet låg sjukt jämnt, enligt sköterskan. Hon kanske inte uttryckte sig med de orden men iaf.

Ullis låg bredvid och hävdade bestämt att vi tävlade när hon var klar på snabba 4,5 minuter. Jag blev väl klar på strax under 5 minuter och höll inte med om att det var tävling! ;-)

Fast jag har känt mig lite trött på slutet och har druckit för dåligt så jag hade heller ingen lust att pressa för hårt i den där kudden.

Det är rätt skönt att lämna blod faktiskt och är man spruträdd så kan man ju alltid titta bort när de sticker, det gör ju inte direkt ont. Det bästa är förstås att man gör en god gärning och man är förstås med och hjälper andra med det här.

Efteråt så kände jag mig dock lite småtrött men inte något märkvärdigt utan jag tror mer på att det har med den senaste tidens värmebölja att göra. Rätt skönt att det är lite svalare nu.

Av Niclas Bernhardsson - 22 juli 2010 22:43

Oavsett vilken sport eller sysselsättning man har valt så imponeras jag över dem som verkligen går in för det!

http://video.se.msn.com/watch/video/real-life-street-fighter-moves/1jj38mdpk


;-)

Av Niclas Bernhardsson - 20 juli 2010 22:43

Alltså! Jag är så sjukt stolt över mina barn och idag så fick jag, efter mycket övertalande, Felix att ställa upp på bild med en funktions t-shirt.

Jag provade själv först men jag gjorde mig inte så bra på bild med lite för mycket övervikt! ;-)

Men jag kanske kan få barnen att ställa upp på lite bilder för företaget. Lite sommarjobb sas. Visst blev det bra?


http://shop.enklaresport.se/product_info.php?products_id=244

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25
26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards