Alla inlägg under juli 2008

Av Niclas Bernhardsson - 18 juli 2008 16:42

Var lite sugen på att springa idag men eftersom det är fredag och Ullis och jag nu (iaf snart för mig) har semester så kanske vi kan springa tillsammans imorgon istället. Så jag satte på mig mina Powerslide Nordic Trainer och packade rygga full med mat och ombyteskläder och drog iväg. Det blev den vanliga rundan där jag åkte direkt till jobbet, stoppade klockan, och gick in med ryggan. Sen ut igen och drog igång. Fram och tillbaka på rakan utanför jobbet. Tryckte på lite mer idag och idag tog det 29.07 På slutet så spurtade jag lite och därför så rullade jag förbi matsalen i ganska god fart. Träffade senare mattanten som blev lite sugen på ett par Powerslide och hon skall köpa ett par då vi träffas igen efter semestern.

Sträckan var 6,08 km.

Av Niclas Bernhardsson - 18 juli 2008 00:28

Det märks att det snart är semester för det blir en lite råare jargong på jobbet, iaf bland grabbarna. Själv hade jag köpte mig en låtsasorm på hemköp, ja ett rent infall, för att skrämma någon stackare på jobbet. Riktigt vem hade jag inte bestämt eftersom man måste ändå ha lite känsla med. Lite onödigt att skrämma någon som har svagt hjärta eller kanske har lite mycket annat i livet som är jobbigt. Hursomhelst så glömde jag förstås ormen hemma, vi får väl se om den åker med till jobbet imorgon. Fast efter vad som hände idag så vet jag inte. Jag fick mig en liten näsbränna.

Vi har som sagt var en liten rå jargong, vi grabbar. Fast inte snuskigt eller så utan bara lite allmänt ohyfsat fast med glimten i ögat. Det märktes vid rasterna då vi spelade kort. Sen var en kompis borta där jag jobbade och jag blåste sönder några handskar så det smällde ordentligt. Han tyckte att vi skulle gå bort och skrämma hans kvinnliga kollega och "smällandet" fick jag stå för eftersom jag hade mer snits på det. Det blev lite smygande för att komma i rätt position så jag var fullt upptagen med det så jag missade ju att hon inte hade hörselskydd och gissa om hon blev förbannad? Hm, jo! Till råga på allt så är hon en av dem som känt sig överkörda över ett beslut som jag var med om att fatta. Snacka om finkänsla va? Bra jobbat, Niclas! :-(

Nä, dags att coola ned! :-)

Bäst att poängtera att det mera är som en stor ballong som smäller, det är alltså ingen större fara mer än att man förstås inte skall skrämma folk. Men nu är det väl dags att växa upp, man är ju bara 37 år snart...

Snart semester! Yippie!

Av Niclas Bernhardsson - 17 juli 2008 11:26

Ja, det kan man verkligen fråga sig efter min lilla omröstning. Av 8 röstande så tyckte en person att den var sådär, den har något. En annan att den var bra och faktiskt så röstande en att den var helt perfekt men det kan ju ha varit för att busa lite. Fast å andra sidan så visade jag den för några jobbarkompisar och där var det skilda åsikter, de kunde visst inte rösta på min dator då en annan gjort det.


Hursomhelst så var allt ett skämt, jag lekte lite med diskborsten då jag diskade en ugnsplåt! :-) Så var det någon som ville köpa mitt "konstverk" så gällde det att vara vaken i runt 5 sekunder för sen var det förstört!

Fast jag är ju inte den utan tar åt mig lite grand! ;-)

Av Niclas Bernhardsson - 17 juli 2008 00:32

Gör det lätt för mig och kopierar från mitt TC i puls.se:

Powerslide

Totalt 7 km - 31 min

Ansträngningsgrad: 14.

Ställe: Från jobbet och runt i V-härad

Utrustning: Nordic Trainer

Kommentar: Jag var lite trött idag och jag har dessutom snålat lite med maten. Kanske drack jag lite dåligt i värmen också. Med det i bagaget så tog jag slut under dagens runda fast inte fullständigt utan tempot drogs succesivt ned och väl hemma så fick jag slänga i mig lite att äta och dricka. Jag bestämde mig som vanligt för att leta upp lite backar och direkt från jobbet så kommer en backe på runt 150 meter som är på ca. 5-6 % och efter en snabb utförslöpa så kommer ytterligare en backe upp mot kyrkan och den är lite brantare. Svängde in förbi kyrkan och sen gick det fort och lite knixigt nedför och jag höll på att stå på ändan då jag missade att bromsa lite. Fortsätter sen mot centrum och sen bort mot Safiren och ända tills vägen där slut. Mot slutet så kommer den ganska långa och branta backen vid järnåldersvägen, där får man slita lite men det får ruggigt fort nedför sen. Morsade på lite ungdomar igen i centrum och tog en liten sväng mot kyrkan och bensinstationerna igen innan det fick räcka. Dåligt med fart på slutet!

Av Niclas Bernhardsson - 16 juli 2008 19:36

Ja, det var passande nog kodbokstäverna då jag skulle logga in nu! :-)


Tänkte lägga in några gamla bilder som inspiration. För 2-3 veckor sedan, kanske lite längre sedan, så vägde jag 93 kg. I morse så ställde jag mig på vågen och då visade den 90,0. Det går helt klart åt rätt håll och jag känner just nu inte att det går för fort fram. Nu har jag ju inte bara lagt på mig fett så lite muskler kommer ju att ryka då jag börjar komma i form. Tänkte så sakteliga krypa lite under 80 kg i år för att till nästa år på sensommaren vara i min bästa form på ca. 71 kg.


Här en bild från Stockholm Marathon ´05, då vägde jag nog 70 kg och så en från Lidingöloppet ´04 då jag håller på och monterar på nr.lappen

Av Niclas Bernhardsson - 16 juli 2008 16:50

Ville egentligen springa idag men det blev lite tidsbrist och kanske är det bättre att vänta en dag till. Jag slängde på mig en rygga med lite mat och kläder och drog iväg till jobbet. Där slängde jag av ryggan och en arbetskamrat lade in den i omklädningsrummet, det var snällt. Sen drog jag iväg lite på den kilometerlånga raksträckan som finns utanför jobbet och där åkte jag lite fram och tillbaka. Enligt tidigare kartmätning på internet så skall det vara 6,08 km och tiden blev 30.39, tror jag. Lite snålt med luft i däcken vilket gör att det blir lite trögare och ganska blåsigt idag. Det var slitigt åt ena hållet och sen gick det ganska fort med vinden i ryggen. En snabbdusch och sen börja jobba. Tyvärr så eftersvettades jag en bra stund.


Ser också att cykelturen igår var på 51,5 km och inget annat så det ändrar jag!

Av Niclas Bernhardsson - 15 juli 2008 17:48

Yes, jag fick till en lite längre cykling idag, precis som planerat. Att bara skriva en sak är en sak, att genomföra en annan. Och jag har ju klenat till mig lite på sistonde så det här var skönt!

Nu är ju inte 51 km så värst långt men bra mycket längre än de 22 km jag brukar cykla så ett stort steg framåt blev det och rätt småtufft i blåsten. Satsade dock på att ta det lite lugnare men jag var rätt sugen och körde på 1.56, det är inte så dåligt för att ha legat av mig. Nu var det ju inte 55 km som jag trodde först så då blir det ju lite sämre men nu är farten inte det viktigaste.


Nu skall jag börja skriva in min träning igen på www.puls.se Känns som om det är läge för det för att börja sätta lite press på mig igen. Funderar även på att redan nu gå ut med vad jag har för projekt på gång också. Det är bara det att det känns lite tokigt då jag ju missade mina mål för året iom min skada. Jag vill inte gå ut med en massa mål och så blir det bara pannkaka av allting.

Av Niclas Bernhardsson - 14 juli 2008 19:38

Vaknade sent idag då jag var uppe lite sent, i natt, och tittade på K1 - Rumble of the Kings. Jag skäms lite över att jag tittar på kampsport som i princip går ut på att skada den andre men det är väl lite djuriskt i oss, iaf i somliga av oss. Det som ändå talar för K1 mot andra lite grovare sporter är att domaren bryter väldigt snabbt då någon börjar bli dimmig. Och jämfört med andra sporter så ligger skadefrekvensen rätt lågt.

Men nåväl. Jag tittade iaf på en turnering men då klockan var halv tre på natten så var jag tvungen att slita mig. Då var det bara finalen kvar men det skulle dröja en halvtimme och den stackars svensken skulle upp mot en ryss som var helt otroligt bra. Han lekte sig igenom semifinalen mot en tio kilo tyngre motståndare. Typ gjorde vad han ville.

Hursomhelst så blev det ingen träning men väl framme på jobbet så snackade jag lite med en kompis om han ville ställa upp och hjälpa mig inför mitt nästa projekt och det var han sugen på. Så nu gäller det att börja träna, planera och lite annat. Kommer jag inte i bra form mot hösten så kommer jag nog att slänga in handduken för projektet och detsamma gäller väl ett annat projekt som jag och Ullis börjat fundera på.

Inspirationen för transpirationen (oj då - så fyndigt!) är hög nu! Nu skall jag snabbt i säng inatt för en lite längre träningstur imorgon! :-)

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7
8
9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards