Alla inlägg under juli 2008

Av Niclas Bernhardsson - 30 juli 2008 10:49

Var lite småtrött imorse då jag fastnade framför tv´n då Numbers började runt midnatt och det blev ett antal "snozande" innan vi kom upp.

Men till slut kom Ullis och jag upp och efter en liten minifrukost så kom vi då iväg och vi tog den vanliga rundan via Löttorp. Ullis startade klockan lite innan vi kom upp på den stora vägen, där jag börjat min mätning (på nätet) och sen stannade vi klockan 300 meter innan själva målet eftersom vi som vanligt hoppade in på Kaffestugan för att köpa lite frukostbröd.

Hur gick rundan då? Jodå, efter väldigt kort tid så kom jag igång och jag pumpade på ganska hårt och idag var det Ullis som bestämde farten helt kan man säga eftersom jag reglerade farten efter henne. Började hon att tappa så sänkte jag bara lite. Vi hade lite motvind på slutet men jag pumpade på, det kändes kanon!

Tiden stannade på runt 57,5 minut, tror det var 57.35 och vi säger väl att det var 26,1 för att kompensera den missade biten samt att hon tryckte igång klockan lite tidigt.

Av Niclas Bernhardsson - 29 juli 2008 23:48

Trots min smärtande brända mage så drog Ullis och jag på oss våra löparkläder för en lite runda! Jag var som vanligt lite tveksam då jag fått lite ont på slutet men idag var jag lite mer sugen än vanligt och det var t.o.m så att jag fick övertala Ullis på slutet. Hon är nog mera en morgonmänniska medan jag är precis tvärtom.

Det kändes faktiskt ganska bra rätt omgående men jag var beredd på ett bakslag men det kom ju aldrig! Det var iofs lite tyngre i början som det brukar, typ med andningen och så där men jag kände ganska snabbt hur löpningen flöt på! Det var en härlig känsla men som sagt var så väntade jag mig att fötterna skulle krångla, ländryggen krampa och benhinnorna värka! Men ingenting kom och det var bara att njuta. Vi sprang norrut men inte ända fram till Böda-rondellen. Efter ett tag så kom det en lite större stig som vi sprang in på och senare kom vi in på ett elljusspår och därifrån så körde vi lite på känsla för att sedan komma ut på stora vägen igen för att sedan öka på farten in mot campingen igen. Lite folk ute som hejade på och undrade hur långt vi hade sprungit. Jag sade att det nog var typ 6-7 km men Ullis lade lite skämtsamt till 2,5 mil! Fast efteråt så hörde jag att klockan tickat fram till strax över 30 minuter och det skulle väl innebära max 5,5 km då vi säkert inte höll 5-minutersfart i början. Dock säkert en bit på slutet.

Härligt med en kall dusch på min stackars mage efteråt! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 29 juli 2008 23:41

Aj, jag tyckte jag var försiktig men idag så skyddade jag inte min, redan svårt medtagna, mage! Vi låg på stranden och stekte fläsket och jädrans vad ont jag fick idag! Efter lite frukost så drog vill till stranden och låg och läste lite men ingen orkade gå upp så vi blev kvar där ett tag. Men jag böljade i mig vatten hela tiden så jag fick springa till toaletten stup i kvarten.

Efter det så försökte vi komma på vad vi skulle äta för mat och det blev ungefär som gårdagen så grannarna börjar väl snart tröttna på oss då det ryker som sjutton om grillen. Idag hade jag bättre kontroll på elden.

Sen så blev jag så himla varm om magen då jag stod vid grillen så jag fick så jäkla ont! Det blev till att ta fram kylbalsam och smörja in sig!

Av Niclas Bernhardsson - 28 juli 2008 23:25

Ah, vilken härlig dag! Den började med lite runt 2,5 mil cykling med frun och sedan en härlig frukost!

Sen kom en barndomskamrat till Ullis på besök och hon stannar nog ett par dagar. Vi gick förstås till stranden och där blev det förstås en fika till då vi redan tog en välkomstfika innan. Sen provade jag och Felix båten de fått och det var lite trixigt och passade man sig inte så hade man blåst iväg en bra bit.

Sen köpte vi lite kol och grilladen en stor fet nötbiff som smakade kanon. Själv var jag lite osäker på kol då jag alltid kör med med briketter och vilken brasa det blev. Jag blev riktigt rädd då den stod på gräset. Trots att vi blött upp gräset ganska mycket så började det brinna under grillen.

Men efter ett tag så blev det en härlig glödbädd och vi kunde lägga på köttet!

Det smakade kanon tillsammans med lite gott vin till. Faktiskt lite rött men det var inte fel på något sätt då vi hade lite mjuk söt potatisallad till som innehöll allt möjligt gott! Den gjorde kompisen och den kommer vi nog försöka få henne att upprepa några gånger! :-)

En bra dag som vanligt och jag förstår ingenting av rapporterna om dåligt väder i Sverige! Här på Öland är det iaf toppen och faktiskt lite för varmt! Några grader kallare skulle inte skada! Nu halv tolv på natten så är det nästan 21 grader och det är faktiskt åt rätt håll.

Av Niclas Bernhardsson - 28 juli 2008 23:08

Morgoncykling var planerad men vi hade lite svårt att komma upp på morgonen men efter lite stök så kom vi då äntligen iväg. Vi drog iväg norrut från campingen och sen tog vi in mot Löttorp och efter dryga milen så nådde vi då Löttorp och kom ut på stora vägen igen och körde norrut tills vi kom fram till Kaffestugan där vi köpte lite fikabröd och vanligt bröd. Klockan stannade på 1 timme blankt och det inklusivie lite stopp och sträckan var 26,32 km.

Skönt med lite cykling igen och det gick rätt bra. Bra tid för att inte trycka på så jättehårt!

Av Niclas Bernhardsson - 28 juli 2008 00:37

Ullis drog upp på morgonen och drog en morgonjogg men jag var trött och låg kvar och snusade så sött! Eller... Ja, Ni förstår! Fast jag kom upp efter ett tag och började fixa iordning frukost så det blev nästan klart tills Ullis kom tillbaka som tog ett morgondopp efter morgonlöpningen. Pang i havet bara!

Sen blev det en tur till Byxelkrok där vi kikade in en marknad och Felix shoppade in en cool keps och jag tyckte gott att han kunde pruta lite då en kund innan fick ett bättre pris och så blev det. Han var lite osäker så jag hjälpte honom på traven.

Efter det så handlade vi lite mat och jag var tvungen att ha en läskande glass, det smakade kanon. Sen åkte vi hem men efter ett tag så fick vi för oss att åka till Vallés och då började vi bli hungriga så vi funderade på att köpa lite mat där men vi hade ju köpt mat redan och det var inget som lockade så mycket där. Men en slush till barnen och mig köpte vi, det var läskande gott! Med cola-smak! Hm, det blev lite mycket på en gång så det sved i halsen! Bland det godaste jag smakat, tror jag! Iaf så kändes det så då.

Fort hem och på med grillen men då vi inte hittade några grillbriketter så köpte vi en engångsgrill som var ett måndagsexemplar som inte funkade alls. Efter ett par försök med mera tändvätska så gav vi upp och stekte på lite hamburgare på stekpannan i husvagnen!

Sen toksomnade Ullis och jag och efter mycket om och men så fick vi iaf för oss att träna lite och Ullis sprang medan jag körde på min Powerslide Nordic. Rätt kul att åka igenom campingen och alla, jag menar alla, tittade och undrade vad det var. Tror t.o.m jag uppfattade att någon, på holländska (!), sade att det var något nytt! :-)

Hursomhelst så blev det runt 30 minuter och skönt med lite kvällsträning.

Vi avslutade kvällen med ett halv glas vin efter lite dusch och så.

Hej hopp!


Av Niclas Bernhardsson - 27 juli 2008 00:31

Dagen började med att Ullis drog ut mig på en morgonjogg som kanske inte blev så tidig så att den kan kallas för morgonjogg, men iaf! Som vanligt så var det segt och ländryggen krånglade och fötterna känns svaga och trötta så det blev lite stopp och tåstretch! Det är det nya, det verkar som om det blir bättre då man får töja ut tårna lite. Vet inte hur bra det funkar men det är en bra start. Efter joggen så duschade Ullis och jag av oss och sedan blev det frukost då vi hade stannat till på hemvägen för att köpa lite frukostbröd. Frukosten intog vi på stranden och brödet smakade himmelskt!

Och som vanligt så måste man vara förståndig med solen då man är på stranden och vi smörjde in oss med solskyddskräm men inte kommer man på att smörja in sig överallt så idag fick man bekänna färg... Ja, idag var det undre delen av framsida lår och föttern, av alla ställen, som blev brända.

Sen drog vi till Löttorp och skulle kika lite på marastarten men lite mat i magen innan vore gott. En lokal pizzeria verkade schysst och varför inte prova en familjepizza men då var det visst bara avhämtning som gällde men det är väl bara att hitta en fin liten gräsplätt och gräva in i pizzan. Det gick väl an men sedan var det bara att bege sig till starten och där morsade vi på ett par bekanta som vi känner via puls.se. Kul!


Starten gick och sedan begav vi oss till nästa lopp som var Ölandsjoggen och där fick man lite mera löparinspiration. Tyvärr så var jag ju inte i form för att springa men nästa år kanske...


Sen drog vi hemåt igen och hann precis göra ett stopp i Löttorp igen för att se vinnaren gå i mål och samtidigt handla lite i en ICA-affär.


Fort hem då Tim ville se Sommarkrysset, eller vad det heter.

Av Niclas Bernhardsson - 25 juli 2008 23:10

Vi vaknade sent för min kära hustru fick spader i natt då hon fick en tvesjärt på sig och det var ju inte så konstigt då vi haft husvagnsdörren öppen hela kvällen. Trots att det kryllade av tvestjärtar utanför husvagnen så var det nog bara en som hittade in i husvagnen och den skulle promt attackera min söta fru! Och hon blev förstås lite upprörd och Felix vaknade och var på helspänn och kollade in allt som kunde fås att se ut som tvestjärtar och det mest lustiga eller olustiga, beroende på hur man ser det, var när Felix tyckte att det kröp något på mammas trosa! Det fick förstås Ullis att rycka till så hon nästan fick ryggont för det var ju faktiskt något på trosan men inte något mer, på den nyinköpta trosan, än en cool logga!

Sen låg ju coola Niclas förstås och spanade efter tvestjärtar men jag såg förstås ingen men fick inte någon vidare nattsömn för det!

Så någon morgonjogg blev det inte och vi låg och dunade bra länge!

Efter det så kom vi då äntligen upp och fick lite frukost.

Tim behövde några badbyxor och vi åkte och kollade efter det men hann knappt ut på vägen förrens jag tvärnitade och svängde av. Det låg en butik strax över vägen som sålde badbyxor och annat men det var inget som passade så vi åkte vidare. Till slut så hittade vi ett par byxor till till och vi åkte vidare till Byxelkrok för lite glass men först så fick det bli lite korv så det inte bara blev onyttiga saker.  En rolig sak var att jag ville betala innan jag tog min glass för att undelätta för mig och då kom jag på att jag fått ett stämpelkort precis i kassan bredvid men då sade hon att det inte gällde men jag stod på mig Det var ju för sjutton samma affär och hon gick bort och frågade. Men det var visst skilt från varandra och hon undrade om det var något annat.

- Jo, min glass, tack! sade jag!

Sen, efter lite ursäktande så fortsatte hon och tappade förstås ned hela glassen i "chokladdoppen" och jag tyckte förstås att det var lite roligt.

Till slut så fick jag min glass och njöt av den innan jag blev alldeles för mätt.

Sen handlade vi lite på en ICA-affär och det blev bl.a lite kött som vi grillade senare.

Efter det så blev det förstås stranden och jag varnade alla för att inte bli bränd då det var lätt att glömma bort att det var varmt eftersom det blåste lite. Gissa vem som blev mest bränd... Jo, självklart jag! Jag var inte ens ute i havet utan låt med linne och läste Aftonbladet!

Nåja, vi avslutade dagen med lite mat och efter det så lekte barnen lite och Ullis och jag tog lite vitt vin.

Imorgon skall vi banne mig träna lite!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7
8
9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards