Direktlänk till inlägg 23 maj 2024

Underbar löpning och firade svärmor

Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 23 maj 23:00

Torsdag och jag var lite småirriterad på jobbet men hade några bra snack med kollegor som förklarade läget vilket var bra. 

Men i det stora hela en bra dag och jag gick hem rätt nöjd. Tänkte jag skulle försöka söka jobb idag också men CV-kungen verkade ligga nere och det är där jag har min grund ligger då jag brukar söka jobb. Nu känns det ju väldigt bra då jag kommit in på VAL, i höst, och det innebär att om jag bara har ett nytt idrottslärarjobb påskrivet så är jag behörig inom ett par år. 

Jag lyssnade på musik och missade som vanligt ett gäng elever som ropade på mig och apropå att missa någon som ropar så ropade Carro på mig i morse då jag gick till skolan. Jag gick med en elev från bussen och när Carro ropar så ser varken jag eller eleven vem som ropar och bägge vinkar lite tafatt men personen i bilen hojtar högre och högre och sen ser jag att det är Carro, ha ha! Igår vinkade jag förresten på Johan som också kom åkandes förbi mitt jobb. Då var det han som såg förvånad ut då jag stod och jobbade med en elev och var säkert på fel skola för Johan som är Camillas man. För de som inte har koll så är både Carro och Camilla Ullis systrar. Apropå släkt så fyller svärmor år idag och Ullis och jag skulle förstås dit och gratulera men det var också träning som jag bara måste gå på fast det tog emot idag då jag blivit lite överhettad. 

När jag kommer hem så var det också möte med RaceID och jag förseslog att jag skulle ringa upp och köra trepartssamtal och då ta med vår vice tävlingsledare också som gärna vill vara mer delaktig vilket känns underbart. RaceID är dock lite sena men det gjorde ingenting då jag hann börja med maten för idag skulle det bli lite stressigt. 

Jag sköljde riset, för en gångs skull, och kokade upp vattnet och lade i riset. Sedan hann jag även börja med att värma upp kycklingen i pannan och var samtidigt igång med samtalet. 

Det var ett mycket bra samtal och smart att börja med att fånga upp oss och våra frågor tidigt och speciellt innan vi öppnar upp anmälan. 

Sen kom Ullis och vi skulle äta men riset smakade inte bra. Det hade blivit som gröt och jag skulle förstås sköljt mycket senare. Nu sköljde jag innan och fick vänta på att vattnet skulle koka upp. Inget smart och jag fick lite ont i magen och blev uppsvälld. Inte blev det bättre efter fikat hos svärmor då jag inte kunde motstå mazarinerna. Det var dock trevligt besök och uppskattat. 

Sedan iväg till träningen och nu började magen stå i fyra hörn. Jag börjar förresten tro att jag har en gnutta ansiktsdyslexi för det hälsar extremt mycket folk på mig och jag känner typ igen 10 % och idag var det samma sak på gymmet. Så det tar typ ett tag innan jag börjar koppla. Det var i alla fall ingen av det ordinarie gänget där men Ullis och Tanja skulle springa och då sprang jag förstås med dem. Eller förstås och förstås... Det tog emot rejält och frågan var om jag ens skulle orka. 

Vi började i alla fall och det var helt okej. Tanja har visst en runda hon vill köra och vi börjar vid Å-promenaden och direkt när jag kommer ned bland träden så blir det mycket tyngre i lungorna och det svider lite. Fan för pollen. Det blir som jag får en ryggsäck på mig och jag inriktar mig på att kanske klara 4-5 kilometer och sen lär jag inte orka mer. Det var dock en positiv överraskning att jag ens kunde springa så jag var ändå lite nöjd. 

Det är sjukt fint vid vattnet så det överväger och jag ropar till och vill ta kort!

Sedan iväg igen och jag ser att Ullis och Tanja, som springer bredvid varandra, landade precis så en kopparorm klarade sig precis mellan deras skor. Den var typ tjugofem till trettio centimeter så det var konstigt att de inte såg det men var visst glada för det hörde jag efter att ha påtalat det. 

Upp från skogen och nu börjar det släppa och jag känner mig stark men vet av erfarenhet att det kan ta slut då man varit igång ett tag. 

In i snåriga skogen med mycket rötter och det tar absolut en del kraft men för dem var det visst återhämtning då farten gick ned. För mig blev det tvärtom så det var skönt att komma ut på asfalt och nu känns det bättre igen men längden börjar ta lite men när vi lämnar av Tanja så är jag supernöjd och Ullis och jag fortsätter hem och det blir åtta kilometer. Supernöjd kille! Primetime gick förresten igång då jag vi joggade sista biten och nu var det Per Gessle-special och lite kul att en fråga om vilken som var Pers fjärde platta kom upp och jag svarade förstås mazarin, vilket var rätt! :-)

Sen tittar vi på Robinson och jag kommer på att jag glömt att lämna bilen till en kille som skall fixa den. Jag hade nog inte hunnit idag förresten så jag hoppas det är okej imorgon. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 14 juni 23:00

Fredag och jag tog på mig finkläderna idag och hoppade på bussen. Sista dagen med eleverna och det kändes absolut lite vemodigt men framförallt så kändes det mest jobbigt att jag inte fick ett bra avslut med de gamla eleverna på ett bra sätt. Samt ga...

Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 13 juni 23:00

Torsdag och idag var liksom sista dagen med min elev på skolan. I alla fall den sista normala dagen och vi avslutade med en längre cykeltur och det regnade lite grand men det störde ingenting. Vi hann också fika lite vid borden vi hade gjort iordning...

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 12 juni 23:00

Onsdag och det hinner inte gå så länge förrän jag får meddelande om skolan jag sökt jobb på redan har behöriga sökande och att de därför är tvungna att tacka ned. Jag svarade att jag förstår men undrade om de visste om att, ifall man redan jobbar, in...

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 11 juni 23:00

Tisdag och idag gick det återigen bra på skolan. Jag tog en cykelpicknick med min elev och vi fikade vid en parkbänk innan vi rörde oss tillbaka. Alltid så mysigt att cykla och upptäcka nya vägar i Nyköping. Jag har insett att det finns sjukt många f...

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 10 juni 23:00

Måndag och det var riktigt segt att gå upp och jobba. Val-dagen, igår, hade tagit på krafterna men det var rätt lugnt på jobbet men lite nervöst då jag ju skulle på intervju. Det hade jag låtit bra, i mailet, men nu kände jag mig som en zombie då jag...

Presentation

Omröstning

Jag håller på med en uppgift om barns utsatthet på nätet och behöver snabbt få in svar från föräldrar med barn i låg- och mellanstadiet och studien är helt anonym. Syftet är att synliggöra riskerna om man låter barnen ha tillgång till sociala medier då
 Mitt barn får inte vara på nätet alls eller endast i sällskap med vuxen
 Mitt barn får ibland vara själv med dator/mobil/iPad
 Mitt barn får ofta vara själv med dator/mobil/iPad
 Mitt barn har fri tillgång till dator/mobil/iPad förutom på natten
 Mitt barn har fri tillgång till dator/mobil/iPad och även på natten

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards