Alla inlägg under april 2008

Av Niclas Bernhardsson - 4 april 2008 15:13

Helg!

Ah, så skönt! Det har varit en rätt omtumlande vecka med både toppar och dalar, nu är jag mest glad över att jag kan lägga en del åt sidan och få ha helg! Var rätt trött imorse då spinningen igår tog på krafterna!

Och inte har jag varit på jobbintervju ännu fast jag får nog ta och bli lite mera diskret med jobbprat då det trots allt är ganska många som läser. Så får det bli. Apropå jobbprat så kan jag iaf meddela att jag skall ha föreläsning om skidglid och lite info samt demonstration av Powerslide Nordic-modellen! Har jag redan sagt det så blir det lite x-tra "reklam" bara! ;-) Jag kommer att vara i TBOK´s klubbstuga den 14:april, alltså om en dryg vecka. Det blir kul! Hör av Er om Ni är sugna på att komma och lyssna!

Många läsare ja! Det är klart kul och därför kommer jag att försöka ha några mera punkter i min blogg som bl.a politik, det låter tråkigt men det behöver det inte vara. Varför inte lite djupare diskussioner, det är alltid intressant - som tid och rymd, det är grymt intressant och är helt klart coolare än det låter! ;-) Tack Einstein för relativitetsteorin! Utan den skulle det inte ha funnits några dugliga GPS´r bl.a. :-) Fundera också på varför rymden både är begränsad och ändå oändlig - var man än är i rymden! Jag tror jag börjar med den sistnämnda frågan och försöker mig på att svara själv! :-0


Oändlig rymd!

Big Bang är ju ingen explosion i dess riktiga form utan mera en explosionsartad utvidgning utav universum. Hoppas jag nu kan skriva så att det låter lika intressant som det är! Och sen har jag inte full koll på alla siffror! :-)

Tänk att ljuset färdas enormt fort och ändå så är typ universum 40-50 miljarder ljusår stort i diameter (svårt att veta)  men vi kan bara se 13,67 miljader ljusår, eftersom det är så långt ljuset hunnit färdats! :-0 (har ändrat lite då jag slarvade!)  Men ändå sägs rymden var oändlig vilket vid en första tanke låter helt fel, ja även om man vrider och vänder på det ganska mycket! Men om man istället tänker att tid och rymd hör ihop så låter det lite bättre. Vad händer om rymden börjar försvinna? Då försvinner ju även tiden! :-/

Ah, måste gå men spinn gärna vidare! :-D

Av Niclas Bernhardsson - 3 april 2008 21:24

Ja, nästan iaf. Ullis, jag, och våran gemenamma bekant I, var iväg och spann idag! Och efter att ha kommit isäng lite sent igår natt och haft mycket på jobbet så var man inte så himla pigg på att spinna idag. Men vi, jag lite efter, kom iväg och ockuperade några cyklar i hörnet. Jag blev lite sen då mina normala cykeltröjor numera fått en förmåga att framhäva kroppen på ett, för mig, lite ofördelaktigt sätt! ;-) Så jag fick ta min största funktionströja och spinna i! :-0 Det var samma instruktör som sist och hon var jätteduktig och fick oss att ta i ordentligt. Själv så bälgade jag i mig 1,5 flaska och var kronslut! Så nu kommer man väl att somna gott ikväll!


Efter passet så var det en snabb dusch för att sedan hämta Tim och ett par av hans vänner som varit på filminspelning eller rättare sagt filmredigering då de redan spelat in all film de behöver. Lagnö Studio är det iaf som håller i det. Rejäla filmfantaster känner säkert till det. Han har varit med några ggr och är jag inte alltför partisk så tror jag att Tim har en framtid i filmbranschen, han är så himla naturlig framför kameran! Det är faktiskt lättare att höra vad han säger på film än i verkliga livet, fråga mig inte hur! Det är väl tonårsfasoner! ;-) Skall fråga studion om man inte får klippa ut en bit och visa sedan, om Tim vill det förstås!


Kvällen avslutades med lite kaffe och pyttelite vitt vin! Inte helt fel! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 2 april 2008 15:39

Fel datum!

Ah, ser att jag skrev fel datum på inlägget som skulle ha varit den 1:a april. Var jag så rädd att bli lurad så jag lurade mig själv dagen efter? ;-) Btw så blev jag ju lurad, iaf inte grand, då en kvinna kom uthoppandes från en bil och flyttade på en b-bot till en annan bil.

Nyfiken som jag är så kollade jag ju upp p-boten, eftersom man faktiskt får stå på våran gata, men om vi, som faktiskt bor på gatan, vill det - ja det är en annan sak... Jag reagerade på att den var rätt knögglig och tunn. På baksidan av boten kunde man läsa: april april! ;-)


Lagfoto!

Men nu var det den 2:a april vi skulle prata om och vad hände denna dagen då? Det gick rätt bra på jobbet och sen var det ganska mycket fotboll faktiskt. Bägge våra killar skulle fotas med sina respektive lag så det blev lite jobb med det. Ullis jobbade och Tim skulle fota sig först så Felix blev kvar hemma ett tag tills Ullis kom hem.

Jag blev som assisterande tränare och webadministratör erbjuden att vara med på fotot och linslus som man är så tvekade jag inte! ;-) Men jag tyckte att jag antingen blundade eller tittade bort på vartenda kort.


Tim fick ett par nya pjuck som vi betalade 850 bagis för. Kändes lite dyrt men de har visst kostat 1250. Det första paret han provade var lite för trånga då man skulle ha i foten, det hjälpte inte ens med skohorn. Det var synd då han gillade dem men är det så svårt att få i foten så de fick gå bort. Det blev till slut ett par Nike 90, tror att de heter så, och de blev han också nöjd med! Jag också för Zlatan körde med ett par sådan förut! ;-)


Sen på kvällen blev det fika då Felix hade i hemkunskapsläxa att baka en sockerkaka men de, mamma och Felix, glömde först sockret! :-0 Men det blev till slut riktigt gott och jag har svårt att låta bli kakan! :-0



Av Niclas Bernhardsson - 1 april 2008 23:32

Var trött och seg efter en turbulent dag på jobbet och var inte så supersugen på att spinna på kvällen. Och efter lite mat så blev det lite bråttom. Skulle handla lite innan så jag drar iväg till affären men möter en granne som håller på med luftvärmepumpar och drar till honom istället. Han kom på sin coola 2000-kubiks Kawasaki och vi stod och kollade in den lite grand innan jag kom till ämnet. Han menade på att man var tvungen att komma upp över 18000 innan det blev bra pumpar men han är ju partisk också. Installation ingick i priset. Kikade sen på nätet och såg liknande pumpar, inkl. installation, för lite över 10 000. Det tål iaf att kikas närmare på. Han kanske inte hade så bra kompispris, grannen alltså. Damsegrarinnans pappa ringde också mitt i och det kändes ju inte så värst bra att vara tvungen att avbryta och säga att man kan ringa upp men vad skulle jag göra. Sen när jag är på affären så svarar han äntligen igen, det var upptaget ett bra tag. Han berättar att Sandra fått massor av erbjudanden, vilket är roligt, men att han också provat att sicklat och var helnöjd över ytan! Men än så länge så har de inte hunnit provåkt men de skall de förstås göra.

Sen drog Ullis och jag iväg på spinning och jag höll på att få spel på en kille som, ja det såg ut som han stylade på cykeln! Han höll mot styret med ena handens två fingrar då han stod upp och liksom balanserade. Fick sen förklarat av Ullis att de tidigare instruktörerna hade lärt ut det där tillsammans med en andra massa konstiga saker. Framför mig så hade jag en "riktig" cyklist med vader som var som lår! :-) Han gjorde som jag och stod still med tramporna då man stretchade. Inte mycket till stretch om man samtidigt skall trampa, det bör ju bli att man automatiskt spänner sig. Passet var iaf bra, det tycker iaf jag som inte varit med på ett tag. Drack ganska mycket vatten då det var rätt kvavt.  Var rätt trött sen och somnade som en klubbad säl!


OBS! Ändrat datum till den 1 april mot vad det tidigare stod - den 2:a april. Lite omvänt aprilskämt skulle man kunna säga... Såg förresten en kvinna som hoppade ut från en bil och sprang och tog bort en parkeringsbot och satte på en annan bil innan hon åkte vidare. Lätt överraskade så sprang jag ut på gatan och kikade på p-boten... April april stod det på baksidan.... Allt hände alltså den 1:a april.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards