Alla inlägg under april 2008

Av Niclas Bernhardsson - 10 april 2008 09:39

Omröstning.

Snart dax att avsluta omröstning om att ev. bojkotta OS i Kina men min lilla omröstning är ju inte så statistisk säkerhetsställd och ge även en lite sned bild då jag "styrde" omröstningen lite i början med mina åsikter. Det är klart vi skall ha ett OS i Kina, det öppnar bara upp mera och vi har chansen att trycka på. Det är klart att en handelsbojkott bör få större påverkan men det lär inte hända.


Länkar!

Jag måste ju förstås ha lite mera länkar och här kommer lite kommentarer om dem.


Min fru Ullis blogg!

Ah, egentligen en helt vanlig tjej, iaf vid första anblicken, men med oerhörd stark inre styrka och grym motor. Att bara få för sig att genomföra en IM med minimal träning borde vara straffbart (!) men hon gjorde det och dessutom med bravur. Vill hon så kan hon gå riktigt långt i långdistanssvängen, men bara om hon själv vill. Men framförallt så är hon den bästa tjej som finns för mig, oavsett vad hon tar sig för! :-)


Eva Nyström!

Martin Flintas tjej som man liksom inte räknade med i början men som sopade rent på banan. Ödmjuk och grym på samma gång. Intressant blogg! Jag snackade lite med henne då vi - jag och de, Eva och Martin, bodde i samma lägenhet under en IM, i Kalmar. Gissa om hon sken som en sol då hon vann hela rubbet och dessutom på banrekord.


Martin Flinta!

Han är liksom multimannen för mig. Och ändå så aktar jag mig för multisport då jag inte vill ha "ytterligare" en sport jag inte har tid för... Men det verkar grymt kul! Får väl kika lite i smyg på hans site! ;-) Fokuserad till tänderna på det han gör. Även han ödmjuk så det förslår! :-)


Sinus!

Ah, mannen, myten och jag vet inte vad! Jag har haft mycket kontakt med honom och rätt ofta, alltför ofta faktiskt, så ryker vi ihop. Han är rätt frispråkig och tycker rätt ofta inte... som jag! ;-) Men det är kul då det händer saker! Jag är faktiskt lite skyldig till nicket "Sinus" då jag kortade ned hans "Sinuslöparen". Läs och inspireras!


Colting!

Även han är frispråkig men också förstås jäkligt duktig och har på fötterna då han uttalar sig. Tycker dock att han dömer för hårt men det går ändå inte att komma ifrån att han har stor erfarenhet. Känner han inte alls personligen men har kompisar som varit på läger hos honom och anammat hans ideér. Men intressant att följa hans blogg!

Av Niclas Bernhardsson - 9 april 2008 19:54

Försöker de, Alex och Calle, vara före sin tid. Är mobbing framtiden, är all reklam bra?

Ju mera som protesterar på deras site - ju roligare tycker de att det är. Nä, bojkotta tidningar som skriver om dem, det får mera effekt.

Tycker Ni att de är roliga förresten?

Av Niclas Bernhardsson - 9 april 2008 19:34

Jag hann knappt komma in på gymmet förren det kom två kvinnor i typ 60-års åldern varav den ena lika gärna bara kunde ha gått i trosor för tightsen, eller om det var ngn typ av strumpbyxa, var genomskinnliga! Rätt vältränad som tur var (!), hon såg yngre ut i kroppen iaf. Fast de hade inte så mycket koll på maskinerna på gymmet. Det började direkt då det kom in i spinninglokalen, där jag satt och värmde upp. Det frågade om det bara var och ta en cykel. De hoppade upp och jag såg sen att de inte justerat in ngt utan satt och trampade med sadel och styren längst ned. Jag poängterade att man kunde ställa in höjden och så - då blir det lättare. Såg inte på en gång att även den andra satt längst ned men orkade inte säga till igen. Hon var dessutom lite kortare så det gjorde inte lika mycket.

Sen sprang de runt på gymmet och frågade mig dessutom hur man utförde en övning och jag visade förstås. Alla på gymmet var rätt snälla faktiskt, det brukar vara så på gymmet. En annan stackars tant, lite överviktig, skulle försöka köra i push-up-maskinen och förstod inte att vikten man lade på underlättade istället för att göra det tyngre. Hon började med att lägga underarmarna vågrätt och höll på att slå ihjäl sig innan jag visade hur det gick till! :-)

Maskinerna blir mer och mer avancerade, undrar om det är så bra egentligen. Man luras att inte känna efter vad man tränar på ngt sätt.

Jag körde väl knappa timmen och det blev förutom en kvarts uppvärmning på spinningcykeln lite axlar, armar och lite ben.

Sen var det bara att traska till jobbet och jag hade tur som fick skjuts av en bekants mamma.

Av Niclas Bernhardsson - 9 april 2008 10:30

och jisses vad intressanta bloggar det finns. Hittade några där det helt klart var lite infekterat. Det verkar vara små "Mini-världar" där ute. Det går fortare på internet och man möts och pratar lite. Förstår att det också kan hetta till lite. Nu kommer jag inte ihåg alla namnen men det är lite bra det! ;-) Hittade även en blogg där en person gjort bort sig genom att fråga en kvinna om hon skulle ha barn och så var inte fallet! :-0 Hmm, det har jag själv gjort en gång. Jag var tvärsäker och gissa om jag blev paff då hon helt sonika sade: - Nej! Oops, jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag liksom hade vägt av det hela och det fanns liksom inget annat och så var hon inte gravid. Tur då att hon tog det hela med en klackspark, det verkade iaf som det.


Jobb...

Onsdag är det och då skall man börja redan (!) kl. 13:00 men kvällen är ju liksom redan förstörd. Man hinner inte så mycket innan och jag vill gärna röra på mig idag. Skall försöka komma igång här hemma och släpa mig till gymmet innan det är dax att börja jobba. Jag kör just nu 2-skift, det funkar rätt bra men det blir ju lite hackigt och folk vet oftast inte då man är ledig. Känner en kompis som skall börja jobba helgskift, då jobbar han 22 timmar på helgen och är ledig resten av tiden. Jag vet inte vad Ni tycker men jag tycker det låter schysst! Mer betalt och ändå så mycket fri tid! Det borde ju ändå gå att få lite mys på kvällarna under helgen, sen så blir det lugnt i hela veckan. Fast det är klart, det är ju på helgerna man brukar umgås mer med familjen. Vilka arbetstider föredrar Ni? Själv har jag även jobbat natt men det slet för mycket, iaf på mig.

Av Niclas Bernhardsson - 8 april 2008 21:30

Powerslide till jobbet!

Ah, kunde inte hålla mig så jag tog ett par Powerslide Nordic Trainer till jobbet, alltså de utan clapskena. Det funkade rätt bra men det var rätt jobbigt! Kändes lite svårare än vanliga inlines men de gick desto bättre på grusvägen! :-) Lite ovant i fotleden, så jag blev lite trött!


Rymden - igen!

Rymden fascinerar och så till den milda grad att jag kikat på internet och läst massor idag! Kom på mig själv, efter lite hjälp från en kompis (tack!) att jag skrivit fel på avstånden. Det skall givetvis vara miljaders ljusår och inget annat. Det man kan se av rymden är 13,67 miljarders ljusår. Tanken svindlar att, om det verkligen kan vara så, hela universum varit ofantligt litet, typ som ett sandkorn men ändå med oändlig massa. Ah, det kokar i hjärnan. Rent matematiskt, utifrån relativitetsteorin, kan man alltså räkna bakåt till samma stund, plus en massa mikrodelar av en sekund, som Big-Bang skedde. Snacka om urladdning! ;-) På ngt sätt så känns det som om Big-Bang ändå måste vara en del i ngt annat, ngt större. Vad säger att det inte kan vara det. Bara tanken att få ihop allt till ngt oändligt litet för att sedan bli oändligt stort är ju .... sjukt! Men allting är ju relativt.... Som tiden. Den blir man inte heller klok på men det är ju ändå lättare att förstå. Tiden går långsammare på en alptopp än i New York! Ja, men det går ju ändå att förstå! ;-) Stanna upp och njut av alpdoften! Faktum är att man uppfattar tiden olika, lite av det var jag också inne på men ändå så går tiden olika fort på olika ställen. Det skiljer inte mycket men det skiljer ändå. Och rent matematiskt så skall man i tidhål kunna åka tillbaka i tiden och möta sin pappa innan man själv är född. Bäst att då inte störa tidens gång! ;-) Nja, nu har jag flummat klart för idag!

Av Niclas Bernhardsson - 7 april 2008 22:45

Ryggen!

Åkte på ngn sträckning i ryggen igår men idag kändes det bättre allteftersom och nu, i skrivande stund, så känns det helt okey. Idag har jag fått lära mig, nja, det var att ta i, att skriva arabiska! Vi har en utländsk kille från ett bemanningsföretag som står i en maskin bredvid som hade en massa konstiga tecken på ett papper och jag undrade vad det var. När han sade att det var arabiska så lät jag honom skriva ned ngn mening med mitt namn i. Det verkar inte helt lätt kan jag avslöja! Det finns visst bara 28 bokstäver men de verkar ändras beroende på var de sitter.

Nåja, nu är det snart slut på jobbet och jag längtar hem. Har lite jobb där hemma också så jag får vänta lite med sängen.

Av Niclas Bernhardsson - 6 april 2008 14:11

The Eye!

Ullis och jag drog iväg till Ikea och inhandlade lite saker till hemmet. Det var faktiskt mest sopsorteringsprylar så nu skall vi bli "ordentliga". Känns som om det är angeläget för framtiden att alla drar sitt strå till stacken. Alltså, vi har varit ganska duktiga innan också men alltför ofta så åker metallburkar och glas i den vanliga soppåsen. Men nu var det alltså filmen "The Eye" med Jessica Alba, i huvudrollen, som vi skulle prata om. Jag hade faktiskt rätt dålig koll på henne, fröken Alba alltså, men hon var helt okey.

Skall inte avslöja allt i filmen men det handlade om en tjej, som spelades av Jessica Alba, som blev blind i 5-års åldern och som nu (andra försöket) så fick hon "nya" hornhinnor transplanterade. Tyvärr så övergick mediala förmågor från donatorn (alltså den förre "ägaren) till hornhinnorna vilket gjorde att hon kunde se andevärlden. Filmen hade en bra start men segade till lite i mitten med alltför mycket i samma stil för att sedan avsluta riktigt bra. Filmen innehöll några avsnitt som gjorde att man ryckte till ordentligt. En bra skräckis helt enkelt med ett riktigt bra slut i vanlig film-anda! Gillar man rysare så är den helt klart sevärd! En klockren sekvens är när huvudpersonen går rakt igen en person och bägge två blir jätteförvånade. Sen upptäcker de att den andra personen nyss avlidit!


Målning!

Idag, söndag, så gjorde vi rent under diskhon och målade på lite vitt. Lite krångligt att komma åt på väggen längst in och knäna protesterade vilt så den lät vi vara. Den såg ändå väldigt fin ut. Hittade ingen bra pensel så jag fick dra bort till min bror, Joakim, som är målare och låna en. Det blev rätt bra tycker jag och nu står det och torkar. Ullis och jag drog bort till hennes pappa då hans sambo skall ha kryddparty. Jag drog upp till svärfar och kikade lite på Flandern Runt och fixade lite med deras dator. Hann med att blogga också, som Ni ser! ;-) Höres!

Av Niclas Bernhardsson - 5 april 2008 10:47

Barnlediga!

Tro nu inte att jag menar att det är världens party för mig och Ullis att vara barnlediga för vi är verkligen en supertight familj som älskar att vara tillsammans men vi är ju så sällan ute på tu man hand, jag och Ullis. Så när Ullis fick, eller rättare sagt vann, två biobiljetter så kom vi på att vi kunde ta en tur till den kungliga hufvudstaden! :-) Fast bion ser vi nog i Heron City, det ligger ju lite söder om Stockholm. Vi funderar på en liten skräckis, det kan bli häftigt. Det var ngt med "Eyes". Kör en liten rescension imorgon! :-) Är Ni riktigt snälla så kan Ni få en lite inblick i hur Ullis kröp upp i knät på mig! ;-) Ah, skoja bara! Igår kväll så sade jag att jag inte skulle vara uppe så länge då Ullis gich och lade sig, hon jobbar lite x-tr idag, men det kommer ju så bra filmer och serier hela tiden. Numbers missar jag inte så gärna och sen började viss Rovdjuret 2 fast jag lyckades slita mig (!) efter en liten stund, det blev lite stilltje där ett tag så då gick det! ;-)


Tid och rymd - fortsättning...

Jag gillar ju att filosofera lite kring tid och rymd och fortsätter lite från igår. Tänk Er att tiden går fortare på jorden än i rymden där det är mindre dragningskraft så om man delar ett tvillingpar och skickar upp den ene i rymden ett par år så har den som är kvar på jorden åldrats mera än den som varit upp i rymden. I själva verket så har tiden relativt gått långsammare i rymden. Man tjänar alltså ingen egen tid på att vara i rymden, det kan vara tvärtom egentligen då det säkert sliter lite men de facto är att tiden är relativ och väldigt mycket annat också. Om inte allt förresten! Det heter ju så - allting är relativt! Så om man skall dra det till sin spets att rymden är oändlig åt alla håll. Tänk Er att man faktiskt är i ytterkanten på rymden, vilk et iofs inte finns eftersom tiden är så mycket långsammare där så att det fortfarande är oändligt åt det "håll" som det nu skulle vara kortare åt. Lägg därtill att man måste lägga till ytterligare en dimension och den gör att oändligheten blir mera förklarlig.... Tror jag! :-0 Återkommer i ämnet!


Carpe Diem! 

Jag har en egen lite hemsnickrad teori om att mera kvicktänkta individer, där signalerna går fram snabbare, får mera tid under en och samma period mot långsammare och större individer. Låter lite suspekt men kolla in små fåglar, de reagerar ju så snabbt och antagligen så upplever de mer än oss under samma tidsenhet. Innan vi hinner reagera så har de gjort flera manövrar, följdaktligen så måste de också hinna med mera osv. Kontentan av det här är att man borde leva mera och inte gå och fundera så mycket! ;-) Skriv upp vad du vill göra under din livstid och gör dem sedan under 5 år, skriv sedan en ny lista! Carpe Diem!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards