Alla inlägg under maj 2008

Av Niclas Bernhardsson - 22 maj 2008 22:09

Oj, Carina Berg är verkligen tokigt rolig men vad snygg hon var rakad! Eller vad tycker Ni? Coolt! Jag tyckte nog att hon var snyggare utan hår än med.

Av Niclas Bernhardsson - 22 maj 2008 21:41

Oj, det var tuffa ord från mig och lite bakgrundsfakta kanske är på sin plats!

Blade Runner är smeknamnet på en löpare som fått bägge sina ben amputerade, han heter förresten Oscar Pistorius, och vill nu tävla mot icke handikappade. Nu har han artificiella ben gjorde av kolfiber med en viss spänst inbyggt. Som jag förstår det så har han nu ingen fördel mot icke handikappade av sina konstgjorda ben men som vanligt så sker alltid en utveckling av allting och till slut så kommer det att bli ohållbart. Nu springer han ju sprintsträckor men tänk om det skulle handlat om längre sträckor med kramper och allt som brukar drabba löpare. Jag skulle även vilja förbjuda alla sorts hjälpmedel, vissa springer ju med kryckor för att de inte längre klarar av att springa maraton utan dem. Låter ju taskigt att förjbuda kryckor då men klarar man inte att springa ett maraton utan så klarar man det inte, thats it!

Av Niclas Bernhardsson - 22 maj 2008 21:29

He he, jag började skriva mitt inlägg då jag ser att Aftonbladet hade typ samma rubrik! :-)


Men hur var det då?

Jo, Charlotte körde ett ganska stabilt framträdande och visst levde man sig med, som vanligt! Hon har förstås en fördel med att ha vunnit förut men då var det med färre deltagarländer och förutsättningarna är ju annorlunda, men jag skall inte tjata ut Er med det nu. Tyvärr så var det kanske lite stelt och hon är ju, enligt mig, inte den snyggaste som stått på en scen. Fast smaken är som baken...


Baken ja!

Ja, den visade Ukrainas sångerska, Ani Lorak, desto mer. Där var det inte lika återhållssamt och vi får väl se om åmandet ger utdelning. Men det var en bra show och coola dansare men låten var inte lika bra som Charlottes Hero.


Fast, utan tvekan skall de ju bägge två gå vidare. Just nu lyssnar jag, tyvärr, på Tjeckien. Fy vad dåligt! Det var bland det sämsta jag har hört.

Av Niclas Bernhardsson - 22 maj 2008 11:23

Är det inte lite roligt och lite svenskt, kanske rent utav världsligt, att förväntningarna byggs upp och vi börjar hoppas och tro. I alla länder så framstår ens egna bidrag som det bästa och skall man tippa och tjäna pengar så är det definitivt inte på ens egna bidrag man skall tippa såvida man inte tippar via utländsk bookmaker förstås. Från att Eurovision bara är ett spektakel så börjar man ändå slå sig för bröstet och visst börjar gemene man lite att småkika iaf i tidningar och så. Kollar in Web-TV och kanske tittade man på den första delfinalen. Men jag står för min åsikt, det är den svenska Melodifestivalen som är riktigt rolig och intressant och i den andra så bryr jag mig inte så mycket, iaf inte som det är nu. Vad är det för vits att vem som helst får tävla i vilket land de vill, ja såvida de kvalificerar sig förstås. Fokus ligger väl på att det är lite landskamp och då skall man väl inte tävla för ett annat land? Nu kommer vi att bygga upp förväntningarna och tro att Sverige har chans att ta hem hela Eurovision men så lätt är det inte. Iofs så har vi nu fördelen att fått kvala in, det gör en hel del! Då har den fått höras en gång mer, minst, än de bidrag som gått direkt till final. Om vi nu går vidare men det skulle jag nog tro, för den är hyfsat bra. Nä, tro mig, att vinna med en vanlig, måhända riktigt bra, låt, det kommer inte längre att vara möjligt för ett land som exempelvis Sverige, Norge eller för all del Irland som gjorde ett försök (?) med sin "protestlåt" i förra delfinalen. Numera så handlar det om folkströmningar och har man sitt land, och då helst stort land, strategiskt placerade bredvid många små länder som tagit emot många människor, kanske flyktingar från det stora landet, så ligger man mycket bra till för att få höga poäng av många länder. Nä, Sverige! Gå ur det här så länge det inte införs jurygrupper i de olika länderna eller något liknande, det här blir ju bara fånigt. Det är klart att man röstar på sitt "eget" land. Det skulle kunna funka om typ alla i de olika länderna röstade, det kanske byggs in någon mentometer-knapp i tv-n i framtiden, det skulle ju bli rättvist, iaf så gott som.


Men nog med negativa toner nu, ikväll så röst.. öh, förlåt... lyssnar vi på Charlotte Perelli och förslagsvis så röstar vi inte på Ukraina som är lite för likt Sveriges bidrag. Ja, skall vi inte vara smarta? ;-) Nä, jag är lite tråkig och tittar bara lite slött. Fast skall vi vara lite mer positiva så verkar det ju som om folk är trötta på trams och sådant, det bådar ju lite gott och kanske att Ukrainas bidrag där hon putar med rumpan inte lockar lite många poäng nu. Själv har jag inte hört de övriga bidragen och vill inte tippa utgången och bryr mig inte så mycket, iaf inte mer än att jag hoppas att Sverige går vidare så vi får anledning till att titta på den stora finalen.

Av Niclas Bernhardsson - 22 maj 2008 08:14

Då jag inte längre kunde få in TV6 i huset så smög jag, och senare Tim, ut i husvagnen och kikade. Lite mysigt faktiskt. Jag kom ut när dryga 20 minuter hade gått och det var då, stundtals, bländande fotboll och C. Ronaldo var sjukt bra men även Rooney glänste till ett par gånger. Helt rättvist hade United 1-0 men tappade sedan trycket de sista 5 minuterna av första halvlek och Chelsea kvitterade. Sen drogs tempot ned i andra halvlek och den tunga planen gjorde att spelarna fick krampkänningar, en efter en. I förlängningen så blev det lite fart igen och man levde sig in i matchen, härligt! Men inga fler mål och straffsparkar väntade. Lite förvånande att Van Der Saar tillåts att psyka motståndarna hela tiden genom att låta dem stå och vänta lite hela tiden, det gör att man tappar det flyt man vill ha då man skall slå en straff. Man hinner tänka lite till och bli nervös. Men jag tyckte att man oftast kunde se åt vilket håll spelarna skulle slå. Så fort jag visste så ropade jag till Tim och på de jag tyckte jag klarade av det så hade jag rätt på mina 4 första gissningar men missade på min 5:e och sista. Undrar om man inte kan lära sig att se att ansatsen är lite annorlunda beroende på var det skall skjuta?

Straffsparkarna var ju ett drama i sig! Ett tag hade Chelsea övertaget och kaptenen, Terry, fick chans att avgöra men gör en "Beckham" dvs slirar i det blöta och hala gräset och skjuter i stolpen. Sen lyckades United vända det hela och Van Der Saar blir hjälte då han räddar den då sista straffen som Anelka då slog.

Nåväl, rent spelmässigt så har ju Man United ett lite vackrare spel, då det väl stämde för dem och därför så tycker jag att de vann rättvist. Men matchen som helhet, ja då är det dött lopp! Tack för en spännande final! Och grattis Manchester United! Terry var otröstlig!

Av Niclas Bernhardsson - 21 maj 2008 18:41

Ullis var inte direkt tyst imorse så jag vaknade och började pilla lite på plasten, det hade ju gått 7 dagar nu, och den lossnade ganska lätt. Nåja, lite ont gör det ju men det som var mest spännande var ju hur det ser ut under och jag blev förvånad. Jag hade ju fått för mig att det var sytt men efter att ha torkat bort lite levrat blod så var det bara två kryss av tejp och därunder två små titthål. Det såg rätt fint ut men visst var det ändå lite stelt. Sen skulle jag skjutsa Felix till KM i fotboll och jag hann inte med någon rehab imorse och får ta tag i det snart!


Så min lilla ängslan, eller vad jag skall kalla det, var helt obefogad. Förutom att ett titthål blivit lite uttöjt så är det bara svullnaden och lite gamla tejprester och tuschfärg som visar att det har hänt något med knäet.

Av Niclas Bernhardsson - 21 maj 2008 18:29

He he, alltid retar rubriken någon! Nä, skämt åsido så spelade Felix klubbmästerskap i fotboll idag och killarna borde ha en bra chans men gymnastiklärararna har helt klart inte den kunskap som vi tränare har. De gör såklart så gott de kan men man ser ganska omgående vilka som passar på en del platser. Felix pyttsade in 2 mål idag iaf och det var mest av hela laget som tyvärr fick respass rätt tidigt och de blev femma. Rätt besvikna killar... Ullis och jag kom ned för att se på semifinalen för tjejerna i Felix klass och jag kunde förstås inte hålla mig utan ville rumstera om till finalen. Fröken blev nog bara lättad av att slippa lite press och lät mig hållas. Jag gjorde lite snabbt om spelsystemet till ett enkelt 2+2+2 där vi hade 3 avbytare,det kändes enkelt och bekvämt. Sen ändrade jag om helt så att spelarna, iaf enligt mitt tycke, kom på sina rätta platser. Tyvärr så har en lärare på skolan börjat tycka att jag lägger mig i lite mycket, det märker jag, så jag höll en låg profil mot honom så det inte skulle bli bråk. Sen gick matchen bra och de höll sina positioner ganska bra och de lyckades vinna med 1-0! Gränslös glädje och det var kul med lite coachning mitt i allt.

Av Niclas Bernhardsson - 20 maj 2008 23:10

Skit! Ser att jag missat att betala några räkningar för enklaresport´s räkning! Det hade jag ju nästan förträngt iom deklarationen men det skall ju förstås följas upp. Och en räkning är så krånglig så den får de reda upp innan jag tar i den. Bara för att man är sjukskriven så slutar visst räkningarna inte att komma! :-)


Men nog om sånt tråkigt! Nu är det sent och jag har slölyssnat lite på den första semi-finalen på Eurovision Song Contest och grattis Norge, den balladen var fin! Men Charlotte får det nog svårare, trots att hon har en bättre låt! Det var ju alldeles för många i samma smak, det märks att många satsar på att sticka ut!


Nu kör jag lite rehab innan jag stupar i säng och tar tag i lite grejer imorgon istället. Ja, det viktigaste iaf! Jag känner mig klart slöare än jag brukar, det måste vara knät som gör det. Usch, imorgon skall jag ta bort själva plasten över såret! Känns äckligt! :-0

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards