Alla inlägg under maj 2008

Av Niclas Bernhardsson - 20 maj 2008 11:21

Det här är en sådan här "Utmana-lista" men eftersom jag hatar att skicka vidare så gör Ni förstås som Ni vill, tanken är att man skall skriva svaren själv på sin blogg. Men sådana här listor är ju lite annorlunda och, tycker jag själv, väldigt roliga att läsa! :-)


Men att skicka vidare SMS, mail eller liknande gör jag bara inte så då vet Ni det! Så bara för att Ni inte får tillbaka mail från mig så betyder det inte att jag INTE är kompis, eller vad det nu kan vara, till Er! :-)


LIstan!


1. Hur lång är du ? 177,5 cm var jag sist jag jag mätte mig typ för 10-15 år sedan...

2. Vad vill du bli när du bli stor? Jag känner mig rätt stor nu och jag är den jag är, tycker jobbrelaterade saker är av underordnad betydelse men jag skall inte vara den! :-) Jag är NC-operatör. Men mer är jag en kugge i hjulet, en kompis, en duktig och kärleksfull pappa, en äkta man som försöker vara så älskfull som möjligt, en stöttepelare m.m

3. Vad pluggar du ? Livet

4. Har du långt hår ? Nej, stubbat!

5. Vilken hårfärg har du ? Oj, bra fråga men rätt ljust!

6. Sminkar du dig ? öh, nä!

7. Har du haft sex senaste månaden? Yepp!

8. Vad har du för färg på dina underkläder just nu ? Måste kika efter... vita!

9. Har du kysst någon idag ? Nä, tyvärr inte men räknar med det! :-) He he, får nu revidera mitt svar då jag inte hann klart med listan innan jag var till Trosa för att äta lunch tillsammans med Ullis! Så det blir ja nu! :-)

FAMILJ:

1. Bor dina föräldrar ihop ? Nope, mina föräldrar skiljde sig då jag var 14-15 år.

2. Vem är bäst, mamma eller pappa ? Den får jag passa på då pappa varit död i över 10 år.

3. Hur många syskon har du ? 2

4. Vad är det senaste du sa till din mamma? Att vi skulle höras snart för att kolla av hur det blev ifall vi kunde vara hundvakt i helgen, måste alltså ringa snart! :-)

5. Hur många ställen har du bott på ? hm, 8 tror jag! Fast pratar vi städer så är det bara 2!

6. Vem i din familj stör du dig mest på? Det skulle väl vara storebror då fast det är inget märkvärdigt! :-)

7. Vilken familjemedlem är snällast? Oj, det är förstås min kära fru Ullis!

8. När hittade du senast på något tillsammans med ett syskon? Det blir ibland med lillebror, Jocke! Vi "chippade" lite golf på hans tomt för ca. 1,5 vecka sedan.

KOMPISAR:

1. När var du senast med nån kompis ? Oj, svår fråga! Hela tiden eller knappt aldrig. Jag hinner inte umgås på det sättet men min fru är annars min bästa kompis!

2. Vem sov du hos senast av dina kompisar? Kommer inte ihåg!

3. Har du kysst nån kompis ? Jo, men det var länge sedan och innan Ullis!

4. Har du varit tillsammans med någon du nu är kompis med ? Räknar vi inte frun, se ovan, så Nej!

5. Vem har du varit kompis med längst ? Oj, det blir frun igen fast hon räknas väl inte? Nä, det vet jag inte! Jo, det måste bli fruns bror, Björn!

6. Vem känner dig bäst? Ullis och efter henne mamma.

7. Skulle du säga till en kompis att du hatade hans/hennes tröja om du gjorde det ? Tyvärr! :-)

8. Känner du dig tvingad till att umgås med vissa kompisar ? Kan väl ha hänt någon gång.

VÅGAR DU:

1. Skrika åt dina föräldrar ? Om det behövs, så javisst

2. Klä dig annorlunda ? Inget som hindrar men jag är rätt modest i min klädstil numera.

3. Vara dig själv ? Jo, jag är precis så som jag vill vara! :-)

4. Visa dig i bikini/badbyxor ? Inte i nuvarande skick! :-)

5. Fisa inför din pojk/flickvän ? Du behöver inte fråga två gånger...

6. Pierca dig ? Skulle aldrig komma på tanken - min kropp är mitt tempel!

7. Ha sex på offentlig plats ? Väldigt gärna! ;-)

8. Vara omogen ? Det är jag nog ganska ofta...

9. Äta småkryp ? Nä, där är jag lite för feg... Jag har lätt för att spy så bara tanken på.... ja, Ni fattar va?

DIVERSE:

1. När tuggade du tuggummi senast ? För två veckor sedan, tror jag.

2. När var du på semester senast ? Det var nu då vi hämta hem husvagnen i Mora men det blev en minisemester bara. I början på maj, alltså.

3. Vilken färg är det på din tandborste ? Grön och vit eltandborste sen säkert några vanliga lite utspridda.

4. Är ditt hår tråkigt ? Lite tråkig växtlighet bara om jag får skojsa till det!

5. Vem såg dig naken senast ? Det var nog hela familjen på samma gång!

6. Hur ofta duschar du? Så gott som varje dag men nu med med nyopererat knä desto mer sällan! :-)

7. När ska du gå och lägga dig Ikväll ? Runt 22-23

Av Niclas Bernhardsson - 19 maj 2008 21:29

Ja, Charlotte verkar få bra PR-hjälp i samband med Eurovision Song Contest där media har velat fotografera Charlotte naken med en flagga draperad runt kroppen. Och sen har media givetvis gått ut med att hon är naken fastän hon inte var det. Nåja, hursomhelst så tycker jag att själva Eurovision Song Contest är lite tråkigt nuförtiden. Då det är folket som röstar så handlar det mera om folkvandringar och annat som vi här i Skandinavien inte förstår. Det går alltså inte längre att vinna, såvida man förstås inte har något väldigt nytt och kittlande som t.ex Lordi, för Sverige eller varför inte för Norge, som visst har en schysst ballad, det kan vi glömma. Vi ligger helt enkelt på fel ställe för det. Därför känns det, iaf som det är nu, rätt trist, liksom urvattnat som en gammal disktrasa. Nu är det roligare med själva Melodifestivalen och så blir det en liten picknick för vinnaren till en hysterisk karusell där "offret" luras i att tro att det finns en chans att vinna.

Mitt förslag är förstås att införa ett nytt röstningssystem, nödvändigtvis inte en renodlad jury, för som det är nu så är det inte längre så intressant.

Av Niclas Bernhardsson - 19 maj 2008 11:38

e24.se kan man läsa:

"På 60-talet pikade lagningar med amalgam. Nu efter 40 år spricker de - en efter en."

Vadå pikade? Och vad pikade lagningar med amalgam? He he, man får väl anta att det peakade va? :-)


http://www.e24.se/branscher/ovrigindustri/artikel_463231.e24

Av Niclas Bernhardsson - 18 maj 2008 21:08

Är det bara jag som reagerar när folk pratar illa om än den ena och än den andra? Leif GW har ju spytt galla åt höger och vänster och nu säger han upp sig i protest. Vad har han egentligen gjort själv under alla år han uppburit professorslön? Tycker mest att han är upptagen med att skriva böcker. Alltså, han har varit professor sedan i början på 1990-talet! Och inte kommit ut med ett endaste forskningsresultat! Häpnadsväckande.

Han var väl på gång att få sparken och sade väl upp sig och passade på att fortsätta dela ut lite kängor. Nu kanske de har råd att anställa två patrullerande poliser iaf...


Såret började blöda!?

Usch, vad äckligt det kändes, helt plötsligt, nu ikväll, så känner jag att det rinner till i knät. Ser sen att det börjat blöda inne i knäet! Får ser vad som händer nu och om jag blir sämre. Ingen åverkan mot knäet eller någonting, jag bara stod upp. Lite lustigt! Men nu väntar sängen, jag är grymt trött!

Av Niclas Bernhardsson - 18 maj 2008 17:29

Vi ställde upp med två lag vilka var: HOT DOGS och Absolut Vagnhärare. Får väl flika in att jag inte hade någonting med lagnamnen att göra. Nåja, jag var med och styrde upp röstningen på "småkorvarna" iofs...

Som vanligt så var det en hel hög i Felix klass, dvs HOT DOGS, som ville ställa upp och det borgar för att är glädje i första hand som vi är ute efter men för den skull så höll de verkligen inte igen på krutet. Eftersom jag ju är relativt nyopererad och vi hade en annan förälder som jobbade i skolan, och som jag dessutom tror är inblandad i flickfotbollen, så fick han ta hand om den klassen. Jag gick iaf in och pratade lite om spelsystem och så. De körde även efter min mall som jag gjort upp och de verkade anamma mitt spelsystem.  Själv tog jag hand om Tims lag som vi tyvärr inte hade ngn hjälp med, förutom min kära fru Ullis då. Där var det bara Tim som normalt spelade fotboll och 2 st tjejer. Vi hade grym otur med en domare som dömde våra tre första matcher och jag vet inte vad han hade emot oss för vi gick verkligen in för att inte protestera och vi var typ bara tjejer och mindre till kroppstorleken. Han blåste allt emot oss fast vi tacklade schysst och försiktigt med bara axeln men när de större motståndarna helt enkelt använder hela armen och tryckte iväg våra tjejer till marken så blåste han inte... Jag brukar inte brusa upp och det gjorde jag väl inte nu heller men det är ju så jäkla tråkigt. I första matchen så verkade han dessutom ha en lillebror som spelade i motståndarlaget vilket ju inte var någon fördel för oss. Sen fortsatte han i nästan samma stil för att i den tredje matchen vara helt emot oss i allt vi gjorde. Jag tror helt klart att det berodde på att det var ett Nyköpingslag vi då mötte och jag var på väg till domaren för att påpeka det men tänkte att det bara skulle uppfattas som att vi var dåliga förlorare. Hursomhelst så mötte vi flera lag med många duktiga fotbollskillar och vi höll dem stången med våra dels skickliga spelare och dels för att vi använde planen på ett bra sätt och stod rätt så gott som hela tiden.  Den första matchen spelade vi 1-1 och resten förlorade vi med uddamålet och det är jag grymt stolt över. I den sista matchen, det var den fjärde, så fick vi 2 domare från Bissarnas (Nyköping) A-lag och de höll en jämn nivå. Då stod Tim och han var helt sjukt tuff, han slängde sig på allt och rusade fram mot stora starka killar som kom i full fart och slängde sig framför dem. De bombarderade med skott och vi föll med 1 mål mot noll. Fast vi hade flera frilägen som vi brände precis.


Jag såg Felix lag några gånger och han växte in som planens kung då jag såg honom. En gång i tiden så gjorde jag ju ett mål då jag dribblade från mittlinjen och lyckades gå förbi ändå till hörnflaggan och sen inåt för att fortsätta med att finta målisen. Det hade jag förstås talat om för dem...  Det gjorde Felix om förra sommaren men kör ju nu hela tiden med sådana där utflykter. Jag såg en idag då han började från vårat straffområde och fortsatte hela vägen med en massa finter och via deras hörnflagga, i princip, att gå inåt och försökta skjuta i mål. Det blev retur och där hade vi en som drog in den i mål. Kul. De hade det också tufft och fick respass tidigt men jag är riktigt nöjd med hur laget spelade, det som går att fila på är några småmissar definsivt och att de inte ställer om tillräckligt offensivt då vi har bollen under kontroll. Under matchen var jag dock tvungen att gå och säga till en funktionär att en ledare i andra laget gick in på plan för att säga till domaren, känns lite osmakligt.


Men det var en kul dag men alldeles för jobbigt om jag skall vara ärlig. Jag hade räknat med att vara mycket piggare efter operationen. Nu längtar jag efter sängen fast det börjar suga i magen, lutar åt hämtmat.


I informationsbrevet, från mig, så stod det att det skulle bli en lång dag och att vi måste räkna med att vara kvar till prisutdelningen som skulle bli runt 18:30. Hur kan föräldrar skicka med sina barn chips och ett äpple i matsäck? Eller ett paket Mariekex? Och inga pengar på det. Men hallå, vi drog iväg 07:00 från Vagnhärad!! Läser Ni det här och blir upprörda så får Ni bli det för jag tycker det är lite oansvarligt. Känns inte så vettigt och jag förstår att en kille var tvungen att stå över då han mådde dåligt! :-) En liten notis skall det iaf blir i ngt brev efter, har man dålig koll så kan det inte skada att bli lite upplyst och förhoppningsvis göra det bättre nästa gång.


Men hursomhelst så är jag grymt stolt över kämpainsatsen och det som de tog till sig i spelväg. Kul!

Av Niclas Bernhardsson - 18 maj 2008 17:22

Ah, vi kommer precis hem från SN-bollen och staplar oss in i huset då Tim ropar att Zlatan är med. Vi sätter oss tillrätta och ser Zlatan briljera och inte långt därefter så drar han in en strut! Det är ju magi! Killen har ju varit ifrån ett bra tag nu och kommer in och äger. Det lovar gott inför EM! :-) Jag visst väl att han skulle komma in och dominera, i hans fall så gör lite mindre matchande honom bara mera spelsugen och bra!

Lite synd att planen var vattensjuk men han höll ändå ifrån sig en hög med spelare som attackerade honom.  Och sen går han fri och missar men det dröjer inte länge förrens han får en ny chans och då slår han, från ett kanske svårare läge, in 2-0 och Inter-fansen exploderar på nytt och nu sprids ett härligt lugn över spelarna som dock inte slappnade av för mycket. All heder åt att de fortsatte spela och vågade gå på offensiven efter ledningsmålet.


Tack, Zlatan! Du får oss att hoppas på ett spännande EM!

Av Niclas Bernhardsson - 17 maj 2008 22:58

Oj, det är mycket som blev fel där för givetvis så spelar Inter imorgon, söndag och inget annat. Det var Tim som lurade mig lite. Och inte var kortkillen Seth med på Talang igår utan det blir väl nästa fredag.


Men nu väntar SN-bollen och allting verkar lösa sig, hoppas det bara blir lite bättre väder än det var idag för gänget som var iväg. Och hoppas det går bra imorgon då man har två lag som spelar men jag räknar med hjälp för själv är jag ju lite halvt invalid! :-) Skjutsarna verkar iaf ha löst sig, tack för det!


Knäet!

Idag har jag gjort stora framsteg då jag hade mycket mer styrka i knäet på övningarna, det var som natt och dag från igår. Kul! Men jag mätte omkretsen kring knäskålen och det är ca 3 cm större på det knä som är opererat. Lite svullet alltså. Och hur f-n går man på kryckor utan att bli helt slut? Nu skall jag ju bara avlast knäet lite men antingen så blir det lite för högt eller så blir det lite för lågt! Funderar på att ta fram borren...


Hockey!

Nä, luften verkar ha gått ur oss men skall jag vara ärlig så har jag inte sett en enda match i detta VM. Jag tycker att det får vara godkänt ändå då det saknades väldigt många storstjärnor. Men varför lägger man alltid VM så att det krockar med annat spel och borde det inte vara högre prioritet på VM? Det skall väl vara en ära. OS drar väl så det räcker men VM behöver få en x-tra skjuts! Lägg hockey-VM på sommaren om det är det som krävs, de bästa skall ju spela!

Av Niclas Bernhardsson - 17 maj 2008 13:53

Oh, vad spännande det har blivit fast det här skall väl inte Inter tappa? Inter ligger bara en poäng före Roma och bägge lagen möter bottenlag som dock kämpar för att inte flyttas ned vilket gör att det kan vara nog så svåra matcher. Zlatan väntas börja på bänken och går det inte så bra så får han väl hoppa in på slutet. Matchen börjar om en timme, spännande var ordet! :-)


Trött och lite värk i hälen

Nu börjar jag blir lite seg efter att ha haft ett gäng barn här så nu har jag tagit en Citodon till, idag har jag faktiskt bara tagit en eller två stycken innan den här. Fast nu värker det lite i knät och det gör faktiskt även lite ont i min friska fot som fått tagit lite x-tra belastning.


Laddad inför morgondagen!

Imorgon så blir det lite slitigt då man skall vara lagledare för två lag i SN-bollen men jag räknar med viss hjälp och inriktar jag mig lite mer på det administrativa så är det nog lugnt. Nu har det även löst sig med skjutsarna, härligt!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards