Alla inlägg under maj 2008

Av Niclas Bernhardsson - 4 maj 2008 23:59

Fotboll!

Inte gick det att stoppa Tim från att spela fotboll idag, han var helt inställt på att spela och riktigt taggad! Det var förresten hela laget som gjorde en stabil insats men tappade orken lite grand på slutet. Men det var med flaggan i topp de föll för de har gjort stora framsteg och apropå stora så var även motståndarna rätt stora! Jag är stolt över våra, till växten, mindre tjejer och killar som stod upp! Vi gick in och chocköppnade och fick även in en balja, sen stod matchen och vägde och vi råkade få ett självmål i baken, förvisso ett rätt snyggt, men det gjorde nog bara saken värre för den stackare som skulle rensa...

Sen började vi att tappa positionerna men det är då vi vill för mycket och det är något vi får jobba med. Den stora behållningen var dock inställningen, vi vågade och vi lärde oss mycket idag! Förlust men en seger för laget som helhet, härligt!


Plantering!

Sen på vägen hem, det var en jäkla lång resa förresten - vi var ända borta i Katrineholm och lite till, så hoppade jag in i Nyköping för att köpa buskar till våra rabatter. På det första stället, som var Blomster Landet, så var buskarna alldeles för små och sen kom jag lite försent till det andra stället som hade stängt. Avslutningsvis så hoppade jag in på Coop Forum och köpte på mig några Thujor, det var, för att vara exakt, 2 stycken Smaragd, som är lite mer avlånga, och 8 stycket klotformiga Tujor som jag inte kommer ihåg namnet på. De var heller inte så mycket att hänga i julgranen men de har tiden för sig. Vi började iaf att plantera dem och köpte på oss torv och planteringsjord för att sedan avsluta med täckbark, det blev riktigt snyggt. Men hela dagen gick och nu sitter man här på nattkvisten och bloggar. Är Ni lite sugna på bildbevis så lägger jag upp en bild imorgon.

Av Niclas Bernhardsson - 3 maj 2008 00:04

Sitter här och funderar vad vi gjorde i lördags... Det har varit fullt upp ett tag så att jag inte ens hunnit med att blogga och det är väl vad som har hänt nu. För hänt saker, det har det. Jo, Felix spelade match och Tim var hemma och var lite hängig. Som vanligt så tog vi, jag och Ullis alltså, med oss fika och satt och mumsade på ett par härliga syltkakor. Det var iofs även några chokladsnittar men det är jag inte lika förtjust i. Syltigt och sockrigt skall det var. Så att man liksom sväller upp och sen gnäller man... Att man aldrig lär sig.


Såg att jag fick massor av nya länkar från min gode vän tillika duktige triathleten, Micke Selvín! Tack för det! Fast jag tar inte in alla länkar, iaf inte på en gång. Det blir länkar till hemsidor eller bloggar som jag finner x-tra bra och vad säger man om Staffan Wennerstads blogg! Maken till bättre och finare människa får man leta efter och så är han även sjukt duktig! Under min tid i klubben, FK Studenterna, så träffade vi väldigt många duktiga idrottare som även var mycket sociala och trevliga. Det är en ynnest att fått lära känna de personerna. Tyvärr så har jag inte kontakt med Staffan nu men jag kommer definitivt att följa honom via hans blogg och önskar honom all lycka till! Och till och med skrivandet slår han oss andra på! Det är inte utan att man blir avundsjuk! :-)


Lisa Nordén skriver även hon bra och det är en blogg jag kommer att följa, kul!


Och några andra bloggar men framförallt skall jag förstås lägga till Mickes egen hemsida! Han är en god vän och dessutom en duktig triathlet som blir spännande att följa! Han kör givetvis med Vitargo i buken på sina superlopp! :-)


Körslaget!

Kul men lite ospännande idag för vem skulle kunnat rubba på Cans eller Brolle? Brolle har fått lite av en andra vår och Cans är ju bara kung! Nu är det bara att hoppas att sympatirösterna på Brolle har börjat ebba ut så att det inte blir ett justitiemord här, för Cans har varit ett nummer större hela tiden och det blir lite löjligt med det här röstfiskeriet som Brolle kör med. TV4-produktionen och Brolle verkar vara lika goda kålsupare. Nä, fram för Mora-bygden! Heja heja!

Av Niclas Bernhardsson - 2 maj 2008 10:45

Så var det då dags att bege sig hemåt från Mora igen och  vi kom iväg ganska skapligt då vi packade ned förtältet igår kväll (torsdag). På vägen hem så stannade vi till hos en god vän vars sambo tyvärr inte kunde vara med då hon jobbade. Men det var trevligt och de bodde verkligen fint och givetvis så åt jag för mycket fikabröd då jag var hungrig! :-0

Sen så fortsatte vi och stannade till vid Dalahästen, strax utanför Avesta, för att äta och man fick verkligen mycket på tallriken. Jag stod och velade mellan en pocherad fiskfilé i hummersås och en smarrig flaskkarré varav jag valde den senare. Den var helt okey!

På vägen så reagerade jag på att bilen drog alldeles för mycket, normalt så drar den bara mellan 0,91 och 0,93, nu låg den först på lite under 2,0 och sedan hade jag lyckats få ned förbrukningen till lite under 1,5 efter diverese ompackningar och slit och drag i bromsen på husvagnen. Men det blev en ganska dyr resa hem iaf. Får väl kika på det lite senare.

Hursomhelst så fortsatte vi vår resa och Enköping blev vår nästa anhalt och där fick vi tanka igen och även tanka på godisförråden då Sveriges största godisbutik finns där! :-0

Och som vanligt så äter jag upp godiset alldeles för fort så man får ont i magen. Idag tänkte vi att alla skulle hndla för 20 kronor, det fick räcka. Normalt sätt så skall vi ju inte äta godis. Felix gick runt i butiken och när jag ser honom igen så är påsen smockfylld! - Nä, Felix! Jag blev lite småsur och Felix lite ledsen och var på väg att lägga tillbaka men det hade vi inte tid med. Han fick väl bjuda Tim på lite godis istället ifrån hans 35-kronors påse.

Sen är vi äntligen hemma i Vagnhärad och jag trixar in husvagnen och packar in så mycket jag hinner innan det är dags för Talang, barnen hade redan bänkat sig.

Lite chips och lite mousserande vin dög fint men Ullis skulle ute på en cykeltur med vännen I.


Talang ja! Det var blandad kompott och det verkar mera handla om hur juryn kan charmas men det finns förstås en del ljuspunkter, jag tänker bara nämna några stycken. Den första är trollkarlen som var så sjukt bra! Aldrig sett något värre! Han är vår näste världsstjärna, tro mig!


Sen var det ju förstås charmigt när alla 7 barnen i en stor familj uppträdde. Det var nog Talang, tror jag...


Sen blev jag så himla trött så jag stupade i säng och Ullis fick ta hand om resten. Det är klart, de andra har ju sovit lite mer på resan än vad jag har...

Av Niclas Bernhardsson - 1 maj 2008 21:40

Powerslide!

Jag var grymt sugen på att träna men Ullis var rätt trött så jag var på väg ut själv idag innan hon vaknade till ordentligt och ville följa med ut. Hon sprang och jag körde Powerslide vilket gjorde att jag fick åka och vända ibland då det var lite mer lättåkt och tvärtom på några ställen där det sög ordentligt. Vi försökte ta oss runt på en dyblöt slinga som mestadels bestod av sand och det var stört omöjligt för mig. Efter det så drog vi runt i Mora lite grand och körde bland annat vid stranden, det var helt okey och några ungdomar frågade om det var kul eller ngt.

Sen tyckte Ullis att det räckte och vi drog hemåt men jag var sugen på lite mer så jag fortsatte ett tag. Jag drog på chans och förlust iväg mot okänt område och när jag sedan ser en grusväg som går brant nedåt så åker jag ned. Det går rejält fort, det var förresten Årjängsvägen eller ngt i den stilen. Jag kollade av sträckan senare på jogg.se och såg att den hette ngt i den stilen och att jag även körde lite drygt 13 km.

Grusvägen ser ut att bara fortsätta så när jag ser en kvinna som är ute och går så frågar jag vart vägen tar vägen. Då hon säger att det är typ 4-5 km till nästa ställe så blir jag lite orolig då det var en riktigt brant backe som jag åkte nedför och den var jag inte så sugen på att försöka ta mig uppför. Men hon säger även att det finns en mycket dålig asfaltsväg som går till ett bostadsområde. MEN vägen var mycket dålig, sade hon och den var även väldigt brant på ett ställe men det lät värt att prova, tänkte jag. Jag förstår att hon tyckte att asfaltsvägen var dålig men jämfört men med lite koll på hur man åkte så var det ingen fara. Och backen var rejält brant och jag fick ta i ordentligt. Sen såg jag den större vägen och jag kom faktiskt ut på Vasaloppsvägen igen och det var bara att åka hemåt igen. Bra pass och kul att köra på lite chans. Skönt med en dusch efteråt.


Grillning!

Sen på kvällen så grillade vi och tittade på Humorgalan! Kul och kvällen är inte slut!

Av Niclas Bernhardsson - 1 maj 2008 14:05

Vi kom fram sent igår kväll och jag pysslade lite med att fylla på vatten i husvagnen och liknande. Tim tog medicin och sen var det bara att lägga sig. Rätt trött efter resan och jag ligger lite efter i sömn och träningsvärken efter lite hårdkörning på slutet gjorde sitt till.

Sov därför ganska länge i morse och frukosten smakade helt underbart.


Det har regnat lite och det är väl typiskt då det varit så fint länge nu och man skall packa ihop förtältet! :-) Men det är väl bara att packa ihop det precis innan vi åker och packa upp det då vi kommer hem. Jag är faktiskt lite sugen på att köra med husvagnen igen. Trots att vi bott i husvagnen i Mora ganska mycket nu så har den ju stått kvar och därför är man lite ovan vid själva körningen men det är ju som att cykla och heller inte direkt svårt. Men rätt kul! Man får bara dra ut på svängarna ganska mycket och tänka på att den är x-tra bred.


Ungarna har nog sug på att ställa hit husvagnen även nästa säsong. Vi får väl se, jag lutar nog åt det också. Fast då får det bli lite mer skidåkning och inte bara mys! :-)


Nu har mammas Beagle-annons kommit ut. Jag är rätt nöjd med bilden jag tog! Kika in på blocket och sök på Beagle-valpar och länet är Södermanland.


Sugen på träning! Nä, nu klarar jag inte av att vänta längre, jag måste ut och träna lite. Som tur var tog jag med mig ett par Powerslide hit! Hade egentligen tänkt att köra lite på Vasaloppsleden men det lär vara lite för blött för det nu. Det blir nog lite runt i Mora bara.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards